2024-09-02 53 views
炎炎夏日,熱得讓人無法忍受!在排隊等候時,來一杯清涼的飲品,絕對是最好的選擇!飲品不僅能解渴,還帶來透心涼的感覺。你可以自由選擇溫度和甜度,我這次特意選了少冰和三分甜,恰到好處!🍑 **蜜桃鳥龍** 🍑 這款飲品以蜜桃的果香搭配甘醇的烏龍茶,完美融合!每一口都能品嚐到蜜桃的果粒,口感更上一層樓。酸甜適中,輕盈清新,為炎熱的夏季帶來一絲涼意。🌼 **甜杏桂花蜜烏龍** 🌼 選用左招牌烏龍茶,茶香濃郁,回甘無比。配上來自埔里的桂花蜜,味道清新怡人。特別的是,加入了綿密滑順的甜杏凍,入口即溶,增添飲品的層次感。這種味道一試難忘,必飲之選。如果行經春陽茶事,飲杯野一定拎你消暑降溫!🧊💖

🍑 **蜜桃鳥龍** 🍑

🌼 **甜杏桂花蜜烏龍** 🌼

如果行經春陽茶事,飲杯野一定拎你消暑降溫!🧊💖
點了一杯黑糖珍珠鮮奶,黑糖味道普通,感覺份量不多,鮮奶不算香濃,感覺普通,但是一直在喝的時候都喝不到珍珠,直到奶茶都喝完之後,我把蓋子打開,才發現原來珍珠全都結在一塊,難怪剛才不停被珍珠堵住飲管,斷斷續續才把奶茶學完,還一直喝不到珍珠我喝的是冰的黑糖珍珠鮮奶,而且剛拿到就喝,所以不可能是因為我放得太久才令珍珠結塊,我猜應該是店員把珍珠放進去的時候已經結在一起,只是沒有替我把它打散,結果鮮奶都喝完,剩下底部一大塊珍珠令人不滿的事,店員把珍珠放進杯中的時候應該已經見到珍珠結在一起,但是完全沒有替我把它打散

TakeAway
2024-08-28 121 views
同事喜歡到處試茶飲店,今天吃完午飯,天氣又熱,他就推薦了這間台式飲品店。我們點了他們的人氣推薦:✨️蜜桃烏龍淡淡的烏龍茶香,裡面有蜜桃果肉,兩者的味道很平衡,夏天很適合喝,清爽又不會太有負擔。蜜桃的甜味和烏龍茶的微苦搭配得很好,喝起來很舒服。✨️珍珠鮮奶茶這杯是經典的味道,用上鮮奶,真材實料。配料是大粒的珍珠,有黑糖的香氣,口感有嚼勁。鮮奶的濃郁和黑糖的甜味融合得很好,珍珠的口感也很不錯,每一口都很滿足。這兩杯大家的評價都很高,值得下次再試試其他款式。
同事喜歡到處試茶飲店,今天吃完午飯,天氣

又熱,他就推薦了這間台式飲品店。我們點了他們的人氣推薦:

✨️蜜桃烏龍

擔。蜜桃的甜味和烏龍茶的微苦搭配得很好,喝起來很舒服。

✨️珍珠鮮奶茶

這兩杯大家的評價都很高,值得下次再試試其

他款式。
香港一早變成手搖茶飲店戰場,尖沙咀旺角銅鑼灣呢啲旺區更加利害飲得多自然知道間間都有分別,唔同做法唔同溫度唔同材料風格,高下立見~ 今日同朋友去尖沙咀食飯,試試「春陽茶事」! 員工有禮貌夠主動,順便要讚吓個杯粉紅色好sharp,打卡啱晒😆「蜜桃烏龍」點咗半糖正常冰,入口啖啖都飲到果香同茶香味,蜜桃香香甜甜,無茶苦澀,少少甘甘地清爽,夏天飲唔錯「珍珠鮮奶茶」都係點咗半糖正常冰,甜度啱啱好,茶味濃郁,奶味亦balance,珍珠Q彈唔膩,份量多大方,啱口味!

• 珍珠鮮奶茶
夏日炎熱,在街上無時無刻都想喝杯手調飲品。這間茶飲店在台灣開張不足一年,已將事業版圖從台灣延伸至全球多個不同國家,除因為招牌名物檸檬蜜烏龍大受歡迎外,最重要是得到多位名人紅星捧場打響名堂,難怪瞬即成為人氣話題茶飲店。這次試了此店主打的其中兩款烏龍茶消消暑氣。❥ 甜杏桂花蜜烏龍選用此店的招牌烏龍茶作為底料,茶香濃郁回甘,搭配來自埔里的桂花蜜,味道清新怡人。最特別是加入質地綿密滑順的甜杏凍,入口即溶,為飲品增添層次風味。❥ 蜜桃鳥龍同樣以烏龍茶作為基底,烏龍之茶甘與蜜桃香甜盛綻的果實味道完美結合,酸甜適中,輕盈清新的快感即時為炎炎夏日降溫。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿春陽茶事 @chunyangtea_hk𖤣𖤥尖沙咀樂道32-34號地舖味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦#春陽茶事 #chunyangt

❥ 甜杏桂花蜜烏龍

服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#春陽茶事 #chunyangtea #台灣過江龍 #烏龍茶 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #茶飲 #茶飲店 #水果茶 #手搖飲品 #台式飲品 #養生 #香港餐廳推介 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie
2024-08-25 27 views
📍 春陽茶事近排天氣咁熱,排隊等食飯嘅時候最好不過就係叫返杯廢水飲吓🤤🍑蜜桃烏龍 $30蜜桃味嘅果香,配上甘醇嘅烏龍茶,味道好夾🫶飲落仲有啖啖既蜜桃果粒,增添咗口感!有種解渴同透心涼嘅感覺🤓另外,溫度同甜度都可以自由選擇,今次揀咗少冰同3分甜~🧋珍珠鮮奶茶 $32珍珠屬於偏煙靭嘅口感,唔會係煲到好腍嗰種~食落好有嚼勁,帶有淡淡嘅甜味~特別嘅位係佢嘅茶底同其他飲品舖嘅唔同,茶底偏香醇~諗唔到飲咩揀佢就一定唔會伏😜⭐️好味指數:7.6/10📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖#尖沙咀 #春陽茶事 #飲品舖 #手搖 #蜜桃烏龍 #珍珠鮮奶茶 #珍珠奶茶 #茶底
📍 春陽茶事

近排天氣咁熱,排隊等食飯嘅時候最好不過就係叫返杯廢水飲吓🤤

🍑蜜桃烏龍 $30

🧋珍珠鮮奶茶 $32

⭐️好味指數:7.6/10

📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)

2024-08-22 60 views
【尖沙咀•春陽茶事】@ππππππππππππππππππππππππππππππ超正台式飲品春陽茶事凍甜杏桂花蜜烏龍熱蜜桃烏龍凍甜杏桂花蜜烏龍這款飲品清新怡人。冰涼的茶水中,杏香與桂花的香氣交融,讓人感受到春日的氛圍。喝下去,茶的甘醇搭配著甜蜜的杏味,口感滑順,非常解渴,而且不會過於濃烈,適合夏日消暑。桂花增添了一絲花香,令人心情舒暢,讓人忍不住想再來一杯。熱蜜桃烏龍茶飲溫暖而舒適,特別適合寒冷的天氣。蜜桃的香甜與烏龍的醇厚相結合,讓茶湯呈現出柔和的甜味。每一口都散發著蜜桃的自然香氣,十分誘人,並且烏龍茶的回甘讓人有種持久的滿足感。這款茶不僅適合獨自享用,也非常適合與朋友分享,柔和的口感讓人容易接受。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 60✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #春陽茶事 #web3尖沙咀春陽茶事 (樂道)尖沙咀樂道32-34號地舖
【尖沙咀•春陽茶事】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 60
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #春陽茶事 #web3尖沙咀
春陽茶事 (樂道)
2024-08-18 55 views
夏日很熱,手調飲品令人有爽涼感蜜桃鳥龍香氣甜,搭配烏龍之茶甘,春陽烏龍在香甜盛綻的果實味道配合,豐富味蕾感,朋友極滿意推薦手搖飲品,在街飲一杯店子主打烏龍茶手調,有特色風格甜杏桂花烏龍手工製作甜軟香醇的甜杏凍,搭埔里桂花蜜和春陽烏龍,是雙重的快樂,喜愛無糖茶飲的,選這個,烏龍茶香,不澀口香濃,打造清新尖沙咀有好多不同既手搖店,呢家都係值得一試 今期推廣的飲品係甜杏桂花烏龍 。 下次會打算再試下其他味試下
夏日很熱,手調飲品令人有爽涼感

蜜桃鳥龍
推薦手搖飲品,在街飲一杯

店子主打烏龍茶手調,有特色風格

甜杏桂花烏龍

尖沙咀有好多不同既手搖店,呢家都係值得一試

2024-08-17 43 views
春陽茶事嘅蜜桃烏龍茶真係幾甜香。呢款飲品完美結合咗清爽嘅蜜桃果醬同招牌鹿谷烏龍茶,帶嚟獨特嘅口感。首先,蜜桃果醬帶有自然嘅甜味,唔會過於膩口,反而係清新爽口,仲有啲果肉嘅質感,令飲品更加豐富。配埋鹿谷烏龍茶,茶香濃郁,帶有淡淡嘅花香同茶味,完美平衡咗蜜桃嘅甜味。呢款茶飲適合任何時候享用,特別係炎熱嘅夏天,飲落去真係透心涼。無論你係喺忙碌嘅工作中途,定係放鬆嘅下午茶時間,呢杯蜜桃烏龍茶都係一個唔錯嘅選擇。仲有多款唔同嘅茶飲,定期都會有新嘢飲。夏天咁熱經過真係會買一杯。

2024-08-16 56 views
太攰實在唔想諗,又唔想咁冇新意,於是叫店員介紹一款手搖。店員介紹咗甜杏桂花蜜烏龍飲落口感覺幾綿密,杏仁味好濃郁,奶香醇厚,烏龍茶味唔算重,比起台式飲料,更似中式飲料,非常推薦比鍾意食中式甜品/日式杏仁豆腐嘅朋友,同埋好少手搖店會將兩樣嘢溝埋一齊,感覺幾創新,又幾match朋友嗌咗珍珠鮮奶茶珍珠QQ彈牙,有咬口,奶味比茶味香濃。見最近做緊優惠,如果食晚市牛御品套餐會送春陽茶事,好似幾抵,下次去試吓!
太攰實在唔想諗,又唔想咁冇新意,於是叫店員介紹一款手搖。

店員介紹咗甜杏桂花蜜烏龍

朋友嗌咗珍珠鮮奶茶
珍珠QQ彈牙,有咬口,奶味比茶味香濃。

TakeAway
2024-08-15 47 views
台式手調☺️天氣咁熱,最岩就係買返杯肥仔水黎飲下😂😂😂金桔檸檬🍋完全就係夏天既名物,夠哂酸爽解渴,酸酸甜甜咁,好清爽好味,果香味好夠☺️————————————————————————-珍珠鮮奶茶🧋珍珠奶茶係手調既必飲名物🤣,當然要飲,珍珠鮮奶茶,茶底夠哂奶香,珍珠都好軟軟糯糯,好有咬口🤩🤩————————————————————————-食牛品台式火鍋晚市牛御品套餐會送 春陽茶事☺️
台式手調☺️
天氣咁熱,最岩就係買返杯肥仔水黎飲下😂😂😂

金桔檸檬🍋

————————————————————————-

珍珠鮮奶茶🧋

————————————————————————-

食牛品台式火鍋晚市牛御品套餐會送 春陽茶事☺️
2024-08-12 51 views
-今日經過尖沙咀食飯 #做人最緊要開心 當然係飲番杯廢水先🧋平時好小會見到春陽茶事~見到出左新野 同男朋友一人試一杯先❤️甜杏桂花蜜烏龍如果您係中意杏仁既朋友 必點🤩我簡左小甜, 味道岩岩好 AS 本來桂花蜜本來就帶左D甜度係到😳有好大塊杏仁味既豆腐 當您每飲一啖都可以咬到 又滑又有香濃既杏仁味🤤茶底好香 好清甜 意想唔到同甜杏咁夾😝蜜桃烏龍我一樣簡左小甜 飲落整體上都係偏甜 推薦小甜/微甜都ok😇好足料!! 雖然佢甜 但甜度都飲得出係出自 蜜桃果醬😙另外每啖都飲到蜜桃果肉粒🍑入口係先出左濃郁既蜜桃味先再帶出淡淡既烏龍茶香😘春陽茶事📍樂道32-34號地舖
今日經過尖沙咀食飯 #做人最緊要開心 當然係飲番杯廢水先🧋
平時好小會見到春陽茶事~
見到出左新野 同男朋友一人試一杯先❤️

入口係先出左濃郁既蜜桃味先再帶出淡淡既烏龍茶香😘

春陽茶事
📍樂道32-34號地舖
2024-08-10 65 views
春陽茶事位於尖沙咀,係一間好受歡迎嘅台式飲品店。喺炎熱天氣行經嗰度,聞到陣陣誘人嘅茶香,真係好適合唔過。我叫咗一杯「甜杏桂花蜜烏龍」同一杯「蜜桃烏龍」。首先講講「甜杏桂花蜜烏龍」,呢個飲品用咗春陽茶事嘅招牌烏龍茶作為底料,茶香濃郁回甘。加咗來自埔里嘅桂花蜜,清新怡人,甜度剛好。最特別嘅係加咗「甜杏凍」,呢種質地綿密滑順嘅南杏仁凍,香氣濃郁,入口即溶,為飲品增添咗層次風味。另一款「蜜桃烏龍」同樣用咗春陽茶事嘅烏龍茶作為基底,清爽嘅烏龍茶同多汁嘅蜜桃果醬完美融合,酸甜適中,好解渴消暑。📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖

📍 春陽茶事 (樂道) (尖沙咀)
2024-08-10 35 views
春陽茶事 (樂道) 是尖沙咀一間人氣頗高的飲品店,位置方便,店內裝潢簡潔時尚,吸引了不少茶飲愛好者前來打卡。蜜桃烏龍茶:烏龍茶茶底清香甘醇,配上蜜桃的清甜果香,口感清爽,適合夏日飲用。蜜桃的甜味不過於濃烈,恰到好處地突顯了茶香。珍珠奶茶:這裡的珍珠奶茶奶香濃郁,茶底茶香醇厚,珍珠軟糯彈牙,口感非常棒。奶茶的甜度適中,整體味道平衡,是經典款中值得推薦的一款。店內提供多款台灣風味飲品,質素穩定,服務親切。春陽茶事的飲品無論是在味道還是外觀上,都表現出色,是下午茶的好選擇。
2024-08-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2024-08-10 101 views
🔹️天氣又熱又焗最適合飲杯凍飲🍹我們到尖沙咀樂道 “春陽茶事” 嘆番兩杯先🧊🧋😁 飲品有多種款式選擇😍 美味高質👍 店員有禮、效率高👩🏻‍💼 價錢合理💰🔸️甜杏桂花蜜烏龍 🌼🧋以清甜桂花香、烏龍茶味濃、底層還有滿滿杏仁豆腐, 十分滑溜, 味道多層次, 清新解渴撲鼻香👍👍🔸️蜜桃烏龍🍑🧋以爽甜蜜桃果粒, 口感豐富, 味道清爽甜蜜配濃郁烏龍茶, 清甜中.....帶點醇香, 冰凍解渴透心涼🧊☺️

🔸️甜杏桂花蜜烏龍 🌼🧋

🔸️蜜桃烏龍🍑🧋