2023-09-06 28 views
依排天氣好悶熱🥵行一陣街就出晒汗要飲野🍹旺角依間手搖店menu比一般飲品店特別居然有得飲甜品?!同朋友嗌左3杯消暑解渴(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 芒椰小丸子 $40 ✿好有當年許留山既感覺🥭芒果汁唔會好酸 小丸子大大顆好煙韌😬✿ 明治特濃鮮奶 $32 ✿超級濃郁既鮮奶 鮮甜解渴而唔騷🐄好似係日本便利店先買到嗰種🍼✿ 腐竹雞蛋冰號 $38 ✿熱既腐竹雞蛋糖水就食得多今次試咗呢個沙冰version😍入面除左沙冰仲有好多西米 令杯野多左唔同口感(*¯︶¯*)佢唔會做得太甜 唔少甜都ok!!杯套做得好有心思☺️值得一試喔(⁎ᴗ͈ ⩊ ᴗ͈⁎)
依排天氣好悶熱🥵行一陣街就出晒汗要飲野🍹

旺角依間手搖店menu比一般飲品店特別
居然有得飲甜品?!
同朋友嗌左3杯消暑解渴(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
芒椰小丸子

好似係日本便利店先買到嗰種🍼

✿ 腐竹雞蛋冰號 $38 ✿
熱既腐竹雞蛋糖水就食得多
今次試咗呢個沙冰version😍
入面除左沙冰仲有好多西米 令杯野多左唔同口感(*¯︶¯*)

佢唔會做得太甜 唔少甜都ok!!
杯套做得好有心思☺️值得一試喔(⁎ᴗ͈ ⩊ ᴗ͈⁎)
芒椰小丸子
明治特濃鮮奶
腐竹雞蛋冰號
#港女覓食到旺角✨芒椰小丸子(少糖) $40沙冰底,冰度固定,但係糖度可供選擇。飲落清爽解渴,小丸子食落軟熟煙靭。芒果味較重,椰汁味略少。✨腐竹雞蛋冰號 (少糖) $38港式糖水變成沙冰係點嘅呢☺️呢杯飲品係沙冰底,冰度固定,腐竹雞蛋味道較出。養顏美容好選擇,飲落唔會有負擔。店家仲有個杯套可以比你拎住杯飲杯,環保唔需要用膠袋,都幾貼心😃✨總結人均消費💸:$40/1人味道:🌕🌕🌕🌗🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌕🌑 質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴荳號 (花園街) (旺角)📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#hkfoodie#eat#gathering #food #foodphotography #foodblogger #foodstagram #instafood #hkfood #foodpics #photooftheday #foodie #foodlover#foodholiceatdiary #foodielife #Comma#荳號 #台式飲品 #旺角飲品#珍珠奶茶
#港女覓食到旺角

✨芒椰小丸子(少糖) $40
沙冰底,冰度固定,但係糖度可供選擇。
飲落清爽解渴,小丸子食落軟熟煙靭。
芒果味較重,椰汁味略少。

✨腐竹雞蛋冰號 (少糖) $38
港式糖水變成沙冰係點嘅呢☺️
呢杯飲品係沙冰底,冰度固定,腐竹雞蛋味道較出。
養顏美容好選擇,飲落唔會有負擔。

✨總結
人均消費💸:$40/1人
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
份量:🌕🌕🌕🌑🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑

🍴荳號 (花園街) (旺角)
📍旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖

#hkfoodie#eat#gathering
#Comma#荳號 #台式飲品 #旺角飲品#珍珠奶茶
2023-09-01 19 views
這間手搖飲料店位於旺角,主打台式飲品,有超過二十款飲品選擇。所有飲品均即叫即沖,可自選糖度及冰塊。惠顧旁邊的MKT-Mong Kok Teppanyaki更可無限以半價加配COMMA的精選飲品 ,性價比超高!芋圓冬瓜烏龍鮮奶茶  +$19 基底以甘潤不苦澀且清新的烏龍茶為主,加上幼滑細膩的鮮奶,以及清甜的冬瓜,底部一粒粒雙色芋圓,芋頭圓綿軟帶淡淡芋頭香,地瓜圓煙韌富彈性。檸檬寒天青茶 +$17 香而甘醇的青茶底芳香怡神,清新爽口的檸檬汁酸酸甜甜好醒胃,更有晶瑩剔透的寒天增添滑潤感。

芋圓冬瓜烏龍鮮奶茶 & 檸檬寒天青茶
芋圓冬瓜烏龍鮮奶茶

芋圓冬瓜烏龍鮮奶茶  +$19
檸檬寒天青茶

檸檬寒天青茶 +$17
2023-08-31
Dinner
2023-08-28 29 views
呢個組合真係好豐富有得食鐵板燒又得加配台式飲品飲品選擇都好多而且+10幾蚊就有味道都好好👍滋味加倍食鐵板燒嘅時間都比較耐睇住啲鐵板燒喺度燒緊嗰陣時又可以飲下飲品
呢個組合真係好豐富

食鐵板燒嘅時間都比較耐
睇住啲鐵板燒喺度燒緊嗰陣時

又可以飲下飲品
2023-08-23 39 views
早前去了飲品店旁的MKT日本餐廳食鐵板燒,原來兩店做緊crossover,食鐵板燒可半價加購comma飲品,真係好吸引!而且有多款口味選擇,配上鐵板燒,雙重滿足。.🍹凍芋圓冬瓜烏龍鮮奶茶 跟餐半價 +$19一杯可以滿足幾個願望,有芋圓,又有奶茶,芋圓都薦少,而且有咬口,奶和茶調配剛好,味道不錯。.🍋凍檸檬寒天青茶 跟餐半價 +$17寒天清涼爽口,加上酸辣檸檬青茶,即時有清新解膩的感覺,夏日透心涼之選。
🍹凍芋圓冬瓜烏龍鮮奶茶 跟餐半價 +$19
🍋凍檸檬寒天青茶 跟餐半價 +$17

2023-08-20 26 views
去MKT吃鐵板燒順便試試旁邊COMMA 荳號的台式飲品,惠顧套餐有半價加配的優惠,好抵飲!這裡有多達16種配料自由配搭,而奶類產品更使用鮮奶製造,絕不使用奶精或奶粉,誠意滿滿。半價飲品有八款精選,而且可以無限追加的😆👍🏼我們點了凍仙草冬瓜茶和紅豆荳乳,冰凍飲料配鐵板燒也很合拍呢冬瓜茶加了仙草有點咬口,清甜解膩,而紅豆荳乳感覺有點像紅豆冰🫘 濃濃的紅豆荳奶香~見到店面正在做Gin Lee應援物派發😆 fans可以去支持一下。

仙草冬瓜茶
紅豆荳乳

仙草冬瓜茶
紅豆荳乳
依家係🚇旺角花園街 Mong Kok Teppanyaki 食🔥鐵板燒仲可以無限💰半價加購隔離呢間 Comma 嘅多款🧋台式手搖飲品,十分之抵飲👍。佢哋有八款精選🍹飲品可以無限💰半價加購,亦可以 on top 再加唔同嘅⚪️圓子、仙草同埋🧋珍珠等等嘅配料。我哋揀咗🧋黑糖珍珠鮮奶茶,珍珠改做⚪️白玉圓子,入口奶茶🤤又香又滑,⚪️白玉圓子煙煙韌韌好有咬口👍。原本想叫🥭芒椰🥥冰號,不過咁啱賣晒😅,佢哋話可以轉做🍑白桃沙冰😍,入口香甜幼滑十分之解暑!

2023-08-05 59 views
炎熱的夏天無時無刻都想來杯冰爽的飲料🥤到旺角花園街一間台式鐵板燒用膳時,便可以半價享用「荳號COMMA」的飲品😍 跟朋友二話不說就點了自去己喜歡的口味▫️❥凍芒椰冰號可以選半糖或走糖,怕胖的關係所以點了走糖😬 喝著有芒果天然的甜味,所以並不會淡然無味🥭 整體味道清新解膩,凍冰冰非常清爽🧊▫店員告知小店的奶類產品使用鮮奶製作,不含奶精、奶粉,天然又較健康🙌🏻▫️小店的飲品口味多,下次經過可以試試其他口味😬
炎熱的夏天無時無刻都想來杯冰爽的飲料🥤

▫️
❥凍芒椰冰號

▫️
小店的飲品口味多,下次經過可以試試其他口味😬
2023-03-03 460 views
又係甜品又係飲品🥕宇治金時厚鮮奶$36⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️宇治抹茶夠濃郁,好多紅豆,紅豆煲到起晒沙幾正,而且勁多小丸子十分有咬口,飲完都幾飽飽。🥕腐竹雞蛋冰號$34⭐️⭐️⭐️⭐️☆🐰第一次試腐竹雞蛋沙冰,感覺幾得意,但味道不算太濃就感覺一般般了!======詳情======荳號 (花園街)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖👣旺角站E2出口步行5分鐘================#香港美食指南  #hkfoodie #hkfood #hkeat #yummy #相機食先 #吃貨 #吃貨日常 #RR吃貨 #美食 #香港美食 #旺角好去處 #旺角美食 #RR旺角  #RR飲品  #飲品 #飲品控 #腐竹雞蛋冰號 #腐竹雞蛋 #腐竹雞蛋糖水 #腐竹雞蛋沙冰 #沙冰 #RR甜品 #甜品 #甜品控 #宇治金時厚鮮奶 #宇治抹茶 #鮮奶 #花園街 #荳號
又係甜品又係飲品

🥕宇治金時厚鮮奶$36⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

宇治金時厚鮮奶

🥕腐竹雞蛋冰號$34⭐️⭐️⭐️⭐️☆

======詳情======
荳號 (花園街)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下4-5號舖
👣旺角站E2出口步行5分鐘
================
宇治金時厚鮮奶
腐竹雞蛋冰號
今日放學經過登打士街,行到花園街一帶,見到一間新面孔叫「荳號」,裝修簡僕美麗,就入去睇睇,原來是台式茶飲、雪糕和糖水舖!選擇的時候,有點眼花撩亂!實在很多各有特色的飲料~又有很多配料可以選擇~還有不同味道的雪糕~真是要仔細慢慢睇 最後,我揀了杯「紅茶」加「紅荳」加「椰果」(走甜)(少冰),埋單只是 HK$25.00 好抵!雖然等了十五分鐘有多,但其實都好好飲,所以都是值得等的。下次會再考慮幫襯!離開時,看見「情人節糖水火鍋套餐」,好獨特!

選擇的時候,有點眼花撩亂!
實在很多各有特色的飲料~
又有很多配料可以選擇~
還有不同味道的雪糕~
真是要仔細慢慢睇

TakeAway
2023-02-10 178 views
呢期愛上你,有時間經過必買,原因飯後甜品推介:點解?特別係喳咋,不管糖水或飲品(喳咋),豆夠淋又唔會爛曬變沙,帶有口感😋甜度永遠不會太甜,包裝靚仔,重點價錢不貴合理,個人飯後推介😋🥳
Dinner
2022-12-30 224 views
第一次試呢間,見門面裝修幾靚又想試下新野就同fd一齊去飲。叫左杯草莓鮮奶,知道呢款唔可以走冰就叫左少冰。出到嚟杯野飲都幾靚,但發覺飲幾啖已經冇一半。。。望真啲三分二係冰,甘如果冇叫少冰係咪成杯都係冰🙂啲冰多到真係以為自己去左飲泰茶囉,杯野唔差嘅草莓醬加鮮奶,但34蚊買杯冰真係。。。多謝晒。

Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️. 「荳號」主打桶裝車仔糖水、手搖飲品,坑口店更會有港式冷撈麵;而旺角店則有限定北海道牛乳雪糕,店鋪間中會有偶像應援包派發!『草莓の奶』🍓味道與小編在韓國飲草莓奶好相似,一飲已經停唔到口,草莓味香濃,採用鮮奶製作😋『手工荳腐花』車仔麵就食得多,勁量桶裝車仔糖水又試過未?這款糖水可以先選甜品底,再選3款或5款配料,配料多達13種!雙色芋圓細細粒份量多,紅豆一樣份量多又夠甜!.🏡環境舒適:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋好味指數:😋😋😋😋🏼親切服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡able:📸📸📸-📍荳號 COMMA地址:旺角花園街 3-5號鴻威大廈地下 4-5號鋪時間:12:00 - 22:00地址:將軍澳培成里10號明德商場地下25號時間:11:00 - 21:00@commahongkong -𝕎𝕙𝕒𝕥𝕤𝕒𝕡𝕡:5715 3205𝔽𝔹:Let's Go Couples Channel𝔻𝕄:_lets.go_couples.channel_𝔼𝕞𝕒𝕚𝕝:letsgo.kopy@gmail.com
Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️

𝔻𝕄:_lets.go_couples.channel_
𝔼𝕞𝕒𝕚𝕝:letsgo.kopy@gmail.com
2022-12-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
  • 草莓の奶
2022-12-15 137 views
已經唔知第幾次幫襯荳號 menu選擇好多每次都選擇困難 暫時未有一杯會令我失望過🧋如果鍾意飲手搖有啲嘢咬下嘅就可以試下佢地嘅珍珠同寒天 真係飲得出比坊間其他手搖店嘅分別 係會Q彈啲 珍珠軟硬度都啱啱好 好值得試~今次飲咗水蜜桃益力多(唔記得咗佢個名😂)加寒天 店員都好貼心提我本身益力多會偏甜所以可以選擇減低甜度特別欣賞佢地都好貼心會有一次性嘅手搖杯套 好方便一路行街一路飲唔會一路拎住凍住隻手/搞到成隻手都濕晒 值得加分嘅心思位💖💖🫶🏻

2022-11-20
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
Other
2022-11-12 164 views
阿薩姆鮮奶茶 $22 🥛 微甜常溫+$6 芝士奶蓋Total: $28經過旺角見到新開咗一間都幾文青風嘅奶茶舖,我呢啲偽文青緊係要幫襯下✨✨除咗珍珠奶茶仲有雪糕同甜品🍨望落超吸引,好多配料可以加,但點解我要M到冇得食,都係乖乖地飲一杯珍珠奶茶就算了🧋天氣好熱,但M到只可以叫熱飲🥵🔥店員好溫馨咁提示奶蓋喺熱飲會融得特別快,我懷着緊張嘅心情問店員可唔可以唔好整得咁熱(以往做過幾間飲品舖,我啲同事聽到咁樣講會即刻黑面或者串個客人,搞到我好驚咁樣問會唔會比人鬧🥲)嗚…店員超級好服務,同我講話可以叫常溫,真係勁好,係一個溫柔嘅店員妹妹⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄!!👱🏻‍♀️💕💕講返杯嘢飲,叫完好快就嚟咗,鮮奶茶味道一般,唔似平時其他奶茶舖用奶精開會好香濃奶味,呢杯口感似港式奶茶多啲,有茶嘅苦味但唔夠香☕️但係奶蓋真係超!好!飲!😍😍🥛🐄成日聽好多人講都唔鍾意有一粒粒嘅奶蓋,今次嘅奶蓋有一粒粒,但食得出係芝士嘅一粒粒🧀🧀而唔係啲開粉奶未攪勻嘅感覺,口感好正,感覺真材實料,但又一啲都唔貴,$30以下搞掂,叫咗多奶蓋,睇落個樣唔算好多,可能因為冇冰承托住而沉咗,但飲飲下發現其實個量都幾正常同埋好厚實,
阿薩姆鮮奶茶 $22 🥛 微甜常溫
+$6 芝士奶蓋
Total: $28
阿薩姆鮮奶茶

但係奶蓋真係超!好!飲!😍😍🥛🐄

成日聽好多人講都唔鍾意有一粒粒嘅奶蓋,今次嘅奶蓋有一粒粒,但食得出係芝士嘅一粒粒🧀🧀而唔係啲開粉奶未攪勻嘅感覺,口感好正,感覺真材實料,但又一啲都唔貴,$30以下搞掂,叫咗多奶蓋,睇落個樣唔算好多,可能因為冇冰承托住而沉咗,但飲飲下發現其實個量都幾正常同埋好厚實,口感好好🤤🤤
阿薩姆鮮奶茶