2019-07-13 594 views
返工前買個包做早餐係必須的!事關早排既早餐,餐餐都食得好豐富,成個人即刻漲左,而家唯有食返light少少😂所以決定買個包就算!今次我買左辣肉鬆包!唔知係未少少辣既關係,好開胃😂😂😂食完一個都仲想再食!!! 唯有飲返多d水算!個辣肉鬆包料係十分足夠!!抵食😍
TakeAway
2018-09-05 1259 views
因為餐廳係工廈地下,位置方便,又近公司,終於等到唔再落雨,同同事去試下呢間餐廳。餐廳似係快餐形式,我算早放食飯(12:45)果d,3個人揾位唔算難。d姐姐好好,見我周圍望搵位,好快就指比我睇邊度有位。坐低就派其中一個同事出去買野食,幾鍾意呢間既買飯方式。同某大連鎖快餐一樣:1. 先去收銀落單2. 之後佢就比個大號碼牌你放係枱面3. 等一陣4. 有哥哥姐姐送餐比你對我呢d笨手笨腳既女仔黎講,少左份危險。我叫左個吉列豬扒烏冬+熱立克,豬扒同湯烏冬分開上,唔會浸焾晒d吉列。烏冬好雜菜配料,清新健康!吉列豬扒炸粉唔算厚,剛剛好,味道正常。會再食。

1. 先去收銀落單
2. 之後佢就比個大號碼牌你放係枱面
3. 等一陣
4. 有哥哥姐姐送餐比你

對我呢d笨手笨腳既女仔黎講,少左份危險。

會再食。

吉列豬扒湯烏冬
2018-09-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
吉列豬扒湯烏冬
2018-09-05 718 views
不論早上下午,觀塘到處都係人,衝衝忙忙在街上,本應有多選擇早午餐,但在觀塘偉業街附近選擇唔多,來去都是幾間餐廳。CO.Eat 門口不大,而且麵包擺在門口,行過以為只賣麵包,但只要穿過麵包區,裡面是自助餐廳。類似快餐店,自助落單,但有人送餐的。今早特意來試早餐,一般港人配搭,雪菜肉絲米+脆朱+咖啡,價錢33.00。個人喜歡吃脆朱多過方包,所以會選擇多來呢間。,同事另一配搭沙嗲牛麵+炒蛋+檸茶, 價錢35.00.炒蛋嫩滑,幾吸引㗎!港式口味。但整體環境寬敞,不像一般茶餐廳迫人。除早餐外會再來試午飯。偉業街嘅朋友,唔駛頭早痕,餐午餐多個選擇喇。

2018-09-04 459 views
由從前開始這間蛋撻王便是一邊賣麵包一邊做茶記,後來裝修過後地方比以往更整潔。午餐時間自行找位置, 十二點半來到人流算多,不過這天剛好有最後兩個位。餐廳的食物種類蠻多,越南湯河、烏冬、咖哩麵、碟頭飯都有。是日叫了一個常餐,有肉燥湯米粉、火腿蛋及豬仔包。最驚喜的是豬仔包也烤得金黃,比之前在連鎖快餐店吃的豬仔包早餐好太多了。而且想不到有兩塊,所以比想像中飽。肉燥米粉跟火腿滑蛋均是中規中矩,在觀塘眾多茶記算是不錯。
2018-09-03
$50 (Lunch)
2018-07-01 536 views
食過呢間嘢幾次,但因為唔想食肉嘅關係,食嚟食去都係得一兩樣選擇。反而麵包就有好多款式,鹹甜大小都有,係餐單成日都係肉。個炒蛋麵都算中規中矩,係個湯唔算太麵,個麵未淋要浸多一陣,最正就係杯咖啡,係即磨嘅,味道唔酸唔苦多夠味,呢個價錢嘆到呢杯啡我覺得抵喎。 其他早餐佢跟嘅麵包唔係方包而係奶油豬,個豬包我試過係脆口喎!另外佢個皇牌魚柳早餐都唔錯,可以一試。係個場個冷氣好夠大,大到要搵角落位去坐至得,如果唔係要震坐嚟食。
2018-05-21 646 views
觀塘區星期六/日人流比平日少,搵食顯然較易。 我最喜歡星期六在共食薈Brunch,上午11時多到來,食客只有三兩枱。於收銀處點餐後會有店員將食物送上……來這裏多會點吃…泰式無骨海南雞飯連飲品($58) 經濟實惠,味道也不錯! 雞肉嫩滑且雞胸也不"鞋口"只是油飯較硬吧! 另外,越式生牛肉湯河也不錯……配餐飲也只是$48!這店是"蛋撻王"旗下食店,所以也有蛋撻、黃金撻、葡撻等等供應餐廳極需改善地方是……店內職員說話太大聲,舖面大姐由街頭到街尾放聲對話… 造成噪音,也懶理食客感受!

泰式無骨海南雞飯

2018-05-19
$58 (Lunch)
  • 泰式無骨海南雞飯
  • 越式生牛肉湯河