2023-07-04 2373 views
中午到club one飲茶 , 見到有會員價,查詢下reception同事介紹 比$1480 入會就可以有$1800回贈。 我再同店員重覆一次是否$1800。 店員話正確。但到付款時$1113後得結餘$67。 再查詢同一個店員(都幾惡)竟然話回贈係$1180,唔係$1800。 睇埋張單竟重有$300手續費。 大家下次申請 可以睇真啲。
睇埋張單竟重有$300手續費。 大家下次申請 可以睇真啲。
2023-07-04
$200 (Lunch)
2023-04-10 2150 views
12:57入單嘅炒飯,等到1:36分先到,先唔好講味道,等到個炒飯黎,其他野都凍哂。個飯仲以為好好味,以為等得值得,點知同屋企炒飯差唔多。侍應唔係睇唔到就聽唔到,舉手舉到遇溺咁都睇唔到,講唔該講到要罵人先聽到。唔係住戶無折我睇到,唔洗問完一次又一次
。個飯仲以為好好味,以為等得值得,點知同屋企炒飯差唔多。
侍應唔係睇唔到就聽唔到
,舉手舉到遇溺咁都睇唔到,講唔該講到要罵人先聽到。
唔係住戶無折我睇到,唔洗問完一次又一次
2022-10-15 3142 views
一行數人去club one lunch, 點左多款賣相精緻既小菜,味道都唔錯,唯獨是魚方面比較腥。熱情果醬配帶子-整體味道清新,黑醋與熱情果醬令帶子感覺提鮮。豉油雞-雞滷得入味,好食。薏米准山豆苗-准山賣相似帶子並以上湯浸豆苗,准山口感軟硬適中,整體味道清甜,口感較爽。乾炒牛河-牛肉偏冧,整體炒得有鑊氣,再配上蛋絲與蔥,提升口感味道層次。石斑兩面黃-石斑比較腥,兩面黃麵身炸得不夠脆及乾身。紫薯浸白菜仔-有驚喜,紫薯甜,紫薯精華浸於白菜仔中,味道清新好味。荷葉糯米飯-整體味道一般荷葉雲耳蒸魚-魚塊有腥味,下次唔會order椒鹽豆腐-炸得脆,非常香口

豉油雞-雞滷得入味,好食。

石斑兩面黃-石斑比較腥,兩面黃麵身炸得不夠脆及乾身。
荷葉糯米飯-整體味道一般
荷葉雲耳蒸魚-魚塊有腥味,下次唔會order

椒鹽豆腐-炸得脆,非常香口
$160 (Lunch)
2022-10-12 1820 views
今日適逢朋友嘅婚宴嚟到科學園呢間會所一號,首先位置方面如果喺大學站搭巴士過去都只係5分鐘左右嘅路程。都算係方便。至於環境方面,餐廳位置附近都算清幽,而且場景都10分大。今日試咗唔同嘅中菜菜式,當中包括乳豬,西蘭花蝦,魚,魚翅。等等。乳豬較為肥,同埋上菜嘅時候已經有少少凍。而西蘭花蝦就相當出色,蝦又新鮮又大隻。而嗰條魚係一條東星班,所以魚肉質感都幾滑。但係魚翅就相對較淡而無味需要落多啲醋去調味。去到最尾當然仲有炒飯炒麵等等同埋炸雞。但炸雞味道較為粗糙。炒飯同炒麵就相當普通。但整體比我嘅感覺都係唔錯。
2022-10-03
2022-09-16 1491 views
環境好 野食都好☺️☺️☺️👍🏻👍🏻👍🏻$28一隻乳鴿 好抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻科學園難得少有 唔洗等位地方除左點心仲有午市套餐 荷葉飯同古嚕蝦球
環境好 野食都好☺️☺️☺️👍🏻👍🏻👍🏻
$28一隻乳鴿 好抵食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

科學園難得少有 唔洗等位地方
除左點心仲有午市套餐
荷葉飯同古嚕蝦球
2022-08-05 1290 views
今日lunch 黎輕鬆飲下茶,叫咗佢個套餐:荷葉飯好味,非常香。甜酸蝦都特別,但蝦嘅質素我覺得一般,感覺唔算特別新鮮。蝦餃等點心就不過不失。都係環境非常好,非常休閒,價錢又不算貴,絕對可以再去
今日lunch 黎輕鬆飲下茶,叫咗佢個套餐:
2022-07-12 1083 views
科學園會所一號一直是我們喜愛的食肆,只是疫情後很久沒去過。今天約朋友在此茶聚,叫了蝦餃、叉燒包、上湯牛肉球、鮑汁鳳爪、魷魚鬚、八味豆腐粒,覺得每樣點心都不錯,尤其是魷魚鬚和豆腐更是出色。但臨尾叫了龍躉兩面黃,和棗皇糕,棗皇糕是頂點,所以有些期望。誰知那兩面黃一上檯已知好極有限,一灘漿糊似的獻汁鋪在面,脆麵也會變軟啦,那些麵韌的,不酥脆,味道普通,那灘獻汁讓人倒胃口! 令人懷疑是學徒煮的。差!棗皇糕一樣令人失望,一丁點棗味也沒有,不知用了什麼材料可以做得這樣差,虧它夠膽當頂點賣!我真想叫那負責的廚師自己食一件,睇吓佢夠唔夠膽話好味! 唔識整就唔好整喇!差!
棗皇糕
2022-07-12
$150 (Lunch)
2022-01-16 1376 views
疫情之下, 參加4人一枱的婚宴, 餸菜都是預先分好才上枱。會所一號的科學園場地已經是第二次來, 但第一次來要擔當兄弟及婚禮司儀, 都沒好好的食, 忙碌過後餸菜放到凍冰冰才吃。今次我只是普通的賓客, 可以續一品嘗菜餚了。場地音響都是不錯的, 但食物就不失不過吧。
2022-01-14 683 views
今日又全家過黎飲茶,野食仍然保持水準。蝦餃蝦彈牙,流沙包都有少少流心,另外叫咗兩個乳鴿仲有肉絲炒麵,乳鴿真係非常細隻,冇咩肉,但係味道ok 。非常推介肉絲炒麵,炒麵底整得好味香脆,肉絲嫩滑,但係性價比唔高
2021-10-28 1131 views
今日同舊同事黎到科學園食lunch , 嚟咗間唔多人嘅酒樓,只係點左兩樣野,但味道都不錯。叉燒包中規中矩,但佢嘅龍蝦伊麵幾好味,芝士味濃,龍蝦肉質不錯,枱與枱之間距離大,而且嗰邊樓底好高,非常休閒
2021-09-22 1351 views
我覺得這間餐廳非常取巧,成日咩野食都冇晒。之前有個特價乳鴿,佢地開12點,我地12:30黎到想order,佢已經講冇晒。之後有次黎食晚餐,7點落單已經話4人套餐冇晒。。。。逼人要散叫小菜,而且侍應態度非常差,絕對唔recommend 😑😑
親友新居入伙, 選擇在附近的科學園午餐. 無奈這區几家餐廳都滿座, 不接受訂位. 唯有這家CLUB ONE接受預約, 剛好親友是會員有優惠, 一行12人就在此午餐了!   餐廳接受當日訂座的原因 = 中午12點開始營業.   大家在12點來到, 當然有座位!   內堂樓底高又大又靚, 是婚宴的好地方. 行多步果然找到午餐的幸福!   在接近小花園那邊, 大家分開几張枱就座, 集中點餐後, 慢慢等待食物來到.  點了二人1套餐, 3份雙拼, 再散點不同的點心和甜品, 應該足夠12人的食量吧!    籠籠點心先上. 全部BASIC款, 保證合大家口味!  可是燒賣底部仍未熟透,    黃色麵粉皮仍是糊狀.     在套餐和雙拼組合, 共有4款炒粉麵飯.   鮑汁荷葉飯是最先上枱. 大家在飢餓之中, 所以覺得這款最美味.  自己嚐過多件點心, 也覺得這個荷葉飯不油膩, 鮑汁味不太濃, 仍感到荷葉的清香, 整體清爽易入口. 小米添完又添了! 還有瑤柱蛋白炒飯&菜遠蝦球炒河        大家把3款粉麵飯都消滅後, 可是魚籽薑蔥蟹肉炒飯仍然未見踪影. 要向經理追問, 才等到這個蟹肉炒飯.  雙拼
親友新居入伙, 選擇在附近的科學園午餐.
無奈這區几家餐廳都滿座, 不接受訂位.
餐廳接受當日訂座的原因 = 中午12點開始營業.
大家在12點來到, 當然有座位!
內堂樓底高又大又靚, 是婚宴的好地方.
行多步果然找到午餐的幸福!
鮮竹雞扎實
籠籠點心先上. 全部BASIC款, 保證合大家口味!
可是燒賣底部仍未熟透,    黃色麵粉皮仍是糊狀.
燒賣
鮑汁荷葉飯
大家在飢餓之中, 所以覺得這款最美味.
小米添完又添了!
還有瑤柱蛋白炒飯&菜遠蝦球炒河
菜遠蝦球炒河
菜遠蝦球炒河
瑤柱蛋白炒飯
瑤柱蛋白炒飯
大家把3款粉麵飯都消滅後,
可是魚籽薑蔥蟹肉炒飯仍然未見踪影.
要向經理追問, 才等到這個蟹肉炒飯.
蒜片牛仔柳
蒜片牛仔柳
脆皮吊燒雞
翡翠炒龍躉球
仙草花膠泡菜苗
雙拼組合還配其他雞魚牛的小炒, 中湯, 小食, 甜品
每次上菜後, 大家就忙著分享食物, 在几枱之間走來走去..
真希望盡快可12人一枱, 就不用再分枱用膳了!
幸好有會員咭, 平均每位百多元.  無需等位, 座位舒適, 景觀靚!
放假, 當然要找到午餐的幸福.
Other Info. : 餐枱枱布很長, 容易絆腳, 要小心!
2021-07-01
$111.5 (Lunch)
Celebration
Anniversary
Dining Offer
Coupon
2020-05-10 4693 views
山長水遠一心諗住入嚟科學園可以去下飲茶,登記左電話,點知話要等半個鐘,好,咁就等,等左一陣再問都是話要等夠鐘,等等下,點知望一望其他人一入來就有位,真係火都嚟,入到去大把吉枱。有枱無人坐,要枱就唔比,真係超趕客,服務極差。😡
2020-05-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
今天第一次家裡叫外賣點了好幾個菜包含金沙蝦,蛋白炒飯,乾炒牛河,燒腩仔肉和海鮮雜菜煲,本來以為味道還不錯,沒想到吃了一半後就發現有一隻大蒼蠅在海鮮雜菜煲裡面,太太起碼吐了幾分鐘,非常嘔心。狂打電話去餐廳投訴都打不通,也沒有回覆,惟有馬上電話食物環境衛生處投訴。這餐廳衛生環境多欠佳可想而知。已經留了圖片和食物證據。大街小心用餐。不希望別的用家食客會受到影響身體不舒服。希望餐廳跟進衛生情況並與本人聯絡。我們家現在還擔心會不會吃完這裏東西後會有甚麼後遺症出現。
海鮮雜菜
2020-05-08
Waiting Time
40 Minutes (Delivery)
$100 (Dinner)
  • 蒼蠅海鮮雜菜煲
2020-04-12 2161 views
今天來飲茶本來好開心可以去club one係科學園 但佢地服務態度非常差 惡劣 無禮貌 完全唔想招呼客人 在場樓面的人服務好唔耐煩 咁既時勢覺得自己生意仲好好咁 不知所謂 好討厭
Type of Meal
Lunch