2024-08-23 166 views
經常經過鋪頭都想試 大熱天時想坐低慢慢食 一直冇留意到原來樓上有座位 今日發現後即刻試下香蔥餐肉蛋治 三文治夠足料 味道啱好唔太咸 附近做完尖過嚟補充返蛋白質同碳水 幾好 又多個飯堂
2024-08-23
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2023-09-26 769 views
自己住葵芳區,因為送阿仔返學,所以日日都經過『你煮我食』,次次經過店門口,阿仔都問我幾時試食呢間小店呀?望落佢哋嘅蛋糕好似好好食喎⋯⋯拖下拖下,今晚終於趁阿仔補習嘅時候,過去買定做晚餐。今次買咗店內熱賣嘅滷肉飯,仲有麻辣蕃茄雞扒意粉。買嘅時候大約7:00,拎走返補習社等個仔放學其間,有幾個細路仔走埋嚟話「好香!」我心諗你哋班𡃁屲就做功課做到咁夜肯定勁肚餓啦,拎咩嘢過嚟都實話好香㗎~之後隔多10幾分鐘,阿仔終於放學,返到屋企沖埋涼,正式試食嘅時候已經差不多接近8:00,但係兩盒飯同意粉仍然熱騰騰,相隔30分鐘以上仍然keep到食物嘅熱度!阿仔係滷肉飯狂迷,食過好多間嘅滷肉飯,曾經佢話過燈籠滷味嘅滷肉飯好食,點知今次試『你煮我食』嘅滷肉飯,直情係俾佢驚艷嘅感覺!五花腩嘅肥肉碎甘香,伴菜嘅滷水蛋極之入味,仲有一絲絲嘅青瓜碎中和返滷肉嘅肥膩,阿仔誇張地話『呢個係我食過最頂級嘅滷肉飯!』而我自己食嘅麻辣蕃茄雞扒意粉,雖然隔咗30分鐘以上,但係意粉無發脹無過淋,雞扒出奇地仍然有少少皮脆肉嫩嘅質素,麻辣對好食得辣嘅人嚟講只屬bb級嘅辣,但亦因為少少地嘅辣吊住鮮蕃茄醬嘅味,唔會因為麻辣嘅霸道而搶過哂其
拖下拖下,今晚終於趁阿仔補習嘅時候,過去買定做晚餐。
而我自己食嘅麻辣蕃茄雞扒意粉,雖然隔咗30分鐘以上,但係意粉無發脹無過淋,雞扒出奇地仍然有少少皮脆肉嫩嘅質素,麻辣對好食得辣嘅人嚟講只屬bb級嘅辣,但亦因為少少地嘅辣吊住鮮蕃茄醬嘅味,唔會因為麻辣嘅霸道而搶過哂其他食材嘅味道。
今晚呢餐,我同阿仔食完無勁口渴,貫徹咗佢哋唔落味精嘅宣傳,而且睇到佢哋舖頭有生酮嘅食物,睇得出店主好注重飲食健康。
『你煮我食』店舖小小,喺葵芳區嚟講仲未算係街知巷聞,經過嘅街坊或者區外人未必知道其實樓上有個閣仔係做堂食,但係喺附近返工或者讀書嘅,應該都唔少人有上過嚟食嘢。
希望小店可以繼續生存,繼續賣好味又健康嘅食物俾葵芳區嘅街坊啦~
滷肉飯,麻辣蕃茄雞扒意粉

滷肉飯,麻辣蕃茄雞扒意粉
  • 滷肉飯
經過, 見到相片吸引, 而且仲係冇味精小店, 點了外賣走, 即叫即做, 超新鮮熱辣好味道.包裝精美結實.  外賣水準唔錯, 冇淋及走樣.真材實料厚切餐肉雞蛋烘底三文治,揭開烘麵包, 真是滿邊的蛋蛋同餐肉,大圓厚切餐肉, 各佔一半, 味道不過咸, 冇淋仲熱辣辣,路過要買來試.熱檸茶: 可以的.見佢多款美食選擇, 心思思都想試其他.
經過, 見到相片吸引, 而且仲係冇味精小店,
點了外賣走, 即叫即做, 超新鮮熱辣好味道.
包裝精美結實.  外賣水準唔錯, 冇淋及走樣.
真材實料厚切餐肉雞蛋烘底三文治,

揭開烘麵包, 真是滿邊的蛋蛋同餐肉,
大圓厚切餐肉, 各佔一半, 味道不過咸, 冇淋仲熱辣辣,
路過要買來試.
熱檸茶: 可以的.

見佢多款美食選擇, 心思思都想試其他.
真材實料厚切餐肉雞蛋烘底三文治+熱檸茶
Other Info. : 冇味精小店
2023-07-06
Waiting Time
12 Minutes (TakeAway)
$38 (Tea)
真材實料厚切餐肉雞蛋烘底三文治+熱檸茶
  • 真材實料厚切餐肉雞蛋烘底三文治
2023-03-31 526 views
嗰日經過葵芳見到呢間新開,見到個厚切三文治好吸引,個雞蛋同埋午餐肉好厚,勁足料超級正!😍$38 送熱飲抵食!同埋見到個彩虹樓梯好靚👍👍都忍唔住打卡見到佢仲有個招牌滷肉飯好吸引,等我下次試吓😍
嗰日經過葵芳見到呢間新開,
見到個厚切三文治好吸引,
個雞蛋同埋午餐肉好厚,勁足料
超級正!😍
$38 送熱飲抵食!
同埋見到個彩虹樓梯好靚👍👍
都忍唔住打卡
見到佢仲有個招牌滷肉飯好吸引,等我下次試吓😍
厚切三文治
厚切三文治