2023-07-16 178 views
今日我生日,咁大個女都未食返流水蝦,就叫左男朋友請我食,一開始期待左好耐,又上網睇左好耐邊間好,最尾揀左間近我屋企既蝦蝦燒,上網睇個評價都唔錯,無記錯個日係食左350左右一個人包埋加一,入到去隔離已經有好多流水蝦,我即刻夾左好多隻擺落冰桶到凍暈佢先,佢啲蝦都大大隻,好有肉,放上去烤完真係金黃色,做有啲蝦膏好好味,好多蝦膏,係咁嘟佢,出面仲有好多海鮮,比我有驚訝到既係竟然係有成條魚,最尾都夾左條放上去燒

2023-07-15 130 views
今日帶左朋友同佢嘅仔仔去食流水蝦自助放題‼️‼️‼️ 2.5小時任飲任食!!點解?因為果度d蝦係可以即夾即燒可以玩又可以食,大人細路都岩玩❤️除咗有任夾新鮮流水🦐之外仲有多款海鮮選擇例如:生蠔、魚、鮑魚、扇貝等喜歡食海鮮嘅朋友可以盡情食啦另外仲有已經串好左嘅串燒玉子燒、豬大腸、煙鴨胸、魷魚、豬仔脾多春魚~勁多嘢揀小朋友最愛嘅甜品區雪條雪糕仲有可以整香蕉船好開心😁飲品方面都好多選擇汽水、啤酒、茶小朋友夾蝦夾得勁開心🥳大人又食得好飽😋

點解?因為果度d蝦係可以即夾即燒
可以玩又可以食,大人細路都岩玩❤️
除咗有任夾新鮮流水🦐之外

仲有多款海鮮選擇
例如:生蠔、魚、鮑魚、扇貝等
喜歡食海鮮嘅朋友可以盡情食啦

另外仲有已經串好左嘅串燒

玉子燒、豬大腸、煙鴨胸、魷魚、豬仔脾
多春魚~勁多嘢揀

汽水、啤酒、茶

小朋友夾蝦夾得勁開心🥳
大人又食得好飽😋
2023-07-15 133 views
餐應嘅流水蝦自助放題2個半鐘任飲任食🦐當中會有任夾新鮮流水蝦仲有自助區入面勁多款海鮮同串燒選擇加埋甜品區🍭🍨真係可以玩又可以食享受多樣樂趣👍🏽餐廳裏面有個好長嘅蝦缸🧊客人就坐係側邊方便夾蝦店員會分享小貼士點樣整暈d蝦再燒黎食‼️除咗蝦仲有我最愛嘅海鮮可以燒生蠔🦪鮑魚 扇貝 沙白等新鮮又好味🐟仲有肉類、蔬菜串串🍆有豬大腸、雞翼、羊架、豬頸肉、茄子等等樣樣任君選擇🍗飲品亦都有解茶、啤酒、汽水、清熱酷🥤甜品就有大阪牛乳雪糕🍦仲有多種口味‼️‼️‼️最後食咗勁多蝦同海鮮真係捧住個肚走😋

餐應嘅流水蝦自助放題2個半鐘任飲任食🦐

客人就坐係側邊方便夾蝦
店員會分享小貼士點樣整暈d蝦再燒黎食‼️

除咗蝦仲有我最愛嘅海鮮可以燒
生蠔🦪鮑魚 扇貝 沙白等新鮮又好味🐟

仲有肉類、蔬菜串串🍆
有豬大腸、雞翼、羊架、豬頸肉、茄子等等
樣樣任君選擇🍗

飲品亦都有解茶、啤酒、汽水、清熱酷🥤

甜品就有大阪牛乳雪糕🍦仲有多種口味‼️‼️‼️

最後食咗勁多蝦同海鮮真係捧住個肚走😋
2023-07-13 91 views
朋友推仲左呢間蝦蝦燒俾我,話係可以自己夾新鮮蝦去燒, 真係好得意,搵日放工就去左食。 去到比我想象中乾淨, 冇咩腥味, 一坐低職員就問有冇食過再仔細講解點食,裝住遊水蝦既水缸就係座位隔離, 夠哂方便,想食就夾。 爐既正上方就有個抽氣, 食完個身就冇咁大陣味。 野食既種類都有好多, 熟食既串燒都有4個大雪櫃裝住,就要係串好哂, 有肉有菜, 雞軟骨, 雞腎, 雞翼, 牛仔骨, 豬大腸, 腩仔, 腸仔, 翠玉瓜, 金菇牛肉卷, 海鮮仲有鮑魚, 魚, 蜆, 螺, 扇貝, 生蠔, 都真係好多野食, 我就梗係主攻肉同海鮮啦, 食番夠本。 佢仲有熟食部分~野飲都多種類。整體真係幾好,性價比都高。

爐既正上方就有個抽氣, 食完個身就冇咁大陣味。

佢仲有熟食部分~野飲都多種類。

整體真係幾好,性價比都高。
2023-07-13 80 views
朋友話好想食串燒,我就拉埋佢黎呢間食,因為黎過一次,覺得環境乾淨,野食都好整齊串好哂放係雪櫃,所以印象唔錯再黎~ 去到都係有職員過黎講解點夾蝦黎燒等等既事項,仲有每檯都會按人頭送既鰻魚。我就出左去夾野食,今次黎野食種類多左同唔同左,竟然有牛小排,當然呢個就係一塊塊夾,但燒完都真係幾好食~ 燒腩仔,呢個拎多串呀~放落下層俾佢慢慢燒到金黃色,肥瘦均勻 特大腸,見到佢燒到油滾起哂,燒到脆邊,正呀!佢地既大腸洗得乾淨,唔會有腥臭味 乾魷魚,呢個又係放到下層慢慢燒,就會有係戲院門水賣既味道~ 當然都唔少得要海鮮啦,有帶子,蜆,鮑魚,生蠔🦪加埋牛油蒜泥一齊燒真係不得了。 最後仲有雪糕,伯爵茶味出色~其他太甜~$348 2個半鐘任食真係幾抵~
朋友話好想食串燒,我就拉埋佢黎呢間食,
因為黎過一次,覺得環境乾淨,
野食都好整齊串好哂放係雪櫃,
所以印象唔錯再黎~

去到都係有職員過黎講解點夾蝦黎燒等等既事項,
仲有每檯都會按人頭送既鰻魚。

我就出左去夾野食,
今次黎野食種類多左同唔同左,

竟然有牛小排,當然呢個就係一塊塊夾,但燒完都真係幾好食~

燒腩仔,呢個拎多串呀~
放落下層俾佢慢慢燒到金黃色,肥瘦均勻

特大腸,見到佢燒到油滾起哂,燒到脆邊,正呀!
佢地既大腸洗得乾淨,唔會有腥臭味

乾魷魚,呢個又係放到下層慢慢燒,就會有係戲院門水賣既味道~

當然都唔少得要海鮮啦,有帶子,蜆,鮑魚,生蠔🦪

加埋牛油蒜泥一齊燒真係不得了。

最後仲有雪糕,伯爵茶味出色~
其他太甜~

$348 2個半鐘任食真係幾抵~
2023-07-07 105 views
一班朋友多數去打邊爐或者食燒肉,遠慮燒蝦放題都幾好玩,啲蝦全部新鮮即夾,隔籬枱嘅小朋友仲夾得好開心,係一個親子好地方✨而且仲可以任食2.5小時,價錢又唔算貴,性價比唔錯🦐🦐🦐.啲蝦隻隻都好生猛好大隻,我哋都差唔多燒咗20幾隻👍🏻👍🏻👍🏻.除咗蝦之外,仲有好多海鮮,例如䱽魚、扇貝、帶子、鮑魚等等,海鮮種類幾豐富,仲有雞肉串燒、菠蘿、蒜蓉包等等🫶🏻.雪糕方面有阿波羅,食埋甜品超滿足🥰...📍蝦蝦燒 (佐敦)佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
雪糕方面有阿波羅,食埋甜品超滿足🥰
📍蝦蝦燒 (佐敦)
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
2023-06-30 126 views
蝦蝦燒荃灣大鴻輝11樓任飲任食2.5小時除咗新鮮流水蝦仲有好多海鮮同自助串燒。有啲時段仲有折扣😍自助海鮮區好多款新鮮海鮮任你攞。我就最愛扇貝同鮑魚😋自助串我燒區任你攞有好多款式既串燒,魚肉蔬菜類型任你揀總有岩你心水😆飲品茶類汽水啤酒涼茶,食串燒就梗係要啤啤佢啦!睇完自助食物區就要返埋位開工啦!啲流水蝦生猛大隻。燒啲蝦食吓先,蝦肉彈牙爽口,蝦頭仲有膏tim 。食完一轉燒蝦,轉戰鮑魚同扇貝。嘩正呀鮑大隻又爽口,好食呀!串燒鱔每人都有一串。燒到外皮卜卜脆,鱔肉厚身又鮮味。正😄
蝦蝦燒
荃灣大鴻輝11樓

任飲任食2.5小時
除咗新鮮流水蝦仲有好多海鮮同自助串燒。
有啲時段仲有折扣😍

自助海鮮區好多款新鮮海鮮任你攞。
我就最愛扇貝同鮑魚😋

自助串我燒區任你攞有好多款式既串燒,
魚肉蔬菜類型任你揀總有岩你心水😆

飲品茶類汽水啤酒涼茶,
食串燒就梗係要啤啤佢啦!

睇完自助食物區就要返埋位開工啦!
啲流水蝦生猛大隻。

燒啲蝦食吓先,蝦肉彈牙爽口,
蝦頭仲有膏tim 。

食完一轉燒蝦,轉戰鮑魚同扇貝。

嘩正呀鮑大隻又爽口,好食呀!

串燒鱔每人都有一串。
燒到外皮卜卜脆,鱔肉厚身又鮮味。正😄

2023-06-28 142 views
每隔一排我同豬仔🐽都會去食蝦蝦燒,一坐低遞上一人一串燒鱔,魚皮燒得焦香脆卜卜。自助區多款美食任你拎,海鮮區有鮑魚、生蠔、大蜆、扇貝、原條魚、魷魚🦑等等。。。非常吸睛✨。燒烤區提供多款肉類、蔬菜等等✨。夾隻蝦放入冰筒浸大概30秒,馬上可以爐上面燒🔥,流水蝦大大隻,蝦肉爽口彈牙,真係好食又好玩😎。流水蝦、扇貝、鮑魚絕對係我encore之選❣️。蒜蓉包香脆可口,值得一試😋。飲品、甜品自助區無限拎👍🏿。
呢間荃灣嘅流水蝦放題幾個月前第一次試,當時覺得好高質,有得玩又有得任食流水蝦,價錢都係300幾蚊,性價比幾高!入到餐廳,店員會教你點樣用夾喺每枱隔離嘅水缸夾蚊,d大頭蝦全部生生猛猛夾上水仲會係咁跳,所以一店員會教夾起左蝦之後放入冰水浸暈d蝦,咁燒嗰時就唔會咁麻煩😄 大頭蝦肉幾扎實,有某d蝦嘅蝦頭係爆膏,所以夾之前會睇下蝦頭係咪橙黃色,有嘅通常都唔會失望😏食左2 round蝦之後,就食出面嘅燒烤配料。出面有個海鮮專櫃,有10款款海鮮比你揀,其中我最推介大蜆同扇貝,大蜆好大粒燒完乜調味都唔洗落都勁鮮味,至於扇貝就加蒜茸牛油粉絲一齊燒,勁正😋😋😋 肉類同蔬菜方面都有好多選擇,大部分都串好哂一串串,就咁放上爐就燒得好方便!我今次差唔多每樣都有試,心水推介沙薑雞全翼同魷魚仔😌食到飽哂之後去自助吧拎各款雪糕雪條,用甜品作結好滿足!

食到飽哂之後去自助吧拎各款雪糕雪條,用甜品作結好滿足!
2023-06-26 64 views
任食海鮮流水蝦bbq🦐今日黎到荃灣嘅流水蝦燒烤餐廳,可以自己喺水缸到夾生猛嘅蝦黎燒,流水蝦係大頭蝦黎,有d個蝦頭會有好多膏勁正😏 餐廳出面有自助吧,全部都係任食架!有多款海鮮,包括鮑魚魷魚蠔帶子蜆同幾款魚,肉類方面有多款燒烤肉類串串同蔬菜,加埋都有成幾十款,而且大部分都係串好一串串,燒得好方便👍🏼 另外食燒烤當然要夠野飲,呢度所有飲品都係任飲,各款果汁汽水啤酒仲有清熱飲品都有,燒到口乾又飲一罐,長食長有😂每枱嘅燒烤爐邊都有4款調味粉,最正就梗係孜然粉,加牛肉同羊肉串都好好味,好有川式串燒feel😄 燒貝類海鮮嘅話我就會加蒜茸牛油同粉絲,鍾意濃味嘅我加勁多蒜,粉絲吸哂海鮮嘅鮮味同蒜嘅濃味好鬼正😋晚巿任食2.5小時,每人都係300幾蚊,性價比幾高,唔怪得平日晚上都坐滿咁滯👍🏼
任食海鮮流水蝦bbq🦐

2023-06-24 135 views
.◾️◾️◾️ 【 ✨ 荃灣超正任燒鮮蝦放題✨ 】 ◾️◾️◾️▎任食2.5小時 多款海鮮選擇呢一間餐廳已經係二次重訪仲記得第一次去嘅時候成個體驗非常開心💕雖然係要鼓起少少勇氣夾起啲流水蝦🤓但係overall有得自己燒同埋呢個超級豪華嘅海鮮放題令到我樂而忘返👍而今次我又再帶屋企人嚟到呢度感受到無論係大人定係細路都玩得好開心😊◾️◾️◾️◾️◾️ 【 General Info 】 ◾️◾️◾️◾️◾️▎Overall rating:10 out of 10▎Will Revisit?:Yes!!▎菜式分類:#mayfoodie_tsuenwan ▎人均消費:Ard HKD 400▎地區分類:#mayfoodie_tsuenwan ▎前往方法:荃灣地鐵站B1出口行5分鐘▎餐廳名稱及位置:📍 蝦蝦燒 (荃灣)📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️ 這間流水蝦餐廳絕對是海鮮愛好者的天堂!除了豐富的流水蝦選擇外還有多款新鮮的海鮮放題讓人大飽口福在這裡,你可以品嚐到各種鮮美的海鮮包括螃蟹、蝦、扇貝等等每一款都經過精心挑選 保證新鮮美味另外,餐廳還提供多款凍肉串燒選擇肉質鮮嫩,入口即化絕對

▎任食2.5小時 多款海鮮選擇

令到我樂而忘返👍

而今次我又再帶屋企人嚟到呢度
感受到無論係大人定係細路都玩得好開心😊

▎Overall rating:10 out of 10
▎Will Revisit?:Yes!!
▎菜式分類:#mayfoodie_tsuenwan
▎人均消費:Ard HKD 400
▎地區分類:#mayfoodie_tsuenwan
▎前往方法:荃灣地鐵站B1出口行5分鐘
▎餐廳名稱及位置:
📍 蝦蝦燒 (荃灣)
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

◾️◾️◾️◾️◾️【 精選菜式 】 ◾️◾️◾️◾️◾️

這間流水蝦餐廳絕對是海鮮愛好者的天堂!
除了豐富的流水蝦選擇外
還有多款新鮮的海鮮放題
讓人大飽口福

在這裡,你可以品嚐到各種鮮美的海鮮
包括螃蟹、蝦、扇貝等等
每一款都經過精心挑選 保證新鮮美味

另外,餐廳還提供多款凍肉串燒選擇
肉質鮮嫩,入口即化
絕對是燒烤愛好者的最愛

除了美食,餐廳的環境和服務也非常出色
整個餐廳寬敞明亮 裝修簡約
氣氛舒適愉悅 服務員態度親切熱情
不時會關心客人的需要,令人感到賓至如歸的感覺

最值得一提的是,餐廳的價格非常實惠
兩個半鐘頭的任食時間足以讓你盡情享受美食
而且價格相對其他海鮮餐廳來說非常優惠

總之,這是一間值得推薦的海鮮餐廳
不論是和家人、朋友或情人一起來
都會有一個美好的用餐體驗
2023-06-23 95 views
#星星之食評🦐 🦐 🦐一直都好想可以邊捉邊食邊燒烤~終於來到了體驗邊捉邊燒啦🤣真係好好玩!⭐️:捉蝦都要有點技巧,先要看準了目標,再慢慢過去,到了蝦附近就要快夾,因為蝦蝦很有防備心,一碰就會跑掉了~ 夾到了就放入冰水,不然蝦蝦會彈來彈去🦐🤣除了蝦,還有很多海鮮!任食鮑魚😍扇貝、螺、蜆、魚⋯串燒也有很多種類:雞、牛、羊、豬、多春魚,丸⋯食下食下就食哂唔同種類,非常滿足🥰🦐 🦐 🦐蝦蝦燒 (佐敦)佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
#星星之食評
🦐 🦐 🦐
一直都好想可以邊捉邊食邊燒烤~
終於來到了體驗邊捉邊燒啦🤣
真係好好玩!
⭐️:捉蝦都要有點技巧,
先要看準了目標,
再慢慢過去,到了蝦附近就要快夾,
因為蝦蝦很有防備心,
一碰就會跑掉了~
夾到了就放入冰水,
不然蝦蝦會彈來彈去🦐🤣
除了蝦,還有很多海鮮!
任食鮑魚😍扇貝、螺、蜆、魚⋯
串燒也有很多種類:
雞、牛、羊、豬、多春魚,丸⋯
食下食下就食哂唔同種類,非常滿足🥰
🦐 🦐 🦐
蝦蝦燒 (佐敦)
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
2023-06-21 99 views
今晚晩餐就帶埋朋友來一個特色的體驗,就係去荃灣「蝦蝦燒」食自助流水蝦海鮮燒烤放題,我們可以自行用網撈蝦子🦐放於冰水中,然後再放於烤爐上燒,不但享受到流水蝦的鮮味外,過程中也感興奮、好玩🥰。海鮮檔包括:有各種魚類、蜆、扇貝、螺🐚、螃蟹🦀、青口、𧐢🦪、魷魚🦑、鮑魚…等。熟食區有味道濃郁的港式咖喱魚蛋,香辣惹味東風螺,炒西蘭花🥦,蒜香大頭蝦、炸雲吞🥟,亦有青瓜🥒和魚皮🐟小食冷盤,味道也不錯😋串燒櫃有不同種類的串燒肉🐖🐓🐂,牛肉金菇、多春魚、雞翼、豬大腸、紅腸、燒賣….. 等等食物非常多,燒好後非常惹味還有蔬菜🥬款式多、冬菇、蘑菇、南瓜🎃、粟米🌽、青椒🫑、翠肉瓜。流水蝦每隻蝦都好生猛,size都算大條,有啲仲有好多蝦膏㖭,所以肉質彈牙、鮮甜😋最後當然食埋雪糕做甜品,呢一餐好滿足。

海鮮檔
熟食區
串燒櫃
流水蝦
最後當然食埋雪糕做甜品,呢一餐好滿足。
第一次係香港食流水蝦成個體驗好有趣又好飽🧏🏻‍♀️每位HKD348加一 任食2.5小時🤏🏻生猛大頭蝦仔仲有好多款海鮮串燒任夾任燒🍢之前聽某一間燒蝦餐廳個爐好細又燒得好慢🔥蝦蝦燒無依個問題 有雙層燒爐而且都算大部可以一次過放16隻蝦蝦一齊燒🦐🦐🦐🦐我地坐位旁邊有超長水缸放滿生猛既大頭蝦首先要出去裝一半冰既份量再落水💦夠凍先可以凍暈啲蝦 唔會燒燒下比佢走左佬XD大家夾蝦一定要夠快狠準😏啲蝦好醒目見到你個夾就游得勁快原來夾蝦咁好玩 餐廳都會不停咁refill蝦蝦係水缸燒緊第一轉蝦就可以出去拎海鮮串燒小食同埋飲品📍海鮮有一個海鮮區放滿最少8款海鮮🐟🦑🦪當日就有扇貝 貴妃蚌 生蠔 鮑魚~幾款燒魚 東風螺同大蜆等等☝🏻我同朋友既最愛係燒扇貝 生蠔同大蜆生蠔燒完仲係大隻飽滿 可以落牛油蒜蓉一齊燒💕燒扇貝同大蜆都幾鮮甜 食原味都正🤤📍串燒種類超多有成四個大雪櫃任揀🍢每人會送一串鱔魚 鱔肉嫩滑魚皮燒到脆脆又香魚油味蔬菜類揀左翠玉瓜 🥒菠蘿🍍粟米🌽黎燒肉類就豬牛雞羊唔同部位bbq會出現既全部都有每張枱都有三樽椒鹽🧂辣椒粉同孜然粉自己調味📍小食飲品有涼拌魚皮 青瓜 炸物 竟然仲有醉蝦🦐燒到啲野熱辣辣有涼拌凍冰
第一次係香港食流水蝦成個體驗好有趣又好飽🧏🏻‍♀️
原來夾蝦咁好玩 餐廳都會不停咁refill蝦蝦係水缸
燒緊第一轉蝦就可以出去拎海鮮串燒小食同埋飲品

📍海鮮
有一個海鮮區放滿最少8款海鮮🐟🦑🦪
當日就有扇貝 貴妃蚌 生蠔 鮑魚~
幾款燒魚 東風螺同大蜆等等☝🏻

每張枱都有三樽椒鹽🧂辣椒粉同孜然粉自己調味

📍小食飲品
有涼拌魚皮 青瓜 炸物 竟然仲有醉蝦🦐
燒到啲野熱辣辣有涼拌凍冰冰既小食轉換下口味
一人拎左一枝韓國真露燒酒 好有氣氛~

📍甜品
有幾款品牌既杯裝雪糕同雪條🍨
第一次食阿波蘿既杯裝雪糕 香芋同芒果味都ok喎
2023-06-07
$383 (Dinner)
2023-06-17 71 views
之前去過觀塘釣蝦,覺得好有趣,今次就去生猛流水蝦放題,一次過食個夠~😍蝦蝦燒係室內BBQ場,可以涼住冷氣食海鮮放題,每檯旁邊都設有蝦缸,畀大家自助捉活蝦,都有多種海鮮、串燒、熟食比食客任飲任食☺️✨生猛流水蝦🦐每檯旁邊都設有蝦缸,食客可以任夾任燒,d蝦都好生猛架,店員都會睇情況keep住refill。夾到蝦之後就要將蝦放到裝左冰嘅筒,冷凍至佢地浸暈左就可以開始放上烤爐燒🥰味道方面,岩岩夾上來一定新鮮啦,落少少鹽調味已經好足夠,食返蝦既鮮味,蝦肉彈牙爽口,蝦頭仲有好多膏😋✨海鮮🦪🦀️🐟出面有個好大嘅海鮮檔,上面有扇貝、生蠔、鮑魚、貴妃蚌、花蟹、原條魚,超豐富,加入牛油蒜蓉,更加滋味。店員都好有耐性,得閒會幫我地剪鮑魚。每人都會送一串厚鱔片,呢個燒到皮脆肉嫩,有得任食就好了~🤤✨串燒🍢有幾個雪櫃擺左好多串燒,例如羊架、牛仔骨、一口牛、台灣腸、雞翼、雞皮雞腎、叉燒、菇、茄子、翠肉瓜、粟米、菠蘿等等,可以加入椒鹽、辣椒粉和孜然粉自己調味😎✨熟食有咖喱魚蛋、辣酒花螺、手拍青瓜、涼拌魚皮、醉蝦、椒鹽蝦、西蘭花等等,最中意咖喱魚蛋,好惹味,手拍青瓜都唔錯,好開胃😌✨甜品飲品🧃🍦有多款汽水、果汁、涼茶、韓

✨生猛流水蝦🦐

✨海鮮🦪🦀️🐟

✨串燒🍢

✨熟食

甜品飲品🧃🍦
有多款汽水、果汁、涼茶、韓國燒酒真露等等,甜品有杯裝雪糕🤤