2019-10-12
飛龍咖啡,另一間我收藏既Coffee Shop。一進店係一條窄窄的走廊,左面便是吧台,右邊掛了世界各地咖啡豆包及老闆馬拉松戰績。店內只提供蛋糕及咖啡, 價格雖然偏貴, 但一飲會知道分別。今次因時間關係只能外賣杯Flat white,咖啡好Nutty但唔苦, 咖啡濃郁,飲落好厚滑,香氣會停留係口腔😍。總結:Flat white 已值得encore, 令我更有衝動下一次堂食, 試吃店內伯爵茶蛋糕及其手沖咖啡。PS:最初令我有印象是其店面張貼my favourite 伯爵茶蛋糕相, 但往後令我記住「飛龍咖啡」,相信是老闆既恆心、堅持。老闆每年參加馬拉松,每年都有進步,其實對自我要求。正如對自己喜歡既事會不斷想有改進,所以老闆沖的咖啡一定有心思,有質素。
總結:
PS: