位於迎海薈嘅🌟CHOWTIME🌟 主打嘅西餐 既優質又抵食,值得一試!🤩Dinner set 精選晚餐 百零蚊就有齊🥩主菜、🍲餐湯、🥗沙律及🍹飲品,仲可以加$10配是日甜品,性價比甚高!😍🐷烤焗西班牙黑毛豬(7成熟)配蘋果醬 $138有好靚嘅燒烤網紋,而且非常厚切!由於7成熟,黑毛豬扒切開係淡粉紅色💗,肉質鬆軟,肉味香濃,又多肉汁,好味道呀!推介!👍🏻配菜份量多又豐富,有香脆可口嘅薯角🥔、車厘茄🍅、蘆筍、茄子🍆等,nice!🥳🧡香煎三文魚配牛油果醬 $128三文魚皮加上芝士碎,煎至金黃香脆,三文魚保持嫩滑,yummy!😙🧀It’s Chowtime 雜錦拼盤🥓 $158包括有意大利風乾火腿🥓、西班牙辣肉腸🌶、莎樂美腸、風乾牛肉、藍芝士、🧀布里芝士、金文畢芝士、埃文達芝士 及 多士🍞,好豐富又美味,係滋味嘅頭盤!🥰🧇牛角窩夫&黑雜莓醋 蛋白餅 配雪糕🍨 $78 表面微脆內裡酥軟嘅牛角窩夫🧇,配上嘅雪糕🍨,唔錯!仲有香脆甜美嘅蛋白餅🤍,滿足!😇

🐷烤焗西班牙黑毛豬(7成熟)配蘋果醬 $138

🧡香煎三文魚配牛油果醬 $128

🧀It’s Chowtime 雜錦拼盤🥓 $158

🧇牛角窩夫&黑雜莓醋 蛋白餅 配雪糕🍨 $78

2022-06-01 42 views
早幾日放工同埋家姐同埋佢個女女去咗馬鞍山食晚飯,超級豐富!小朋友都食到舔舔脷🥰🔸炸蕃薯條配炸薯條🍟🍟🍟一次過食兩款炸物,兩款都炸得香脆,蕃薯條外脆內甜🔸蜜糖烤雞槌🍗🍗🍗食落有好濃嘅蜜糖味,帶點微辣,雞槌肉質唔會鞋🔸辣肉腸碎肉薄餅🍕🍕🍕大size pizza兩個人食唔晒🙈欣賞佢係薄批夠脆唔會粉,味道如同平日食嘅辣肉腸pizza但唔會鹹🔸黑松露野菌鮮奶油忌廉新鮮手打闊條麵推介!欣賞佢係新鮮手打嘅闊條麵,口質帶點煙韌,食落好creamy,每啖都有cream包裹住,但唔會太漏🔸炭烤海陸免翁牛柳(五成熟)🥩🥩呢個係set dinner,配左蘑菇湯,好好味!飲得出好足料,味道濃郁😍牛柳食得出有炭燒味,牛柳整得岩岩好,同佢嘅醬汁好搭配,薯菜份量好多,有唔同雜菜可以均衡飲食😝薯角味道正常🔸凍香桃梳打、熱榛果拿鐵☕️香桃味道好出,亦唔會死甜,解膩之選!榛果拿鐵味道正常。📍#CHOWTIME (#馬鞍山美食)馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖

🔸炸蕃薯條配炸薯條🍟🍟🍟
一次過食兩款炸物,兩款都炸得香脆,蕃薯條外脆內甜

🔸蜜糖烤雞槌🍗🍗🍗
食落有好濃嘅蜜糖味,帶點微辣,雞槌肉質唔會鞋

🔸辣肉腸碎肉薄餅🍕🍕🍕

🔸黑松露野菌鮮奶油忌廉新鮮手打闊條麵

🔸炭烤海陸免翁牛柳(五成熟)🥩🥩

🔸凍香桃梳打、熱榛果拿鐵☕️
香桃味道好出,亦唔會死甜,解膩之選!
榛果拿鐵味道正常。

📍#CHOWTIME (#馬鞍山美食)
馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖
📌 Chowtime 📍 烏溪沙 Wu Kai Sha📎 @chowtime_hk 因為朋友住呢頭, 所以今日去到最遠嘅烏溪沙搵野食~😋 入到迎海商場見到一間霓虹燈嘅貓貓餐廳💖 最特別嘅係室內有室外嘅感覺🤣 好似去度假咁⛱️野食平均都唔錯👍🏻 係唔錯嘅西餐廳之選✨-(👑爲推薦)烤焗西班牙黑毛豬七成熟配蘋果醬 $138 👑 芝士海鮮農夫包 $98紅菜頭會海鮮意大利飯 $118雜錦海鮮薄餅 $158牛角窩夫配黑雜莓醋蛋白餅配雪糕 $78蘋果梳打 $15Dirty chocolate $28 👑 -❥ ❥ 烤焗西班牙黑毛豬七成熟配蘋果醬 呢個大推!!!✨ 西班牙黑毛豬七成熟但係肉質依然嫩!!就算無趁熱食 肉汁依然飽滿 同埋唔會乾柴😋我第一次食配埋蘋果醬😍 真係有一粒粒蘋果係到🥹甜甜地 配埋豬肉一起食味道好夾👍🏻❤️❥ ❥ 芝士海鮮農夫包賣相超級吸引🤩 啲芝士醬流曬出黎😍農夫包改左做正方厚多士😙 趁熱食會更好🙈 上面嘅海鮮有蝦 扇貝 青口😋 全部都鮮甜多汁!!不過略嫌芝士醬唔夠多 之後食麵包無得點醬黎食🙈❥ ❥ 紅菜頭會海鮮意大利飯 我覺得好特別❤️ 係紅菜頭嘅飯✨看落去係粉紅色💖 好鬼靚!!海鮮有

📌 Chowtime

蘋果梳打 $15
Dirty chocolate $28 👑

❥ ❥ 烤焗西班牙黑毛豬七成熟配蘋果醬
呢個大推!!!✨
西班牙黑毛豬七成熟但係肉質依然嫩!!
就算無趁熱食 肉汁依然飽滿 同埋唔會乾柴😋
我第一次食配埋蘋果醬😍 真係有一粒粒蘋果係到🥹
甜甜地 配埋豬肉一起食味道好夾👍🏻❤️

❥ ❥ 芝士海鮮農夫包
賣相超級吸引🤩 啲芝士醬流曬出黎😍
農夫包改左做正方厚多士😙 趁熱食會更好🙈
上面嘅海鮮有蝦 扇貝 青口😋 全部都鮮甜多汁!!
不過略嫌芝士醬唔夠多 之後食麵包無得點醬黎食🙈

❥ ❥ 紅菜頭會海鮮意大利飯
我覺得好特別❤️ 係紅菜頭嘅飯✨
看落去係粉紅色💖 好鬼靚!!
海鮮有蝦 扇貝 青口!! 個人覺得扇貝最好食😋
如果少啲飯會更好🤣 海鮮食完但係飯仲有好多🙈

❥ ❥ 雜錦海鮮薄餅
Pizza味道不錯👍🏻 芝士份量好多😋
不過個人鍾意pizza係麵包底 >> 脆餅底🙈
同埋海鮮份量可以多少少🤣

❥ ❥牛角窩夫配黑雜莓醋蛋白餅配雪糕
牛角窩夫質地好似麵包🥯 非常有咬口!!
不過略嫌太多醬料係上面
同埋蛋白餅太甜🙈

❥ ❥ 蘋果梳打
夏日必嗌🌿 超freshhhhhhhh😙
蘋果味唔假 同埋甜度都啱啱好👍🏻

❥ ❥ Dirty chocolate
呢個真係要一試!!!!
係超特別嘅髒髒黑松露熱朱古力🍫
黑松露味道好出💕 估唔到兩者咁夾✨👍🏻
呢個記得趁熱飲😙 會好有驚喜!!!

▫️味道:4.4/5
▪️賣相:4.8/5
▫️環境:4.5/5
▪️價錢:4.4/5
▫️服務:5/5
▪️Overall:🌕🌕🌕🌕

🔍#CY烏溪沙 #CY貓貓餐廳 #CY西餐廳 #CY甜品
🔗 #chowtime #烏溪沙美食 #烏溪沙 #hkfood #hkcafe #hongkongfood #food #wukaisha
2022-05-28 34 views
呢日同男朋友去咗烏溪沙呢間餐廳食dinner,餐廳都幾大間,環境唔錯。打開餐牌,見到有好多選擇。我地點左雙層芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋,呢個漢堡包有好多層,有兩層爆曬啲肉汁嘅和牛漢堡扒、香脆既煙肉同埋流心既煎蛋,麵包塗上左牛油再烘,加埋一齊好perfect!另外仲有香煎三文魚配牛油果醬,三文魚連皮一齊煎,外層香脆而入面啲肉好juicy,牛油果醬好幼滑,健康又好味。跟餐仲有沙律同埋餐湯。我哋另外仲點咗蒜蓉包同龍蝦湯。
打開餐牌,見到有好多選擇。

跟餐仲有沙律同埋餐湯。

我哋另外仲點咗蒜蓉包同龍蝦湯。
2022-05-28 25 views
馬鞍山常被標簽為美食沙漠的確好吃的餐廳不多 在烏溪沙更少之又少不過總算被我發掘到一間不錯的西餐 位置也很方便 在烏溪沙站連接的迎海薈 一進商場就見到星期五晚 最適合聚一聚紅菜頭牛油果煙三文魚沙律紅菜頭和牛油果都是superfood 配搭清新健康蜜糖炸雞搥炸得很香口肉質嫩滑 面層塗上蜜糖感覺不太熱氣炸蕃薯條配小茴香比起炸薯條 我更喜歡蕃薯條喜愛程度到了逢有必點的地步這個不太油 口感酥脆軟糯 好好吃芝士忌廉汁波士頓龍蝦拼香草燒春雞燒春雞嫩滑多汁 配上半隻龍蝦好吸引龍蝦雖不大隻但啖啖肉 配上醬汁好搭
馬鞍山常被標簽為美食沙漠

這個不太油 口感酥脆軟糯 好好吃

芝士忌廉汁波士頓龍蝦拼香草燒春雞
燒春雞嫩滑多汁 配上半隻龍蝦好吸引
龍蝦雖不大隻但啖啖肉 配上醬汁好搭

星期五晚嘅新港城食咩都要排隊,好彩我醒目諗到搭多個站喺烏溪沙落車,呢間西餐好似新開,就試呢間啦。價錢都唔貴,大約百零蚊有交易,始終馬鞍山區都係街坊生意,定價都算貼地,叫左幾樣野都幾好味,馬友可以bookmark呢間。叫左個set dinner ,138已經包左餐湯沙律飲品,加錢可以轉特飲,西班牙黑毛豬燒到7成熟,入口都幾juicy,加左蘋果醬酸酸甜甜幾開胃。美式豬肋骨同平時食開唔一樣,勁大條又厚肉,食肉獸最愛。珍寶雜錦薄餅材料都幾豐富好多芝士,餅底係近似餅乾底,幾脆口幾好食。炸蕃薯條炸得好脆,甜甜地好正呀。3個人埋單590,除開都唔洗200一位,算幾抵食嘅。
美式豬肋骨同平時食開唔一樣,勁大條又厚肉,食肉獸最愛。
炸蕃薯條炸得好脆,甜甜地好正呀。
3個人埋單590,除開都唔洗200一位,算幾抵食嘅。

2022-05-25 47 views
今日朋友請食飯,佢話呢間餐廳坐得好舒服,仲可以慢慢傾計,所以揀左呢度。朋友點左個水波蛋卡邦尼意粉,我就食海蝦藜麥牛油果沙律。🍝水波蛋卡邦尼意粉水波蛋做得唔錯,大大隻蛋,又有蛋香,唔知係咪用左日本蛋呢?個人覺得呢個意粉都做得幾健康,因為煙肉比較少,反而菇有幾多,有大大片的雞脾菇、又有磨菇。🦐🥑海蝦藜麥牛油果沙律又係健康之選,無用沙律醬,反而用左黑醋汁,但個汁除左酸之外,仲微微帶甜,可能係加左蜜糖或者黑糖嚟調製,個味道同牛油果都幾夾。海蝦中等size,入口幾爽。🍋檸檬蛋白派最後我地仲加多左個甜品。蛋白霜經微烤成半熟,做成cream狀嘅檸檬批頂層,批底用左似係曲奇皮嘅蛋撻底,係鬆脆嘅。成個甜品口感非常特別,頂層蛋白霜係微溫加軟身,而底層嘅檸檬凝乳卻係清涼而又非常硬身。餐廳環境如朋友所言非常舒服,有室內位及室外位,室外佈置仲略帶泰國風情,感覺好有度假feel。侍應年青有活力、又幾有禮貎。總結,朋友真係無講錯,呢度非常適合朋友相聚傾計,夠靜又坐得舒服。

朋友點左個水波蛋卡邦尼意粉,我就食海蝦藜麥牛油果沙律。

🍝水波蛋卡邦尼意粉

🦐🥑海蝦藜麥牛油果沙律

🍋檸檬蛋白派

海蝦藜麥沙律
水波蛋卡邦尼意粉
蛋白檸檬派
凍棒果朱古力
2022-05-24
$150 (Lunch)
海蝦藜麥沙律
凍棒果朱古力
2022-05-24 27 views
法式蟹肉龍蝦湯龍蝦湯上碟時加入左幾粒麵包粒,吸收左龍蝦湯,鹹鹹地幾開胃。入面有一粒粒嘅蟹肉,增加享用時的口感 黑松露野菌忌廉湯素食者都啱飲嘅野菌忌廉湯,口感幼滑,每一口都充滿黑松露菌和野菌碎,無任何肉粒,適合素食者享用德國鹹豬手配薯角、酸椰菜、炒雜菜焗鹹豬手焗得好,外皮香脆,肉質嫩滑唔老,點埋特製醬汁,有味道變化,食落唔會厭帕爾馬芝士脆皮三文魚&虎蝦配牛油果醬有成隻碟差唔多長度的虎蝦,勁大隻,肉質彈牙,好新鮮。三文魚魚皮好脆,肉質嫩滑芝士焗蛋大啡菇啡菇已經焗到熟透晒,入口軟淋淋熱榛果拿鐵奶香味濃仲有淡淡的堅果香味,拿鐵的咖啡份量偏少,適合初嘗咖啡的朋友仔
法式蟹肉龍蝦湯

黑松露野菌忌廉湯

德國鹹豬手配薯角、酸椰菜、炒雜菜

帕爾馬芝士脆皮三文魚&虎蝦配牛油果醬

芝士焗蛋大啡菇
啡菇已經焗到熟透晒,入口軟淋淋

熱榛果拿鐵
2022-05-22
兩個小吃貨 🍴 Sunday 家庭樂~ 這家餐廳除咗有兒童餐之外,仲有好多適合小朋友嘅食品。小姐仔同細佬寶最鍾意可以變身 Zombie 🧟‍♀️ 嘅大蝦帶子墨魚汁闊條麵。爸爸 睇完餐牌二話不說就揀咗龍蝦春雞,🦞 彈牙, 春雞肉嫩, 連配菜 蘆筍 番茄🍅 茄子🍆 薯仔 🥔 都做得很不錯。 仲有小朋友最愛嘅甜品 非常多選擇 這款焗棉花糖雪糕批 兩個小朋友搶着吃 這一款小朋友好OK, 大人就覺得就有點甜價錢非常相宜, 好低食, 一家大細食得好開心🥳。
兩個小吃貨 🍴

Sunday 家庭樂~
這家餐廳除咗有兒童餐之外,仲有好多適合小朋友嘅食品。

仲有小朋友最愛嘅甜品
非常多選擇
這款焗棉花糖雪糕批 兩個小朋友搶着吃

這一款小朋友好OK, 大人就覺得就有點甜

價錢非常相宜, 好低食, 一家大細食得好開心🥳。
2022-05-23 17 views
係呢間勁有空間感的餐廳叫咗前菜"雜錦冷肉拼盤"內有意大利風乾火腿,西班牙辣肉腸,莎樂美腸及風乾牛肉。意大利火腿及辣肉腸好好食,價錢亦親民,性價比極高。鍾意cheese嘅亦有cheese 拼盤或芝士+冷肉拼盤,可以話好多樣化。主菜有燒焗黑毛豬配蘋果醬仲有我之前一晚食唔到嘅深海智利鱸魚藍青口,配嘅醬汁亦勁D,係香檳牛油忌廉奶油汁,有薯仔蓉有配菜蘆筍,茄子,紅蘿蔔及綠色的翠玉瓜,勁豐富。黑毛豬話明係七成熟,故有粉紅色的狀態,好軟熟易入口,跟餐的薯條好粗有口感又香脆。甜品本來睇中小盤栽的tiramisu,無奈已賣晒,就叫咗個檸檬蛋白派,外表靚之餘味道亦好好,帶些少檸檬酸幫助消化,very good👍就算加10蚊就有嘅甜品-奶凍亦很可口。飲品就係熱情果梳打及石榴雪莉姜梳打,紅,黄顏色搭配很搶眼呢。

2022-05-22 28 views
呢度嘅晚餐好抵食,$78-$148有主食、湯及沙律。基本熱飲加$3、凍飲加$5,仲可以優惠價轉其他特飲。我哋揀咗一個晚餐,另外散叫咗幾款食物,想多啲元化。晚餐嘅餐湯係南瓜湯,足料!仲有啲粟米粒及麵包糠。沙律菜新鮮。主食揀咗炭烤海陸免翁牛柳,牛柳肉質好腍身,又厚身,好食👍🏻 另外仲有青口同蝦、配菜等等。頭盤散叫咗雜錦拼盤,有辣肉腸、巴馬火腿、芝士、沙律菜、蒜蓉包。賣相靚又好食!小食叫咗洋蔥圈好香脆!仲叫咗限量嘅波士頓龍蝦配牛油果醬芝士漢堡。漢堡包口感豐富,龍蝦都唔錯。配菜仲有薯條非常香脆!餐廳坐得舒服,食物又幾好!

2022-05-18 25 views
同屋企人行街前過左黎一齊食午餐假期好多人,都要等下位芝士海鮮農夫包用左原個多士取代左農夫包,大大個,焗得香脆超多芝士醬,海鮮有蝦,扇貝,青口幾個人一齊食剛剛好,粗身薯條熱辣辣,脆身又好食香辣蜆肉扁意粉好香蒜香味,微微辣,意粉軟硬度適中松露野菌意粉唔知點解會黎左扁意粉,但都幾好味醬汁濃味,扁意粉又掛汁,個人幾鐘意香煎黑毛豬扒大大塊黑毛豬,仲有好多配菜同薯角黑毛豬肉質軟淋,更可配埋燒汁一齊食,好食座得舒服,價錢亦唔貴,值得再黎試下
同屋企人行街前過左黎一齊食午餐
假期好多人,都要等下位

芝士海鮮農夫包
用左原個多士取代左農夫包,大大個,焗得香脆
超多芝士醬,海鮮有蝦,扇貝,青口
幾個人一齊食剛剛好,粗身薯條熱辣辣,脆身又好食

香辣蜆肉扁意粉
好香蒜香味,微微辣,意粉軟硬度適中

松露野菌意粉
唔知點解會黎左扁意粉,但都幾好味
醬汁濃味,扁意粉又掛汁,個人幾鐘意

香煎黑毛豬扒
大大塊黑毛豬,仲有好多配菜同薯角
黑毛豬肉質軟淋,更可配埋燒汁一齊食,好食

座得舒服,價錢亦唔貴,值得再黎試下
2022-05-18 45 views
我們一行2人,chowtime位置都幾方便,因一出烏溪沙(馬鐵站)不用5分鐘就到👍🏻。分別叫咗2個主菜加一個甜品:紅菜頭燴海鮮手打寬條麵 (這個在一般西餐少見)- 味道就唔覺有紅菜頭味,不過都幾creamy ,寬條麵口咁都幾好,不會太淋,有咬口,而海鮮份量都合理,有2隻青口、2隻蝦、一隻元貝、少少蜆肉;可以一試;另外叫了一份和牛單層漢堡-這個就無乜特別,和牛味道就唔算太出同埋太算厚身,而個包返而都ok,有揸牛油焗過,少少脆口,同埋叫漢堡包會跟薯條;甜品- 法式蒙布朗-栗子味配朱古力雪糕- 見這個買相幾靚,粟子味濃同香,而本身問職員乜嘢叫法式蒙布朗,聯員講栗子係鋪面,入面係cream,最底係薄薄嘅蛋糕,而食的時候發現中間不是cream,而好似雪糕口咁(唔知係唔係雪得太凍,而雪糕就似一般普通雪糕,這個都ok.而其他方面:環境都舒服,服務方面:職員好似好多都係新黎咁,主動性不夠,每次要refill水都係要客人叫才refill,整體而言:食物都ok,價錢合理,不妨一試。
紅菜頭海鮮燴手打闊條麵
和牛漢堡(單層)
法式蒙布朗-朱古力
2022-05-14
$167 (Dinner)
原來烏溪沙開咗個好靚嘅新商場,比呢間食肆嘅門面吸引咗入去食。 晚市套餐好抵食。 $68 已經有。 Parma ham salad set $78 有沙律有餐湯有嘢飲。 餐湯係南瓜湯,有驚喜地非常好飲。 晚餐set 海鮮盒加餐湯加飲品加沙律 芝士控 必點芝士海鮮盒 , 海鮮豐富之餘, 芝士真係多到滿瀉。用芝士醬點麵包同埋薯條 🍟 100 分!🧀 Cheese platter 有齊 Brie cheese, goat cheese 同 blue cheese , 配無花果 食 梳打餅 食 👏🏻 CP 值極高。

晚市套餐好抵食。
$68 已經有。

Parma ham salad set $78
有沙律有餐湯有嘢飲。

餐湯係南瓜湯,有驚喜地非常好飲。

晚餐set
海鮮盒加餐湯加飲品加沙律

梳打餅 食 👏🏻

CP 值極高。
2022-05-15 27 views
住係烏溪沙呢頭,老實講,真係無咩餐廳食,唯獨呢間chowtime我同屋企人成日都幫襯,價錢合理又大份,選擇其實好多,但Set dinner 係真係抵食既。.🍴烤焗西班牙黑毛豬(7成熟)配蘋果醬 $148$148咁大份西班牙黑毛豬😅真心好有誠意,有時會配薯角,有時係薯條,個人就喜歡薯角多啲☺️夠晒脆得黎又香薯味,仲會配少量薯菜,跟餐包飲品+沙律+湯。.🍴 香煎三文魚排配牛油果醬 $128香煎三文魚排面層會灑上芝士粉,三文魚大約7成熟,唔會太熟得黎岩岩好,切出黎仲有少少流汁👍🏼 牛油果醬好濃,配薯菜好特別。跟餐加配凍抹茶鮮奶+$15。.🍴德國雜錦腸拼盤 $98切好晒既德國雜錦腸拼盤,有三種唔同既腸,配上特別醬汁,腸仔底既薯蓉好正😃😃好香牛油味又creamy. . 🍴蒜蓉包 $28抵食蒜蓉包,$28有4大片,蒜味濃。.🍴1664 Blanc $58Happy Hour 叫1664都係$58/pint .烏溪沙站附近呢間西餐真係幾高CP, 星期六日都幾full booking,係附近既鄰居真係可以一嘗😆😋
🍴烤焗西班牙黑毛豬(7成熟)配蘋果醬 $148
烤焗西班牙黑毛豬(7成熟)配蘋果醬

🍴 香煎三文魚排配牛油果醬 $128
香煎三文魚排配牛油果醬

🍴德國雜錦腸拼盤 $98
德國雜錦腸拼盤

🍴蒜蓉包 $28
抵食蒜蓉包,$28有4大片,蒜味濃。
蒜蓉包

🍴1664 Blanc $58