西灣河都有SOHO區,工作忙完想找間餐廳休息一下,看到一間義大利餐廳 COMO,餐廳環境氛圍都好chill!就想試看看。頭盤先上了生蠔,選了芝士焗生蠔,一上桌就充滿芝士香氣,平時不大敢吃生蠔的我也覺得好鮮甜,加上焗烤過,更易入口!擠上檸檬汁,多了一點清新的味道。點了兩杯紅酒來配餐,Merlot和Pinot Nero,兩種同香氣的紅酒,味道柔順平衡,配餐非常適合!烤魷魚配檸檬汁魷魚很新鮮,肉質爽口彈牙。加上檸檬汁更能嚐出魷魚的鮮甜。鮮蜆湯蜆肉新鮮肥美,搭配濃郁的湯,每一口都滿滿的鮮味。湯汁濃郁,搭配麵包很好吃。Four Cheese Pizza喜歡芝士絕不能錯過,四種口味芝士融合在一起,外邊酥脆口感,和微微焦香,中間的餅皮Q彈有嚼勁,加上陣陣芝士香氣,一次品嚐到四種芝士好滿足!香辣鮮蝦蕃茄醬意大利粉蝦子很大隻,肉質鮮甜,已經剥殼吃起來很方便,意大利粉口感Q彈,番茄醬汁酸酸甜甜很好吃,微微辣,更惹味。烤肉眼扒配忌廉蘑菇汁肉眼扒帶著脂肪甘香,熟度剛好,肉質軟嫩多汁,直接吃或是搭配蘑菇汁都很好吃。甜品:自家製的提拉米蘇說到義大利甜品就一定要吃提拉米蘇,cream綿密絲滑的口感,搭配可可粉的香氣
西灣河都有SOHO區,工作忙完想找間餐廳休息一下,
頭盤先上了生蠔,選了芝士焗生蠔,
一上桌就充滿芝士香氣,
平時不大敢吃生蠔的我也覺得好鮮甜,加上焗烤過,更易入口!
擠上檸檬汁,多了一點清新的味道。
點了兩杯紅酒來配餐,Merlot和Pinot Nero,
兩種同香氣的紅酒,味道柔順平衡,配餐非常適合!
烤魷魚配檸檬汁
魷魚很新鮮,肉質爽口彈牙。
加上檸檬汁更能嚐出魷魚的鮮甜。
鮮蜆湯
蜆肉新鮮肥美,搭配濃郁的湯,每一口都滿滿的鮮味。
湯汁濃郁,搭配麵包很好吃。
Four Cheese Pizza
喜歡芝士絕不能錯過,四種口味芝士融合在一起,
外邊酥脆口感,和微微焦香,
香辣鮮蝦蕃茄醬意大利粉
蝦子很大隻,肉質鮮甜,已經剥殼吃起來很方便,
意大利粉口感Q彈,番茄醬汁酸酸甜甜很好吃,微微辣,更惹味。
烤肉眼扒配忌廉蘑菇汁
肉眼扒帶著脂肪甘香,熟度剛好,肉質軟嫩多汁,
直接吃或是搭配蘑菇汁都很好吃。
甜品:自家製的提拉米蘇
說到義大利甜品就一定要吃提拉米蘇,
cream綿密絲滑的口感,搭配可可粉的香氣。
甜度剛好,甜而不膩,畫下一餐完美的句號。
這一餐默默吃了兩個多小時,非常chill!
COMO的環境寬敞舒適,可以慢慢享受餐飲,
店員都很親切熱情,彷彿真的置身義大利。
2022-11-26 58 views
今日同朋友過嚟西灣河海旁呢邊散步傾偈,之後見到附近都幾多餐廳,就喺度解決埋晚餐。呢間係我哋精心挑選,環境非常開陽,幾啱飲酒傾偈。《Fresh oyster》+《baked Oyster》$93+$113 /6pcs朋友想食生蠔但我鍾意食熟多啲 所以嗌咗各樣三隻,芝士焗真係好好味,好新鮮有甜味,好滑!《Clams》$168呢個白酒煮蜆好出色,酒味啱啱好唔會太濃搶咗蜆嘅鮮味,而且蜆好新鮮大隻。《Lobster Catalan Salad》$208龍蝦沙律睇相已經覺得好吸引,龍蝦肉切好晒粒,配埋沙律一啖一啖食,非常滿足,蝦肉彈牙有口感,好鮮甜,沙律新鮮!《Capricciosa Pizza》$158呢度嘅招牌Pizza,正宗意大利做法,底薄邊脆又無焗焦,值得讚!配料份量好多,最重要係芝士夠,個菜都好特別口感脆脆地,層次豐富。《Squid Linguine 》$178墨魚汁味好香濃,意粉口感恰到好處,有彈性,條條分明,帶子大粒又嫩,煎得好香,overall好好味。《STEAK》$388勁高質嘅牛扒!肉味好濃,雖然我嗌7成熟但都唔乾,煎得好香!好好味,連伴碟嘅烤蔬菜都做得出色,薯容好creamy

呢間係我哋精心挑選,環境非常開陽,幾啱飲酒傾偈。

《Clams》$168

《Lobster Catalan Salad》$208

《Capricciosa Pizza》$158

《Squid Linguine 》$178

《STEAK》$388
勁高質嘅牛扒!肉味好濃,雖然我嗌7成熟但都唔乾,煎得好香!好好味,連伴碟嘅烤蔬菜都做得出色,薯容好creamy!

《Tiramisu》$48
呢個Tiramisu口味幾啱我,咖啡味比較重啲,但一啲都唔苦,仲好滑!蛋糕層口感都好濕潤綿密。

嗌左2杯cocktail,味道正常,呢餐真係非常滿足。
2022-11-23 35 views
今日放工同朋友去左西灣河dinner享受一下,餐廳環境舒服,店員又好禮貌,會講解餐廳有咩推介,我地就選擇了幾款野食,一一為大家介紹下啦~Oyster set法國生蠔🦪夠晒大隻又鮮味👍🏻👍🏻Grilled calamari with lemon魷魚烤得剛好,十分爽口😋😋😋Fresh clam soup 用咗新鮮嘅蜆肉去整呢個湯,蜆肉粒粒都好大隻新鮮,令到個湯飲落去很鮮味😋Prosciutto pizzaPizza 薄薄地的餅底十分脆口,配上薄薄嘅火腿更添滋味👍🏻Lobster linguine in tomato 大大隻芝士焗龍蝦🦞扁意粉煮得剛好又唔硬又軟🍝意粉汁又好味蕃茄味酸酸甜甜好美味Lamb loin 點左羊腰肉medium cooked好香口,肉質鮮嫩多汁,又唔穌岩岩好呢Tiramisu 好好味既Tiramisu好夠咖啡香味又帶有陣陣酒香👍🏻Regular CoffeeHouse red-merlotHouse white-Pages bisano Lugana

Oyster set
法國生蠔🦪夠晒大隻又鮮味👍🏻👍🏻

Grilled calamari with lemon
魷魚烤得剛好,十分爽口😋😋😋

Fresh clam soup

2022-11-21
Type of Meal
Dinner
2022-11-17 55 views
趁住拍拖週年紀念日,同老公去蘇豪東食豐富海鮮意大利菜慶祝下!餐廳分酒吧區和室內雅座區咁開心梗係要飲返杯啦~我地揀左兩杯cocktail Long Island Iced Tea & Margarita。新鮮生蠔  $206 Order 左半打生蠔3隻即開即食,加d檸檬汁, 帶出濃濃鮮味3隻用芝士焗, 另有一番芝味白酒汁燴鮮蜆 $168蜆同白酒好夾,大大隻蜆食落鮮甜帶酒香。加泰羅尼亞龍蝦沙律 $208開邊龍蝦切粒上,爽口龍蝦肉伴沙律菜,美味又健康大扇貝配魷魚墨汁扁意粉 $178扇貝肉厚內嫩,煎得岩岩好,墨汁扁意粉配墨魚,口感彈牙富有層次感。大蝦西葫蘆薄餅 $168超有驚喜! 原隻大蝦配西葫蘆好清新,啖啖芝士加上特製醬汁,食落微辣好惹味yummy ~扒原條海鱸魚配檸檬汁 $328鱸魚魚骨不多,簡單用檸檬等香料焗,食落質感軟滑又微甜。Tiramisu $48Homemade Tiramisu酒味香濃,口感好軟滑,愛酒人士必試
趁住拍拖週年紀念日,
同老公去蘇豪東食豐富海鮮意大利菜慶祝下!
餐廳分酒吧區和室內雅座區

咁開心梗係要飲返杯啦~
我地揀左兩杯cocktail
新鮮生蠔  $206
Order 左半打生蠔
3隻即開即食,加d檸檬汁, 帶出濃濃鮮味
3隻用芝士焗, 另有一番芝味

白酒汁燴鮮蜆 $168
蜆同白酒好夾,大大隻蜆食落鮮甜帶酒香。
加泰羅尼亞龍蝦沙律 $208
開邊龍蝦切粒上,爽口龍蝦肉伴沙律菜,美味又健康
大扇貝配魷魚墨汁扁意粉 $178
扇貝肉厚內嫩,煎得岩岩好,
墨汁扁意粉配墨魚,口感彈牙富有層次感。
大蝦西葫蘆薄餅 $168
超有驚喜! 原隻大蝦配西葫蘆好清新,
啖啖芝士加上特製醬汁,食落微辣好惹味yummy ~
扒原條海鱸魚配檸檬汁 $328
鱸魚魚骨不多,簡單用檸檬等香料焗,食落質感軟滑又微甜。
Tiramisu $48

西灣河既東區Soho 點解無令我失望就要呢間餐廳講起:因為老公竟然話... 呢度既牛扒整得好食過我整既(我當然無嬲)。而且呢度既生蠔肉質薄薄,易入口但海水味好fresh, 而指教店員話我知係空運日本生蠔!!本身一碟6隻生蠔,一人3隻,好得制,老公就食多一件,我就食得兩件。不過我既大愛係個個蜆湯係我又鐘意又岩岩唔洗同老公爭,一人一碗。已經係都一段時間既事,平時唔記得自己食過d,竟然對呢個湯念念不忘了。另外店員向我同老公誠意推介既龍蝦扁意粉, 殼內啖啾肉都又軟又滑都係值得一提!甜品TIRAMISU- 見黎過既朋友都向我同老公誠意推介, 老公話好食到應該一人一個.... 但可惜我地兩個既食量真係到訂而只可以SHARE 黎食
西灣河既東區Soho 點解無令我失望就要呢間餐廳講起:
  • Lobster linguine in tomato
2022-11-02 31 views
Como可以話係一間好西餐嘅西餐廳🍴不論氣氛又好 啲staff又好都係好感受到外國風情餐廳仲要係近海傍附近🌊食完仲可以去附近海旁行下夜晚去食完全感受到寧靜中帶點chill嘅感覺🥂Ciani Bassetti Cabernet Sauvignon $88🥂Barone Ciani Bassetti Pinot Grigio $88❣️Lobster Catalan Salad $198大大盆沙律上放上一大隻嘅龍蝦🥗龍蝦仲要係幫你切好左一粒粒沙律酸酸甜甜係一個開胃嘅沙律🥰🥰❣️Meatballs in Marinara Sauce $88COMO調教個Marinara sauce調得好出色係真係會令你想咬每一啖嘅肉丸都有醬汁嘅出現最後我地連醬汁都清埋✨俾我地食到真係一滴不留❣️Prosciutto Pizza $158Pizza個size好岩兩個人食🍕加上係薄身批 所以又唔會太過飽又唔會餓邊身仲要係烤到脆脆的啲風乾火腿都好有鹹香嘅味道🐖❣️Grilled USA Ribeye Steak $388有個碟一半嘅肉眼扒🐮都大塊塊肉眼扒都算嫩身佢地個忌廉磨菇汁係有驚喜的🍄🍄仲有薯蓉🥔蕃茄仔🍅同烤過嘅瓜菜
Como可以話係一間好西餐嘅西餐廳🍴

塊肉眼扒都算嫩身
佢地個忌廉磨菇汁係有驚喜的🍄🍄
仲有薯蓉🥔蕃茄仔🍅同烤過嘅瓜菜🥒作配菜
Grilled USA Ribeye Steak

❣️Risotto With Asparagus & Mushrooms in Cream Sauce $158
成個risotto都好creamy 好入味下

Meatballs in Marinara Sauce
Prosciutto Pizza
Grilled USA Ribeye Steak
Tiramisu
今日去咗太安樓掃嘢食,原路行過海旁,蘇豪區附近有一系列嘅西餐廳!!!幾有情調,特別見到呢一間餐廳已經佈置埋萬聖節嘅裝飾!當晚嘅菜式叫左非常之多,而家介紹一下先!生蠔直接要咗半打,蠔身開得乾淨,肉質飽滿,而且並不單一化,海水味頗重,入口鮮甜帶礦物感。加泰羅尼亞龍蝦沙律呢個沙律完完全全突顯到龍蝦嘅鮮甜,沾上酸酸甜甜嘅醬汁,而且蝦肉預先起好,輕鬆食到啖啖肉,配上爽口嘅沙律菜、紫洋蔥、蕃茄仔,清新得來絕對係非常健康嘅小吃選擇大扇貝配魷魚墨汁扁意粉漆黑的墨魚汁,味道比起一般食到嘅更加濃稠,扇貝三大粒相當厚肉且夠鮮甜,魷魚🦑爽口,意粉口感軟硬適中。意式香辣肉腸薄餅熱辣辣上枱,批邊非常香脆,批底適中,咬落去好鬆軟,肉腸辣度好輕,澎湃嘅芝士融化成拉絲效果,建議一定要趁熱食返一件!烤魷魚魷魚烤得香口,口感非常爽彈,可以沾上檸檬汁,再點埋餐廳額外配上的醬汁同蕃茄粒,作為前菜而言,帶點酸甜非常開胃。烤羊架羊氈味不太重,肉質軟嫩,容易切開並且離骨。配上薄荷醬,中和返邊邊位的油膩感。自家製提拉米蘇飯後當然要有個甜品,分量雖小,不過咖啡味都幾出眾,濕潤度做得不錯。大家可以睇睇餐牌!

當晚嘅菜式叫左非常之多,而家介紹一下先!

生蠔

大扇貝配魷魚墨汁扁意粉

意式香辣肉腸薄餅

烤魷魚

烤羊架

自家製提拉米蘇

大家可以睇睇餐牌!
  • Tiramisu
  • 加泰羅尼亞龍蝦沙律
2022-10-19 28 views
好耐無去過西灣河鯉景灣一帶飲野食飯今晚揀左間意大利餐廳,一邊係酒吧,一邊係餐廳酒吧半開放式,係到飲下野吹下風,感覺好CHILL餐廳主打意式風情,透過落地玻璃,環境舒適♥ 新鮮 / 芝士焗生蠔 Fresh / Baked Oyster $88/108 我地揀左3隻生蠔+3隻焗蠔,生蠔隻隻都好新鮮又肥,口感爽滑,味道鮮甜,微微帶海水味♥ 鮮蜆湯 Fresh Clam Soup $88新鮮蕃茄湯,濃郁既蕃茄味,再加大量碎洋蔥,配上蜆肉,鮮味十足♥ 烤魷魚配檸檬汁 Grilled Calamari with Lemon Sauce $148魷魚圈聞到燒烤既香味,但咬落嫩口彈牙♥牛肉燴意大利飯 Risotto with Beef $168芝士同牛肉好惹味,risotto 煮至軟硬適中,入口奶滑煙韌♥ 龍蝦燴扁意粉 Lobster Linguine in Tomato Sauce $268原隻龍蝦開邊上,芝士加啖啖龍蝦肉,龍蝦底係蕃茄醬扁意粉♥ 烤肉眼配忌廉蘑菇汁 Grilled USA Angus Rib Eye Steak with Creamy Mushroom Sauce $388or
好耐無去過西灣河鯉景灣一帶飲野食飯
今晚揀左間意大利餐廳,一邊係酒吧,一邊係餐廳
酒吧半開放式,係到飲下野吹下風,感覺好CHILL
餐廳主打意式風情,透過落地玻璃,環境舒適

♥ 鮮蜆湯 Fresh Clam Soup $88

魷魚圈聞到燒烤既香味,但咬落嫩口彈牙

原隻龍蝦開邊上,芝士加啖啖龍蝦肉,龍蝦底係蕃茄醬扁意粉

order左medium,配上蘑菇醬,肉質細嫩,肉味香濃,表面焦香,內裡粉嫩,火候控制得啱啱好

2022-10-18
$800 (Dinner)
  • 大蝦龍蝦汁燴意大利飯
今日要慶祝朋友升職,我哋決定要去紅色慶祝一下🥳 朋友平時都有喺西灣河海旁嗰邊飲下野,就話有間餐廳啲環境唔錯想去試下♥ Fresh Oyster 🦪 $168有得選擇3隻/半打/一打,我地揀左6隻,隻隻生蠔都鮮甜肥美,溝埋檸檬汁一齊真係正♥ Stewed Manila Clams in WWS $168 蜆既份量好多,白酒汁亦都唔會太濃烈喧賓奪主,白酒汁同蜆兩者相輔相成係個好選擇♥ Fresh Clam Soup $88新鮮蜆湯湯底係好濃厚蕃茄湯,朋友鍾意呢個多啲,我就鍾意清淡啲白酒汁煮蜆😆♥ Squid Ink Linguine w/ Sear $178墨魚汁扁意粉食完成個咀都係黑色🤣大大粒既帶子煎得好香,配料仲有魷魚🦑份量夠哂足料♥ Quattro Formaggi Pizza 🍕 $148omg 呢個真係real jeng😍‼️薄餅底好香脆,食到blue cheese 既香味🤤濃厚既四重芝士🧀真的不得了❤️♥ Grilled USA Ribeye Steak 🥩 $388我地揀左medium,上枱有小小嚇親,因為都真係幾大塊😂 肉眼扒肉質軟腍,五成熟真係岩岩好,肉味香濃,不過多小小筋♥

♥ Fresh Oyster 🦪 $168

♥ Fresh Clam Soup $88

♥ Tiramisu $48
食得幾飽都唔可以錯過食甜品🤣食落唔會好甜,口感覺得岩岩好,忌廉creamy

♥ Groo-Vie Mangosteen $28
新鮮果汁🍹,係我決定飲番石榴定係紅石榴汁嘅時候,竟然見到有山竹選擇🤩 山竹汁平時真係好少見到,飲落好fresh

♥ Mojito $88
唔飲酒既我試左一啖,都容易入口

♡ 冇諗過西灣河都有驚喜🤩 強烈推介pizza🍕‼️ 食材都好足料,環境又舒適,係慶祝嘅不二之選
2022-10-14 25 views
今次去遠啲,去左蘇豪東嘅COMO意大利餐廳,環境真係好舒服、又好有氣氛~😚Starters 有新鮮生蠔,海水味好夠,好鮮甜🥰配埋香檳,好寫意🥂好推薦佢哋既意大利火腿薄餅🍕🍕勁鐘意火腿嘅油脂、咸香既味道。即叫即焗,餅底唔會好厚,岩岩好。另外,仲叫左烤肉眼扒配忌廉蘑菇汁🐮肉眼扒好厚身,煎嘅生熟程度岩岩好,外脆內軟,肉質唔會韌,好有牛味。份量超級足,食到我攬住個肚腩走🤣🤣呢到真係好適合大家黎談下情,先係Como食餐浪漫嘅晚飯。再拖住身邊人吹住海風,望下對面岸,享受下慢慢嘅節奏🥰🥰

2022-10-05 31 views
西灣河 chillchill 海鮮餐又係happy friday喇喇喇,星期五計我話就咩都唔做等放工食好嘢,西灣河呢間餐廳幾推薦 佢喺海傍最尾尾位,環境靜靜地同成班一frd坐低吹水就啱晒白酒汁燴鮮蜆呢個超好食!!蜆份量多仲好鮮甜,個白酒牛油汁勁香,用埋麵包點晒喲汁黎食半打生蠔我地揀佐半芝士焗/半生~芝士焗嘅會香啲,生食又可以食到蠔嘅原汁原味,兩者試晒就剛剛好喇加泰羅尼亞龍蝦沙律原隻龍蝦起晒肉,粒粒龍蝦肉肉質彈牙爽口又鮮甜撈埋嘅沙律滋味又開胃~四季芝士薄餅呢個 pizza嘅餅底係較薄身口感香脆。pizza 加咗四款不同口味嘅芝士所以離遠都經已聞到好香嘅芝士味,令人流哂口水~~龍蝦燴扁意粉無錯!又係龍蝦~呢個龍蝦意粉又係有原隻龍蝦,蝦肉彈牙鮮味十足,扁意粉亦al dente ~意粉亦好掛汁肉眼扒配忌廉蘑菇汁肉眼扒肉身軟腍人口肉味超濃,配埋蘑菇汁好好味~Tiramisu呢度嘅忌廉芝士好輕盈咖啡味比較濃反而酒味就比較輕
西灣河 chillchill 海鮮餐

半打生蠔
我地揀佐半芝士焗/半生~

龍蝦燴扁意粉
無錯!又係龍蝦~呢個龍蝦意粉又係有原隻龍蝦,蝦肉彈
牙鮮味十足,扁意粉亦al dente ~意粉亦好掛汁

肉眼扒配忌廉蘑菇汁
肉眼扒肉身軟腍人口肉味超濃,配埋蘑菇汁好好味~

呢度嘅忌廉芝士好輕盈咖啡味比較濃反而酒味就比較輕
2022-05-04
2022-10-03 40 views
餐廳位置雖然唔近mtr,但係一直向住海邊行就會到,唔算難搵餐廳係以紅磚作裝飾,加上外牆係落地玻璃,餐廳可以透入自然光,令到餐廳有特色之餘個環境亦都令人感覺好舒服生蠔係爽口型,配埋些少海水食感覺勁新鮮!龍蝦沙律有去埋殼,方便得黎食到啖啖龍蝦肉!身為龍蝦發燒友連主菜都叫咗龍蝦意粉,龍蝦大大隻,用焗嘅方式烹調,別有另一番風味Pizza係啱啱焗完就上枱,皮脆又重芝士味!仲叫咗個托斯卡納奶油鮮三文魚,個醬調配得好夾好香濃,加埋三文魚一齊食中和咗油膩嘅感覺Btw餐廳入面有燈飾同播迪士尼主題曲嘅純音樂版,個感覺好聖誕feel~(≧▽≦)/~好適合一大班朋友黎party!

餐廳位置雖然唔近mtr,但係一直向住海邊行就會到,唔算難搵

生蠔係爽口型,配埋些少海水食感覺勁新鮮!

龍蝦沙律有去埋殼,方便得黎食到啖啖龍蝦肉!

Pizza係啱啱焗完就上枱,皮脆又重芝士味!

2022-10-03 313 views
自從有兩個小朋友之後更加難有時間同老公去拍拖難得呢晚可以小休便慢遊蘇豪東順道在這間餐廳享受環境和美食這裡枱與枱之間很鬆動隨便找個位坐都好舒服我們一邊聽著一首又一首經典英文歌一邊在燈光通明的環境下慢喝著餐酒生蠔 6 隻肉質非常嫩滑又帶有海水鮮味老公話配上白酒真係襯到絕鮮蜆湯平時好怕食蜆食到一口沙so far 今次好安全最正的係個湯的蕃茄味喝得出是鮮蕃茄並非罐頭湯甚至開水咁無誠意烤魷魚配檸檬汁魷魚圈聞落好香咬落相當彈口有少少黑椒但唔算辣點下醬汁更能提升味道意大利火腿薄餅風乾火腿好夠鹹香味道很搶配合薄薄而帶有脆邊的餅皮真係食到停唔到烤羊架平時唔愛食羊肉的我今次有驚艷的感覺是完全唔會覺得好羶味再喝一口紅酒更能提升香味食飽飽梗係要食甜品軟滑如 Tiramisu 真係好啱數最後來個餐茶令到這個浪漫之約更圓滿
自從有兩個小朋友之後

令到這個浪漫之約更圓滿

2022-08-30
Type of Meal
Dinner
經過一星期繁忙工作,去到Happy Friday Night最啱搵間靚餐廳嘆返吓😎位於西灣河蘇豪東嘅「Como Italian Restaurant & Bar」,就為🐻帶來美好意大利之夜🇮🇹.相比中環蘇豪區,西灣河海傍嘅蘇豪東沒有前者蒲味,反而有一種海傍專屬休閒及寧靜feel🌊餐廳分半室外及室內座位,鍾意飲酒嘅朋友可以選擇半室外,凝望着海濱公園,海風徐徐,夠哂Chill😎室內的話裝修以歐陸風為主,座位都相當寬敞坐得好舒服😉.🍴新鮮生蠔💰$168 (6 pcs)可揀生食或焗製🦪採用日本生蠔🇯🇵蠔身都幾大隻,有海水味又唔會太鹹,帶陣陣鮮甜,口感爽身😋.🍴加泰羅尼亞龍蝦沙律💰$198大大隻龍蝦見到都即刻心心眼😍廚師非常細心已經將龍蝦起肉切粒,伴以新鮮沙律菜、蕃茄仔、生洋蔥等材料,再加橄欖油攪拌🥗已切粒嘅龍蝦肉份量都幾多,每啖沙律都有龍蝦肉,鮮甜彈牙😙基本上呢道菜主要食食材嘅原汁原味,由於食材新鮮,簡單調味已經非常足夠❤️.🍴白酒汁燴鮮蜆💰$168白酒汁調製得相當出色,白酒與忌廉味互相平衡兼顧,香滑得嚟又帶陣陣酒香😚鮮蜆目測都成十幾隻,鮮甜厚肉,與白酒汁完美配搭😍.🍴香辣鮮蝦蕃茄醬意大利粉🍝💰

🍴新鮮生蠔
💰$168 (6 pcs)
新鮮生蠔

🍴加泰羅尼亞龍蝦沙律
💰$198

🍴白酒汁燴鮮蜆
💰$168

🍴香辣鮮蝦蕃茄醬意大利粉🍝
💰$188
大中小辣三種選擇🌶揀咗小辣但唔算太辣,鍾意食辣嘅可以揀再辣啲都得😙蕃茄嘅酸味同辣味好夾,增添惹味😋意粉做到Al Dente效果✅蝦肉已經預先剝好殼啖啖肉😛一啖意粉一啖蝦,爽❣️

🍴Capriccioca Pizza
💰$148
餅底做到又薄又脆效果,且帶小麥香🌾配以芝士鹹香,蕃茄醬嘅酸味,加上豐富嘅餡料(辣肉腸、香菇、橄欖),味道層次豐富❣️
Capriccioca Pizza

🍴烤肉眼扒配忌廉蘑菇汁
💰$388
好大塊肉眼扒🤣揀咗五成熟,牛扒表面焦香,但切開內裡粉嫩啱啱好😍入口肉質細嫩,肉汁在口腔爆發💦肉味濃郁❤️就咁食已經好好味🤤旁邊有薯蓉及烤過嘅瓜菜,要讚一讚瓜菜烤過後依然保持水份,唔會乾爭爭😙

🍴Tiramisu
💰$48
食意大利菜點少得Tiramisu作結?🤓Mascarpone Cheese非常香滑,而甜味與咖啡嘅甘澀味相輔相成,令到整個Tiramisu唔會得個死甜👍🏻
Tiramisu

🥂Villa Braida Prosecco Brut DOC Glera 2020
🍹Mojito
大滿足嘅Happy Friday🥰有時成日去旺區食飯都有點悶,不妨試一試呢種充滿異國風情嘅海傍餐廳🏖不論三五知己輕鬆Chill、家庭一家大小聚餐、情侶情調約會,都係絕佳選擇❤️
新鮮生蠔
Capriccioca Pizza
Tiramisu
男朋友難得話比驚喜我,帶我食意大利菜,估唔到幾驚喜👩‍❤️‍👨 𝐂𝐨𝐦𝐨位於西灣河小蘇豪,分咗餐廳同酒吧兩部分,我地今次就去咗餐廳嗰邊,屬於家庭式餐館,裝修佈置高級有格調又不失溫馨。特別讚一讚侍應服務真係好好,成日都留意住食客需要。當晚餐廳全場滿座,想食記得早少少book位。𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥👍 新鮮生蠔 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 $168/6pcs見到好多枱都有點🦪望住海邊食生蠔覺得特別新鮮😋 冰盤送上生蠔配上醬汁同鮮檸檬,生蠔洗得好乾淨開得好靚,大隻而肥美,味道鮮甜帶少少海水味。👍 加泰羅尼亞龍蝦沙律 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙂𝙖𝙩𝙖𝙡𝙖𝙣 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 $198西班牙式龍蝦沙律,龍蝦切粒同各款沙律菜混合,配上酸酸甜甜嘅油醋,配合得好好。沙律連埋原個龍蝦殼上,入面仲有好多膏,記得唔好錯過🦞👍 龍蝦燴扁意粉 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚 𝙞𝙣 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 $268另一款龍蝦菜式🦞一上枱就覺得好震撼,原隻龍蝦開邊舖係碟上,佔滿咗碟面。龍蝦用咗芝士焗,除咗拉絲芝士仲聞到好香龍蝦味😋煮得啱啱好,肉質彈牙味道鮮甜。揭開龍蝦係大大碟扁意粉,醬汁顏色唔深但好入味,同龍蝦味夾得啱啱好❣️👍 托斯卡

𝐁𝐮𝐛𝐮推介🔥
👍 新鮮生蠔 𝙁𝙧𝙚𝙨𝙝 𝙊𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 $168/6pcs

👍 托斯卡納奶油鮮三文魚 𝙏𝙪𝙨𝙘𝙖𝙣 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 $268
另一款主菜🐟 平凡嘅三文魚配上奶油醬汁變得不平凡🫶 由擺碟已經見到好有心思,三文魚柳上舖滿菠菜,再淋上醬汁,三文魚同配菜都吸收哂醬汁精華,好入味。奶油醬汁有好濃嘅牛油味,令成個菜式好creamy。

📍 COMO Italian Restaurant & Bar
西灣河鯉景灣蘇豪東A期太康街55號GA26-31號舖

• 烤魷魚配檸檬汁