嚟到中環天星碼頭嘅時候,因為Frd子嘅一句:「不如坐低食炸雞」,就決定食飽先過海🤭堂食地方不大,到訪時幸運地有吉位,不過唔怕啦,就算外賣喺碼頭周邊大把地方食,附送海景,仲有摩天輪炸雞有十幾款不同口味選擇飯、麵、炒年糕等主食都有,價位親民坐喺窗邊係可以有海景!可以一邊欣賞海景一邊食炸雞🍗Chill爆~💫閃亮芝士炸雞6件都大大件,全部已去骨,雞皮個脆漿又薄又脆,雞肉有肉汁,鋪滿芝士粉,完美覆蓋炸雞🧀好味!套餐跟炸薯條,粗身直長,新鮮炸起脆卜卜💫韓國全州口味醬油豬手蛋蓋飯豬手塊塊都軟腍又彈牙,每啖都充滿骨膠原精華🤩醬油好濃稠,少少甜甜地好惹味;厚厚滑蛋滑溜富蛋香,多汁creamy,撈飯一流

炸雞有十幾款不同口味選擇

飯、麵、炒年糕等主食都有,價位親民

💫閃亮芝士炸雞

套餐跟炸薯條,粗身直長,新鮮炸起脆卜卜

💫韓國全州口味醬油豬手蛋蓋飯
1K
2025-01-04 139 views
呢間餐廳位於中環碼頭,食飯可以望住個海景食都幾chill,呢度既炸雞好出名,我地叫左一份柚子蜜既炸雞,即叫即炸,粉漿又唔會勁厚,咬落無骨啖啖肉甘好好味,而且跟餐仲有薯條同飲品,飲品有多款茶或汽水選擇我地叫左一罐蜜桃味特飲好濃郁桃味好好飲。另外叫左一盒烤牛肉飯,烤牛肉好靚既瘦牛肉位置,肉質嫩滑烤完好入味。@chimac_hk#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood

@chimac_hk
2024-12-27 171 views
去中環碼頭搭船去尖沙咀,次次都會經過呢間CHIMAC。主要食韓國菜嘅炸雞。今日未食晏就有機會係度試吓。炸雞有好多款口味,原味、芝士、甜辣、芥末沙律、避風塘、香辣真係乜都有,我都係鍾意傳統嘅蔥蒜醬油炸雞,咸咸香香。仲可以加配唔同嘅小食。我怕唔夠飽就加多個韓國全州口味醬油豬手蛋包飯,記得之前係淨係豬手飯,而家就多咗蛋包飯,豐富咗。豬手一樣係咁淋咁入味。其實仲有其他韓式食物好似辣炒年糕呢啲不過留返下次再食。

2024-12-12 209 views
最近去咗中環碼頭海傍嘅Chimac。呢間餐廳主打韓式炸雞同埋小食,氣氛休閒又有少少韓國街頭小店嘅感覺。我哋叫咗甜辣炸雞6件,韓式炒年糕,魚糕串同炸薯條。甜辣炸雞真係幾正,雞件炸得金黃香脆,雞肉唔會過乾,仲保持到嫩滑,滿佈甜辣醬汁,酸甜微辣啱啱好,唔會太膩,。韓式炒年糕口感煙韌,雖然無魚糕係入面不過都好滿足,有十幾條。至於魚糕係新鮮彈牙,係幾好嘅小食選擇。炸薯條炸得香脆,合格有餘。整體嚟講,Chimac嘅炸雞係亮點,值得一試如果鍾意韓國炸雞嘅朋友,呢度係唔錯嘅選擇,人均約$100都唔洗,食完自己收返個盤都幾自助。

2024-11-29 212 views
ordered take away at open rice and the restaurant accepted my order immediately but they just found out they didnt submit it to the kitchen when i arrive 15min later (which is the time the food is supposed to be ready for pick up) maybe i’ll give a 2nd chance when i forget this experience
TakeAway
2024-11-21 264 views
望住海景食炸雞🍗性價比仲要超級高💕呢度咁樣夠晒兩個人食 先係$150有找平時坐滿人 今次好好運竟然一嚟就有位喇😁❣️芥末沙律醬炸雞無骨炸雞 呢個醬汁真係可以滿足晒我呢個wasabi控 平時食嘅芥末沙律醬通常都係黃芥辣 個人覺得唔夠刺激 呢個wasabi夠晒嗆 同炸雞好夾 炸雞食落好香脆 雞肉充滿肉汁 一啲都唔油膩 一份有六件 啖啖肉❣️炸薯條 粗薯條 外層酥脆 內裡充滿住薯蓉 同炸雞係perfect match❣️香草薯仔沙律 似乎之前未見過 係店家嘅新出品 薯仔大大粒 煮到好腍 配埋沙律醬食何其邪惡 份量比坊間一般多 足夠兩個人share❣️炭燒漢堡蛋蓋飯 蛋蓋飯份量超大 滑蛋重蛋香 唔會油膩 漢堡鬆化得嚟又好juicy 真心有炭燒嘅香氣 重點係有大量嘅炒到好香口嘅什菜 營養價值up😊
望住海景食炸雞🍗性價比仲要超級高💕

漢堡鬆化得嚟又好juicy 真心有炭燒嘅香氣
重點係有大量嘅炒到好香口嘅什菜
營養價值up😊
2024-11-18 262 views
中環碼頭有間超抵食韓式餐廳,可以睇住靚靚維港景色食炸雞😌Chimac喺度開咗一段時間,呢個價錢可以有咁靚嘅風景真係好抵呀!超級推介炭燒漢堡蛋蓋飯,件漢堡扒大大件,而且夠厚身咬落去肉汁,食落去鬆化唔會覺得成嚿都係麵粉,佢哋嘅滑蛋整得好靚鮮黃色,同漢堡扒好夾。芥末沙律醬炸雞無骨炸雞好抵食,仲配有炸薯條、酸蘿蔔,平衡一下油膩感。普通原味炸雞實在太單調,加咗少少芥末沙律醬甜甜地又大少少香辣,夠脆口好好食👍🏻炸蟹餅好好食呀,成件熱辣辣暖笠笠😌👍🏻嘢飲方面配埋而家最Hit嘅鴨屎香檸檬茶同忌廉溝鮮奶就正啦!CHIMAC (天星碼頭) (中環)中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖

CHIMAC (天星碼頭) (中環)
中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
2024-11-17 255 views
中環7號碼頭開左間韓國炸雞店 @CHIMAC日間時間可以望住喇靚靚海景!餐牌色彩繽紛吸引左我行去望下! 經理推介最出色既$78 芝士溶岩火鍋炸雞餐,上菜時用蠟燭喺錫紙鍋底加熱,點住拉絲芝士食無骨炸雞啖啖肉,除咗炸雞以外仲有少量蔬菜同埋紫菜飯! 味道都唔錯㗎!跟餐炸薯條&酸蘿蔔同任選韓國汽水!小食炸雞皮餃子都值得一試!雞皮炸到脆卜卜肉汁juicy!間舖細細,食物種類繁多!下次有機會都會想試下四人派對炸雞盒同埋$28下午茶餐👏👏👏#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳
中環7號碼頭開左間韓國炸雞店 @CHIMAC
日間時間可以望住喇靚靚海景!

小食炸雞皮餃子都值得一試!雞皮炸到脆卜卜肉汁juicy!
間舖細細,食物種類繁多!
下次有機會都會想試下四人派對炸雞盒同埋$28下午茶餐👏👏👏

2024-11-15
2024-10-28 242 views
呢輪煲韓劇太多😂攪到好想食炸雞🍗韓式牛肉飯🥡泡菜…放學經過中環碼頭⛵️有炸雞呀🙌🏻對住個海黎食要Chill下先得🌊🧡韓式炸雞腿肉 (原味)韓式炸雞腿肉外酥內嫩✨雞皮金黃酥脆🔥不油膩👍🏻🧡濃厚芝士薯條薯條炸得夠金黃酥脆🔥淋上厚厚芝士醬味道濃郁🧡韓式炒牛肉飯份量超足🍽️牛肉炒過後仍鮮嫩多汁💦肉質帶有微甜的醬油風味😋加上配菜令味道更豐富✨米飯吸收了牛肉和醬料🍚更加美味👍🏻

🧡韓式炸雞腿肉 (原味)
韓式炸雞腿肉外酥內嫩✨雞皮金黃酥脆🔥不油膩👍🏻

🧡濃厚芝士薯條
薯條炸得夠金黃酥脆🔥淋上厚厚芝士醬味道濃郁

🧡韓式炒牛肉飯
  • 韓式炒牛肉飯
2024-10-17 287 views
成日經過中環碼頭,每次都給炸雞味吸引住~✨🍽✨等船必食🫦韓芝士二重奏~~韓式芝士無骨炸雞(6件)無骨炸雞熱辣辣,啖啖肉!好鬆脆,内裹雞肉好嫩,仲有芝士嘅拉絲超級邪惡又好味!濃厚芝士薯條薯條都幾粗身,沾上芝士食特別邪惡食唔停口~韓式主食韓式慢煮燒雞髀紫蘇飯慢煮燒雞髀🍗大到嚇親!份量超足料!食落個雞髀都幾滑同埋煮得幾入味!紫蘇飯味道幾特別~無糖可樂叫餐仲有飲品🥤#Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳🍱CHIMAC (天星碼頭) (中環)📍中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
成日經過中環碼頭,每次都給炸雞味吸引住~✨🍽✨等船必食🫦

韓芝士二重奏~~
韓式芝士無骨炸雞(6件)

濃厚芝士薯條
薯條都幾粗身,沾上芝士食特別邪惡食唔停口~

韓式主食韓式慢煮燒雞髀紫蘇飯
紫蘇飯味道幾特別~

無糖可樂
叫餐仲有飲品🥤

🍱CHIMAC (天星碼頭) (中環)
📍中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖

2024-10-10 582 views
成日經過中環碼頭,每次都給炸雞味吸引住~✨🍽✨等船必食🫦韓芝士二重奏~~韓式芝士無骨炸雞(6件)無骨炸雞熱辣辣,啖啖肉!好鬆脆,内裹雞肉好嫩,仲有芝士嘅拉絲超級邪惡又好味!濃厚芝士薯條薯條都幾粗身,沾上芝士食特別邪惡食唔停口~韓式主食韓式慢煮燒雞髀紫蘇飯慢煮燒雞髀🍗大到嚇親!份量超足料!食落個雞髀都幾滑同埋煮得幾入味!紫蘇飯味道幾特別~無糖可樂叫餐仲有飲品🥤🍱CHIMAC (天星碼頭) (中環)📍中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖
成日經過中環碼頭,每次都給炸雞味吸引住~✨🍽✨等船必食🫦

韓芝士二重奏~~
韓式芝士無骨炸雞(6件)

濃厚芝士薯條
薯條都幾粗身,沾上芝士食特別邪惡食唔停口~

韓式主食韓式慢煮燒雞髀紫蘇飯
紫蘇飯味道幾特別~

無糖可樂
叫餐仲有飲品🥤

🍱CHIMAC (天星碼頭) (中環)
📍中環天星碼頭7號碼頭上層D及E號舖

2024-10-09 252 views
有日買完新手機後坐坐下海傍有點餓,咁岩見到呢間,又咁岩想食韓國野,就一於試下叫個外賣先(咁多咁岩XD)💋韓國原味無骨雞腿肉配炸薯條,每次去親韓國都基本上會食炸雞,但有骨真係有點影響體驗,而呢度就有一個唔錯的做法,就係無骨,而且仲要係雞腿肉,就算我拎到回家,都唔會話肉質變嚡,咬落仲有彈牙的口感,而佢炸薯條每條都幾粗下,而且就算擺左一段時間,都唔會話淋到好似M記個D咁會低晒頭,味道夠鹹,最後食埋佢送的醃蘿蔔,解膩作用一流!💋炭燒漢堡蛋蓋飯,得D雞點夠我地食喎,所以我地都要食一食飯,滿足一下對澱粉的渴望,而佢漢堡肉咬落係勁JUICY,肉汁滿滿,仲有淡淡的炭香味,真係一大驚喜呢!佢個蛋就算放耐左,都仲係好滑,而最估唔到的係佢蛋的下層居然收埋左勁多的白飯,份量多到我地都爭D食唔晒 >.<,但係漢堡肉的加持下,都能夠完成任務,唔會造成浪費,嘻。

2024-10-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$70 (Dinner)
  • 炸薯條
2024-10-05 246 views
多年前與朋友去韓國🇰🇷兩個人吃一個炸雞籃🍗,真係好誇張,好瘋狂,而家回想起來間中又想食下。在中環渡輪碼頭⛵️,有一間韓式炸雞店,現時大約有7間分店,一份炸雞餐幾十蚊有交易🫱🏻‍🫲🏿,配有唔同嘅醬汁同口味,第一次就先試試韓式甜辣醬🧐.———————————————————————————.🍗經典甜辣炸雞💬揀咗有骨嘅炸雞🍗,一份有5件,真係幾香脆,雞肉仍肉嫩,唔油膩,甜辣醬相信唔係自己最鍾意嘅味道,不過突然間想食又唔錯;一份可以揀兩款味道,下次可以再試其他。套餐有酸白蘿蔔同汽水🥤,可以解油解渴🫢
———————————————————————————
🍗經典甜辣炸雞
2024-09-29
Type of Meal
Tea
2024-10-02 386 views
中環炸雞店😋 中環碼頭上層入口有一間韓式炸雞。今晚收工,約咗幾個朋友傾偈開餐呀!買完仲可以堂食,亦可以帶走去中環海濱,睇海景、一邊食炸雞!韓國柑橘味炸雞這款韓國柑橘味炸雞將清新的柑橘香氣融入香脆的炸雞之中,外皮金黃酥脆,每一口都帶有微酸的柑橘味。不過,最好外賣後即刻食,否則會焗到變軟雞呀😅烤牛肉糖心蛋飯嫩滑的烤牛肉,薄切得好均勻,肉汁算豐富,搭配的糖心蛋,輕輕戳破,蛋黃流出,與牛肉和米飯簡直是完美融合!炸薯條炸薯條比起麥記好味好多,外脆內軟,帶有自然的薯香。份量不算多。炸雞店仲有生可樂選擇,好夠氣!飲完透心涼啦😆#香港好去處 #香港玩樂 #中環美食 #親子活動 #hkfoodies #讓生活多一點歡樂 #iplayhk

韓國柑橘味炸雞

烤牛肉糖心蛋飯

炸薯條

炸雞店仲有生可樂選擇,好夠氣!飲完透心涼啦😆

2024-09-17 451 views
💡抵食韓式炸雞上次食完炸雞後念念不忘,今次經過,當然要把握機會,而且CHIMAC有幾家分店,好方便,今次係中環碼頭就見到有,可以外賣到海旁吃的。🍽韓式炸雞腿肉配韓國柑橘味🍗🍊炸雞腿肉金黃酥脆,外皮酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,仲要係啖啖肉,清新的柑橘香氣,結合微甜和酸味,能夠提升炸雞的風味,大人小朋友都岩食。🍽炸紫菜卷外層金黃酥脆,內部的餡料隱藏在紫菜中,食個陣煙煙韌韌,口感豐富,好有韓式風味。🍽醬油五花腩肉飯五花腩肉質鮮嫩多汁,油脂帶來滑順的口感,米飯吸收了肉汁和醬油的味道,每一口都充滿濃郁的風味,好滿足。
💡抵食韓式炸雞

🍽韓式炸雞腿肉配韓國柑橘味🍗🍊