小朋友同爸爸們去Playhouse放電,靚媽梗係嘆吓😎,今次喺油塘大本營CP Pancake & pho Cafe食咗呢個疏乎厘班戟二人餐,果然冇改錯名,真係好高CP值. 餐廳喺地下大堂中庭,空間感十足舒適好坐唔嘈吵. 呢個套餐$138,包咗一個疏乎厘班戟(可選$88以下款式)同兩杯飲品. 除咗開心果款式要補差價,另外六款都包咗啦,有原味、士多啤梨、雜莓等等. 我哋今次就試咗🌟Tiramisu味. 飲品就叫咗🌟凍椰汁斑蘭咖啡同⭐️越南滴漏咖啡,充滿東南亞特色. ⭐️ Tiramisu疏乎厘班戟疏乎厘班戟即叫即製保證新鮮(製作時間30分鐘),用料新鮮仲好足料. 賣相精美,空氣感十足,咬落口感輕盈綿密,入口即化. 留意除咗士多啤梨味,全部口味都適合乳糖不耐症嘅朋友,好貼心. 伴碟仲有士多啤梨、藍莓同淋上Nutella 嘅手指餅. 試埋個新出品🌟開心果多士,表面鋪滿香甜幼滑開心果醬,加埋香脆開心果粒,配搭香脆而鬆軟嘅多士,幸福感滿滿.

⭐️ Tiramisu疏乎厘班戟

2025-02-12 0 views
🥞 2人梳乎套餐($138)套裝包括一個$88或以下款式嘅梳乎厘($88 以上的款式只需補回差價)同2杯精品咖啡/特色飲品,我同朋友揀左Nutella香蕉朱古力梳乎厘班戟,一上枱就聞到班戟有好香嘅蛋香味,空氣感十足,非常鬆軟,本身班戟嘅味道唔算好甜,配上有濃郁榛子味道嘅朱古力醬同香甜嘅香蕉一齊食,味道啱啱好又唔會漏;我朋友平時無乜食甜品,因為佢有乳糖不耐症,出面可以食嘅選擇唔多,今次帶佢嚟食係因為呢度所有班戟口味(士多啤梨味除外)都係對乳糖不耐症嘅患者友善,順帶一提餐廳為咗確保班戟質素,班戟係系落單後由零開始新鮮製造,需時26至30分鐘🍋‍🟩 青檸梳打青檸梳打同平時出面飲開嘅唔同,佢係有落糖,酸酸甜甜,好飲又解膩🍹 超級雲呢拿奶昔面頭用左棉花糖做裝飾,奶昔打得十分幼滑,而且味道同某連鎖咖啡店嘅味道一樣,雲呢拿味濃🌾餐廳嘅座位寬敞,加上用左大量仿真植物裝飾,令客人可以系舒適寫意嘅氛圍同環境下用餐👍🏻
🥞 2人梳乎套餐($138)

🍋‍🟩 青檸梳打

🍹 超級雲呢拿奶昔

青檸梳打
超級雲呢拿奶普
2025-02-06
$69 (Other)
青檸梳打
超級雲呢拿奶普
有乳糖不耐症的甜品愛好者嘅福音!油塘大本型一間翻新咗嘅café 的巨型梳乎厘pancake !有超人氣爆量開心果口味!極度邪惡 ,CP cafe 有充足的自然光,而且店內充滿森林草園嘅vibe ,位置寬敞,非常悠閑。所有梳乎厘pancake 即叫即整、大約26-30分鐘左右。打卡感十足,切梳梳乎厘pancake 的時候可能有氣泡彈出,彈出代表必定夠晒鬆軟而且充滿空氣感!用料絕不吝嗇,大量的開心果、新鮮手打芒果汁與新鮮手打士多啤梨醬,保證每一口都令人驚喜。梳乎厘班戟餐 $138(一款梳乎厘+特飲),份量夠晒2人食*招牌產品*:每一款都係招牌 開心果味梳乎厘班戟$92-⁠ 提拉米蘇梳乎厘班戟 $88-⁠ Nutella香蕉朱古力梳乎厘班戟$88-⁠ 芒果瀑布草莓梳乎厘班戟$88-⁠ 原味$68、雜莓味$88等等-製作時間:每次落單後,班戟由零開始新鮮製造,需時26至30分鐘,確保品質。店名: CP Cafe地址:油塘大本型商場G28舖

梳乎厘班戟餐 $138(一款梳乎厘+特飲),份量夠晒2人食

⁠ 原味$68、雜莓味$88等等

店名: CP Cafe
地址:油塘大本型商場G28舖
開心果疏乎厘班戟
⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚2人梳乎套餐$1381️⃣開心果疏乎厘班戟(+$4)🥞兩塊厚厚既梳乎厘班戟🤤鬆軟又非常fluffy😚輕輕一切😍有氣泡彈出🤗必定夠晒鬆軟🤭空氣感十足☺️入口即化☁️ 仲有滿滿開心果碎💚 每一啖都能夠食到開心果味😊搭配香甜滑順開心果醬🤩😇 開心果控必點!💯 2️⃣芝芝雙莓🍓🍇 少女心爆發💕 淡淡芝士奶蓋🤤鹹甜交織😉 茶底係清新茉莉花🌸 奶蓋比得好慷慨😝有成5cm厚😏奶蓋冇乜鹹味🤨係偏向奶味個種!奶蓋細滑🤪襯托出雙莓既酸甜👍 3️⃣Oreo拿鐵沙冰🖤🤍 粒粒Oreo碎混入咖啡沙冰❄️飲落去有好多oreo碎!面頭仲有塊oreo餅!🥲但Oreo的味道都比較淡😕如果能夠濃郁少少就完美😉 整體黎講🤓都值得一試!除咗士多啤梨味外🤓所有口味都對有乳糖不耐症群體友善🫣🫣⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 📍 油塘高超道38號大本型G樓G28號舖🚇 港鐵油塘站A1出口

2人梳乎套餐$138

1️⃣開心果疏乎厘班戟(+$4)

2️⃣芝芝雙莓🍓🍇
芝芝雙莓

3️⃣Oreo拿鐵沙冰🖤🤍
Oreo拿鐵沙冰

除咗士多啤梨味外🤓所有口味都對有乳糖不耐症群體友善🫣🫣

📍 油塘高超道38號大本型G樓G28號舖
🚇 港鐵油塘站A1出口
好怕食到啲唔好食嘅野 👻好彩朋友講我知依間嘅疏乎厘pancake好味😋但對於我黎講 我最鍾意佢啲開心果脆脆🤤嗰啲開心果粒粒夠脆 真係超級脆 你哋試咗就知最重要個醬夠濃味但係唔會甜喺香港唔甜嘅甜品先係正嘢😍佢啲醬落足本🤭最正係估唔到職員有heart 🫶🏻佢話俾你知佢哋出品嘅pancake 係乳糖不耐症嘅人都食得~🥰我叫咗個set係一份pancake再加兩杯嘢飲兩杯嘢飲,我哋都係揀咗芝士奶蓋 嘅芝芝芒芒少甜😆真芒果味
好怕食到啲唔好食嘅野 👻
佢啲醬落足本🤭
最正係估唔到職員有heart 🫶🏻
開心果脆脆疏乎厘,配雲呢拿雪糕

我叫咗個set係一份pancake再加兩杯嘢飲
兩杯嘢飲,我哋都係揀咗芝士奶蓋 嘅芝芝芒芒少甜😆真芒果味
芒芒芝芝
開心果脆脆疏乎厘,配雲呢拿雪糕
  • 開心果脆脆疏乎厘班戟
2025-01-28 122 views
✨新開café ~有巨型梳乎厘!梳乎厘班戟 足夠2個人食 當然獨食都好ok🤣.商場外面陽光照射 日光十足環境優雅 店內位置寬敞.Menu圖好吸引 每一款都想試😂最後揀左💫開心果味梳乎厘班戟 $92 抵食大件吾太甜 原來除左士多啤梨味所有口味 均對有乳糖不耐症群體友善~我揀開心果🥰 用料絕不吝嗇! 大量的開心果脆脆 堅脆!.班戟由零開始新鮮製造 需時26至30分鐘確保品質~ 同朋友坐吓傾吓偈 好快就有得食.🍹楊枝甘露沙冰 $40可以揀少甜新鮮手打芒果汁 配料非常多西柚肉好新鮮 製作非常之用心🫖桂圓紅棗茶 $34好滋潤 啱晒而家凍冰冰

✨新開café ~有巨型梳乎厘!
梳乎厘班戟 足夠2個人食 當然獨食都好ok🤣
商場外面陽光照射 日光十足
環境優雅 店內位置寬敞
Menu圖好吸引 每一款都想試😂
最後揀左
💫開心果味梳乎厘班戟 $92
抵食大件吾太甜 原來除左士多啤梨味
所有口味 均對有乳糖不耐症群體友善~
我揀開心果🥰 用料絕不吝嗇!
大量的開心果脆脆 堅脆!
班戟由零開始新鮮製造 需時26至30分鐘
確保品質~ 同朋友坐吓傾吓偈 好快就有得食