2024-11-02
放假諗住去飲杯咖啡食甜品🥳揀咗呢間係天后嘅Coast Coffee,比門口嘅靚靚裝修吸引咗入去🥰入面裝修簡約,空間足夠又坐得舒服👍🏻 Banana Dirty ($52)第一次見香蕉味覺得好得意,所以嗌咗嚟試吓😋 上面層Espresso飲落去酸酸地,配埋下面香蕉牛奶有少少甜感覺好match🥰焦糖蘋果芝士雙層蛋糕 ($58)呢間Cafe最出名嘅蛋糕🍰 最上面灑滿餅乾碎,上層係軟身嘅芝士蛋糕,中間夾住蘋果蓉,最底層有比較堅硬挺身嘅焦糖味芝士蛋糕😆 整體食落感覺啱啱好,唔會好甜!中間嗰層酸酸甜甜嘅蘋果肉中和咗芝士蛋糕食落比較膩嘅感覺🥰 超級推薦呢個蛋糕👍🏻法式吐司配水果及忌廉 ($78)一嚟就即刻聞到超級香蛋香味,仲要好少見咁用法包嚟整嘅法式吐司🫨 外層煎到焦香,口感好煙靭,配埋生果同唔算好甜嘅cream,算係不錯嘅一個法式吐司👌🏻有少少失望係食落冇聞落咁大浸蛋香味🥲 本身法式麵包口感較硬,再加上切得好厚,所以食落唔可以期望好似平時啲法式吐司咁好鬆軟😔呢間Cafe蛋糕好食,咖啡好飲又坐得舒服👍🏻 好適合同朋友或者情侶坐低嘆杯咖啡
Banana Dirty ($52)
焦糖蘋果芝士雙層蛋糕 ($58)
法式吐司配水果及忌廉 ($78)