2023-06-28
呢間荃灣嘅流水蝦放題幾個月前第一次試,當時覺得好高質,有得玩又有得任食流水蝦,價錢都係300幾蚊,性價比幾高!入到餐廳,店員會教你點樣用夾喺每枱隔離嘅水缸夾蚊,d大頭蝦全部生生猛猛夾上水仲會係咁跳,所以一店員會教夾起左蝦之後放入冰水浸暈d蝦,咁燒嗰時就唔會咁麻煩😄 大頭蝦肉幾扎實,有某d蝦嘅蝦頭係爆膏,所以夾之前會睇下蝦頭係咪橙黃色,有嘅通常都唔會失望😏食左2 round蝦之後,就食出面嘅燒烤配料。出面有個海鮮專櫃,有10款款海鮮比你揀,其中我最推介大蜆同扇貝,大蜆好大粒燒完乜調味都唔洗落都勁鮮味,至於扇貝就加蒜茸牛油粉絲一齊燒,勁正😋😋😋 肉類同蔬菜方面都有好多選擇,大部分都串好哂一串串,就咁放上爐就燒得好方便!我今次差唔多每樣都有試,心水推介沙薑雞全翼同魷魚仔😌食到飽哂之後去自助吧拎各款雪糕雪條,用甜品作結好滿足!
食到飽哂之後去自助吧拎各款雪糕雪條,用甜品作結好滿足!