2022-10-25
跑馬地chill corner👻Mojito (Mocktail) - $78哩間餐廳係pet-friendly,一入門口就見到有隻poodle坐係凳上面,超可愛!我哋用餐期間見到有大狗細狗主人都同朋友入黎飲返杯chit chat 下,加上環境燈光偏暖色調,所以成個感覺都好warm好舒服。等緊野食既時候仲可以欣賞下佢地既bartender調酒添 。不過咁岩當晚有揸車,唔適合飲酒,所以叫佢改咗杯mojito做mocktail,好清新好飲。 青檸同薄荷味唔重Avocado Egg Crostini $78一上菜就聞到蛋香,加埋下面軟滑嘅牛油果醬同脆身得黎帶少少煙韌既麵包,食落非常香口creamy。味道口感同賣相都一流,成個配搭都好清新健康 ,食完完全唔會覺得漏。Parmesan Truffle Fries $63薯條本身無點調味,主要都係食黑松露醬既鹹香。 薯條屬於幼薯,薯仔味道好香,脆得黎食到薯仔既口感,放耐左仍然保持到香脆。由於我對面果位唔食芝士,但我又係Parmigiano Reggiano狂熱fans,所以我叫佢地上菜芝士另上。..最後竟然黎左一大碗芝士,薯條點完醬再點芝士,一個字
跑馬地chill corner👻
Mojito (Mocktail) - $78
Avocado Egg Crostini $78
Parmesan Truffle Fries $63
..最後竟然黎左一大碗芝士,薯條點完醬再點芝士,一個字 爽!
個人覺得如果落少少鹽吊味會更perfect!
Truffle Mushroom $128
Gnocchi 軟糯得黎煎到少脆身 配埋蒜香黑松露油簡直係巔峰組合 一啖接住一啖無停過
Mushroom 有幾種,每款都非常Juicy亦食得出濃郁既菇味。
下次黎都會再叫,同時希望菇既份量可以多少少。
HV Tiramisu $68
一直對Tiramisu 都情有獨鍾,所以甜品一定要試埋!呢個Tiramisu 口感輕身,整體好滑同重咖啡味,雖然酒味唔重,但呢個Tiramisu 嘅賣點係topping 加左藍莓醬,提升左個甜度,令口感比一般食嘅Tiramisu 更豐富。