2022-11-12
阿薩姆鮮奶茶 $22 🥛 微甜常溫+$6 芝士奶蓋Total: $28經過旺角見到新開咗一間都幾文青風嘅奶茶舖,我呢啲偽文青緊係要幫襯下✨✨除咗珍珠奶茶仲有雪糕同甜品🍨望落超吸引,好多配料可以加,但點解我要M到冇得食,都係乖乖地飲一杯珍珠奶茶就算了🧋天氣好熱,但M到只可以叫熱飲🥵🔥店員好溫馨咁提示奶蓋喺熱飲會融得特別快,我懷着緊張嘅心情問店員可唔可以唔好整得咁熱(以往做過幾間飲品舖,我啲同事聽到咁樣講會即刻黑面或者串個客人,搞到我好驚咁樣問會唔會比人鬧🥲)嗚…店員超級好服務,同我講話可以叫常溫,真係勁好,係一個溫柔嘅店員妹妹⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄!!👱🏻♀️💕💕講返杯嘢飲,叫完好快就嚟咗,鮮奶茶味道一般,唔似平時其他奶茶舖用奶精開會好香濃奶味,呢杯口感似港式奶茶多啲,有茶嘅苦味但唔夠香☕️但係奶蓋真係超!好!飲!😍😍🥛🐄成日聽好多人講都唔鍾意有一粒粒嘅奶蓋,今次嘅奶蓋有一粒粒,但食得出係芝士嘅一粒粒🧀🧀而唔係啲開粉奶未攪勻嘅感覺,口感好正,感覺真材實料,但又一啲都唔貴,$30以下搞掂,叫咗多奶蓋,睇落個樣唔算好多,可能因為冇冰承托住而沉咗,但飲飲下發現其實個量都幾正常同埋好厚實,
+$6 芝士奶蓋
Total: $28
但係奶蓋真係超!好!飲!😍😍🥛🐄
成日聽好多人講都唔鍾意有一粒粒嘅奶蓋,今次嘅奶蓋有一粒粒,但食得出係芝士嘅一粒粒🧀🧀而唔係啲開粉奶未攪勻嘅感覺,口感好正,感覺真材實料,但又一啲都唔貴,$30以下搞掂,叫咗多奶蓋,睇落個樣唔算好多,可能因為冇冰承托住而沉咗,但飲飲下發現其實個量都幾正常同埋好厚實,口感好好🤤🤤