那天是平日的下午5時左右,小編的朋友介紹了這間餐廳,是可以用餐的同時得到一間有KTV的房間,有3個小時的享用時間!出電梯後先會看到超大的螢幕,向左一看就有接待處和很大的空間,那是個咖啡廳。然後店員帶小編和友人共3人到一間粉紅色主題的房間,是個非常適合打卡和拍照的空間!而房間裡的燈光和背景音樂也可在牆上的掣上調教。餐廳要用手機經QR code來點餐,還有如果需要服務上的需要也是用這個方法。點餐後研究了一下電視下面的點歌器和耳筒,原來如要唱歌的話一定一定一定要用到耳筒(耳筒的電掣插在沙發後面牆上的電源),因為歌曲並不會從房間裡聽到,只會從耳筒裡聽見!所以這裡的整體都不會有嘈吵的聲音。然後用咪高峰唱歌時,自己的聲音就會從耳筒裡聽到,同時也會聽到朋友用咪高峰唱歌的聲音!所以如果朋友在唱歌時,而你沒有帶上耳筒的話,就會聽到朋友清唱的歌聲,嘻嘻!食物方面就要了4款,第1款是「輕食」中的紫蘇葉雞皮餃子($68,共4件,平均$17/件),雞皮香脆,裡面多汁。第2款是「爐端燒」中的燒鳥盛盒($158,共5串,平均約$20/串),有免治雞肉棒、雞腎、雞軟骨、雞皮和雞翼。當中的免治雞肉棒和雞軟骨最出色,調味
出電梯後先會看到超大的螢幕,
向左一看就有接待處和很大的空間,那是個咖啡廳。

而房間裡的燈光和背景音樂也可在牆上的掣上調教

食物方面就要了4款,

紫蘇葉雞皮餃子

燒鳥盛盒
當中的免治雞肉棒和雞軟骨最出色,調味剛剛好。
燒鳥盛盒

第3款是「一品料理」中的蒜片熊本一口牛($98),
蒜片熊本一口牛
份量非常足,肉的熟成度剛好,推薦。
蒜片熊本一口牛

第4款是「飯麵」中的和風鰻魚炒飯($98),飯裡有紅蘿蔔粒和炒蛋碎,味道是正常水準,份量都夠2-3個女生。
和風鰻魚炒飯

飲品方面共要了3款,第1款是「Mocktail」中的蝶豆花+水蜜桃($58),味道偏甜,用玻璃樽裝著,
蝶豆花+水蜜桃
雖然外表沒有菜單中的漂亮,但也算是個不錯的拍照道具,哈!
蝶豆花+水蜜桃

第2款是「Special Drinks 」中的草莓奶蓋紅茶($58),
草莓奶蓋紅茶
奶蓋的芝士味非常濃郁,而質感是濃厚的。
草莓奶蓋紅茶

第3款是「Coffee」中的熱焦糖鮮奶咖啡($42),咖啡有它的獨特味道,很美味,所以我極快地就喝清光了,推薦!
熱焦糖鮮奶咖啡

最後結帳共$638,平均約$212/位。用這個價錢就有個有主題的私人空間,又可以唱KTV,而且店員的服務態度又有笑容又會友善地主動問候客人,各方面都令人很滿意,朋友真的介紹得不錯!
Other Info. : 洗手間在接待處旁邊
$212 (Dinner)
熱焦糖鮮奶咖啡
.🍗🍕🍔🥘👫🍜🍣🍭🍮聖誕前夕 同朋友大把飯局今次就去左銅鑼灣呢間RedMR 有野食又有k唱獨立房有別於一般既k房 客人需要帶上耳機先聽到音樂同自己把聲分別在於無甘嘈 唔想唱k就甘去食飯都好舒服 而且佢亦有唔同主題既房☝🏻至於食物都有好多類別 有石鍋飯 串燒 拉麵 小食等等餐廳menu同落單系用QR code既 環保呀嘛👅.❤️和風鰻魚炒飯石頭鍋上 真材實料 啖啖都有鰻魚粒 又唔會好腥 🐟但就有小小魚骨 不過都正常既🧡紫蘇葉雞皮餃子雞皮做餃子皮 包住d豬肉 仲有小小紫穌葉系面 好特別 鐘意食雞皮既必試啊💛燒鳥盛盒串燒拼盤 不過全部都系雞肉有雞翼 雞軟骨 雞皮 雞腎 同雞肉棒🐓各有千秋 我就鐘意雞肉棒 有小小照燒汁 好惹味啊不過就凍左小小 差dd🌬💚蒜片熊本一口牛都系鐵板上 香噴噴size啱啱好又無筋位好鬆軟同juice一大碟 啱哂一班friend share🍎💙草莓奶蓋紅茶奶蓋超級濃厚 好香芝士味而草莓紅茶就好清甜仲會飲到茶香 同個奶蓋好夾呀🍓.🔥有啲野唔方便系餐廳講 - 系抵食既🥳三個人埋單600左右 一間獨立房有野食又有k唱 3個鐘頭 CP值極高絶對系物超所值呀 亦都系一個新體驗泥既第
🍗🍕🍔🥘👫🍜🍣🍭🍮

奶蓋超級濃厚 好香芝士味
而草莓紅茶就好清甜仲會飲到茶香 同個奶蓋好夾呀🍓
🔥有啲野唔方便系餐廳講 - 系抵食既🥳
絶對系物超所值呀 亦都系一個新體驗泥既
第一次咁樣唱k哈哈 同朋友食飯又唔知去邊好 呢度系個非常好既選擇☝🏻
店員亦都好細心 主動問想要咩主題房 加分加分!
2019-12-17 130 views
銅鑼灣COSMOS@redmr一個比到你午餐時段都可以開心食喝玩樂嘅地方👏🏻👏🏻👍👍🎉午餐set百多蚊起,呢個價錢算係好合理啦👏🏻👏🏻!係講緊比間房你,有嘢食、有嘢飲仲可以好似去錄音室咁樣唱K喎!呢度食物水準係超高,又靚又多選擇。👍👍呢度有一碗食完一次你會好掛住佢嘅札幌大蝦濃湯拉麵🍜,真係好好好好味,又香又濃嘅湯,係會令人一啖都唔想剩低嘅😻😻😻😻其他試過嘅⋯黑松露蛋黃燒牛小排飯、燒鳥盛合、松露炒蛋多士、芝士沙律醬厚麵包....真心款款都好味😋仲有呢度D飲品都係超曬準嘅,靚就唔使講啦!😍😍😍
銅鑼灣COSMOS@redmr
一個比到你午餐時段都可以開心食喝玩樂嘅地方👏🏻👏🏻👍👍🎉
呢度食物水準係超高,又靚又多選擇。👍👍
仲有呢度D飲品都係超曬準嘅,靚就唔使講啦!😍😍😍
2019-12-17 97 views
今日同老死行街 聽佢講red mr 開咗全新嘅概念店 集cafe 唱K 餐廳於一身 好似好得意咁 於是就上去玩下❤️ 一出𨋢就覺得好令 好似去咗party room咁 有個勁多的太空人嚟迎接你😂 感覺好似cafe咁 可以好寧靜咁同朋友吹水呢度嘅體驗好自動化 Scan QR code就可以叫野食同埋職員入嚟幫你 間房裝修好靚 逞粉紅色 好有少女心🤪 最得意嘅係內置嘅耳機先可以聽到朋友嘅歌聲 咁就唔怕隔離房聽到你唱歌😂😂😂我哋分別叫咗黑松露蛋黃燒牛小排飯 牛小排大概有5塊 肥瘦適中 咬落無根 好軟熟😍 撈埋啲蛋汁同黑松露醬 令到個飯好香 白飯係用上珍珠米 好有咬口👍🏼燒鳥盛盒 入邊有雞翼 免治雞肉串 燒雞軟骨 牛脷等等 黑松露炸薯條 薯條逞粗身 外皮帶有點硬身 點埋醬汁啱啱好飲品我就叫咗杯橙汁同Oreo沙冰 兩者都唔係好甜 味道啱啱好

感覺好似cafe咁 可以好寧靜咁同朋友吹水

燒鳥盛盒 入邊有雞翼 免治雞肉串 燒雞軟骨 牛脷等等

黑松露炸薯條 薯條逞粗身 外皮帶有點硬身 點埋醬汁啱啱好

2019-12-17 2288 views
銅鑼灣是一個食喝玩樂的地方說到娛樂當然是少不了唱K香港兩大龍頭是Neway 及 RedMr不同時段不同收費(per head 計).而我今天,就發現了新式的唱K!在謝斐道482號2樓 Cosmos@RedMr環境更像cafe shop/ co-working space 房間計設是很文青的,很一個家的環境,一張舒服沙發、落地窗清晰見到謝斐道街景我的房是粉紅的,很有少女心!有一個簡單優美的雲石台,看書也行。電視機除了唱K,也可以看Netflix電影,就好似租了一個客廳般。.午餐夠$120就可以佔用1.5小時左右午餐set價錢合理,還可以免費唱k,超值!.日式叉燒流心蛋炒飯溫泉蛋好流心,叉燒半肥瘦煮得入味整碗飯都好日式,同出面在日本餐廳的質素差不多.泰式紅咖喱大蝦意粉意粉條條都沾滿紅咖喱,蝦已去腸很有誠意每個set 包湯及飲品飲品可選咖啡或果汁,都好大杯下.除了兩個set,還點了小食(麥樂雞)及甜品(布甸),全程手機點餐好方便!.最重要是環境舒服,文青feel 十足,而且帶耳筒唱k好新鮮的體驗!.我當然是狂點周董的歌
銅鑼灣是一個食喝玩樂的地方
說到娛樂當然是少不了唱K
香港兩大龍頭是Neway 及 RedMr
不同時段不同收費(per head 計)
而我今天,就發現了新式的唱K!
在謝斐道482號2樓 Cosmos@RedMr

我的房是粉紅的,很有少女心!

有一個簡單優美的雲石台,看書也行。

午餐夠$120就可以佔用1.5小時左右
午餐set價錢合理,還可以免費唱k,超值!

日式叉燒流心蛋炒飯
溫泉蛋好流心,叉燒半肥瘦煮得入味
整碗飯都好日式,同出面在日本餐廳的質素差不多

泰式紅咖喱大蝦意粉
意粉條條都沾滿紅咖喱,蝦已去腸很有誠意
每個set 包湯及飲品

飲品可選咖啡或果汁,都好大杯下

我當然是狂點周董的歌

• 布甸
  • 日式叉燒流心蛋炒蛋
2019-12-16 70 views
銅鑼灣新開左間k房,有獨立空間,好舒適,打卡重一流。臨近聖誕,重有好特別嘅裝飾。呢間房真係超級有少女心,迷人pink好特別嘅k房,要插headphone,同時拎咪唱歌,好似d歌手錄音。係headphone聽自己唱,好似特別好聽同沉醉!跟set嘅前菜,薯仔沙律流心蛋煙肉,流心蛋整得好令!我地個set重有爐端燒,係燒翠肉瓜、雞軟骨同雞皮。主菜叫左豚肉烏冬、鰻魚炒飯同牛小扒飯,全部都好吸引另外重叫多左個鵝肝蛋黃拌飯,特別香濃!最後重有紅豆牛乳奶凍,好正
呢間房真係超級有少女心,迷人pink
跟set嘅前菜,薯仔沙律流心蛋煙肉,流心蛋整得好令!
另外重叫多左個鵝肝蛋黃拌飯,特別香濃!
最後重有紅豆牛乳奶凍,好正
2019-12-16 72 views
一大班人諗唔到做咩,去唱k就緊係基本啦,不過k唱得多都會悶,又想揾d新意思,今次e間cosmos@red mr 就幫到你喇!平時唱k一定係有兩個大型amp係角落頭,好似開緊演唱會咁,係就係過癮喇,但有個問題就係成日會有wing wing聲嘅刺耳聲,而今次e個cosmos嘅最新體驗就係每間房都會有四個headphone, 而你唱嘅聲同首歌嘅聲都會經headphone出,總之就係唔開演唱會,走去錄音啦,一樣有歌手feel!除咗唱k,野食都唔可以被忽略,有去過某k房,歌係多就多喇,d野食...真係唔好提,所以我覺得k房食物嘅質素都不容忽視,而e間cosmos嘅野食就夠曬誠意,唔會顧此失彼,即使淨係去食野都覺得抵,可以當係食飯送唱k

2019.12.04 😊【走進太空世界 非一般享受】食在銅鑼灣「願我會揸火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住...」🚀年輕的時候 總會迷上一兩個日韓明星歌手人越大 漸漸就會更欣賞「同聲同氣」的廣東歌踏進銅鑼灣繁忙鬧市中新開業的RedMR概念店濃濃的咖啡香氣 有如在說「Welcome Home」💁‍♀️瞬間覺得放鬆平靜 全店以「Anything at Anytime」太空主題除共用空間「THE SPACE」設多幅巨型落地玻璃窗可眺望街景外更設有29間溫馨舒適的特色房間 讓繁忙中的香港人放慢腳步有別於一般的K房 獨立房間除了可以煲劇或睇波外更仿效錄音間Studio 跟拍擋戴上耳機 對準咪高峰歡唱🎤就能進入無人滋擾的二人世界而同行就可以邊無拘無束地欣賞二人清唱歌聲 邊享受美食流心蛋煙肉薯仔沙律除了環境舒適外 食物的質素都可以用CP值高形容大部份菜色均以日韓料理為主題先來冷盤輕食作熱身🥗薯仔沙律入口幼滑 加上流心蛋讓味蕾大感滿足燒鳥盛合爐端燒日式代表少不了爐端燒🍢豚肉、雞軟骨、翠玉瓜烤得不油不膩簡單的調味已能讓食物昇華黑松露炸薯條及炸雞好友相聚怎能錯過香口小食相伴 黑松露炸薯條就是個不二選擇薯條上
2019.12.04 😊

大部份菜色均以日韓料理為主題
先來冷盤輕食作熱身🥗
薯仔沙律入口幼滑 加上流心蛋讓味蕾大感滿足

日式代表少不了爐端燒🍢
豚肉、雞軟骨、翠玉瓜烤得不油不膩
簡單的調味已能讓食物昇華

好友相聚怎能錯過香口小食相伴 黑松露炸薯條就是個不二選擇
薯條上已加上黑松露碎 再沾上黑松露沾醬😏
外脆內軟 香氣充滿著整間房間

ALL DAY SPECIAL
近年韓風厚吐司風行 小店仿效並加以改良為大人小孩都歡喜的ALL DAY SPECIAL🥪

燻香風味的鮮美三文魚 加上嫩滑的黑松露軟滑炒蛋

黑松露蛋黃燒牛小排飯
招牌鵝肝蛋黃拌飯
  • MoonRiver
  • ALLDAYSPECIAL
勁耐無唱k既小妹唸住趁住中同聚會,去cosmos@red mr全新概念店到朝下聖! 一開lift門以為行錯地方!太空主題配文青cafe環境,成個感覺好highclass!中間既common area裝潢好似外國cafe咁,就算唔想開間房唱k,只想搵個地方食野傾計做project(全場無限wifi),都一樣可以係出面打個卡! 入到房,少女心爆發!意想不到的粉色牆配上雲石枱,好難想像係一間k房,完全洗刷以往一般傳統唱K既陰暗嘈吵環境!好似入左party room咁,超乾淨同舒適,好適合聚會或聯誼! 坐低之後店員好熱心咁教我地用QR code點餐,同點用d設備~呢到又有一個驚喜位!我地都奇怪點解唱k既地方一D都唔嘈,原來音樂同咪係駁落headphone到!等大家唱k唔洗咁用力嗌同音樂鬥大聲之餘,仲可以透過headphone清楚地聽到自己既聲音,絕對係對熱愛唱歌既人士一大恩物咁專業既設備仲以為得錄音室有,而家終於唱k都體驗到啦! 到dinner time~真係超多選擇⋯⋯而且睇落都好好食選擇性困難症既小妹揀左唔洗煩既dinner set「和風鰻魚炒飯」,$198除左炒飯仲包流心蛋煙肉薯

入到房,少女心爆發!

咁專業既設備仲以為得錄音室有,而家終於唱k都體驗到啦!

到dinner time~真係超多選擇⋯⋯而且睇落都好好食
選擇性困難症既小妹揀左唔洗煩既dinner set「和風鰻魚炒飯」,$198除左炒飯仲包流心蛋煙肉薯仔沙律、爐端燒(一串炸雞皮、一串雞軟骨)同甜品(紅豆牛乳布甸)。所有食物賣相都好吸引!炒飯味道一流仲有飯焦
看似普通既薯仔沙律出奇地好好食!但好易飽所以唔建議大家一開始好似小妹咁食唔停~炸雞皮好脆雞軟骨亦好有口感!甜品不得不提下層既牛乳布甸,口感好順滑,好香奶味,配上紅豆食落甜甜的~平時唔食牛乳布甸既小妹幾飽都堅持食哂!食物質素完全不輸蝕外面既餐廳!

下次聚會終於唔洗再揀餐廳定party room定唱k,呢個私人空間一次過滿足3種不同需要既人!唯一美中不足係暫時未設有手機點歌功能,但店員話下月開始就會提供呢項功能啦!下次再去一定試下新功能同lunch set!
2019-12-13
2019-12-09 444 views
A huge screen right in front of the elevator and a large common area that welcome people to come and chill or have a meeting there ;)Once we got into the room, we found that there are headphones on the table which we need to put them on while singing ! The food definitely tastes better than other karaoke place. The dinner set is quite filling and we have ordered different side dishes such as smashed potato, skewers and the fries. Fries is hot and crispy !!! Come here for a new experience that yo

Fries is hot and crispy !!!

Come here for a new experience that you can sing the songs you like while others are able to talk to each other without yelling

2019-12-09 409 views
早前喺Facebook見到介紹,只需要食個午餐(11 am- 5pm 每人$98起)就可以有個舒適私人空間同三五知己傾吓計唱個K。咁啱同朋友諗住搵個地方傾下嚟緊下個月旅行行程,呢個地方就啱晒啦。COSMOS@redmr 以太空為靈感概念一入到去就會見到個共用空間,可以係到飲杯咖啡同朋友傾吓計。之前網上介紹COSMOS 設有多間特色房間。我哋房間以粉紅色為主充滿少女氣息。有別於一般Karaoke ,客人需要戴上耳機,可清晰聽到自己嘅歌聲之外,亦都唔會好似傳統Karaoke 房聽到隔離歌聲。私人房間用途多多,唱K聚會、進行會議、觀看球賽、甚至見介紹話如有Netflix戶口仲可變成私人影院,食物種類同款式都好多,例如日式拉麵、意大利粉、沙律吐司、爐端燒、壽司等等札幌大蝦濃湯拉麵拉麵分量十足,麵質剛剛好唔會過淋富有口感,湯底濃郁厚實充滿蝦味,大蝦肉質彈牙爽口。值得推介俾大家,食唔停口最後連湯都飲埋。All Day Special黑松露炒蛋、煙三文魚、牛油果吐司,是日餐湯係羅宋湯。厚吐司好酥脆滿滿牛油香,黑松露炒蛋十分嫩滑。將牛油果同煙三文魚放上去一齊食,口感更加有層次。餐飲可以選擇咖啡或果汁總

COSMOS@redmr 以太空為靈感概念
一入到去就會見到個共用空間,可以係到飲杯咖啡同朋友傾吓計。

之前網上介紹COSMOS 設有多間特色房間。
我哋房間以粉紅色為主充滿少女氣息。

札幌大蝦濃湯拉麵
值得推介俾大家,食唔停口最後連湯都飲埋。

All Day Special
黑松露炒蛋、煙三文魚、牛油果吐司,是日餐湯係羅宋湯。

餐飲可以選擇咖啡或果汁

總括嚟講價錢唔貴,一個餐嘅價錢就可以有私人空間玩足3小時,而且食物同服務都好有水準。
下次再約埋一大班朋友嚟試其他房間。

2019-12-08 273 views
本身約左閨蜜去行街街,點知佢突然話想唱k,話係網上見到 red mr 開左新既概念店 Cosmos, 集cafe, 餐廳, 唱k於一身,仲有特色房間,講到好吸引甘就去試下啦!!一上到去打開 lift 門就見到個好大既電視同一個1:1既太空人身為粉紅控既我地,問下可唔可俾粉紅色房我地,staff都好好話可以安排呢間Cosmos 同其他red mr有少少唔同,就係間房係無電話,原來佢係用 qr code落單,方便過打電話落單野食方面,我地一人叫左一個set lunch, 和風咖啡炸雞飯同 all day special ,味道好好,一d都唔hea。房外仲有一個空間叫 space 好似cafe 甘,如果唔唱k,都可以上黎飲下野食下野,空間唔會太迫,仲有一個 bar 枱位望街,如果一個人上黎發下呆都應該幾舒服。

2019-12-07 276 views
好耐冇兩公婆去唱K,難得中午大家都得閒,相約來呢度唱K食飯。環境同以前嘅卡拉OK好唔同,似 party room 多啲,佈置都好有聖誕氣氛。札幌大蝦拉麵套餐內包一個沙律同一杯咖啡,湯底特濃,可能用好多蝦殼煲出嚟,有2隻大蝦🦐而蝦算新鮮爽甜,拉麵份量唔算多,女士食剛好,我老婆話湯底好好味,所以成碗湯飲晒。黑松露蛋黃燒小牛排飯,4片小牛排,黑松露醬鋪滿係面,好香濃,飯是珍珠米飯。唱k系統係新款,只有戴上耳機嘅人聽到自己嘅歌聲同音樂聲,唔會嘈住其他人食飯,時間時間雖然唔算多,但對上班族來講都足夠。

2019-12-05
$120 (Lunch)
2019-12-07 129 views
菜單種類選擇多之餘,滋味度極高,靚得黎好味😋係重點😍🥰必食推介;札幌大蝦濃湯拉麵,🦐味濃郁未食已經👃聞得到👍😋仲有招牌鵝肝蛋黃拌飯、燒鳥盛合、黑松露蛋黃燒牛小排飯,包保一試話「正」🌟🌟 哈哈!
菜單種類選擇多之餘,滋味度極高,靚得黎好味😋係重點😍🥰
必食推介;札幌大蝦濃湯拉麵,🦐味濃郁未食已經👃聞得到👍😋
2019-12-07 132 views
之前經過呢棟野已經留意到Red Mr下面開左間Cosmos@Red Mr。上到黎真係有太空感覺,成個太空人係度漫步。出面open area好大陣咖啡味,不過已經係夜晚我地就唔試喇。今晚我地食左個雞肉Pizza、叫左個牛小排飯,加配薯條、炒雜菌、炸雞翼。我地黎唱K都唔會對食物好大期望,不過呢度都叫比較用心,有好多有日本特色既食物。牛小排飯牛肉都有四片左右。炒雜菌熱辣辣。薯條份量好大,配蛋黃醬夠曬正,係呢餐最好食既食物。呢度啲房幾特別啊。我地呢間對住謝斐道,入面係紅粉菲菲。裝修係高檔路線。呢度open area都係太空感,好似未來戰士咁。

牛小排飯牛肉都有四片左右。

炒雜菌熱辣辣。

薯條份量好大,配蛋黃醬夠曬正,係呢餐最好食既食物。

呢度啲房幾特別啊。我地呢間對住謝斐道,入面係紅粉菲菲。
裝修係高檔路線。
呢度open area都係太空感,好似未來戰士咁。
2019-12-06
$200 (Dinner)