👭🏻孖妹成家除咗👷🏻‍♀️細孖好耐之前食過呢間西班牙菜,今日去完故宮博物館覺得九龍站冇咩好西食就出左去奧運站俾👷🏻‍♀️細孖試下喺O記好評多嘅西班牙菜比起上次到訪,👩🏻‍💼大孖記得餐牌換左,食物選擇好似冇咁多元化,例如冇pizza 同set dinner 食😅但唔緊要,一於試下上次冇order過既Dishes🥢餐前小食 💰45✨分別有餐包同墨西哥片,餐包有烘熱,帶少許甜味同橙色粒粒(👷🏻‍♀️細孖估係紅蘿蔔粒🥕),烘得幾脆變成多士☺️,有一塊烘燶左變左啡色🥲✨墨西哥片並唔係免費架,主餐牌底寫左凡晚餐時段惠顧均可以$45加配墨西哥脆片,2人起一份,可以Encore👍🏻墨西哥脆片放耐左有少少腍左,但芝士🧀味濃,可惜碟底全部都係碎哂😞👭🏻孖妹覺得餐廳應該有責任話比客人聽,可以選擇要唔要而唔係直接收左客人錢👻感覺好似比人呃左👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌘🌑🌑🥢烤法國春雞 💰228✨呢個價錢係全隻燒雞比客人☺️雖然唔係西班牙菜,但👭🏻孖妹實在太鍾意食雞啦,所以都叫左😂餐廳將雞由胸部劏開分成一「塊」上碟,方便客人用刀切開雞肉食🫶🏻✨春雞烤得啱啱好,肉質嫩滑,點埋粗鹽食好提鮮😝仲有原隻蒜頭可以食,啱重口味人士🤓👭🏻孖妹

🥢餐前小食 💰45

餐前小食

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌘🌑🌑

🥢烤法國春雞 💰228

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌘

🥢南瓜籽三文魚 💰188

南瓜籽三文魚

✨三文魚含豐富omega-3,屬於好油脂食物來源😎可以抗炎降血壓,保護心血管健康
✨選用油脂較多三文魚,三文魚皮煎得脆口,皮肉之間有層薄肥膏,一睇就知肥美啦😳魚肉夠厚夠扎實,每啖都食到三文魚油香😎南瓜籽就唔見有,反而有粒粒松子仁😚,一啖三文魚一啖松子仁好好味

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢蟹肉他他 💰188

蟹肉他他

✨主要有牛油果蓉、黃椒、蟹肉整成,旁邊仲有啲奶泡作點綴,要有啲擺盤
✨口感比較鬆散腍身,幾light,作餐前小食好開胃

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌘🌑

🥢 西班牙黑豚豬鞍扒 💰288

西班牙黑豚豬鞍扒

✨本來黑豚豬鞍係👭🏻孖妹比較期待嘅一道菜式,望落唔算細,仲有西蘭花🥦紅蘿蔔🥕瓜類🥒作伴碟,可惜有少少煮過咗火候肉質比較韌,豬肉味尚算突出🥲但如果要計埋價錢就有啲唔值

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌑🌑🌑

🥢 西班牙八爪魚燉飯 💰188

西班牙八爪魚燉飯

✨👩🏻‍💼大孖想避開有忌廉汁嘅意粉,於是👷🏻‍♀️細孖就揀咗一款冇忌廉汁嘅主食~蕃茄汁,相對卡路里會比忌廉汁煮嘅低🫶🏻
✨八爪魚份量唔算太多,而且有少少韌蕃茄汁味道唔合付👩🏻‍💼大孖期待嘅味道😞餐廳只係用普通蕃茄醬同蕃茄汁將米飯煮勻,同燉飯嘅標準都有段距離🥺因為頓係應該需要經過長時間嘅炆,令到醬汁可以入到主食本身
✨唯一取勝嘅地方就係佢米飯算幾大碟,足夠為飽👭🏻孖妹一家四個人

👭🏻孖妹評分:🌕🌑🌑🌑🌑

🥢Cinderella 💰68

Cinderella

✨👷🏻‍♀️細孖唔識飲酒,於是就揀咗杯無酒精嘅飲品— 原因只係覺得佢個名幾吸引😝
✨餐廳用咗一個比較矮身啲嘅杯裝,呈橙黃色🔆應該有幾種果汁去溝埋而成
✨味道偏甜,內有一枝牙籤吉住一粒罐頭車厘子同一片檸檬,檸檬酸味可以中和到果汁本身嘅甜味,用嚟食嘢解渴都還可以

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌑🌑

👭🏻服務評分:☘️☘️☘️

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

💰人均消費:$400 - $500
2022-10-12
$450 (Dinner)
南瓜籽三文魚
蟹肉他他
  • Cinderella
2022-12-22 285 views
呢一間西班牙菜餐廳無論同朋友聚會,抑或係同另一半慶祝節日都非常適合。餐廳嘅環境頗有情調,室內燈光比較暗,氣氛比較浪漫,平日夜晚入座客人比較少,坐得好舒服~今次揀左個套餐,除咗餐湯甜品,主菜有幾款可以選擇~..✅ 西蘭花忌廉湯 🥦首先上菜係呢款忌廉湯,有淡淡嘅西蘭花味喺入面,入口質感細膩,而且味道唔會太濃,作為餐湯唔錯😋..✅ 香煎蟹餅 🦀蟹餅有別於平時經常食到嘅蟹餅,呢款蟹餅嘅蟹肉份量樂多,入口基本上係一絲絲蟹肉,有新鮮感之餘亦都味道唔錯👍🏼..✅ 西班牙海鮮飯 🥘先講材料,飯入面有青口、海蜆、魷魚、大蝦等,非常豐富。飯入味之餘亦保留少少硬硬地質感,而且飯嘅味道算濃郁,算係比較出色😛..✅ 烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁 🐷豬腩肉燒得好香,肥肉部分的確充滿油香,不過瘦肉部分略嫌乾身。醬汁有香橙汁同英式芥末,香橙汁味道有啲類似燒汁,同腩肉食都唔錯👍🏻..✅ 甘筍蛋糕 熱情果撻🍰 甘荀蛋糕入面有果仁碎,蛋糕乾身,香味都濃,不過同蛋糕相比我更鍾意熱情果撻,好香濃熱情果味,酸中帶香甜,食完好醒神,感覺好清新🥰

✅ 西蘭花忌廉湯 🥦

✅ 香煎蟹餅 🦀

✅ 西班牙海鮮飯 🥘

✅ 烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁 🐷

✅ 甘筍蛋糕 熱情果撻🍰

2022-12-21 1903 views
今天和朋友慶祝生日,找到位於奧海城三期地面這主打西班牙菜的餐廳,餐廳環境寬敞,裝修方面完全是下過功夫,充滿歐陸風情,這幾年沒有出國,與好友在這裡共聚,勾起不少昔日共同回憶。經典蟹肉他他,  蟹肉份量頗多,配合牛油果及芒果, 望落去已十分吸晴,顔色有層次擺盤又靚, 吃落去鮮甜美味,微酸的芒果配合鮮甜的蟹肉及牛油果,口感十分豐富,一味非常惹味及醒胃的前菜。海膽明太子意粉, 海膽,蟹籽及明太子的分量都幾多,白汁十分鮮甜濃郁,夠晒creamy, 海膽鮮甜美味, 意粉煮得軟硬度適中, 特別是大量蟹籽混合在意粉當中,放入口咬到蟹籽卜卜聲的口感令人勁滿足。烤法國春雞: 上枱已經洋溢著烤雞的香味, 而且係雞皮烤得恰到好處, 脆卜卜之餘亦都唔會有硬及燶的情況, 平時對食烤春雞都有些戒心,因為往往在進食雞身時候都會感到有點論盡, 但這裡是把雞身及維殼完全清走,上碟時整件雞身已像雞扒一樣啖啖肉,配菜方面有蘆筍,甘荀,脆肉瓜及加入左黑松露的薯蓉。

2022-12-20
Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar 🫔🍷今次帶🐣試下西班牙菜🥰難得係大角咀好近我地😎去到門前已經見到佢地嘅裝修好外國風情😎入面嘅staff都好細心同熱情❤️‍🔥🍷🍷🍷🍷蘑菇炸餃子 $72初時叫呢道菜個時,店員已經介紹咗佢唔係餃子🥟狀嘅,個時都諗 咁特別嘅?原來佢係好似日式嘅炸帶子咁,一個圓形,入面有少少薯蓉同粒粒蘑菇,好有滿足感🤫唔需要再點其他醬,都非常入味😎🍷🍷🍷🍷香煎蟹餅 $168滿滿嘅蟹肉😏入面好creamy,蟹肉加薯蓉,入口好滑🥰🥰佢再配上一個檸檬醬,酸酸地,好香胃🤤加上佢用煎嘅煮法,唔會熱氣🤫🤫🍷🍷🍷🍷西班牙海鮮炒飯 $328哇...佢放上枱個下...我真係無諗過咁大兜🥹🥹正到癲。勁海量海鮮😂🤤兩隻中蝦😳😳每一啖都有海鮮拌飯🫢🫢勁滿足,呢個飯真心大碟,個人認為...2-3人份量🙂🙂依家餐廳都做緊優惠,買$1000送$1000禮券🤫超抵,今日買聽日即用🤤所以建議嚟食飯之前,可以先購買咗禮劵先🎉🎉詳情可以睇番我哋影嘅相😏😏👍🏻

🍷🍷🍷🍷蘑菇炸餃子 $72

🍷🍷🍷🍷香煎蟹餅 $168

🍷🍷🍷🍷西班牙海鮮炒飯 $328

2022-12-15 121 views
仲有10日就聖誕了餐廳裡面都佈置左, 再加埋本身既氣氛Feeling so christmassy🎅🏼餐廳位置係奧海城3期, 由奧運/大角咀/旺角落車行過黎都唔算好遠今日叫左兩個前菜加兩個main, 兩個人已經食到9成飽了經典蟹肉他他他他裡面有牛油果同芒果蟹肉份量都多, 每啖都食到plating都勁靚!黑松露蒜蓉包勁香松露味, 蒜蓉包亦都烤到好脆黑松露野菌意粉大推!!!!除左個白汁仲會見到有松露油係上面而且掛晒汁係意粉上面. 唯一係擺盤既應該係paprika powder, 有d刺鼻.唔落反而仲好烤法國春雞雞既肉質唔鞋, 仲有少少雞油滋潤番個肉調味係少少鹹咁, 愈食愈滋味Strawberry Colada用一個好可愛既民族杯裝, 同餐廳感覺好違和.但好飲既Sweet day帶少少益力多同蛋味
仲有10日就聖誕了
餐廳裡面都佈置左, 再加埋本身既氣氛
Feeling so christmassy🎅🏼

今日叫左兩個前菜加兩個main, 兩個人已經食到9成飽了

經典蟹肉他他
他他裡面有牛油果同芒果
蟹肉份量都多, 每啖都食到
plating都勁靚!

黑松露蒜蓉包
勁香松露味, 蒜蓉包亦都烤到好脆

黑松露野菌意粉
大推!!!!
除左個白汁仲會見到有松露油係上面
而且掛晒汁係意粉上面.

烤法國春雞
雞既肉質唔鞋, 仲有少少雞油滋潤番個肉
調味係少少鹹咁, 愈食愈滋味

Strawberry Colada
用一個好可愛既民族杯裝, 同餐廳感覺好違和.但好飲既
Sweet day
帶少少益力多同蛋味
2022-12-14
2022-12-09 1507 views
今日放工同屋企人嚟呢度食晚餐,一入到嚟覺得好靚,好有外國嘅聖誕氣氛🎄我哋叫咗個二人餐再加左啲嘢食,首先嚟嘅係二人餐嘅餐湯,分別係椰菜花忌廉湯同埋加咗錢換咗個龍蝦湯,跟餐配左個脆多士。最正係個龍蝦湯,好濃好好味🤤之後有香煎蟹餅,識落有淡淡的蟹肉,點埋個酸酸甜甜嘅他他醬,更加突出蟹嘅香味🦀因為個蟹餅實在太好味,所以我哋另外叫咗個蟹肉他他,試埋佢嘅蟹肉頭盤。呢個頭盤不單止賣相吸引,食落都好有層次!佢分咗三層分別係牛油果,芒果同蟹肉,識落好清新嘅味道再點埋旁邊裝飾嘅酸泡泡,有陣時酸酸甜甜嘅味好開胃!😍來西班牙餐廳一定要試西班牙海鮮飯!食住西班牙炒飯,令我回憶起去西班牙旅行嘅時刻🥹 呢個炒飯裏面有好多配料,辣肉腸、魷魚、蜆、青口、大蝦... 最鍾意食嘅一定係辣肉腸,佢唔係普通Pizza上面嘅辣肉腸,而係偏鹹同辣嘅西班牙辣肉腸!😛另外嘅主菜仲要了個烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁。真係俾呢個豬腩肉嚇咗一下,真係好大舊豬腩肉,好邪惡,但係入口即溶!側邊仲有配好多蔬菜同埋黑松露薯蓉(係超濃嘅黑松露味,好正!)🥰最後跟餐嘅甜品係焦糖燉蛋配芝士蛋糕,擺設得唔錯,都幾靚幾好食。最好食嘅係自己加嘅chur

最好食嘅係自己加嘅churros!! 即叫即炸脆卜卜,再配埋雲呢拿雪糕同埋朱古力醬唔會好甜,但係又食到好多口感,簡直想食完一條又一條😚

今餐每一樣嘢都好有驚喜,一定會再嚟!👍
  • 吉拿棒
餐廳用上歐式的建築風格,環境寬敞,頗有格調,我哋去食晚餐,落完單職員就會送上墨西哥脆片,二人一份,可以無限添加,好香脆😚😚·1️⃣西班牙黑豚豬鞍扒($288)豬鞍扒份量十足,非常厚之餘,肉質仍然保持爽彈嫩滑,唔鞋唔韌,切開都見到有幾juicy🤤配菜竟然係黑松露薯蓉,打得十分幼滑,黑松露味仲幾突出😚·2️⃣日本流心蛋配黑毛豬火腿($138)切成條狀的黑毛豬火腿包圍著流心蛋,一切開蛋汁就湧出黎,仲好香蛋味😍黑毛豬火腿不會過鹹,薄薄一片,但依然有口感😚蛋下面係薯蓉,一樣都好幼滑~·3️⃣南瓜籽三文魚($188)三文魚煎得香,脆脆嘅魚皮,肉質嫩滑🤤伴碟都有黑松露薯蓉同其他蔬菜,包你食得飽飽😚

1️⃣西班牙黑豚豬鞍扒($288)
2️⃣日本流心蛋配黑毛豬火腿($138)
3️⃣南瓜籽三文魚($188)
2022-12-08 80 views
餐廳既佈置已經好有聖誕氣氛,仲有outdoor位置。當晚都幾凍,雖然outdoor位有開到heater,但我地都係揀左坐室內。而家做緊5週年優惠,a la carte menu有88折。另外仲有個$688 二人套餐,不過呢個餐就冇得再88折啦。當晚又唔算太肚餓,所以就冇嗌到二人套餐,淨係散嗌左幾樣野食。👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻✨香辣蒜片炒蝦 $138雖然睇落顏色好紅,但其實唔係好辣。辣油浸到溶曬既蒜蓉加埋彈牙既蝦,配脆得黎索曬啲汁既麵包一齊食都幾好味✨香煎蟹餅 $168蟹餅都幾厚身,切開真係有勁多一絲絲蟹肉,配落左青檸汁酸酸地既牛油果醬又真係幾夾。✨西班牙八爪魚燉飯 $188除咗八爪魚之外,仲有chorizo。八爪魚一啲都唔,chorizo就辣辣地,個燉飯粒粒分明,食落酸酸甜甜好入味。✨吉拿棒配雲尼拿雪糕 $78新鮮炸起脆身既churros,配暖立立既朱古力醬同雲呢拿雪糕。又暖又凍,雙重享受。

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
✨香辣蒜片炒蝦 $138
雖然睇落顏色好紅,但其實唔係好辣。

✨香煎蟹餅 $168

✨西班牙八爪魚燉飯 $188

✨吉拿棒配雲尼拿雪糕 $78
2022-11-27 100 views
今次同朋友嚟到呢間位於大角咀嘅西班牙餐廳食晚飯。入到去覺得幾又去到西班牙餐廳嘅感覺,見到bar枱,有紅色嘅梳化,坐得都幾舒服。店內嘅服務員服幾周到,又貼心,會留意客人嘅需要🥰前菜有麵包片和墨西哥玉米片,麵包片如果烤得再乾和脆身一些會更理想,玉米片就正正常常西班牙海鮮飯份量都幾多,四個人分享都不夠食,濕度平想像中濕,所以唔覺有飯焦,海鮮都夠多,有蝦、蜆、青口、香腸、橄欖🫒烤法國春雞🍗滿滿香料係春雞外表,非常香口惹味,雞肉唔算太嫩,雞髀位會好啲,但都有肉汁,整體都唔錯。旁邊有小量鹽俾客人,但味道十分足夠,完全唔再加鹽都可以炭烤頂級美國西冷🥩叫咗5成熟,嚟到都符合我哋預期,重牛味,肉質唔韌容易咬開,外層微焦增添香口感。同樣旁邊有小量鹽俾客人,沾少少鹽🧂更帶出肉味,味道更提升。配菜係烤蔬菜,青椒🫑黃椒,車厘茄,薯蓉,西蘭花🥦甜品就叫咗兩樣,分別係~西班牙吉拿棒配雲呢拿雪糕🍨個吉拿棒並非想像中中間空心有忌廉,佢係實心比較硬,味精普通,打卡都okay焦糖燉蛋慕絲蛋糕🍰幾重焦糖味,食到佢焦糖片嘅脆度,味道不過不失Sangria呢個係飲品,屬於cocktail一種,叫咗1L,不過4個人分都感覺得好少,

西班牙海鮮焗飯

烤法國春雞🍗
烤叫法國春雞

炭烤頂級美國西冷🥩
炭燒頂級美國西冷

甜品就叫咗兩樣,分別係~
西班牙吉拿棒配雲呢拿雪糕🍨
西班牙吉拿棒配雲呢拿雪糕|焦糖燉蛋慕絲蛋糕

焦糖燉蛋慕絲蛋糕🍰
幾重焦糖味,食到佢焦糖片嘅脆度,味道不過不失

Sangria
呢個係飲品,屬於cocktail一種,叫咗1L,不過4個人分都感覺得好少,有水果浸住嘅紅酒感覺比較清新,味道都幾易入口,連我唔太鍾意酒味嘅人都覺得幾好飲🍷
2022-10-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
西班牙海鮮焗飯
烤叫法國春雞
炭燒頂級美國西冷
西班牙吉拿棒配雲呢拿雪糕|焦糖燉蛋慕絲蛋糕
2022-11-22 1329 views
今日帶大家黎到位於奧海城的Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar,幫大家睇睇呢間西班牙菜餐廳水準如何比大家做個參考。這餐廳環境非常寬敞,舒適度很高。甚有歐式建築風格。又有氣氛又有特色。.我地黎到就叫咗個set dinner,包括有兩碗餐湯,一款小食、一款飯或意粉、一款主菜、兩款甜品。價錢係$688再加一及餐前小吃費用,另外因為叫咗套餐之後叫cocktails 有半價,所以我哋亦都叫咗兩款好得意嘅飲品。.🥢Nachos 餐前小食,但客人可無限追加,佢想點的兩杯雞尾酒,拎呢Jap Jap Jap一流!.🥕甘筍湯暖暖濃湯,這款甘筍湯,入口濃稠且有甘筍的天然甜味,配上餐廳脆脆的餐包🥕delicioso!.🦞龍蝦湯(加配)口感順滑,香味十足,加入忌廉裝飾整個賣相相當不俗。.🦀香煎蟹餅餡料豐富,蟹肉、洋蔥、三色椒。份量亦算多,味道較重,可惜蟹餅不夠實淨,較鬆散.🍚西班牙海鮮飯份量超多!配料超足!如青口、蜆肉、大蝦。味道尚算可以,如意大利飯口感較為彈牙會更佳!.🐷燒西班牙黑豚豬腩肉配秘製西班牙香橙汁非常香口的一道主食,脂肪層層分佈, 入口即溶、非常鬆化且肉味上乘。香橙汁亦是一
🥢Nachos
🥕甘筍湯
🦞龍蝦湯(加配)
口感順滑,香味十足,加入忌廉裝飾整個賣相相當不俗。
🦀香煎蟹餅
🍚西班牙海鮮飯
🐷燒西班牙黑豚豬腩肉配秘製西班牙香橙汁
非常香口的一道主食,脂肪層層分佈, 入口即溶、非常鬆化且肉味上乘。香橙汁亦是一絕出色的醬汁令到人既口水直流,出色的口感及醬汁。令味蕾訂做按摩般享受。黑松露薯蓉亦令人有驚喜,是非常值得推薦的一道菜。
🍋檸檬撻及紅酒燴梨
香煎蟹餅
燒西班牙黑豚豬腩肉配秘製西班牙香橙汁
檸檬撻及紅酒燴梨
2022-11-20 93 views
好耐冇見朋友!約左呢間西班牙菜試一試,地方都好容易搵,就係奧海城,環境都好chill,服務員都好nice,一入去就安排好位置同埋水,我地選左set 餐食,有兩份餐湯+兩份主食+甜品😆,價錢稍稍貴,不過都幾唔錯👍
講到同朋友約食飯,自己都鐘意去西班牙🇪🇸菜餐廳。一來係西班牙留學,二來叫tapas 食啱晒share 食😉。今次嚟到奧海城都頗出名嘅Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar。精選套餐 $688 (含餐湯、小食、飯意粉、主菜及甜品)1️⃣餐前小食 (Nachos 墨西哥玉米片)-香脆可口小食,食唔停口😆2️⃣香辣蒜片炒蝦一口蝦滿足程度爆燈,辣度同蒜味比例亦都適中。開胃嘅餐前小食。3️⃣西班牙海鮮飯食西班牙點少得海鮮飯呢😎呢款嘅質地比較偏濕潤,唔會話食落乾同硬身。飯非常入味,吸收晒湯汁。配撘埋蝦,青口同蜆肉等海鮮。食落滋味4️⃣烤黑豚豬腩肉配香橙汁西班牙烤乳豬有食過,今次就試吓豬腩位。外皮烤得香脆,肉質柔軟。雖然係豬腩位較多脂肪含量,但配搭埋香橙汁,甜甜地又唔覺得肥膩。5️⃣甜品紅酒燴啤梨 紐約芝士蛋糕 🍰6️⃣飲品Queen Beauty 👑 Blue Diamond 💎

精選套餐 $688 (含餐湯、小食、飯意粉、主菜及甜品

1️⃣餐前小食 (Nachos 墨西哥玉米片)
-香脆可口小食,食唔停口😆

2️⃣香辣蒜片炒蝦

3️⃣西班牙海鮮飯

4️⃣烤黑豚豬腩肉配香橙汁
西班牙烤乳豬有食過,今次就試吓豬腩位。

5️⃣甜品
紅酒燴啤梨 紐約芝士蛋糕 🍰

6️⃣飲品
Queen Beauty 👑
Blue Diamond 💎
2022-11-10 106 views
大角咀係一個美食綠洲,有連鎖餐廳,有街頭小店,有各式各樣中西日韓不同價位美食,任君選擇。從新界大西北遠赴奧海城同朋友聚餐,選擇左一間位處第一期比較遠離商場嘅西班牙菜。望入去好神袐,樓底超高,好有空間感!尤如置身西式古堡食飯安排坐係卡座,可以慢慢傾計食飯~一坐底就比左兩個餐前小食:墨西哥粟米片及麵包餐廳提供嘅二人套餐好吸引,對於有選擇困難嘅我,唔洗煩!先嚟餐湯:番茄雜菜湯,自然嘅番茄酸味及蔬菜味道,好開胃。前菜我地選擇左香煎蟹餅,聽講好多人推介。兩大個好原肉,入面充滿蟹肉鮮味,啖啖都食到足料蟹肉,炸到唔過份,唔會太油膩。主菜好快就上檯,點左海鮮飯及豬腩肉。西班牙海鮮飯有青口,帶子,西班牙臘腸,非常惹味,兩個人份量真係食唔晒。烤豬腩肉肥瘦各一半,食落唔覺膩,入口即化,有一種滿足又邪惡嘅感覺拌碟嘅蔬菜烤到剛剛好,新鮮又香口。最後上埋是日甜品,係我最愛嘅焦糖燉蛋,入口非常creamy~~~ 一個人都可以KO到跟碟上仲有朱古力味極之濃厚嘅Brownie,朱古力愛好者必定愛上,口感實的的,呢個係驚喜。
望入去好神袐,樓底超高,好有空間感!尤如置身西式古堡食飯

安排坐係卡座,可以慢慢傾計食飯~
一坐底就比左兩個餐前小食:墨西哥粟米片及麵包
餐廳提供嘅二人套餐好吸引,對於有選擇困難嘅我,唔洗煩!
先嚟餐湯:番茄雜菜湯,自然嘅番茄酸味及蔬菜味道,好開胃。

主菜好快就上檯,點左海鮮飯及豬腩肉。
拌碟嘅蔬菜烤到剛剛好,新鮮又香口。

一個人都可以KO到

2022-11-09
$350 (Dinner)
2022-11-08 99 views
今日去大角咀做完野,就順便同老公去撐檯腳,老公話想要Happy hour,所以我地就揀左呢間西班牙餐廳!入面環境都幾闊落舒適👍🏻見佢仲有二人晚市套餐都幾抵食,所以我地就揀左呢款喇!先黎一個餐前小食~~✨Set Dinner - $688🌿Chef's Special Soup - 雜菜湯是日餐湯係意大利雜菜湯,內有大量營養滿滿嘅蔬菜,味道不會太鹹🌿日本流心蛋配黑毛豬火腿底下有薯蓉,上面配上鹹香味十足嘅黑毛豬火腿,加上流心蛋,味道好夾👍🏻🌿西班牙海鮮飯我自己好鍾意西班牙海鮮飯,呢款飯嘅質地比較濕潤,配上大蝦,青口&蜆肉等海鮮,食落溫度適中不會燙口😊🌿烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁呢個非常有驚喜😍外皮非常香脆,肉質就非常柔軟,雖然係豬腩肉但亦未至於過份肥膩,另一驚喜位係佢個醬汁,甜甜地幾夾,旁邊嘅配菜亦有誠意👍🏻除左有黑松露薯蓉仲有烤過嘅蔬菜🥰🌿Cocina3 Dessert - 檸檬撻 & 法式焦糖燉蛋事前我無特別問有咩甜品,所以喺等待嘅過程中都帶點期待,會係即製嘅焗甜品嗎😝上枱後發現原來係法式焦糖燉蛋 & 檸檬撻!本身就好愛焦糖燉蛋,佢地都整得好香滑而且唔會太甜👍🏻檸檬撻味道都唔

入面環境都幾闊落舒適👍🏻

見佢仲有二人晚市套餐都幾抵食,所以我地就揀左呢款喇!

先黎一個餐前小食~~

✨Set Dinner - $688

🌿Chef's Special Soup - 雜菜湯

🌿日本流心蛋配黑毛豬火腿

🌿西班牙海鮮飯

🌿烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁

烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁

事前我無特別問有咩甜品,所以喺等待嘅過程中都帶點期待,會係即製嘅焗甜品嗎😝上枱後發現原來係法式焦糖燉蛋 & 檸檬撻!本身就好愛焦糖燉蛋,佢地都整得好香滑而且唔會太甜👍🏻檸檬撻味道都唔太甜偏向酸味,為晚餐劃上完美句號🫶🏻

✨額各另加飲品

🌿Long Island Iced Tea $118
(Vodka, Rum, Triple Sec, Tequila, Lemon Juice, Coke)

🌿Strawberry Colada $88
(Rum, Malibu, Coconut Milk, Milk, Strawberry)
2022-11-07
$450 (Dinner)
烤西班牙黑豚豬腩肉配秘制西班牙香橙汁
終於嚟到期待已久嘅星期五,一於試下呢間好出名嘅西班牙餐廳🤩一早有訂位所以唔洗排隊,落左單就好快有餐前小吃送到,真係食到停唔到口😋當晚人流唔多,肚仔餓落左訂都快手上菜。先嚟個龍蝦湯,湯味濃郁好飲👍🏼再嚟過黑松露蒜蓉包,麵包偏硬唔脆但黑松露香味好夠。八爪魚沙律,辣得有幹勁👍🏼八爪魚爽口彈牙,可以稱得上全晚最好食臘肉腸咸到不得了嚟西班牙餐廳,又點少得食返個西班牙炒飯同西班牙乳豬飯,但兩個味道食落好相似😅😅只係配料唔一樣。蟹餅都食到有蟹肉整體黎講,餐廳環境幾好,適合飲下酒傾吓計,啲薯片可以refill👍🏼
終於嚟到期待已久嘅星期五,一於試下呢間好出名嘅西班牙餐廳🤩

再嚟過黑松露蒜蓉包,麵包偏硬唔脆但黑松露香味好夠。

臘肉腸咸到不得了

蟹餅都食到有蟹肉