2018-09-04 452 views
由從前開始這間蛋撻王便是一邊賣麵包一邊做茶記,後來裝修過後地方比以往更整潔。午餐時間自行找位置, 十二點半來到人流算多,不過這天剛好有最後兩個位。餐廳的食物種類蠻多,越南湯河、烏冬、咖哩麵、碟頭飯都有。是日叫了一個常餐,有肉燥湯米粉、火腿蛋及豬仔包。最驚喜的是豬仔包也烤得金黃,比之前在連鎖快餐店吃的豬仔包早餐好太多了。而且想不到有兩塊,所以比想像中飽。肉燥米粉跟火腿滑蛋均是中規中矩,在觀塘眾多茶記算是不錯。
2018-09-03
$50 (Lunch)
2018-07-01 521 views
食過呢間嘢幾次,但因為唔想食肉嘅關係,食嚟食去都係得一兩樣選擇。反而麵包就有好多款式,鹹甜大小都有,係餐單成日都係肉。個炒蛋麵都算中規中矩,係個湯唔算太麵,個麵未淋要浸多一陣,最正就係杯咖啡,係即磨嘅,味道唔酸唔苦多夠味,呢個價錢嘆到呢杯啡我覺得抵喎。 其他早餐佢跟嘅麵包唔係方包而係奶油豬,個豬包我試過係脆口喎!另外佢個皇牌魚柳早餐都唔錯,可以一試。係個場個冷氣好夠大,大到要搵角落位去坐至得,如果唔係要震坐嚟食。
2018-05-21 626 views
觀塘區星期六/日人流比平日少,搵食顯然較易。 我最喜歡星期六在共食薈Brunch,上午11時多到來,食客只有三兩枱。於收銀處點餐後會有店員將食物送上……來這裏多會點吃…泰式無骨海南雞飯連飲品($58) 經濟實惠,味道也不錯! 雞肉嫩滑且雞胸也不"鞋口"只是油飯較硬吧! 另外,越式生牛肉湯河也不錯……配餐飲也只是$48!這店是"蛋撻王"旗下食店,所以也有蛋撻、黃金撻、葡撻等等供應餐廳極需改善地方是……店內職員說話太大聲,舖面大姐由街頭到街尾放聲對話… 造成噪音,也懶理食客感受!

泰式無骨海南雞飯

2018-05-19
$58 (Lunch)
  • 泰式無骨海南雞飯
  • 越式生牛肉湯河