2024-03-29 51 views
Always on the lookout for nice cosy cafes for some coffee time ☕️ Hong Kong offers quite a lot of these friendly cafes, and here right opposite Sai Ying Pun MTR is another of my newly discovered cafe 🤗 I really like the vibes inside, really chillax and the deco inside is mostly wooden styled 🪵 This also is a pet friendly cafe which offer outdoor seatings as well 🐶 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙍𝙤𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙈𝙚𝙖𝙩 𝙎𝙚𝙖 𝙐𝙧𝙘𝙝𝙞𝙣 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚 🍝 This is pretty special - first time trying linguine in sea urchin sauce and the

This is pretty special - first time trying linguine in sea urchin sauce and the taste is actually quite rich and yummy 🤤 Love the combo of salmon roe and crab meat 🦀
Salmon  Roe  and  Crab  Meat  Sea  Urchin  Sauce Linguine

𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙄𝙘𝙚 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 🧇
Definitely the highlight of the meal 🍨 You cannot miss out on the combo of croissant and waffle aka croffle 🤗 Would recommend sharing it among two people just so that you can share out the calories, but trust me those calories are super worth it🤭 The strawberries are super fresh and they also add some blueberries at the side 🍓
Strawberry  Croffle  with  Ice  Cream

𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙎𝙚𝙨𝙖𝙢𝙚 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ☕️
Look at the latte art! Super cute!! Highly recommend getting their coffee or latte and appreciate their latte art👍

𝘾𝙖𝙛𝙛𝙚 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙖 ☕️
Also had their iced caffe mocha, simple classic drink but definitely a good one 👍
Caffe  Latte
Caffe  Latte
  • Black Sesame Latte
呢間cafe 啲嘢食真心幾好食,唔似平時有啲cafe得個樣,但係味道普普通通,唔怪得之餐廳嘅人流都幾多~✎ 香蒜橄欖油扁意粉材料有菠菜、蘆筍、蒜同埋意粉。意粉爽口有咬牙,份量都幾多,整碟幾多蒜,蒜香味濃,再配搭橄欖油,健康之餘惹味非常,而菠菜同蘆筍嘅加入帶嚟清新感~✎ 牛油果美國熟成牛肉漢堡包材料有蕃茄、生菜、一片芝士、牛油果同牛扒。牛扒煎到外硬內腍,濃郁牛肉味,放入口香氣四溢~ 牛油果份量都幾多下,牛油果、生菜、蕃茄嘅配搭同樣都增添咗清新感,令到整體口感冇咁易膩;包皮好鬆軟。薯條整得幾脆,幾粗身,入口充滿薯仔味,食落亦唔會太淡,每條薯仔表面都灑左鹽,配埋蕃茄味濃郁嘅蕃茄醬,十份滋味!餐湯係bacon onion mushroom soup,香料味較重,菇幾爽口,整體偏creamy,好飲!✎ 薯餅 非常有薯仔味,外脆內腍~✎ 焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕材料有香蕉、藍莓、朱古力雪糕同埋窩夫。香蕉質感結實,唔係爛嗰種;藍莓口感新鮮;窩夫同樣外脆內軟,散發着香濃蛋香味,表面有糖霜同可可粉,而隔望都有啲焦糖醬同榛子醬可以點,份量適中令到整個窩夫甜而不膩;朱古力雪糕味道甜苦交疊,最正嘅係

✎ 香蒜橄欖油扁意粉

✎ 牛油果美國熟成牛肉漢堡包

✎ 薯餅
非常有薯仔味,外脆內腍~

✎ 焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕
材料有香蕉、藍莓、朱古力雪糕同埋窩夫。香蕉質感結實,唔係爛嗰種;藍莓口感新鮮;窩夫同樣外脆內軟,散發着香濃蛋香味,表面有糖霜同可可粉,而隔望都有啲焦糖醬同榛子醬可以點,份量適中令到整個窩夫甜而不膩;朱古力雪糕味道甜苦交疊,最正嘅係夠凍,放喺度一段時間都只係溶咗少少~整體份量好大,絕對可以食到好飽好滿足!

✎ Matcha Latte
拉花圖案難度都幾高,好多細節位,都拉得幾靚。味道方面,抹茶味相對較濃,再帶點淡淡latte味。

Matcha Latte
2024-03-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$196.5 (Lunch)
Matcha Latte
2024-03-24 422 views
Weekend就係想過同平日唔同嘅節奏,西環就係一個氣息好唔同嘅選擇呢間cafe方便到,一出西營盤B1出口就見到嚟Cafe當然要試佢地沖咖啡嘅功力,一杯Flat white都可以揀fruity定nutty嘅口味,nutty嘅烤烘味幾出最特別嘅係,佢地嘅拉花往往都好有心思,今次嘅八爪魚拉花好有假日風情,從來都未見過除咗一般口味嘅咖啡,仲有特調咖啡,呢杯酒釀菊花蜜糖latte,攪勻佢飲,菊花蜜香好突出,仲有啲酒釀菊花嚼吓,同咖啡又好夾漢堡平時係食牛漢堡,炸雞都唔係時常食,呢塊炸雞大塊到呢,充滿韓式辣醬,但又唔會濃到冇晒雞味keep到嫩口,仲有蘋果片做點綴食完主食,為咗襯返咖啡,一定要食甜品,窩夫使人快樂,呢份抹茶窩夫好大份,抹茶雪糕融落窩夫,加上紅豆再淋上極濃嘅抹茶,層次豐富得令人愉悅,仲有三色丸子食,勁開心

呢間cafe方便到,一出西營盤B1出口就見到

平白咖啡

大杯

酒釀菊花蜜糖拿鐵

炸雞漢堡

keep到嫩口,仲有蘋果片做點綴

抹茶紅豆可頌窩夫

2024-03-23
$158 (Tea)
平白咖啡
大杯
酒釀菊花蜜糖拿鐵
炸雞漢堡
抹茶紅豆可頌窩夫
  • Flat  White
  • Deep  Fried  Chicken  Burger
💜Smoked Salmon Egg Benedict🍴 💰$118依個Egg Benedict 有另於其他classic嘅款式,佢係用左漢堡包做皮,而喺上面塗左層薄薄的牛油,令到成個Benedict 口感豐富左(#^.^#) 食每一啖都充滿住淡淡牛油香🧈 另外,除咗有主角流心水波蛋、三文魚,低層佢哋都有落到牛油果醬同蘆荀,食落落就唔會咁寡^ - ^💜Croffle with banana 🍌 & Nutella & ice cream🥄 💰$108依個croffle可以話係一個唔會輸嘅配搭😚由佢哋開始焗個croffle 嗰時,小編已經聞到超級香嘅烘焙味o(≧v≦)o 勁鐘意依啲烘焙香味(#^.^#)🩷幸福感upup💕Croffle切係上嚟脆脆地,再加上Nutella 醬、香蕉切片、藍莓粒一齊食,成個croffle 即刻增加咗甜度❣️加埋冰凍甜甜地嘅朱古力雪糕,嗰種冰凍嘅口感好正🤪💜Hot Cappuccino ☕️ 💰$40有靚靚拉花真係好加分🥹飲落去咖啡味唔會好重好苦,感覺上中規中矩🤣💜Iced Chocolate(Belgium)🍫 💰$50整體上朱古力🍫味道幾符合小編口味,但可能因

💜Hot Cappuccino ☕️ 💰$40

整體上朱古力🍫味道幾符合小編口味,但可能因為係冰溶嘅關係,所以朱古力味變得冇咁濃郁🥹
Smoked Salmon Egg Benedict
Iced  Chocolate
Croffle with banana & Nutella & ice cream
Smoked Salmon Egg Benedict
Iced  Chocolate
❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈西環休閒cafe✨有心思的咖啡拉花週未來到西營盤第一街的Coffee by Zion吃Brunch,地理位置優越,一出地鐵站就到。當日天氣不錯決定坐室外chill下😙,街邊不會太多人與車,所以相對寧靜。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜牛油班戟 $124 (8/10)單售牛油班戟68元可以另加配料,自選左牛油果,煎蛋及炒雜菇。班戟淋上誘人的糖漿,入口香甜鬆軟同時帶有蛋香,個人食法會將食材配甜班戟享用,鹹甜交融真心好好食🤤。𐂐 ⠜炸雞漢堡配肉醬芝士薯條 $134 (8.5/10)大過手掌既炸雞塊,再加邪惡薯條,整個配搭都好有份量!雞排口感尚算柔軟,配上特製醬汁味道甜甜辣辣很惹味👍🏻。還加入了蘋果,酸甜的味道更添風味,另外薯條亦會令人上癮,啖啖都係肉醬😻。𐂐 ⠜黑芝麻特飲 $48 (8.3/10)好有心思的拉花,係帶眼鏡的獅子✨,可選豆奶或燕麥奶,推薦後者。黑芝麻味伴隨着麥香,入口幾濃郁,仲飲到芝麻粒粒,不錯喔。𐂐 ⠜拿鐵咖啡 $44 (8/10)入口啡味突出,帶堅果香,沒有被牛奶蓋過。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig @cheri_ffodiary

西環休閒cafe✨有心思的咖啡拉花

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜牛油班戟 $124 (8/10)
班戟淋上誘人的糖漿,入口香甜鬆軟同時帶有蛋香,
個人食法會將食材配甜班戟享用,鹹甜交融真心好好食🤤。

𐂐 ⠜炸雞漢堡配肉醬芝士薯條 $134 (8.5/10)
大過手掌既炸雞塊,再加邪惡薯條,整個配搭都好有份量!
另外薯條亦會令人上癮,啖啖都係肉醬😻。

𐂐 ⠜黑芝麻特飲 $48 (8.3/10)
黑芝麻味伴隨着麥香,入口幾濃郁,仲飲到芝麻粒粒,不錯喔。

𐂐 ⠜拿鐵咖啡 $44 (8/10)
入口啡味突出,帶堅果香,沒有被牛奶蓋過。

Ig @cheri_ffodiary
西營盤有間黑芝麻latte好出名既cafe一直想試好耐 今日朋友得閒陪我去嘆個早餐估唔到間cafe好多人幫襯差不多full house佢有室內室外位置 室外位置都幾chill全日早餐$118黑芝麻杏仁奶特飲 $48 All day breakfast 有 炒滑蛋 香腸 煙肉 蕃汁豆 薯餅 菇菇 蕃茄 份量超大份 滑蛋好厚身 炒得啱啱好 又滑又香 仲有炒菇菇有洋蔥既香甜同蒜頭既香味 好好食連蕃茄都好甜好好味黑芝麻latte名不虛傳 超濃厚黑芝麻味飲到底會有芝麻粒粒感覺無落糖 好飲又健康個拉花係獅子仔都好得意士多啤梨可頌窩夫 $118有士多啤梨同藍莓窩夫兩大件 配一球雲呢拿雪糕同士多啤梨果醬牛角包窩夫超鬆脆 勁香牛油味 好高質忍唔住偷食左兩啖抹茶拿鐵+$23(熱,杏仁奶)抹茶顏色好靚 拉花係隻鼠鼠 仲有舊芝士 好可愛呀入口抹茶味超濃郁 甘而不苦 好香濃好好飲整體都勁高質唔怪得咁多人幫襯啦Coffee by Zion (西環)西環西營盤第一街83號地下1號舖
西營盤有間黑芝麻latte好出名既cafe

有士多啤梨同藍莓
窩夫兩大件 配一球雲呢拿雪糕同士多啤梨果醬
牛角包窩夫超鬆脆 勁香牛油味 好高質
忍唔住偷食左兩啖

抹茶拿鐵+$23(熱,杏仁奶)
抹茶顏色好靚 拉花係隻鼠鼠 仲有舊芝士 好可愛呀
入口抹茶味超濃郁 甘而不苦 好香濃好好飲
整體都勁高質唔怪得咁多人幫襯啦

Coffee by Zion (西環)
西環西營盤第一街83號地下1號舖
襯住weekend去西營盤行下,一出地鐵站就見到呢間咖啡店幾cozy,就入去坐下😊Cafe店內以木系設計,成個feel好relax,我地叫左2個甜品加2杯咖啡,傾下計,就渡過左一個愉快既下午😃-🍰Handmade earl grey basque cheesecake $68 (+$12 ice cream)伯爵味好香好重,巴斯克蛋糕黎落,中間算做得流心,整體唔太甜,芝士味夠,配埋雪糕食,係享受呀😋-🧇Banana & Nutella Croffle w/ ice cream $108窩夫做得非常鬆脆,面頭鋪上大量香蕉,加上極邪惡既Nutella,再配上朱古力味雪糕,呢個組合真係冇得輸,略嫌另上既朱古力醬唔夠流質,要不是就完美了🥰-☕️Black Sesame Latte $48☕️Cappuccino $482杯咖啡既拉花都好靚,好有心思,完全係打卡之選📸

☕️Black Sesame Latte $48
Black Sesame Latte

☕️Cappuccino $48

2杯咖啡既拉花都好靚,好有心思,完全係打卡之選📸
Black Sesame Latte
Cappuccino
星期日下午途經港鐵西營盤站,跟朋友試試這咖啡店。店內氣氛熱鬧,座無虛設。我點了傳統的oat milk flat white, house blend 係我喜歡的nutty 味;朋友點了black sesame latte。大家都覺得很滿意。我們share 咗一個burger 及一個 waffle:- apple & chicken burger: 雞扒Juicy配搭清新的蘋果片,味道出色. - butter croffle with avocado :waffle 鬆脆美味,有水準.

我們share 咗一個burger 及一個 waffle:

2024-03-10
  • Butter  Croffle
  • Deep fried chicken burger
2024-03-11 24 views
All Day Breakfast $108Butter Croffle $68Fries $28Black Sesame Latte (Oat milk) $48Black Sesame Latte (Almond milk) $48佢哋嘅croffle好大份又鬆化,焗得啱啱好,呢款係最basic無雪糕嘅,簡簡單單配埋牛油同楓糖已經好好食,仲有其他款色都好吸引~All Day Breakfast好豐富,啲菇都炒得好香~另外仲加咗份薯條,上碟係熱辣辣~另外我同朋友都唔飲咖啡,所以叫咗兩杯黑芝麻latte,可以選oat/almond milk,唔會太甜仲有拉花~
All Day Breakfast $108

Butter Croffle $68

Fries $28

• Butter  Croffle
最近小編都成日去港島區,今次就約咗新朋友去西營盤,因為多價錢平靚正的cafe。一出地鐵站B出口對面就係Coffee by Zion。咖啡店有得選擇內用或外用,剛好今日香港天氣轉涼,當然就室內用餐了。小編友人就叫了2個主食(友人胃口大😂)加2杯特飲同一份甜品,價錢CP值都5高。Banana & Nutella Croffle with Chocolate Ice Cream焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕即叫即整,遠處就已經聞到酥皮的香味。2大件,剛好一人一件。窩夫口感非常脆,會聽到聲音的那種。牛油味比較香,但有點乾,所以配上nutella醬就剛剛好,同時會增加一點甜度。LOL Jasmine Green ( Lemon, dry orange, lime)好打卡able的飲品,有夏季的感覺。雖然用咗檸檬同青檸,但酸味只是淡淡且清香,茉莉茶茶底不澀,0甜度,入口喉嚨會有涼快的感覺,幾清爽。Black Seasame Latte ( with Oat Milk)拉花圖案好可愛,圖案次次都不同。芝麻味非常重,每一口都有芝麻,配上燕麥奶,帶出鹹香味。Hungarian Foie Gras D

焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕

Hungarian Foie Gras Dry Aged Beef Burger with Fig Sauce
匈牙利鵝肝熟成牛肉漢堡配無花果醬
今次就無加配薯條,漢堡包好厚身,最上面是醃酸瓜,酸瓜酸酸爽爽,酸度無平時食的酸到皺眉頭,這個剛剛好,好開胃。麵包煎得好香口,牛油味淡淡的,特別是上面個一塊,還吸收了鵝肝油脂的香味。鵝肝雖然不厚但大塊,鵝肝香味濃郁。熟成牛肉外硬內軟,入面有微微的medium rare,口感尚軟。煎洋蔥份量很多,軟軟甜甜,而且汁水挺多。無花果醬蠻特別,有點像千島醬,但不會很算,味道比較溫和。整體配搭不錯。

Mentaiko & Salmon Roe
三文魚子蟹肉海膽醬意粉
今次是幼身意粉,一定要趁熱食,因為這一碟的醬料非常充足,每一口都會食到海膽醬的鮮鹹味,加上芝士之後悔更加香。蟹肉份量都頗多,基本每一口都食到。但小編覺得醬料是主角,味道香到可以忘記其他配料。

Coffee by Zion
西環西營盤第一街83號地下1號舖
#西環美食 #西營盤美食 #西環 #西營盤 #咖啡店 #cafe #cafebyzion #拉花 #croffle #鵝肝牛肉漢堡 #海膽醬 #foodie #hkfoodie #foodiehk
Coffee by Zion 💛星期天小編到西營盤探店,早上喝咖啡食brunch是假日必做的事,今次這間餐廳位於西營盤地鐵站出口,非常方便。🔥三文魚籽蟹肉日本海膽醬扁意大粉 $168⭐️9/10⭐️日本海膽醬比想像中好吃,海膽味香濃!意粉口感Al dente,每一條意粉都非常掛汁,吃落非常creamy!三文魚籽和蟹肉份量也相當十足,值得推介!🔥牛油果美國熟成牛肉漢堡包 $138+$16⭐️9/10⭐️牛肉漢堡外層非常焦香,肉汁豐盈,但不會太油膩,值得一讚!另外漢堡包亦烤得香脆鬆軟,配搭牛油果和牛油果醬,別有一番風味!另外加$16可以配薯條,薯條亦炸得非常香脆,漢堡包配薯條應該是標配吧!🔥焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕 $108⭐️9/10⭐️餐廳的這個甜品擺盤漂亮,非常適合打卡!可頌窩夫Croffle是小編近期喜愛的甜品,顧名思義,是可頌和窩夫的混合體。外表如窩夫香脆,內裏則如可頌煙靭,非常好食!另外有大量香蕉和藍莓作配搭,還有朱古力雪糕,非常滿足!🔥泡沫咖啡Cappuccino $40⭐️8.5/10⭐️味道不錯,拉花亦很漂亮!⭐️總結:餐廳食物質素高,亦有不少菜式可供打卡,作為文青的你們,一定要
Coffee by Zion 💛

🔥三文魚籽蟹肉日本海膽醬扁意大粉 $168⭐️9/10⭐️

🔥泡沫咖啡Cappuccino $40⭐️8.5/10⭐️
味道不錯,拉花亦很漂亮!

⭐️總結:餐廳食物質素高,亦有不少菜式可供打卡,作為文青的你們,一定要來試一試!
2024-03-05 52 views
平時番工放工都會經過地鐵站對面的Coffee by Zion,襯近排凍凍地終於有機會去Chill下。呢度是一個絕佳的放鬆好去處。有輕鬆的氛圍和舒適的環境,非常適合與朋友吹下水,放鬆心情。依度仲有好chill 既室外位置架野飲方面我同朋友叫左杯黑芝麻特飲同一杯mocha 。黑芝麻特飲濃郁滑順,黑芝麻的香氣和牛奶的濃郁完美結合,有少少似食芝麻糊。Mocha 拉花好有heart,未飲已經要比個讚,加埋nuts 味好重的咖啡,飲完成個身暖晒。我地仲叫左個經典熟成牛漢堡醫肚,薯條當然唔少得。漢堡扒熟成得剛剛好,肉汁豐富,搭配新鮮蔬菜和香脆的薯條。最後,叫埋一個香蕉朱古力可頌窩夫做甜品,窩夫外酥內軟,配上新鮮香蕉和朱古力醬同埋雪糕,每一口啖都充滿甜蜜的滋味。下次要再encore!

依度仲有好chill 既室外位置架

黑芝麻特飲 X mocha
Mocha

經典熟成牛漢堡

香蕉朱古力可頌窩夫

下次要再encore!
黑芝麻特飲 X mocha
Mocha
經典熟成牛漢堡
香蕉朱古力可頌窩夫
  • Black Sesame Latte
2024-03-03 26 views
西營盤好多Cafe都好靚,嗰邊嘅街道都比較寧靜舒適,呢間咖啡店仲有室外位置超級打卡,而且地鐵站一上嚟就係✨方便已經加晒分!牛油可頌窩夫佢哋嘅可頌窩夫整得好靚☺️而且好大件份量十足,上面嗰粒牛油為成個窩夫做點綴✨變得非常有質感好靚!由於窩夫夠脆,加少少糖漿,已經超級好食!三文魚子明太子扁意粉份量好多😝啱晒我呢啲重口味人士醬汁好多每一條意粉都非常香口,兩個女仔share絕對夠食!Sesame latte飲落覺得佢哋嘅芝麻係自家製,所以比較有口感,唔會太甜,拉花好靚配合返龍年!Chai tea latte呢個飲品唔係周圍都有,加入咗印度香料😝印度香料味道剛剛好未飲過都可以接受,整體都唔錯,唔會太甜!

三文魚子明太子扁意粉

Sesame latte

Chai tea latte
2024-02-28 543 views
𐐂單點(散叫) A La Carte𐐚.。食品。./主菜/.❥ 蘋果木煙燻慢煮豬肋骨條配薯條 $158看餐單可知這是廚師推介的其中一道菜式~豬肋骨啖啖肉,配上醬汁更滋味~薯條是粗身直薯條,炸得香口,份量亦剛剛好.❥ 焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕 $108擺盤吸引,一片片香蕉堆積起來托高了上面的窩夫,窩夫鬆脆帶有牛油香,香滑濃郁的朱古力雪糕帶來了冰涼口感,朱古力愛好者還可倒些附有的朱古力醬來增加朱古力的濃度,跟窩夫十分搭配💕.。飲品。.他們的咖啡可以依個人喜好挑選自己要的咖啡豆口味、奶類甚至是糖水(如有需要的話),很貼心🫶🏻而且從他們所拉的花圖案都顯示出他們的專業水平👍🏻真的會拉不少復雜的圖呢😍👏🏻👏🏻看到都不捨得毀掉了🫣.❥ 平白咖啡 $40個拉花圖案好可愛,應該是噴火龍😍.❥ 泡沫咖啡 $40看起來像小老虎,真的美得都不捨得喝了🥰..
𐐂單點(散叫) A La Carte𐐚
。食品。
/主菜/
❥ 蘋果木煙燻慢煮豬肋骨條配薯條 $158

看餐單可知這是廚師推介的其中一道菜式~
豬肋骨啖啖肉,配上醬汁更滋味~
薯條是粗身直薯條,炸得香口,份量亦剛剛好
❥ 焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕 $108

。飲品。
❥ 平白咖啡 $40

個拉花圖案好可愛,應該是噴火龍😍
❥ 泡沫咖啡 $40

看起來像小老虎,真的美得都不捨得喝了🥰

2024-02-24
Dinner
  • 焦糖香蕉榛子醬可頌窩夫配朱古力雪糕
🟥🟧 🟩🟪 見字飲啡啊大家!☕️ 🟨🟫 🟦⬛️呢間cafe好有心思,霓虹燈超級有feel喔!好似城市脈搏🫀!假日超級爆滿,有時要等位,啲店員服務好好,會提你邊度攞自助餐具🍴🥄🚰👍🏻 不過人多嘅時候想叫店員可能就要等耐少少!🛎️🟤大蝦青口番茄意粉 $181呢個係一個lunch set,包餐湯、主菜同埋杯普通咖啡!🧺 我本身想飲啲特別少少嘅嘢飲,所以嗌咗杯Mocha ☕️ (要額外加錢㗎➕💰)意粉整得唔錯㗎,蕃茄汁好開胃,不過第一次隻蝦就煎得有啲太燶啦,好彩同店員講咗咋!佢哋即刻好樂意換返俾我,之後新嗰隻大蝦🦐就真係煎得好鬼靚,個殼煎卜脆卜卜,但係入邊嘅肉就好爽彈😋!咖啡☕️好正😊,可以自己揀要堅果味定係fruity d!😳仲可以揀普通杯定係大杯啲一份量,就連牛奶都可以揀純牛奶定係脫脂奶。有咁多選擇自由真係幾正!🤗😝除餐附送嘅忌廉煙肉洋蔥蘑菇湯飲得出唔係罐頭湯,煙肉同蘑菇份量好多,洋蔥味好重,質地非常creamy!🟤香蕉朱古力可頌窩夫 $108一場嚟到梗係唔可以唔試吓呢度好出名嘅croffle啦🧇我哋揀咗香蕉🍌同埋 朱古力🍫味,朱古力雪糕好好食!朱古力醬食落似係Nutella,濃得來又唔算太甜,唔錯

🟤大蝦青口番茄意粉 $181

咖啡☕️好正😊,可以自己揀要堅果味定係fruity d!😳

🟤香蕉朱古力可頌窩夫 $108

一場嚟到梗係唔可以唔試吓呢度好出名嘅croffle啦🧇我哋揀咗香蕉🍌同埋 朱古力🍫味,朱古力雪糕好好食!朱古力醬食落似係Nutella,濃得來又唔算太甜,唔錯!香蕉片都有好多塊,加埋藍莓等等,食完都唔會覺得好飽膩,好好食!
  • All  day  breakfast
  • Mocha