🔸 Keto steak all day breakfast呢個All Day Breakfast份量十足,牛扒煮得恰到好處,外脆內嫩,味道非常濃郁。滑蛋炒得好香😍😍 加上新鮮嘅沙律菜,真係一個健康又滿足嘅選擇,好適合想保持低碳水飲食嘅朋友👍👍🔸Smoked Salmon bagelBagel好煙韌🤤🤤 煙熏三文魚鮮味十足,再加上沙律菜同鮮蕃茄,味道平衡得好好,非常適合作為早餐或者輕食🔸Garlic mushroom and spinach pasta with pesto sauce香蒜味配搭青醬真係絕配🥺🥺🫶🏻 意粉煮得剛好,不會太軟。香菇同菠菜嘅搭配健康又美味。🔸三溝咖啡+鮮奶+抹茶「香濃的咖啡滲入宇治抹茶,香滑的鮮奶作為調和,融合出層次豐富,味道微妙的咖啡飲料」見到呢個簡介已經俾佢吸引咗🤤 係值得推薦嘅signature drink

🔸Smoked Salmon bagel

🔸三溝
咖啡+鮮奶+抹茶

2024-10-26 409 views
假期當然要睡到自然醒,休休閑來到這裡食早餐,叫了全日早餐、牛油果炒蛋手工貝果 及 2杯熱咖啡。店舖分地下及閣樓兩層,吃早餐還是選閣樓比較方便。全日早餐食材豐富,包括:炒蛋、沙律菜、番茄、牛油果、芝士豬肉腸、紐倫堡腸 及 半份貝果,貝果煙韌有咬口,牛油果軟腍香滑,豬肉腸外脆內軟,還保留一定肉汁,水準不錯,值得一試!😋熱咖啡甘香濃厚,也算不錯。#星期六日加一服務費#全日早餐#牛油果炒蛋手工貝果#熱咖啡#順流精品咖啡地址: 深水埗黃竹街2C號地舖

店舖分地下及閣樓兩層,吃早餐還是選閣樓比較方便。

熱咖啡甘香濃厚,也算不錯。

#星期六日加一服務費

2024-10-20
Lunch
  • 全日早餐
2024-07-21 630 views
屋企附近開左好多間cafe,即係大家講嘅文青街。去考試之前,打算食個Bruch,於是隨手搵一下,見到呢間未試過嘅cafe,價錢亦唔算貴,決定試一下。去到嘅時候佢地啱開舖,冇咩人,獨霸上層😂好安靜,擺設都好有特色。嗌左一個Bruch同一杯flat white,Bruch份量好足,平時bruch有嘅配料佢都有,而呢度係仲有半個bagel配埋。味道方面不過不失,冇咩太大驚喜。咖啡拉花可能仲要加下油啦,並唔算太靚。但咖啡味道係唔錯

去到嘅時候佢地啱開舖,冇咩人,獨霸上層😂
好安靜,擺設都好有特色。

咖啡拉花可能仲要加下油啦,並唔算太靚。但咖啡味道係唔錯
$150 (Lunch)
2024-06-25 709 views
Happy Sunday 做咗咩? 一早陪仔仔去游水; 跟進食好好西LUNCH要配合老公阿仔口味:意粉&肉 要迎合我嘅需要: coffee 就搵到呢間有意粉食有咖啡飲嘅餐廳食物只得兩款意粉- 選擇唔算多飲品(非咖啡料)- 也只有一兩款我地車只能泊門外- 坐下層咖啡台- 放便飲杯野傾吓計;但食野就唔係好夠位了。 價格:可稍高 ($400+)好在個日同仔放咗電先去;算是合作;親子揾食;可考慮一下😊
Happy Sunday 做咗咩?
一早陪仔仔去游水; 跟進食好好西LUNCH

要配合老公阿仔口味:意粉&肉
要迎合我嘅需要: coffee
就搵到呢間有意粉食有咖啡飲嘅餐廳

食物只得兩款意粉- 選擇唔算多
飲品(非咖啡料)- 也只有一兩款
我地車只能泊門外- 坐下層
咖啡台- 放便飲杯野傾吓計;但食野就唔係好夠位了。
價格:可稍高 ($400+)

好在個日同仔放咗電先去;算是合作;親子揾食;可考慮一下😊

豐富既ALL  DAY
蕃茄蝦意粉
三溝  (咖啡;奶;抹茶)
菠蘿有汽水
2024-06-23
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$400 (Lunch)
豐富既ALL  DAY
蕃茄蝦意粉
2024-06-15 524 views
最近約了朋友去Cafe坐坐。這間位於深水埗,鐵閘上繁複優雅的花紋總能捕獲大家的目光,散發出獨特的情懷美感。順流精品咖啡店的店內,有高挑的樓底,令整個空間充滿舒適感。有2層,我和朋友去上層。叫了Pineapple Ale,飲品上的菠蘿乾添份不少。飲品ok就,正常發揮,夏天喝是不錯。特別適合現在的日子。其實原本想叫Espresso Tonic,但價錢有些貴啊,不過也明白他用本地品牌的通力水,所以價錢會比較貴。朋友叫了冰滴,但不知是多心還是什麼,感覺沒有冰滴那種獨特的發酵味。
最近約了朋友去Cafe坐坐。

Pineapple  Ale
2024-06-12
Pineapple  Ale
Drinks were well designed and thoughtfully crafted, served with kind get to know for the origins of flavours and ingredients, alongside guidance for a tasting journey, definitely worth coming back for their drinks!☕️☕️☕️☕️Food was carefully prepared, tasty yet fairly balanced

$100 (Lunch)
2024-04-13 593 views
喺深水埗食完lunch,想喺附近搵一間coffee shop飲杯咖啡,知道深水埗都有唔少coffee shop小店,隨隨便便搵一搵,見到有間順流咖啡店,見到裝修門面都唔錯,價錢又唔算貴,就試一試,間舖頭係有兩層樓地下係水壩同埋單邊枱,因為下面比較full所以上咗去樓上,經過樓梯已經見到場邊掛咗好多相,係香港街邊嘅剪影,上到去嘅燈光擺設同埋座位,都覺得成個格局同裝修好配合呢一間餐廳嘅整體佈局,佢間舖頭叫做順流咖啡店,雖然唔知個名背後嘅理念,但感覺就好似講緊同時代變化有關嘅香港,咖啡嘅選擇都有啲特式,有幾杯感覺似自創嘅咖啡,個餐牌上面有介紹每一杯咖啡,俾佢嘅介紹同埋張相吸引咗,所以叫咗一杯叫啡牛同一杯叫三溝嘅咖啡,啡牛就好似茶餐廳黑牛咁咖啡加雪糕,三溝就係咖啡鮮奶溝抹茶,首先嘢飲啲相冇照騙,同餐牌上面嘅相差唔多,個擺盤亦都唔錯,再嚟到味道,杯啡牛嘅咖啡係好似意大利啲咖啡咁用雪糕做甜味,雪糕嘅軟滑融合落咖啡度,令到杯咖啡都變得絲滑,咖啡味濃但係唔苦,比雪糕嘅甜中和,我鍾意呢種味道,而且佢用一嚿圓柱冰粒去冰鎮住個雪糕,保持到雪糕嘅冰凍,令你可以溝咖啡之外亦可以食到雪糕,而另一杯叫三溝嘅咖啡,唔止係個名特別,溝出嚟嘅味道都幾特別,另一半唔鍾意抹茶,但係佢試完呢一杯,佢都覺得好飲,可能因為本身抹茶嘅味道比咖啡同鮮奶溝淡咗,佢嘅抹茶味道唔係好似人哋專sell抹茶嗰啲咁濃烈,相對較淡,所以未必啱一啲抹茶控,但淡啲唔代表冇抹茶味,只係佢嘅味道同咖啡同鮮奶好夾,令到佢嘅苦變得甘,所以另一半都覺得杯三溝唔係冇抹茶味,而係抹茶喺杯飲品入面俾咖啡同鮮奶融合,將每樣嘢嘅優點帶出嚟,整體嚟講,咖啡俾到人一個新鮮感,環境喺裝修同埋光影嘅配合之下都幾舒服,價錢亦都唔貴,係放鬆吓嘅好地方,只係星期六日同埋公眾假期會收加一服務費,不過又咁講,佢又真係你喺地下叫完嘢飲之後,佢搵人送上嚟俾你,而且態度都唔錯,當支持吓小店又好,覺得真係有服務又好個服務費都係可以接受,不過冇喺嗰度食嘢,見到啲嘢食個樣都唔差,下次可以一試。
2024-03-30 577 views
食物水準、賣相整體不錯, 只係唔會有太大驚喜。環境黎講算係舒適安靜,如果放假想一個人chill下,或者同朋友靜靜地傾下計,呢度算係一個唔錯嘅地方。係一間可以encore嘅cafe😀
2024-03-19
Tea
2024-03-22 535 views
//📍深水埗chill兩層cafe — 順流精品咖啡𝘾𝙤𝙛𝙛𝙡𝙤𝙬 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 ☕️相信大家都知道深水埗同太子一帶集中咗好多高質cafe🥰今次經過黃竹街就黎到呢間兩層嘅港式懷舊cafe食個brunch😙🍴𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )𝘼𝙫𝙤𝙘𝙖𝙙𝙤 & 𝙎𝙘𝙧𝙖𝙢𝙗𝙡𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜 𝘽𝙖𝙜𝙚𝙡🥯🥑🍳 $68個人覺得呢度嘅bagel好好食!🥹可能係因為手工bagel,所以口感好軟糯,煙靭度啱啱好👍🏼👍🏼配上超滑嘅炒蛋同埋新鮮嘅牛油果真係好正!𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝘼𝙛𝙛𝙤𝙜𝙖𝙩𝙤 🍵🍨 $45Avocado嘅意思係「被香醇熱咖啡淹沒的冰淇淋」😍🍨今次就叫咗抹茶味🍵呢度嘅matcha affogato係將抹茶latte加兩球Gelato雪糕😚抹茶味超濃郁~而Gelato雪糕比起普通雪糕脂肪同空氣含量低,所以口感更creamy!!👅Overall我覺得呢間cafe食物質素都唔錯🤤而且環境坐得好舒服,可以喺度hea一個晏晝,溫下書做下自己野~🫣另外呢間餐廳嘅餐牌都設計得好靚,員工服務態度都唔錯!😆大家經過深水埗都不妨一試!✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝘼𝙛𝙛𝙤𝙜𝙖𝙩𝙤 🍵🍨 $45

✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽

賣相:🌟🌟🌟💫
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟💫
推薦度:🌟🌟🌟🌟

📍 順流精品咖啡𝘾𝙤𝙛𝙛𝙡𝙤𝙬 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 ☕️ @cofflow.coffee
🔖地址:深水埗黃竹街2C號地舖
(太子站D出口,步行約八分鐘)
🕤營業時間:星期一至日 10:00-18:00

Lunch
2023-12-03 616 views
全日早餐雖然未算係好豐富嘅全日早餐,但bagel煙靭有彈性炒蛋香濃幼滑,材料都新鮮,很不錯。海蝦意大利麵配自家蕃茄醬意粉咬落有彈性,唔會太過腍。海蝦大隻新鮮。大約有六至七隻蝦😍自家蕃茄醬甜甜酸酸好開胃。LatteLatte用上埃塞俄比亞同危地馬拉既咖啡豆,奶泡打得好綿滑,連平時唔係太好咖啡嘅朋友仔應該都可以一試!👍🏻
全日早餐
雖然未算係好豐富嘅全日早餐,但bagel煙靭有彈性
炒蛋香濃幼滑,材料都新鮮,很不錯。

海蝦意大利麵配自家蕃茄醬
意粉咬落有彈性,唔會太過腍。海蝦大隻新鮮。
大約有六至七隻蝦😍自家蕃茄醬甜甜酸酸好開胃。

Latte
Latte用上埃塞俄比亞同危地馬拉既咖啡豆,奶泡打得
好綿滑,連平時唔係太好咖啡嘅朋友仔應該都可以一試!👍🏻
2023-11-18 423 views
星期日最好就係搵間 Cafe hea下,準備迎接返工星期一,今次就揀左黃竹街嘅順流,有兩層用左唔同既裝修風格,有別一般一式一樣嘅文青cafe,牆上掛左香港街景相做擺設好有情懷,佢哋仲有用好多本地製造既產品,例如咖啡豆、湯力水、蜂蜜、香腸等等真係要支持下。 叫左個 smoked salmon bagel 再加左$10牛油果,首先加$10有咁多牛油果真係好抵,另外bagel 係油浸蕃茄口味,再搽左檸檬忌廉芝士,外脆内軟煙煙韌韌,越咬越好味,下次一定要流肚食hotcake。
2023-09-16 499 views
有一直幫趁開依間,以前無加一,依家星期六日同假期有。今次揀坐左樓下門口角落,較樓上光猛,但人流較多。要注意的是依個位會突然有等位嘅人坐係你隔離,企係你前面等。所以比較在意坐得舒唔舒適的人就自己留意返喇。
有一直幫趁開依間,以前無加一,依家星期六日同假期有。
今次揀坐左樓下門口角落,較樓上光猛,但人流較多。
要注意的是依個位會突然有等位嘅人坐係你隔離,企係你前面等。
所以比較在意坐得舒唔舒適的人就自己留意返喇。
Tea
2023-08-05 561 views
最近係深水埗行街,經過門口見到好靚,就去左試下。.牛油果炒蛋手工貝果 ($68)個貝果外層酥脆,內部鬆軟,口感出色炒蛋搭配上新鮮的牛油果,質地綿密且富有奶香味,有豐富的口感.Blackccino ($43)第一啖入口,飲到佢豐富的風味這杯Blackccino帶有濃郁的苦味對於鐘意純粹咖啡風味的人來說,這絕對是不可以錯過☕️.附近有其他好多唔同嘅咖啡店,絕對係文青嘅好去處,行到熱 大家都可以去呢度坐下休息 再行下附近啲舖頭✨
最近係深水埗行街,經過門口見到好靚,就去左試下。
牛油果炒蛋手工貝果 ($68)
個貝果外層酥脆,內部鬆軟,口感出色
炒蛋搭配上新鮮的牛油果,質地綿密且富有奶香味,有豐富的口感
Blackccino ($43)
第一啖入口,飲到佢豐富的風味
這杯Blackccino帶有濃郁的苦味
對於鐘意純粹咖啡風味的人來說,這絕對是不可以錯過☕️
Blackccino
牛油果炒蛋手工貝果
Blackccino
牛油果炒蛋手工貝果
位於深水埗嘅「順流精品咖啡」大門裝咗依家買少見少嘅通花鐵閘,喺陽光下閃閃發亮,復古味濃✨兩層高嘅店面採用工業風裝修,無論室內室外都有唔錯嘅打卡位!店內嘅咖啡同食物質素都好高,絕對係去開大南街都值得去買杯咖啡試吓🫶🏻🍷Honduras Sherry Whiskey Barrel Fermentation $80呢杯手沖咖啡係男朋友之前試完知我一定鍾意,所以再帶我去飲,結果真係深得我心😛佢聞落同咖啡完全沾唔上邊,反而有Whiskey嘅香氣,原來因為個咖啡豆係放喺「雪莉酒桶」(一種裝威士忌嘅橡木桶)發酵處理,所以有濃郁酒香🤤飲落亦有少少飲緊酒嘅感覺,但冇酒精,亦更順喉易入口。建議大家趁熱飲,因為涼咗就冇咗甜感會偏酸,但有另一番感覺😌不過我懷疑佢嘅咖啡因似乎偏高,因為對咖啡耐受性低嘅我,飲完兩杯仔開始飄同手震😂但成功登上我最喜愛咖啡第二位❤️(第一位仍然係Geisha)!另外要留意,店內嘅手沖咖啡會定期轉新產地同莊園,祝大家去嘅時候都幸運地試到呢杯咁有趣嘅手沖咖啡🥹🥹🥹🥣三溝 $55呢個咁港式嘅飲品名係受生菜、魚肉、碗仔翅組成嘅「三溝」啟發,呢度嘅「三溝」係混合咖啡☕️鮮奶🥛抹茶🍵啡、白、綠嘅漸層

🥣三溝 $55
呢個咁港式嘅飲品名係受生菜、魚肉、碗仔翅組成嘅「三溝」啟發,呢度嘅「三溝」係混合咖啡☕️鮮奶🥛抹茶🍵啡、白、綠嘅漸層賣相已經非常適合打卡,記得影夠先好攪拌🤣

未溝勻之前飲係Latte嘅感覺,溝完個口感好豐富,初初覺得奶味最重,慢慢又畀抹茶味搶番啲(可能我攪唔勻😂),味道十分微妙😆😆😆

🍰Baileys Cheesecake $48
雖然雲呢拿比Baileys味道更濃,但口感Creamy,亦夠濕潤,唔會太甜太膩!推介配重酒香嗰個手沖咖啡,令Cheesecake酒味更出,簡直係味道昇華🤤🤤🤤

總結!希望我下次去仲有嗰個偽Whiskey咖啡🥹🥹🥹

2023-05-03
$91.5 (Tea)
  • 三溝
  • 手沖咖啡
2023-06-10 570 views
主打手工Bagel, 另外仲有特色咖啡☕️ 星期六12點令去到都可以直入, 上層會比下層chill😙 裝修走港式懷舊風, 由門口既通花拉閘到上層既電影poster 都有種特別既味道🤓Bagel with Lemon Cream Cheese 🥯 ($38)自家製煙偏軟身帶啲煙韌既Bagel, 係油浸蕃茄口味, 配上檸檬忌廉芝士個人就覺得普普通通冇咩特別🤔Organic Coconut Latte🥥($45)咖啡拉花正常, Nutty既咖啡豆帶啲煙薰既味道, 加上微微既椰子香又夾既, 仲要幾大杯😌咖啡可以一試, bagel就唔係我杯茶, 天氣熱入黎飲杯啡降下溫都唔錯🥰

Organic Coconut Latte🥥($45)

2023-06-10
$92 (Lunch)