2024-03-08 197 views
屯門其實都有唔少甜品鋪選擇,但係講到想食椰子類嘅甜品嘅話可以去凱都戲院隔離嘅food court食呢間😋😋🤣我哋嗌咗個「椰椰椰」,顧名思義一聽就知呢個啱曬啲鐘意食椰子嘅人。嚟到嗰陣都幾大份,$50來講都算幾抵,同埋入面超足料😋,有西米露、椰子奶凍同愛玉,仲有一球椰子雪糕,真係啱曬鐘意椰子嘅人!我同朋友share食一個都已經好飽,如果喺屯門食完飯想食糖水嘅話,不妨可以嚟呢個foodcourt度食,超正!😋🤣

椰椰椰
2024-02-07
椰椰椰
2023-05-14 426 views
星期六宵夜食乜好?走去「椰子媽」買了個「椰皇黑白配」和「椰椰椰」。「椰皇黑白配」:椰皇裏面放了涼粉,還有椰汁🥥涼粉、寒天晶,再配椰子雪糕。「椰椰椰」:椰皇裏面放了椰汁🥥涼粉、寒天晶和西米露,再配椰子雪糕。兩款甜品,椰汁味都好濃,又不是太甜,作為宵夜,真的好滿足,好好味😋😋😋
星期六宵夜食乜好?
走去「椰子媽」買了個「椰皇黑白配」和「椰椰椰」。
TakeAway
2022-07-27 486 views
係朋友屋企打完邊爐,意猶未盡,就落樓下追加糖水。我地叫左椰皇榴槤飄香&椰皇楊枝甘露。唔需要等好耐,大概15分鐘已經整好。外賣關係,雪糕球係另上,返到屋企自己拆包裝袋加入椰皇中。食得出好足料,啖啖榴槤果肉同芒果果肉,對得住價錢。以後又多一個宵夜既選擇~
係朋友屋企打完邊爐,意猶未盡,就落樓下追加糖水

我地叫左椰皇榴槤飄香&椰皇楊枝甘露。
唔需要等好耐,大概15分鐘已經整好。

外賣關係,雪糕球係另上,返到屋企自己拆包裝袋加入椰皇中。

食得出好足料,啖啖榴槤果肉同芒果果肉,對得住價錢。

以後又多一個宵夜既選擇~
2022-06-05 435 views
屯門 - 椰子媽依家咁熱嘅天氣日日都好想食啲冰冰涼涼嘅嘢,嚟消消暑🥵呢間甜品店無論係叫外賣定堂食都食過好多次,每次食都吾會失望,一定要介紹畀大家😍😍椰皇榴槤飄香(🌟98.66/100)💲48榴槤控必定要叫🔝一拎到已經聞到好香榴槤味,內有椰皇凍、椰奶芋香西米露、榴槤果蓉、香港品牌CoCoBerry榴槤雪糕,椰皇好睇手神一時椰肉偏硬,一時就偏軟,但內裏嘅椰皇凍好清涼,入口即溶好解暑😋 椰奶芋香西米露,椰奶好濃厚,西米露係軟淋淋嘅,完全食吾到芋頭味就吾洗怕同榴槤吾啱味呢🫣 榴槤果蓉畀好多,每一啖都食到甜甜嘅榴槤肉,再加上榴槤雪糕,勁滿足🤤🤤芒果腸粉(🌟97.33/100)💲25有三條腸粉🫢椰汁嘅外皮,一叉佢已經feel到好滑lu lu ,外皮做到非常薄,內裏嘅芒果切得好厚,好香甜,面頭淋嘅芒果醬酸甜酸甜金魚佬(🌟92.97/100)💲17/10粒其實姐係炸燒賣🤣每一粒都炸到金黃色,面頭灑上椒鹽,旁邊放咗泰式辣醬,因為係即叫即炸小心辣嘴😉咬落去外脆內軟,完全吾係粉感好重嘅燒賣😋
屯門 - 椰子媽

椰皇榴槤飄香(🌟98.66/100)💲48

芒果腸粉(🌟97.33/100)💲25

金魚佬(🌟92.97/100)💲17/10粒

2021-01-28 669 views
全家都係甜品控,夏天冬天都要食甜品🍮屋企附近這家椰子媽已經幫襯N次質量係真係唔錯價錢合理而且份量仲好大份添特別鍾意佢嘅芒果腸粉,你叫即做,好有誠意,皮薄有椰香,但芒果就要撞手神啦因為始終要睇吓係咪當做縱觀來講唔錯!繼續幫襯
全家都係甜品控,夏天冬天都要食甜品🍮

屋企附近這家椰子媽已經幫襯N次
質量係真係唔錯價錢合理而且份量仲好大份添

縱觀來講唔錯!繼續幫襯
2020-06-07 606 views
雅都嘅gogo mall 都會比較遲關門,星期五晚梗係唔願瞓想食宵夜' 就喺附近買宵夜返嚟食啦 芒果腸粉不得了 皮薄餡靚口感非常好 椰汁皮做得好薄加上芒果汁 真係100分 唯獨香芋椰汁西米芋頭比較硬
就喺附近買宵夜返嚟食啦

唯獨香芋椰汁西米芋頭比較硬
TakeAway
2020-05-21 460 views
晚餐很早食完九點幾已經肚餓了!網上外賣平台叫了糖水椰子媽!這間糖水店吃了好幾次,芒果河粉都好好味喎!捞麵加底再加炸燒賣都係28蚊都算抵食而且食得出即叫即整非常有誠意!繼續支持小店
而且食得出即叫即整非常有誠意!繼續支持小店
2020-03-30 313 views
今次叫咗個中式食甜品,紫米露感覺一般般,無咩紫米又偏甜,所以我都食唔曬同埋只係暖暖地,唔夠熱,可能因為佢用膠兜既關係掛..不過職員嘅態度都好好,本身想慳返個盤唔使佢地洗,但職員驚我哋難拎亦都會專登俾個盤我哋拎住,加分位👍🏻
今次叫咗個中式食甜品,紫米露
感覺一般般,無咩紫米又偏甜,所以我都食唔曬
同埋只係暖暖地,唔夠熱,可能因為佢用膠兜既關係掛..

2020-03-30 310 views
自從疫情之後,成日都會叫外賣,甜品就仔仔至愛!發現呢間位於gogo mall 椰不媽,有幾間分店,糖水質素算唔錯,仲要好大碗,算抵食!中西都有,仲有小食同飲品,糖水名仲改得好得意添😂😂
自從疫情之後,成日都會叫外賣,甜品就仔仔至愛!

中西都有,仲有小食同飲品,糖水名仲改得好得意添😂😂
2020-01-15 270 views
說實話真係麻麻地😥唔知食緊d咩撈埋一齊個味怪怪地芋圓唔彈牙 得個涼粉ok紅豆啲味怪怪地小丸子都ok 但唔知點解係藍色見到都唔係太敢食😥總體而言 唔係我理想中既樣同味道😿
說實話真係麻麻地😥
小丸子都ok 但唔知點解係藍色
見到都唔係太敢食😥
總體而言 唔係我理想中既樣同味道😿
2020-01-15 127 views
突然間想食甜品,經過椰子媽就入去試下啦我叫咗個洋薏米蕃薯糖水係因為想飲蕃薯糖水先點佢嘅殊不知出黎之後唔係我想像中的蕃薯糖水係奶黃色的「湯水」入面有隻蛋第一反應係 我落錯單?撈起身睇 有薏米同埋啲腐竹碎入口係濃濃的腐竹同薏米味總體而言係健康糖水啦 無功無過 還可以的
突然間想食甜品,經過椰子媽就入去試下啦

我叫咗個洋薏米蕃薯糖水
係因為想飲蕃薯糖水先點佢嘅
殊不知
出黎之後
唔係我想像中的蕃薯糖水
係奶黃色的「湯水」入面有隻蛋
第一反應係 我落錯單?
撈起身睇 有薏米同埋啲腐竹碎

入口係濃濃的腐竹同薏米味

總體而言
係健康糖水啦 無功無過 還可以的
2019-10-12 303 views
上完瑜伽堂,又係星期五晚,當然要輕鬆下啦見到Gogo Mall 新開左好多小店就來拜訪下呢排熱氣就一於海帶綠豆糖水啦,椰子媽。都有幾間分店,另外叫多個楊枝甘露加芒果雪糕,總體兩個都唔錯,我就覺得中式糖水比較出色芒果有點酸
上完瑜伽堂,又係星期五晚,當然要輕鬆下啦

見到Gogo Mall 新開左好多小店就來拜訪下

芒果有點酸
Gogo Mall的食店雖以美食廣場方式經營,但各間小店卻充滿人情味,凡事都以顧客為先,所以我挺喜歡來這裡吃東西,選擇多元化,總會有想吃的東西。剛吃完主餐,便想吃點甜的,今次我選了椰子媽,因為這裡有芋圓吃嘛。原先打算紫米露加配芋圓,但店員建議我嚐QQ紫米露,同樣價錢,可以多吃小丸子和紅豆,這是非常心動的提議,我也改變主意轉吃QQ紫米露。QQ紫米露超彭湃,用料十足,整碗紫米露盡是芋圓和小丸子。紫米露毫不死甜,紅豆綿密香甜,小丸子,芋圓口感軟糯煙韌,芋圓吃到絲絲芋蓉和地瓜蓉,真材實料,而藍色的小丸子則以碟豆花汁手搓而成,天然味美。

2019-07-17 192 views
返工附近無咩糖水鋪,見到呢間係新開既,就試試佢先🤩叫左腐竹薏米糖水,薏米有咬口,不過腐竹係一大塊未煮溶,個人偏好係煮溶曬既腐竹😕😕而且糖水有啲太甜,如果無咁甜會更好,下次未必再試🤭
返工附近無咩糖水鋪,見到呢間係新開既,就試試佢先🤩
腐皮薏米糖水

2019-07-15
$30 (Tea)