2023-05-02 55 views
係奧海城睇戲前都要食餐好去左三期地下搵左間西班牙菜食直接簡個set dinner for 2 $688湯、包、小食、飯/意粉、main樣樣都有湯- 足料南瓜湯小食- 西班牙香辣蒜片炒蝦 ,鐵板上,熱辣辣,個汁好濃,少少既辣令啲蝦更好惹味龍蝦汁大蝦海鮮手打闊條麵 - 隻蝦大大隻,彈牙既,仲有啲青口同魷魚,口感都豐富,加埋個龍蝦汁幾濃味又掛粉,唔錯。炭燒紐西蘭羊鞍扒- 經炭火燒烤後肉質鮮嫩多汁,顏色入面粉嫩,入口即化,搭配醬汁更juicy,仲有薯蓉同雜菜,味道都幾好,唔係hea野,值得一試。提拉米蘇- 原本食飽飽仲擔心會唔會太膩,但完全唔會,食完仲覺得幾好食,一啲都唔油膩。總結奧海城都幾多好嘢食今次呢一間都唔錯,又好坐又好食幾啱食完傾吓計
係奧海城睇戲前都要食餐好

去左三期地下搵左間西班牙菜食
直接簡個set dinner for 2 $688

湯、包、小食、飯/意粉、main樣樣都有
湯- 足料南瓜湯

小食- 西班牙香辣蒜片炒蝦 ,
鐵板上,熱辣辣,個汁好濃,少少既辣令啲蝦更好惹味
龍蝦汁大蝦海鮮手打闊條麵
炭燒紐西蘭羊鞍扒

總結
2023-04-24
$350 (Dinner)
2023-04-24 74 views
今次同男朋友黎到奧海城三期食晚餐呢間我哋都未試過呢環境幾舒服 座位闊落 裝修好精緻好適合🈴️情侶傾計💬或者一大班人聚會又有酒飲 真係一個gathering好地方.我地叫左2樣野食招牌海膽明太子蟹籽忌廉汁燴意大利粉🍝 $188有啲偏鹹 海膽都幾好味 甜甜的 又大塊呢明太子諗住會有啲啲辣 不過又唔覺呢.紐西蘭羊鞍扒 $268有三塊 都算大塊 味道偏淡 點點鹽會吊番味出黎或者點點燒汁都會比較好伴碟蔬菜🥬正常發揮 有少少生 比較青薯蓉都幾多 食哂都會飽飽😜.一坐低會有餐前小食 $45今次係提子包兩塊 比較乾身 如果有牛油🧈/果醬會更好.仲有一杯苿莉花鮮奶 $58朱古力曲奇沙冰 $68呢兩杯都係正常發揮啊😀.🥢Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar (大角咀)📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖

今次同男朋友黎到奧海城三期食晚餐
朱古力曲奇沙冰 $68
呢兩杯都係正常發揮啊😀
📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖
2023-04-24
$350 (Dinner)
我同2個朋友5點幾到左,選擇左坐outdoor一坐低就會自動跟nachos, $45 一兜無限Refill,如果唔要嘅話要主動講而家做緊優惠,嗌一枝紅/白酒 +$8 有生蠔食🦪,都ok無乜沙又唔會話好細隻😗夜晚有會staff拎住一盤野,有青口同三文魚,我簡左三文魚,$28 一粒,唔知係咪1早整定曬所以個包有啲淋🤨 不過三文魚同cream cheese 係perfect match 😛🖤 西班牙香辣蒜片炒蝦🦐 ($138) 🖤-夠辣夠入味都幾正,不過2個朋友唔係食開辣就嫌太辣😂🖤經典蟹肉他他🦀 ($148) 🖤-距有蟹肉,牛油果🥑, 芒果🥭,加埋一齊幾好食幾fresh 😋🖤即刨意大利帕爾瑪風乾火腿片(18個月) ($148) 🖤-正正常常😂🖤西班牙黑豚豬鞍扒🐽 ($288)🖤-呢個有驚喜幾好食,距又唔會好乾好靭,幾大舊,性價比高!🖤西班牙海鮮炒飯🍚 ($328) 🖤-以為好大盤但其實係好薄嘅一層😂性價比唔高😐 但都夠味同多料係入邊嘅😗🖤Sangria 🍷($72)🖤-飲第1啖就feel到伏,飲落完全唔係嗰回事,無左Sangria嘅水果味,好淡,紅酒味都無😩🖤提拉米蘇☕️ ($78) 🖤-正
我同2個朋友5點幾到左,選擇左坐outdoor

🖤 西班牙香辣蒜片炒蝦🦐 ($138) 🖤
-夠辣夠入味都幾正,不過2個朋友唔係食開辣就嫌太辣😂

🖤經典蟹肉他他🦀 ($148) 🖤

🖤即刨意大利帕爾瑪風乾火腿片(18個月) ($148) 🖤
-正正常常😂

🖤西班牙黑豚豬鞍扒🐽 ($288)🖤
-呢個有驚喜幾好食,距又唔會好乾好靭,幾大舊,性價比高!

🖤西班牙海鮮炒飯🍚 ($328) 🖤

🖤Sangria 🍷($72)🖤

🖤提拉米蘇☕️ ($78) 🖤
-正正常常咁😂 不過太黑影得唔好,距幾靚嘅出到嚟

🖤拿破崙伴雜莓 🍓🫐($72) 🖤
-呢個超級好食啊🥹距中間啲醬同個餅好夾,自己食曬成個都唔會覺得好漏😋

🖤西班牙吉拿棒配雲呢拿雪糕🍨 ($78) 🖤
-次次見到有甜品都一定會嗌Churros😛 加朱古力醬🍫同雪糕係絕配!

另外仲嗌左一枝白酒2set啤酒同Gin tonic 就無特別影到,5點幾坐到9點幾🤣
嗰晚得3,4枱靜靜地渡過左一晚☺️
夠飽了🤰🏻
2023-04-13
$500 (Dinner)
  • 經典蟹肉他他
  • 拿破崙伴雜莓
  • 西班牙黑豚豬鞍扒
  • 西班牙香辣蒜片炒蝦
Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar • 大角咀今次再次到訪呢間西班牙餐廳,份量有少少退步😳不過都夠食,而且味道都keep到~好好彩宜家做緊promotion,有免費生蠔送❤️..✅ 西班牙八爪魚燉飯🐙 $188呢個飯2人share啱啱好~唔單止有好多八爪魚,飯粒入面仲有好多配料,例如西班牙腸、洋蔥同蘿蔔,口感豐富~..✅ 經典蟹肉他她 🦀 $148呢個好推薦😍首先係一層酸酸地嘅芒果醬,中間就係蝦肉,最底層就係牛油果。3個層次都好夾,令人好開胃😌..✅ 烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁 🐷雖然比起上次少咗啲,但真係好好味😝最欣賞係有好大份薯蓉同配菜👍🏻..呢排除左有生蠔promotion,仲有happy hour,指定酒類飲品可以買一送一😻

✅ 西班牙八爪魚燉飯🐙 $188

✅ 經典蟹肉他她 🦀 $148

✅ 烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁 🐷

Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖大角咀出名多野食,今晚去咗奧海城行街,找到間附近好出名既西班牙餐廳環境好靚 待應好有禮貌咁帶我地坐咗個好舒服既梳化位 情調一流依家有個2人餐,都只係$688!前菜、飯、主菜同甜品,飲杯特飲仲有半價!鐘意試新野既我梗係叫杯特飲試試佢la點好菜 待應話 有生蠔送 雖然唔算好大隻 但生蠔味道好鮮甜 海水味都重餐湯:白汁椰菜花湯,加$28 升級做龍蝦湯前菜:凱撒沙律飯/意粉: 西班牙海鮮飯主菜: 香煎比目魚配野菌忌廉汁甜品:Tiramisu + 焦糖燉蛋慕絲蛋糕
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖

依家有個2人餐,都只係$688!

餐湯:白汁椰菜花湯,加$28 升級做龍蝦湯

2023-04-11
Type of Meal
Dinner
  • 西班牙海鮮炒飯
如果想坐得舒舒服服,同朋友食飯又唔想失禮,第我建議你哋嚟📍Cocina 3 tapas restaurant and bar位於大角咀,奧海城三期,位置又方便,餐廳每一個位置都裝修得好靚而且仲有outdoor❤️👍🏻我哋叫咗四樣嘢食😋🔥招牌海膽明太子蟹籽忌廉燴意大利粉呢個意粉我真係覺得好好食,海膽明太子孩子配搭得非常好,好有口感,加埋忌廉汁好滑😋意粉嘅軟硬度煮得好👍🏻🔥西班牙八爪魚沙律好大粒八爪魚🐙口感層次分明有辣味,有一粒粒烤過嘅薯仔,蔬菜好新鮮👍🏻🔥經典芒果他他見到個樣已經覺得好靚⭐️打卡一流,而且味道都唔錯👍🏻芒果蟹肉牛油果味道好夾😋店員攞咗一盤西班牙小食(Pinchos)出嚟俾我哋選擇,睇吓要邊款,我哋選擇咗煙三文魚同埋Ham😉柔和嘅音樂舒服嘅環境,再加美食⋯有機會你哋都嚟試吓🥰
如果想坐得舒舒服服,同朋友食飯又唔想失禮,第我建議你哋嚟

我哋叫咗四樣嘢食😋
🔥招牌海膽明太子蟹籽忌廉燴意大利粉
🔥西班牙八爪魚沙律
🔥經典芒果他他
柔和嘅音樂舒服嘅環境,再加美食⋯有機會你哋都嚟試吓🥰

• 經典蟹肉他他
2023-03-28 2344 views
【Cocina 西班牙廚房】喜歡食多國菜,今次同同事去咗西班牙餐廳食個簡單晚餐,邊食邊開會。紅色梳化充滿西班牙鬥牛色彩。原來店名中嘅「Cocina」係西班牙文Kitchen廚房嘅意思🇪🇸食咗咩💃生蠔鮮甜、海水味濃,非常開胃嘅頭盤💃香辣蒜片炒蝦🍤很喜歡以鑄鐵鍋上,蒜被油半炸,又香又脆極惹味,微辣程度好醒胃人見人愛!人多建議點兩碟!💃黑豚豬扒雜菜黑豚豬肉很淋身鬆化,味比較清,唔會太大豬味,點汁食或點板上海鹽食都好夾。最開心有原條紅蘿蔔🥕,又可愛又好食,其他配菜都做得出色,我哋全部都食晒!💃特飲 玫瑰荔枝梳打特飲性價比高,影相又靚,味道夾集咗玫瑰蜜同荔枝味,係係雞尾酒以外幾抵嘅選擇。💃 Cocktail:Blue diamond上枱時杯身藍白分明,客人需要動手攪勻,感覺好自癒,攪勻後成杯粉藍色,勁靚!味道係好飲的,不愧為餐廳嘅signature drink! 🌶️Follow餐廳社交平台仲有折扣優惠,我果晚有88折😉
【Cocina 西班牙廚房】

食咗咩

💃生蠔
鮮甜、海水味濃,非常開胃嘅頭盤

💃香辣蒜片炒蝦🍤

💃黑豚豬扒雜菜

💃特飲 玫瑰荔枝梳打

💃 Cocktail:Blue diamond
味道係好飲的,不愧為餐廳嘅signature drink!

🌶️Follow餐廳社交平台仲有折扣優惠,我果晚有88折😉
2023-03-23
$300 (Dinner)
  • Blue Diamond
2023-03-23 79 views
【大角咀•Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar 】————————————————————————喜歡餐廳露天位😌坐外面吹風食,好啱三五知己去。餐廳優惠‼️任何一支紅白酒加$8有法國半打生蠔。🍯|西班牙黑豚豬鞍扒|HKD288厚切西班牙黑豚豬鞍扒,配上原隻烤蒜頭,蒜頭加豬鞍食有另一口感。配菜仲有黑松露薯蓉,薯蓉好滑身,陣陣黑松露味。🍯|蒜香雞柳西班牙辣肉腸炒飯|HKD148個炒飯非乾身的,如燉飯,粒粒分明,食落酸酸甜甜。飯粒充分吸收咗好香好濃郁嘅高湯汁。配搭香香辣辣西班牙辣肉腸,非常惹味。🍯|黑松露蒜蓉包|HKD78蒜蓉香味突出,陣陣蒜蓉味,仲有淡淡松露味。🍯|墨西哥脆片|HKD45惠顧晚餐時,均附上墨西哥脆片一份,可無限添加,另有忌廉醬可以點黎食。
————————————————————————

喜歡餐廳露天位😌坐外面吹風食,好啱三五知己去。
餐廳優惠‼️任何一支紅白酒加$8有法國半打生蠔。

🍯|西班牙黑豚豬鞍扒|HKD288

🍯|蒜香雞柳西班牙辣肉腸炒飯|HKD148

🍯|黑松露蒜蓉包|HKD78
蒜蓉香味突出,陣陣蒜蓉味,仲有淡淡松露味。

🍯|墨西哥脆片|HKD45
2023-03-17 99 views
今晚約左個姊妹去浪漫一下,我哋嚟咗呢間好有情調嘅西班牙餐廳🥰👅餐前小食店員好似話夜晚六點之後先有,$28件,餡料係唔同款~我哋揀咗兩件黎開下胃,西班牙火腿+辣肉腸,都幾足料,多士都幾脆👍👅香煎蟹餅超級真材實料😯淡淡都係蟹肉既口感,配埋芥末醬更加開胃同冇咁油膩👏🏻👅南瓜籽三文魚 等咗大概20分鐘~魚皮勁香脆,平時我唔食皮但今次都有食😂薯蓉有少少黑松露味,口感都幾滑佢連燒出嚟嘅翠玉瓜同露荀都好juicy幾好食😂呢度好闊落,下次可以同多啲人一齊嚟食👍🙌🏻

👅餐前小食
店員好似話夜晚六點之後先有,$28件,餡料係唔同款~

👅香煎蟹餅

超級真材實料😯
淡淡都係蟹肉既口感,配埋芥末醬更加開胃同冇咁油膩👏🏻

👅南瓜籽三文魚

等咗大概20分鐘~
魚皮勁香脆,平時我唔食皮但今次都有食😂
薯蓉有少少黑松露味,口感都幾滑
佢連燒出嚟嘅翠玉瓜同露荀都好juicy幾好食😂

呢度好闊落,下次可以同多啲人一齊嚟食👍🙌🏻

2023-03-16
Type of Meal
Dinner
2023-03-16 108 views
去咗奧運站搵食,今個月接咗新嘢做,勁忙碌,要食餐好獎勵下自己,同朋友去咗食西班牙菜,呢間餐廳環境幾好,坐得舒服😙🍴晚市精選套餐 $688🔸️法式龍蝦湯 +$28味道香濃,入口順滑🔸️香煎蟹餅每啖都食到蟹肉,啖啖肉,食得滋味,配埋沙律菜食減少油膩感,多份清新感🔸️西班牙海鮮飯 西班牙菜必食海鮮飯,好大碟,入面有蝦、青口、蜆等,蝦肉爽口,蜆肉鮮甜,顏色鮮艷,賣相吸引, 飯嘅口感同味道都唔錯🔸️炭燒紐西蘭羊鞍扒 一份有3塊,可以揀幾成熟,我揀咗7成熟,羊羶味唔會太重,肉質鮮嫩幼滑,仲有大量蔬菜伴碟,超滿足🔸️朱古力曲奇沙冰 +$34跟餐有半價飲品優惠,味道好似曲奇味麥旋風🔸️是日甜品

🍴晚市精選套餐 $688

🔸️法式龍蝦湯 +$28
味道香濃,入口順滑

🔸️香煎蟹餅

🔸️西班牙海鮮飯

🔸️炭燒紐西蘭羊鞍扒

🔸️朱古力曲奇沙冰 +$34
跟餐有半價飲品優惠,味道好似曲奇味麥旋風

🔸️是日甜品

• 炭燒紐西蘭羊鞍扒
今日收工同朋友去奧海城呢間餐廳食西班牙菜,喺OpenRice見到好多正評,但當我哋去到嘅時候竟然得幾丁友,由於係星期六晚上,客人得咁少,實在好唔尋常。一坐低,店員就送上一兜墨西哥脆片,以及兩塊又「雪味」嘅麵包。頂你個肺,原來嗰兜墨西哥脆片係要收$45!🤬🤬🤬我地埋單先知!但係店員完全沒有任何口頭上通知,餐牌上中文句子亦有誤導成分:「每枱均附上墨西哥脆片一份$45」,我get到既係送上一份價值$45的墨西哥脆片!大佬,生意唔係咁做,咁樣同隱藏式收費有咩分別啫?我真係好嬲。😡😡😡我同朋友本身見佢哋生意咁差,專登食完飯叫多個甜品。但係一坐低原來夾硬收人$45小食呢個做法令我哋好失望,兼且好嬲!我一定會同其他朋友講今次嘅經驗!!!等佢哋唔好中伏!!!就算請我都唔會再黎食!!!🤬🤬🤬以下係其他食物相:

以下係其他食物相:
2023-03-11
$360 (Dinner)
1K
2023-03-11 119 views
👧🏻😋👅🍽✨奧海城西餐之最👍🏻-Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar 🇭🇰 大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖 🇭🇰-💃🏻環境一流, 我地坐trendy既半圓梳化位, 其他位都係梳化凳💃🏻係奧海城入面比較高水準既西餐廳, 當然價錢都稍高, 但環境夠好同埋靜都值返晒-🦀🥑🥭 經典蟹肉他他 $148💯牛油果蟹肉芒果果然係比較經典既配搭😆💯碟上個泡沫甜甜地, 作為前菜既伴碟好開胃-🖤🧄🍞黑松露蒜蓉包 $78✨一層黑松露醬搽係個包上面勁香, 食到少少酸酸地, 應該係落左檸檬汁又幾夾勁清新✨包厚身但外脆內鬆軟👍🏻-🇪🇸🐖🥘西班牙焗乳豬飯 $328💯1/4隻乳豬超厚肉😍 肥同肉各佔一半, 但飯底用左番茄汁煮所以食落唔會太油膩💯個飯仲有辣肉腸, 三色椒, 黑&青橄欖, 蒜片, 洋蔥, 菇粒, 超豐富😆-
👧🏻😋👅🍽✨
奧海城西餐之最👍🏻
🇭🇰 大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖 🇭🇰
🦀🥑🥭
經典蟹肉他他 $148

💯牛油果蟹肉芒果果然係比較經典既配搭😆
💯碟上個泡沫甜甜地, 作為前菜既伴碟好開胃
🖤🧄🍞

小食
黑松露蒜蓉包
西班牙焗乳豬飯
2023-03-09 80 views
我最近和朋友到奧運Cocina用餐,點了2人餐,其中的菜式都讓我印象深刻。首先是他們的蟹餅,外皮煎得香脆,內裡則是滿滿的鮮蟹肉。配上醬汁,味道更是美妙。這道菜是我們的必點之一。接下來是龍蝦汁大蝦手打扁意粉。這道菜的龍蝦汁非常鮮美,大蝦也很新鮮,青口比較細隻,但都算肥美,手打扁意粉口感有咬口。整道菜讓人食指大動。羊架配薯蓉也是我們點的菜式之一。羊排烤得剛好,口感非常嫩,搭配上濃郁的薯蓉,仲有雞髀菇和翠玉瓜等配菜,味道非常搭配。如果你是羊肉愛好者,這道菜一定不能錯過。最後是甜品,蛋糕非常柔軟,酸甜度剛好,吃完讓人感到非常舒適。

(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷ ⌑ ᵒ̴̶̷⸝⸝⸝)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈驚喜西班牙豬手飯✨西班牙菜唯一的好處是吃Tapas份量小可以多叫幾款滿足眼闊肚窄的我😎┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈這次就來到奧海城的西班牙餐館用膳晚上的outdoor位置很有feel,適合來點酒精Indoor也不錯的,地方寬躺座位舒服晚市還推出新優惠~點紅酒可以優惠價$8有半打生蠔🦪┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜蘑菇炸餃子 $72 (3/5)一上桌擺盤好美,適合打卡❤️口感外脆內軟的炸物,味道是蘑菇薯蓉作為前菜很不錯呢~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜西班牙香辣大蝦 $188 2pcs (4/5)喜歡吃辣很推薦啊!太香太惹味了!蝦已預先拆了殻很輕鬆便可以起肉很方便😆醬汁配以超惹味的辣油,味道辣辣的有一點點酸還有炸蒜片,淋上辣油的蝦肉很香口🫶🏻┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜西班牙焗乳豬飯 $328 (4/5)份量好巨型的乳豬焗飯烤過的乳豬皮非常脆口,肉質juicy,咸香味俱全🤤飯粒吸滿精華,是偏濕潤的口感~配以辣肉腸,橄欖等增加整體層次感┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Sweet Martini $74𐂐 ⠜Sexy on
(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷ ⌑ ᵒ̴̶̷⸝⸝⸝)
驚喜西班牙豬手飯✨
這次就來到奧海城的西班牙餐館用膳
晚上的outdoor位置很有feel,適合來點酒精
Indoor也不錯的,地方寬躺座位舒服
晚市還推出新優惠~點紅酒可以優惠價$8有半打生蠔🦪

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜蘑菇炸餃子 $72 (3/5)
一上桌擺盤好美,適合打卡❤️
口感外脆內軟的炸物,味道是蘑菇薯蓉
作為前菜很不錯呢~

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜西班牙香辣大蝦 $188 2pcs (4/5)
喜歡吃辣很推薦啊!太香太惹味了!
蝦已預先拆了殻很輕鬆便可以起肉很方便😆
醬汁配以超惹味的辣油,味道辣辣的有一點點酸
還有炸蒜片,淋上辣油的蝦肉很香口🫶🏻

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜西班牙焗乳豬飯 $328 (4/5)
份量好巨型的乳豬焗飯
烤過的乳豬皮非常脆口,肉質juicy,咸香味俱全🤤
飯粒吸滿精華,是偏濕潤的口感~
配以辣肉腸,橄欖等增加整體層次感

𐂐 ⠜Sweet Martini $74
𐂐 ⠜Sexy on the beach $75
個人很喜歡喝cocktail 🥂
配上小食或乳豬都很適合

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
🥘西班牙海鮮炒飯 $328港式西炒飯風味,賣相可以,味道有待改進,整體亦偏淡,口感不佳,海鮮質素低😿😿😿🍖西班牙黑豚豬鞍扒 $288賣相尚算正常,肉質韌,太乾身無肉汁,比普通豬扒更為遜色😿😿😿🥞雜莓班戟 $78水果份量少,班戟不夠軟熟不夠香,個人認為麥當勞班戟更勝一籌😿😿😿👍🏻:環境大,裝修尚可,座位夠闊落舒服👎🏻:食物味道與質素追不上價錢,性價比低✍🏻整體而言食物質素有待改善
🥘西班牙海鮮炒飯 $328

🍖西班牙黑豚豬鞍扒 $288

🥞雜莓班戟 $78

👍🏻:環境大,裝修尚可,座位夠闊落舒服
👎🏻:食物味道與質素追不上價錢,性價比低

✍🏻整體而言食物質素有待改善
西班牙海鮮炒飯