2024-02-22 417 views
同家人點兩杯,白葡萄奶茶+國寶茶拿鐵,好難得兩杯口味不一樣嘅奶茶可以做到一模一樣,一樣係淡水嘅味道,某種意義上都幾神奇本身以為係我地點微糖問題,飲完先睇評論,先發現多數評論都話呢兩款咩糖都係難飲冇味,似乎普遍好評係黑糖珍奶,自行斟酌店鋪環境係幾靚
店鋪環境係幾靚
TakeAway
之前飲過⼀次一般,經過見到都幾多人買諗住比多次機會佢,點知都係差😅🍴 日式焙茶拿鐵 $30 M走甜走冰(0/10)焙茶粉沖但唔夠濃仲要偏甜,個奶一樣係奶水冇奶味,點樣都唔似落夠明治奶,奶同水比例1:10😄走冰又少幾啖,錢就收足,料就唔足又hea,差評,永不回頭。推薦指數: 0/10點解仲有咁多人買?真係又貴又冇質素。

🍴 日式焙茶拿鐵 $30 M走甜走冰(0/10)

推薦指數: 0/10
點解仲有咁多人買?真係又貴又冇質素。
2023-09-12 409 views
從台灣嫁過來香港那麼多年,第一次在香港喝到那麼好喝的珍奶,朋友大力推薦,我就來試試看,結果真的很好喝耶,真的是打趴很多香港我們喝過的珍奶。就算這家開在台灣都可以是很厲害了!大力推薦波霸奶茶推推推推推推他這家使用的茶葉味道真的很不錯,搭配的很好,在早期台灣剛興起珍珠奶茶時,喝到的一樣,很順的茶味,珍珠熬煮時也有泡蜂蜜,香香甜甜很軟Q,不會太硬過軟剛剛好,真的是有用心的老闆,希望這位老闆可以多開幾家啊!真的是好喝呢!
珍奶
2023-08-12
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
珍奶
  • 波霸奶茶
2023-05-21 614 views
平時都好中意飲黑糖珍珠鮮奶,見到呢間排行榜第二名係就買左杯試,點知又幾正幾突出!平時飲到最尾幾啖都覺得好漏,呢間又唔到令我覺得好漏!甜度都有得自己揀👍🏻相比岀面比較平,$32就有得飲🧋店員都好nice,一開始我驚太甜想要微甜,店員提我微甜會得好少黑糖味,所以都係嗌左半糖,都好夠味,好濃郁!💛
黑糖波霸鮮奶
黑糖波霸鮮奶
2023-05-15 424 views
我比較鍾意飲鮮奶,經同事推介話呢間用日本奶,所以我就買咗一杯焙茶拿鐵試試,濃得黎又唔苦,仲好香奶味,買嗰時發現原來仲有得去冰,都真係幾貼心,啱晒我呢啲辦公室飲成日既人
焙茶拿鐵
焙茶拿鐵
2023-05-08 308 views
見依間19年開到依家應該有咁上下實力試吓店舖推介嘅白葡萄烏龍奶茶點知一飲只有奶味莫講白葡萄 茶味都冇$26=稀奶水個師傅應該返左台灣喇見上面寫左首詩我又寫下喇春葉好茶好垃圾你哋都回台灣吧
見依間19年開到依家應該有咁上下實力

我又寫下喇

春葉好茶好垃圾
你哋都回台灣吧
2023-04-27 239 views
友人在鰂魚涌買了一杯花茶回公司讓我一試。試完春葉好菜的山楂玫瑰洛神花茶有感,遂以一詩記之;《 客 思 茶 》作者 放然春 風 和 暖 綠 丘 林葉 嫩 枝 頭 詩 意 侵好 景 遊 情 添 雅 興茶 香 引 客 洗 塵 心
《 客 思 茶 》作者 放然
春 風 和 暖 綠 丘 林
葉 嫩 枝 頭 詩 意 侵
好 景 遊 情 添 雅 興
茶 香 引 客 洗 塵 心
2023-04-01 280 views
春日溫暖,歲月輕慢!忙里偷閒,享受一杯春葉好茶!茶香四溢,口感絲滑,令人回味無窮!此外,門面裝修有吸引力,服務態度好!真心唔錯,值得推薦!😋😋😋👍👍👍
2023-03-28 176 views
經過鰂魚涌見到間買珍珠奶茶嘅店,見到門面幾靚,我又想飲珍珠奶茶,就入左去買返杯公司飲,珍珠奶茶味道飲落好假,完全唔係我想像中嘅珍珠奶茶味道,可能期望得太多,飲完都覺得好失望🤣
2022-10-06 745 views
聽同事講話幾好飲,所以就想試下,仲好期待添,點知,我叫左杯白葡萄烏龍奶茶加珍珠$29,珍珠係好食,亦都飲到白提味同茶味,但成杯野感覺好淡口囉,我只係叫左少甜咋喎,仲要少冰,但都係好淡,飲落有啲似飲緊奶水不過啲職員服務態度幾好,但應該唔會再幫襯囉
不過啲職員服務態度幾好,但應該唔會再幫襯囉
白葡萄烏龍奶茶(+珍珠)
2022-06-24 734 views
之前飲過抹茶拿鐵覺得正常今次因為賣曬抹茶就求其叫咗店舖推薦嘅國寶茶拿鐵兩個字 難飲完全唔啱我口味我以為自己飲緊啊媽煲嘅 五花茶定夏枯茶而家成口涼茶味 好想嘔真心搞唔掂唔好叫!!!!!!!!!!!!叫其他啦大家
之前飲過抹茶拿鐵覺得正常
今次因為賣曬抹茶
就求其叫咗店舖推薦嘅國寶茶拿鐵
兩個字 難飲
完全唔啱我口味
我以為自己飲緊啊媽煲嘅 五花茶定夏枯茶
而家成口涼茶味 好想嘔
真心搞唔掂
唔好叫!!!!!!!!!!!!
叫其他啦大家
國寶茶拿鐵(大)
經過見到都幾多人買,又跟住試下,特登問左佢哋嘅奶茶係用奶粉沖嘅,已經即刻揀拿鐵,話使用明治4.3鮮奶沖,諗住冇伏啦,點知都係😅🍴 波霸綠茶拿鐵 $32 L 微甜走冰(2/10)睇個色水已經不妙,好淡色,飲落好奇怪,有一陣綠茶嘅清香同茶味,冇奶味,完全飲唔出用明治4.3鮮奶沖🫠(利申平時飲開明治奶),似係少少綠茶,加超多水同幾滴奶去整,基本上冇乜味,好淡🤥珍珠正正常常,夠淋但偏甜,份量好多,話用明治奶沖真係得啖笑,飲唔到🥹推薦指數: 0/10飲唔落杯奶茶,頂唔住掉咗垃圾桶😂特價都唔好買,$32當掉咗落廁所🙂

🍴 波霸綠茶拿鐵 $32 L 微甜走冰(2/10)

推薦指數: 0/10

2022-01-26 566 views
味道比較奶精味 飲得多會膩口我諗揀有茶底會好啲珍珠份量多 有少少甜味 珍珠一開始飲比較軟身 過一陣 珍珠遇凍會變得比較Q 唔錯開業不久有買過 當時好多人等緊唔知係咪疫情關係而家落完單唔洗1分鐘即刻拎得
味道比較奶精味 飲得多會膩口

而家落完單唔洗1分鐘即刻拎得
波霸奶茶
2022-01-26
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
波霸奶茶
2021-11-14 689 views
位於鰂魚涌,係公司附近,成日經過都買,因為佢茶底好多選擇,比起其他只係奶茶底佢更合我心意,而且有甜度選擇,茶味濃可以少甜,更突出茶味。舖頭員工都幾快手,去到落完order 都唔係等太耐,服務態度好好👍🏻👍🏻
2021-11-13 424 views
本身幫親唔多 今日突然好想飲珍珠奶茶 附近得一間😂😂😂😂😂機緣巧合之下我喺春葉好慘買咗一杯珍珠奶茶M size裝奶味好smooth揀咗微甜所以杯珍珠唔係太甜 咬感到啱啱好!
本身幫親唔多 今日突然好想飲珍珠奶茶 附近得一間😂😂😂😂😂
機緣巧合之下

我喺春葉好慘買咗一杯珍珠奶茶M size裝

奶味好smooth
揀咗微甜
所以杯珍珠唔係太甜 咬感到啱啱好!