2024-04-23 26 views
呢日ot收10點幾,番到去屋企附近啲餐廳基本上都閂晒門,於是係OpenRice覓食就搵到呢間串燒店,食肥野一定要有人陪先得,拉埋住得近既同事過黎同我一齊食🤣過到去11點幾依然好多人食,而且不停有外賣訂單,餐廳開到凌晨4點,岩晒啲夜貓子同鍾意食宵夜既人(◍•ᴗ•◍)▪︎麻辣炒鴨舌 $78💰極度驚喜,份量勁多,仲要有四季豆同青紅椒,即刻自我感覺健康左飲食均勻咁🤣味道有啲似麻辣雞煲味,香辣惹味,而且鴨舌大大件好肥美,好彩叫一份黎食,完全係一食就停唔到口🤤為左呢份鴨舌我絕對會不停回訪買份番屋企送酒睇電影食🙊▪︎川北炒米粉 $68💰好有鑊氣,而且食到底都冇大量既油但又唔會乾噌噌,連同腸仔、生菜、雞蛋炒埋一齊,配料雖簡單但味道一絕(っ˘ڡ˘ς)▪︎多春魚(6條) $48💰▪︎雞全翼 (2串) $38💰▪︎燒脆香魚腐 $15💰▪︎土豆片 $13💰▪︎四季豆 $13💰▪︎豆卜 $15💰另外仲叫左少少串燒黎食,叫左小辣,每款味道都發揮得幾好味道幾正宗,而且仲有陣甜甜既味道,感覺似汁燒完再落辣粉孜然粉好好食😋▪︎烏龍茶 $15💰▪︎加多寶 $15💰

▪︎麻辣炒鴨舌 $78💰

▪︎烏龍茶 $15💰
▪︎加多寶 $15💰

• 麻辣炒鴨舌
2024-04-22 10 views
🍱餐廳:川味香🏫地址:紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖☎️電話:54034700朋友喺紅磡呢頭返工,佢好鍾意食串燒,就係佢附近來一個串燒晚餐🤗~薄切牛舌 $25每串有三大件,燒得很香口,帶有獨特的牛舌味,香口惹味👍~白鱔$40每串也有三大件,真材實料,鱔片是厚切的,肉質鮮嫩,調味適中,也爽口彈牙呀😁~燒安格斯牛仔骨 $58一份又係三大件,燒得香口不太乾,加了適量的孜然粉,帶有炭香味,內裡肉質嫩滑,好味之選😊~魷魚筒$65喺燒烤店必食之選,廚師燒烤的時間剛剛好,上檯熱辣辣的,魷魚軟硬度剛剛好,口感新鮮,值得一試!~雞腎串$28$28有兩串,燒到外焦內嫩,咬落去可以感受到外層的酥脆口感,內裡仍能保持細嫩多汁,口感細膩!~芝士年糕$28$28有兩件,煙煙韌韌綿密的年糕配搭濃郁的芝士,口感順滑,食完串燒後吃這個甜品真係大滿足❤️
🍱餐廳:川味香
🏫地址:紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖
☎️電話:54034700

~薄切牛舌 $25
每串有三大件,燒得很香口,帶有獨特的牛舌味,香口惹味👍

~白鱔$40

~燒安格斯牛仔骨 $58

~魷魚筒$65

~雞腎串$28

~芝士年糕$28

2024-04-21 10 views
突然想食串燒,  又再番食紅磡呢間串燒.  食物質素唔錯即開新鮮蒜蓉大生蠔好大隻, 勁多蒜, 超香,隻蠔好飽滿,脹卜卜幾肥美,一口一隻 超正好新鮮.  必食! 原隻火箭魷魚筒燒得啱啱好,唔會太乾, 口感好. 配埋辣粉一流. 芝士原條茄子 平時食開蒜蓉茄子,今次試下芝士  , 估唔到芝士份量會咁多. 毫不吝嗇,真係有驚喜 好好食,芝士控必食. 玉子燒   軟熟好香蛋香,  少少甜味好食 全部即叫即燒,好高質,  值得番食.  川味香 -  紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖
突然想食串燒,  又再番食紅磡呢間串燒.  食物質素唔錯
即開新鮮蒜蓉大生蠔

原隻火箭魷魚筒
燒得啱啱好,唔會太乾, 口感好. 配埋辣粉一流.
芝士原條茄子
玉子燒

軟熟好香蛋香,  少少甜味好食

全部即叫即燒,好高質,  值得番食.
川味香 -  紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖
2024-04-14
工作太忙,冇得北上😵‍💫~抽起條筋想食串燒!😅記得黃埔德民有一間,味道都唔錯 !今日行開呢頭,就嚟食啦!!🦐鹽燒海蝦:保持一貫高水準!燒得好香~口但係又唔會太乾~今日啲蝦仲要鬼咁大隻~認真抵食!!🐸燒田雞:係我嚟呢間必食嘅!!今日嗰隻又係超巨型!!啖啖肉!嗰隻田雞髀,好似雞髀仔咁厚肉~👅厚燒牛舌:又係正到痺!!非常好味!!燒到外焦內嫩!!好鬼juicy,又好淋!!🐚蒜蓉粉絲燒元貝:原本$50/隻,而家$80兩隻,原來佢一個星期每一日都有一個特價菜😋🍗雞中翼:燒得都唔錯~外皮好香脆!再叫埋啲蔬菜:翠玉瓜、四季豆、金菇、香菇、雞髀菇、魷魚鬚、菠蘿同魚腐,就啱啱好啦!!🍺:冰凍啤酒配串燒,簡直係絕配!!佢仲要$48買一送一,點可以唔叫返兩杯呢??

2024-04-16
$250 (Dinner)
2024-04-17 13 views
🐽 五花腩肉串肉質唔會太硬亦都唔會太肥,可以整全咬落一粒一粒,啲肉面好香脆🐽 燒豬頸肉燒得好滋味,豬頸肉質幾乎係全部嘅脂肪流出嚟,所以脂肪好肥美,咬嗰陣溶晒喺口🐽 厚切嘅牛舌心厚切咁就可以保留佢嘅Q彈口感,保留本身嗰種嚼勁,咬落去牛味好重🐽 和牛粒牛油脂感十足,啖啖肉好香口🐽 雞軟骨同雞皮都燒到酥脆無比,質感已經由深層由軟滑變到脆硬🐽 韭菜燒到青綠翠綠,仲有啲清香味🐽 金針菇落咗蒜蓉,就已經係肯定幾重口味啦,又香又香呢種菇類就完全同蒜味揉合埋啲,令到佢有種獨特既滋味🐽 司華力腸嗰層外皮好脆,同埋辣粉食好香口🐽 炒出前一丁雞蛋同餐肉炒到香噴噴,加埋蔥花同椰菜健康同 鮮味兼備
🐽 五花腩肉串

🐽 燒豬頸肉

🐽 厚切嘅牛舌心

🐽 和牛粒
牛油脂感十足,啖啖肉好香口

🐽 雞軟骨同雞皮
都燒到酥脆無比,質感已經由深層由軟滑變到脆硬

🐽 韭菜
燒到青綠翠綠,仲有啲清香味

🐽 金針菇

🐽 司華力腸
嗰層外皮好脆,同埋辣粉食好香口

🐽 炒出前一丁
雞蛋同餐肉炒到香噴噴,加埋蔥花同椰菜健康同 鮮味兼備
2024-04-14 12 views
喺我認知串燒係用火燒的。。點知點菜後聽到炸嘢聲🤨食品出來了。。顏色均勻😑我無聽錯。。係炸的😑不過。。炸野來說都好味。。😭不過我想食燒㗎囉。。唉😔傻豬做一次好了。
2024-04-13 20 views
今天黃昏,我和哥哥到位於紅磡德民街的川味香享受著串燒作為下午茶。我們點了大海蝦6隻,芝士年糕兩件,蒜蓉原條茄子兩條。店裡環境溫馨舒適,讓人感到放鬆愉悅。串燒上桌時,散發出誘人的香氣,讓我們食指大動。大海蝦外皮烤得酥脆,內裡鮮嫩多汁,每一口都充滿了海鮮的鮮甜味道,令人回味無窮。芝士年糕則是熱騰騰的,芝士和年糕的結合讓口感更加豐富,入口即化的滑嫩觸感令人驚艷。蒜蓉原條茄子則是燒得恰到好處,茄子的香甜和蒜蓉的香氣融合在一起,令人胃口大開。在川味香享受串燒下午茶的時光,我們不僅品嘗到了美味,更享受到了放鬆愉悅的氛圍。這個下午茶時光讓我們充滿能量,帶著滿足的心情返回家中。期待下一次和家人朋友一起來到這裡,再次感受串燒的美味與幸福。

2024-04-07 24 views
呢個串燒店位於黃埔的美食集中地,一出地鐵站就係,好易搵到🫶🏻呢間串燒店開到好夜,如果想去食宵夜就啱晒☺️串燒必點之選:🌟蒜蓉燒茄子🌟燒牛舌心🌟燒雞軟骨另外,我哋仲叫咗其他嘢食💛燒多春魚💛雞肉棒💛翠玉瓜💛台灣小香腸💛鰻魚炒飯💛焦糖燒香蕉 每一款串燒都好野味香料很多,喜歡淡一點的,可以叫店家減少香料。🙈另外鰻魚炒飯也不錯,飯粒粒粒分明,分量十足。☺️🫶🏻川味香 (紅磡)紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖

呢間串燒店開到好夜,如果想去食宵夜就啱晒☺️

串燒必點之選:
🌟蒜蓉燒茄子
🌟燒牛舌心
🌟燒雞軟骨

另外,我哋仲叫咗其他嘢食
💛燒多春魚
💛雞肉棒
💛翠玉瓜
💛台灣小香腸
💛鰻魚炒飯
💛焦糖燒香蕉

另外鰻魚炒飯也不錯,飯粒粒粒分明,分量十足。☺️🫶🏻

川味香 (紅磡)
紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖

• 蒜蓉原條茄子
2024-04-07 23 views
今日心血來潮想食下串燒,朋友話今次由佢帶路,黎到紅磡一間串燒店,店舖唔算大,坐落不繼接外賣單,食物質素不容置疑啦。蒜蓉茄子:必食之選,孜然粉同蒜蓉簡直係最佳拍檔,蒜入晒味,茄肉嫩口,惹味可口。多春魚:魚皮烤到焦脆,酥脆香口。燒脆香魚腐:魚腐外酥內軟,口感細膩。五花腩肉串:口感嫩滑juicy ,五花腩肥而不膩,燒雞軟骨:雞軟骨口感爽脆,帶肉汁有嚼勁。菲菜:烤到剛好,漏上七味粉更好食,咬落爽脆美味,爽爽聲,地道惹味。土豆片:口感軟轜清爽,營養豐富。虎皮青椒:青椒好大隻,口感爽脆可口,辣度剛剛好,好正。🔎川味香 (紅磡)📍紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖

蒜蓉茄子:
必食之選,孜然粉同蒜蓉簡直係最佳拍檔,蒜
入晒味,茄肉嫩口,惹味可口。

多春魚:
魚皮烤到焦脆,酥脆香口。

燒脆香魚腐:
魚腐外酥內軟,口感細膩。

五花腩肉串:
口感嫩滑juicy ,五花腩肥而不膩,

燒雞軟骨:
雞軟骨口感爽脆,帶肉汁有嚼勁。

菲菜:

土豆片:
口感軟轜清爽,營養豐富。

虎皮青椒:
青椒好大隻,口感爽脆可口,辣度剛剛好,好正。

🔎川味香 (紅磡)
📍紅磡德民街29號德民大廈地下J1號舖
朋友推介來到一間川式的串燒店來到食宵夜,店舖開業至凌晨4點鐘,越夜越熱鬧,價錢合理,不乏街坊客過來捧場。🍢🔥😋🙌🏼✨ 五花腩肉串($30/2串),燒過的五花腩肉質鬆滑,帶點脆口,油份豐富。🐷✨ 牛肉串($28/串),牛肉味道很濃郁,用孜然粉調味,更加有川式的風味,香料的味道好突出,與平時食開的日式串燒有截然不同的感覺。🐮✨ 肥牛金菇串($28/串),肥牛包住金菇,金菇的菇汁豐富,整條串燒串住3條燒,好重身。🐮🍄✨ 鹽燒鯖花魚($40),鯖花魚的外皮燒得好脆,有種食薯片的感覺。魚肉甜滑,而且有香濃的蒜香味道。🐟🧄✨ 錫紙花甲粉($65/份),份量大大兜,有辣有唔辣的選擇。辣的花甲粉滿滿的辣油,但又唔算好辣,反而是花椒的麻多過辣,絕對是過癮。花甲超過四十隻,雖然細細粒,但味道幾鮮甜。粉絲、金菇、娃娃菜都有浸入了花椒油的辣椒風味,食到最後整個嘴巴和舌頭都感受到「麻麻地」的感覺。🍜🐚🌶️✨ 燒菠蘿($28),菠蘿鮮甜多汁,食完花甲粉再食菠蘿,可以即時解辣。🍍💦整餐串燒大餐都令人覺得幾滿足。☺️🍢🔥!

鹽燒鯖花魚

錫紙花甲粉

燒菠蘿

整餐串燒大餐都令人覺得幾滿足。☺️🍢🔥!
$120 (Dinner)
鹽燒鯖花魚
錫紙花甲粉
燒菠蘿
2024-03-25 56 views
紅磡德民街超近地鐵站 黃埔站A出口行2分鐘就到 係一條成條街都係地鋪嘅食街 茶飲店、小食店、茶餐廳、日式餐廳……今日 我食串燒小店!🍢韭菜 ($15/串)串燒必食 韭菜餃我唔食嘅係燒韭菜先食 真係別有一番風味🍢土豆片 ($13/串)外脆內軟 唔會燒得好幹身🍢雞皮 ($26/2串)呢度嘅雞皮唔算肥厚 所以燒得較脆🍢翠玉瓜 ($15/串)燒翠玉瓜好味 放題串燒我都必點🍢五花腩肉串 ($30/2串)五花腩好抵阿 $30有2串 半肥瘦唔錯🍢燒豬頸肉 ($28/串)豬頸肉好爽口🍢原條蒜蓉茄子 ($38/條)原條燒茄子係我嘅愛❤️蒜香加孜然粉&辣粉🍢燒紐西蘭羊架 ($45/隻)羊架帶少少羊騷味 完全無羊騷味唔好食嫁🍢燒鯖魚 ($40/條)鯖魚含有豐富營養 我成日都煎鯖魚食嫁 呢度環境雖小 但好街坊小店氣氛我哋2個都食到飽先係$250
紅磡德民街超近地鐵站 黃埔站A出口行2分鐘就到
係一條成條街都係地鋪嘅食街
茶飲店、小食店、茶餐廳、日式餐廳……
今日 我食串燒小店!

🍢韭菜 ($15/串)
串燒必食 韭菜餃我唔食嘅
係燒韭菜先食 真係別有一番風味

🍢土豆片 ($13/串)
外脆內軟 唔會燒得好幹身

🍢雞皮 ($26/2串)
呢度嘅雞皮唔算肥厚 所以燒得較脆
🍢翠玉瓜 ($15/串)
燒翠玉瓜好味 放題串燒我都必點

🍢五花腩肉串 ($30/2串)
五花腩好抵阿 $30有2串 半肥瘦唔錯
🍢燒豬頸肉 ($28/串)
豬頸肉好爽口

🍢原條蒜蓉茄子 ($38/條)
原條燒茄子係我嘅愛❤️蒜香加孜然粉&辣粉

🍢燒紐西蘭羊架 ($45/隻)
羊架帶少少羊騷味 完全無羊騷味唔好食嫁

🍢燒鯖魚 ($40/條)
鯖魚含有豐富營養 我成日都煎鯖魚食嫁

呢度環境雖小 但好街坊小店氣氛
我哋2個都食到飽先係$250

2024-03-22 29 views
上次紅磡開飯…走時遇到川味香。行去昅下d野食都幾有東北燒烤feel…價錢又係好親民嗰隻…今次就過黎試下狀態麻麻就點少少野食下…全部要左中辣…一聽到就夠哂惹味…一路食一路抹汗…因為呢晚幾熱下娃娃菜 燒到菜啱啱microsoft…菜本身好甜…加埋辣就好好味魚腐外脆肉軟豆卜 燒到脆卜卜就是好味司華力腸 呢樣野就無乜難度既…重點用既腸好脆口🤩🤩雞皮…雞軟骨…燒饅頭都正常發揮雞翼 皮脆肉嫩燒茄子 燒得夠火喉…一夾就離皮每樣野都燒得唔錯…夠地道…價錢唔貴…今晚仲可以偷聽隔離檯講故仔…差d聽到唔捨得走。無計…有人客黎就 …唯有自動起身留俾下一批聽眾🤣🤣🤣

魚腐外脆肉軟
豆卜 燒到脆卜卜就是好味

司華力腸 呢樣野就無乜難度既…重點用既腸好脆口🤩🤩
雞皮…雞軟骨…燒饅頭都正常發揮

雞翼 皮脆肉嫩

燒茄子 燒得夠火喉…一夾就離皮

2024-03-21 18 views
紅磡小巷串燒德民街呢間小舖好出名,未黎之前就聽過呢區朋友推薦。店舖雖小不過串燒種類豐富。我地嗌左椒鹽燒賣(20HKD),五花腩肉串(30HKD/2),燒金菇肥牛卷(28HKD),燒雞軟骨(28HKD/2),蒜蓉娃娃菜(45HKD),台灣腸(18HKD),燒日本紫薯(18HKD),芝士年糕(28HKD/2)。其中我最鍾意既係五花腩肉串,肥瘦比例岩岩好,燒烤程度適中,肉質緊實,鮮美!椒鹽燒賣都好有特色!外皮酥脆,沾滿燒烤醬料,內裡好彈牙,火候岩岩好!兩人買單大概240HKD,如果嘴饞,呢度可以嘗試!
紅磡小巷串燒
德民街呢間小舖好出名,未黎之前就聽過呢區朋友推薦。

兩人買單大概240HKD,如果嘴饞,呢度可以嘗試!
2024-03-21 29 views
少少人但又想食多多款,串燒就最啱!川式串燒辣辣地夠曬惹味,一於擼個串,密密傾💕平時川式串燒好容易過鹹,但呢間小店嘅串燒鹹度適中,味道亦夠,兩個人唔係話太大食嘅話,兩三百蚊都已經夠飽!食到8-9點左右都爆場幾多客,早少少容易啲有位。⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯💰💲244⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯♡大墨魚咀 $28 🥢彈牙唔韌♡厚切牛舌心 $38 🥢熱食果陣軟硬適中係幾好味,但唔小心攤耐過會變硬,所以襯熱食!♡虎皮青椒 $13 ♡蒜蓉原條茄子$38♡芝士年糕2件 $28♡菠蘿3件 $22♡錫紙花甲粉 $65 🥢金菇、粉絲、同好多花甲仔!雖然錫紙兜望落細,但入面啲料都多架♡可樂 $12

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

♡芝士年糕2件 $28

♡菠蘿3件 $22

♡可樂 $12

2024-03-15 33 views
今晚出街,與哥哥走到紅磡黃埔附近,走到一間燈光火猛的串燒店,於是坐下吃點東西當作消夜,我們叫了茄子,粟米和羊肉。燒烤即叫即制,熱辣辣好好味,而且配上特制酱料香辣的感觉很爱好美