2021-04-03
Enjoying your meal, is a way of ending our days.去蘇豪Vintage Shanghai Tapas Bar,一於今晚食好西班牙小食配酒!其實~Tabasco就聽得多,Tapas我先第一次聽🤭Tapas原來起源有好多講法😎有人話以前用火腿當酒杯蓋咁,仲有係避免空肚飲酒易醉喎~仲向UNSECO申請過6月第3個星期四做「世界 Tapas 節」😂招牌小食Tapas好大份呀,食飽飲唔醉🤣建議由清淡食到濃味,先食Luiche Rana Pariwara煙燻雞胸,唔係雞柳👍然後再食Singada Nepal薯豆腰果酥,有甜醬,好香口Cocktails🍸左:Shanghai Passion /🍹右:岩晒鐘意fruity既人😊HK Cheong Sam就似重mint gin tonic