2024-09-12 78 views
很有趣,剛在旁邊牛品打邊爐,見佢有得揀春陽茶事的飲品,食完一落樓下就見到這間鋪頭。雖然差不多入秋,但天氣依然悶熱,响街企一陣已經標晒汗。所以見到又忍唔住買杯飲下。個牌有超多嘢揀,有啲唔係咁多地方有得賣,例如:翡翠檸檬愛玉。不過晚上又唔想飲太甜,所以我揀咗個桂花蜜烏龍微甜,而朋友則揀了荔枝蜜烏龍。個人覺得這裡的調味相當不錯。特別是桂花蜜烏龍,桂花和茶味互相配合,不會蓋過對方,加上冰凍的效果,既消膩又消暑。而荔枝蜜烏龍,則是少少酸少少甜,味道清新,也是涼透心的好選擇。

• 桂花蜜烏龍
1️⃣ 葡萄柚綠茶(夏季限定 )特別適合夏天,超消暑解渴!這款飲品不僅使用新鮮葡萄柚,底下也有可口的果肉。葡萄柚的酸味明顯,回味中帶有一點苦澀。建議選擇少冰少糖,這樣能更好地平衡口感!健康小知識;葡萄柚含有豐富的維生素C,有助於增強免疫力, 綠茶富含抗氧化劑,有助於抵抗自由基,促進健康好味指數:🍡🍡🍡📍 尖沙咀樂道32-34號地舖🚇 港鐵尖沙咀A1出口,步行約2分鐘🕒 Mon-Sun : 11:00-22:00

1️⃣ 葡萄柚綠茶(夏季限定 )

好味指數:🍡🍡🍡

📍 尖沙咀樂道32-34號地舖
🚇 港鐵尖沙咀A1出口,步行約2分鐘
🕒 Mon-Sun : 11:00-22:00
#fatchubellly尖沙咀📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)之前經過尖沙咀見到一間好似主打茶味台式飲品嘅舖頭,咁我通常都係飲開珍珠奶茶,所以今次想試吓其他台式飲品,春陽茶事有好多唔同種類嘅飲品!💥蜜桃烏龍烏龍茶味好突出☕️飲落好浸味好濃郁入面仲有好多蜜桃果肉🍑食落好鮮甜多汁點綴左成杯嘢飲✨整個感覺好Fresh同解渴!😝💥桂花蜜烏龍呢杯嘢飲好特別👍🏻係加咗桂花同埋蜜糖桂花味道好清新!係好健康嘅味道~👀鍾意養生嘅你地 不妨試吓呢杯!🗣️春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖
#fatchubellly尖沙咀

📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)

💥蜜桃烏龍
整個感覺好Fresh同解渴!😝

💥桂花蜜烏龍
呢杯嘢飲好特別👍🏻
係加咗桂花同埋蜜糖
桂花味道好清新!
係好健康嘅味道~👀
鍾意養生嘅你地 不妨試吓呢杯!🗣️

春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)
2024-09-07 40 views
春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖夏日炎炎消暑茶香港天氣咁濕熱,喺街2分鐘已經熱到出哂汗想飲凍嘢,尖沙咀樂道春陽茶事就腳叫咗白桃烏龍,超驚喜!粒粒白桃肉,超好飲,烏龍味濃, 非常夾包裝仲有好可愛,好搞鬼,飲第一啖已覺得好消暑,少少甜少少酸仲有少少檸檬肉,一啲都唔會過甜過酸,勁refresh,飲完透心涼,夏天又搵到一個消暑良品,讚。另外仲嗌咗珍珠奶茶,珍珠煙靭,茶底味道是我喜歡的,每次嚟尖沙咀行開都會嗌嘅茶飲品,推介!
春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)
夏日炎炎消暑茶

叫咗白桃烏龍,超驚喜!粒粒白桃肉,
超好飲,烏龍味濃, 非常夾
2024-09-05 55 views
牛品打邊爐嘅時候喺餐單上面可以免費揀到春陽茶事嘅飲品😌好少可以任食邊爐入邊有咁精緻嘅手調飲品選擇💕上次試過佢哋嘅翡翠檸檬綠茶,清新解膩!今次就試一試佢哋嘅金橘檸檬😙飲落都唔錯,唔會過甜。佢哋仲有得免費選擇珍珠鮮奶茶,實在太吸引😍好可惜如果飲咗奶茶嘅話就一定食唔落火鍋,唯有下次經過下便嘅門市再自行購買😚💬 食完飯經過樓下仲見到餐牌上面有台式經典嘅檸檬愛玉,平時喺香港都比較難搵到,懷念台灣口味嘅朋友絕對可以嚟試一試!

2024-09-05 15 views
牛品台式火鍋嗌牛御品吃到飽套餐 會送春陽茶事指定飲品一杯可選老烏梅汁 珍珠鮮奶茶 古意冬瓜茶 檸檬汁QR code 下單完可坐定定 有職員會代取上枱烏梅汁是打邊爐的好拍檔,好適合一路食肉,酸酸甜甜又解膩~ 珍珠鮮奶茶是我個人所愛,重茶味,好喝!喜歡它們的新包裝yamama💕
牛品台式火鍋嗌牛御品吃到飽套餐
會送春陽茶事指定飲品一杯
可選老烏梅汁 珍珠鮮奶茶 古意冬瓜茶 檸檬汁
QR code 下單完可坐定定 有職員會代取上枱

烏梅汁是打邊爐的好拍檔,好適合一路食肉,酸酸甜甜又解膩~

珍珠鮮奶茶是我個人所愛,重茶味,好喝!

喜歡它們的新包裝yamama💕
2024-09-04 46 views
喺尖沙咀行完街覺得口渴想搵杯茶飲🙈 最近越來越多茶飲店,自己都係最鍾意飲台式,因為比較傳統,經過呢間「春陽茶事」見款式都幾多,茶飲杯都好得意😎 有原茶系列、鮮果系列、鮮奶系列,全部都好想試吓添🤗 仲可以揀少甜少冰添,調教自己鍾意飲既味道🙌荔枝蜜烏龍 🍑呢杯荔枝配烏龍茶好清甜,好香荔枝味,烏龍茶好有茶香味👏甜杏桂花烏龍 🍋桂花配烏龍茶都好特別,仲有杏仁啫喱添🙌 好有口感👍 啱晒呢個天氣飲🤭🤗

荔枝蜜烏龍 🍑
呢杯荔枝配烏龍茶好清甜,好香荔枝味,烏龍茶好有茶香味👏

甜杏桂花烏龍 🍋
  • 荔枝蜜烏龍
  • 甜杏桂花烏龍
2024-09-03 35 views
香港的夏天實在悶熱得讓人無法抵擋!街頭巷尾的解暑飲品琳瑯滿目,最近發現了不少新品牌,像是養生的桃膠鮮奶珍珠和各式花茶,各具特色,真的好想分享!今天就來介紹兩款超推介的飲品,讓你在炎炎夏日也能Chill爽一夏!🍑 甜杏桂花烏龍酸甜開胃,瞬間清新!水蜜桃的香氣更是讓人欲罷不能!搭配滿滿的幼滑沙冰,喝下去透心涼,還能咀嚼到水蜜桃果肉,酸酸甜甜的滋味。🥤 經典黑糖珍珠鮮奶喜歡黑糖珍奶,絕對不容錯過!脫離奶精的束縛,選擇高質黑糖珍珠奶茶,掛杯的黑糖珍珠和香濃奶茶的組合,實在太誘人!茶香濃郁,超Q彈的珍珠,真是地道的台式味道!食牛品一定要叫,仲有優惠,性價比高。

🍑 甜杏桂花烏龍

🥤 經典黑糖珍珠鮮奶

食牛品一定要叫,仲有優惠,性價比高。
2024-09-02 53 views
炎炎夏日,熱得讓人無法忍受!在排隊等候時,來一杯清涼的飲品,絕對是最好的選擇!飲品不僅能解渴,還帶來透心涼的感覺。你可以自由選擇溫度和甜度,我這次特意選了少冰和三分甜,恰到好處!🍑 **蜜桃鳥龍** 🍑 這款飲品以蜜桃的果香搭配甘醇的烏龍茶,完美融合!每一口都能品嚐到蜜桃的果粒,口感更上一層樓。酸甜適中,輕盈清新,為炎熱的夏季帶來一絲涼意。🌼 **甜杏桂花蜜烏龍** 🌼 選用左招牌烏龍茶,茶香濃郁,回甘無比。配上來自埔里的桂花蜜,味道清新怡人。特別的是,加入了綿密滑順的甜杏凍,入口即溶,增添飲品的層次感。這種味道一試難忘,必飲之選。如果行經春陽茶事,飲杯野一定拎你消暑降溫!🧊💖

🍑 **蜜桃鳥龍** 🍑

🌼 **甜杏桂花蜜烏龍** 🌼

如果行經春陽茶事,飲杯野一定拎你消暑降溫!🧊💖
點了一杯黑糖珍珠鮮奶,黑糖味道普通,感覺份量不多,鮮奶不算香濃,感覺普通,但是一直在喝的時候都喝不到珍珠,直到奶茶都喝完之後,我把蓋子打開,才發現原來珍珠全都結在一塊,難怪剛才不停被珍珠堵住飲管,斷斷續續才把奶茶學完,還一直喝不到珍珠我喝的是冰的黑糖珍珠鮮奶,而且剛拿到就喝,所以不可能是因為我放得太久才令珍珠結塊,我猜應該是店員把珍珠放進去的時候已經結在一起,只是沒有替我把它打散,結果鮮奶都喝完,剩下底部一大塊珍珠令人不滿的事,店員把珍珠放進杯中的時候應該已經見到珍珠結在一起,但是完全沒有替我把它打散

TakeAway
2024-08-28 121 views
同事喜歡到處試茶飲店,今天吃完午飯,天氣又熱,他就推薦了這間台式飲品店。我們點了他們的人氣推薦:✨️蜜桃烏龍淡淡的烏龍茶香,裡面有蜜桃果肉,兩者的味道很平衡,夏天很適合喝,清爽又不會太有負擔。蜜桃的甜味和烏龍茶的微苦搭配得很好,喝起來很舒服。✨️珍珠鮮奶茶這杯是經典的味道,用上鮮奶,真材實料。配料是大粒的珍珠,有黑糖的香氣,口感有嚼勁。鮮奶的濃郁和黑糖的甜味融合得很好,珍珠的口感也很不錯,每一口都很滿足。這兩杯大家的評價都很高,值得下次再試試其他款式。
同事喜歡到處試茶飲店,今天吃完午飯,天氣

又熱,他就推薦了這間台式飲品店。我們點了他們的人氣推薦:

✨️蜜桃烏龍

擔。蜜桃的甜味和烏龍茶的微苦搭配得很好,喝起來很舒服。

✨️珍珠鮮奶茶

這兩杯大家的評價都很高,值得下次再試試其

他款式。
香港一早變成手搖茶飲店戰場,尖沙咀旺角銅鑼灣呢啲旺區更加利害飲得多自然知道間間都有分別,唔同做法唔同溫度唔同材料風格,高下立見~ 今日同朋友去尖沙咀食飯,試試「春陽茶事」! 員工有禮貌夠主動,順便要讚吓個杯粉紅色好sharp,打卡啱晒😆「蜜桃烏龍」點咗半糖正常冰,入口啖啖都飲到果香同茶香味,蜜桃香香甜甜,無茶苦澀,少少甘甘地清爽,夏天飲唔錯「珍珠鮮奶茶」都係點咗半糖正常冰,甜度啱啱好,茶味濃郁,奶味亦balance,珍珠Q彈唔膩,份量多大方,啱口味!

• 珍珠鮮奶茶
夏日炎熱,在街上無時無刻都想喝杯手調飲品。這間茶飲店在台灣開張不足一年,已將事業版圖從台灣延伸至全球多個不同國家,除因為招牌名物檸檬蜜烏龍大受歡迎外,最重要是得到多位名人紅星捧場打響名堂,難怪瞬即成為人氣話題茶飲店。這次試了此店主打的其中兩款烏龍茶消消暑氣。❥ 甜杏桂花蜜烏龍選用此店的招牌烏龍茶作為底料,茶香濃郁回甘,搭配來自埔里的桂花蜜,味道清新怡人。最特別是加入質地綿密滑順的甜杏凍,入口即溶,為飲品增添層次風味。❥ 蜜桃鳥龍同樣以烏龍茶作為基底,烏龍之茶甘與蜜桃香甜盛綻的果實味道完美結合,酸甜適中,輕盈清新的快感即時為炎炎夏日降溫。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿春陽茶事 @chunyangtea_hk𖤣𖤥尖沙咀樂道32-34號地舖味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦#春陽茶事 #chunyangt

❥ 甜杏桂花蜜烏龍

服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#春陽茶事 #chunyangtea #台灣過江龍 #烏龍茶 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #茶飲 #茶飲店 #水果茶 #手搖飲品 #台式飲品 #養生 #香港餐廳推介 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie
2024-08-25 27 views
📍 春陽茶事近排天氣咁熱,排隊等食飯嘅時候最好不過就係叫返杯廢水飲吓🤤🍑蜜桃烏龍 $30蜜桃味嘅果香,配上甘醇嘅烏龍茶,味道好夾🫶飲落仲有啖啖既蜜桃果粒,增添咗口感!有種解渴同透心涼嘅感覺🤓另外,溫度同甜度都可以自由選擇,今次揀咗少冰同3分甜~🧋珍珠鮮奶茶 $32珍珠屬於偏煙靭嘅口感,唔會係煲到好腍嗰種~食落好有嚼勁,帶有淡淡嘅甜味~特別嘅位係佢嘅茶底同其他飲品舖嘅唔同,茶底偏香醇~諗唔到飲咩揀佢就一定唔會伏😜⭐️好味指數:7.6/10📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖#尖沙咀 #春陽茶事 #飲品舖 #手搖 #蜜桃烏龍 #珍珠鮮奶茶 #珍珠奶茶 #茶底
📍 春陽茶事

近排天氣咁熱,排隊等食飯嘅時候最好不過就係叫返杯廢水飲吓🤤

🍑蜜桃烏龍 $30

🧋珍珠鮮奶茶 $32

⭐️好味指數:7.6/10

📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)

2024-08-22 60 views
【尖沙咀•春陽茶事】@ππππππππππππππππππππππππππππππ超正台式飲品春陽茶事凍甜杏桂花蜜烏龍熱蜜桃烏龍凍甜杏桂花蜜烏龍這款飲品清新怡人。冰涼的茶水中,杏香與桂花的香氣交融,讓人感受到春日的氛圍。喝下去,茶的甘醇搭配著甜蜜的杏味,口感滑順,非常解渴,而且不會過於濃烈,適合夏日消暑。桂花增添了一絲花香,令人心情舒暢,讓人忍不住想再來一杯。熱蜜桃烏龍茶飲溫暖而舒適,特別適合寒冷的天氣。蜜桃的香甜與烏龍的醇厚相結合,讓茶湯呈現出柔和的甜味。每一口都散發著蜜桃的自然香氣,十分誘人,並且烏龍茶的回甘讓人有種持久的滿足感。這款茶不僅適合獨自享用,也非常適合與朋友分享,柔和的口感讓人容易接受。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 60✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #春陽茶事 #web3尖沙咀春陽茶事 (樂道)尖沙咀樂道32-34號地舖
【尖沙咀•春陽茶事】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 60
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #春陽茶事 #web3尖沙咀
春陽茶事 (樂道)