2017-10-26
如題,第一次同幾個朋友食,好回味佢d勁新鮮既海鮮,隔左幾日同另一個朋友再去,總結係:兩個人慢食粥地火鍋,勁滿足真係!!!!呢個火鍋有別於一般火鍋,食完唔會感覺食左一堆唔健康既野。佢唔係任食,所有野點到即止,勁鮮甜,用湯底煮粥,味覺顛峰享受。細細間鋪頭唔會好嘈,最中意呢類小店。佢個次序係咁:Round 1: 海鮮拼盤round 2: 五種火鍋配料Round 3: 加爛飯落湯底變粥Ps 揀湯底配料時記得tick曬 粟米 南瓜 芋頭,會超鮮甜。...Round 1 :海鮮拼盤 每次都未必完全一樣例如有時青口賣曬,會轉做花甲 第一round 每人最少7款海鮮,飽魚、青口、象拔蛑、蟹、蜆、魚 等等,不過除左魚同蜆,其餘海鮮,每人大概一件,好大件🤤🤤🤤小吃多滋味,真係鮮甜到漏🤧,記住唔好點豉油~...到round 2: 火鍋配料任揀5種,份量又係恰到好處,肥牛、麻薯丸必點!!!...Round 3: 海鮮粥唔記得影相,因為太好食勁綿勁鮮,上曬癮,開始飽,極滿足。唔夠可以自己加錢追加野食,但自問大食都好夠食了,埋單198免加一呢間鋪岩岩一開係full booking到傻,但依家大家冇咁一窩蜂,星期六
佢個次序係咁:
Round 1: 海鮮拼盤
round 2: 五種火鍋配料
Round 3: 加爛飯落湯底變粥
Round 1 :海鮮拼盤
每次都未必完全一樣
例如有時青口賣曬,會轉做花甲
到round 2: 火鍋配料
任揀5種,份量又係恰到好處,肥牛、麻薯丸必點!!!
Round 3: 海鮮粥
唔記得影相,因為太好食
勁綿勁鮮,上曬癮,開始飽,極滿足。
呢間鋪岩岩一開係full booking到傻,但依家大家冇咁一窩蜂,星期六即日仲book到位🖖🏼打到尾已經好想再食多次🤧超級推介真係