2022-08-30 288 views
買過幾次咖啡職員 sell 我有 promotion 買20張 coupons 送4張, good deal 買。跟注8月份差不多每日weekday lunch 我都去買外賣咖啡,發覺同期有好幾個 promotion 做緊,鋪頭多咗好多客。但係店員每次只見到3個,收銀,冲飲品,賣麵包,做餐,抹抬都係佢哋。等候時間開始越嚟越耐。如果唔係買咗 coupons 跟本唔再幫襯今日等咗20分鐘,請問 lunch time 邊有咁多時間等1杯飲品呀!貴公司管理層同 marketing 有冇去睇吓D前線員工做得到嗎?幾好 promote 得失咗D客唔返轉頭咪又係失敗
。如果唔係買咗 coupons 跟本唔再幫襯
2022-08-30
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
2022-08-26 97 views
一路都幾鍾意去杏花Crostini, 鍾意佢啲麵包好食,咖啡唔錯,尤其鍾意有靚拉花,一路多去開呢間,質數唔錯,今日放工諗住食個tea, 入去叫左greentea latte加三文魚牛角包,可能有一段時間無黎,啲侍應好生面口,基本都有禮貌但個餐杯飲品就有啲失望,賣相已經超唔得,第一啖飲到啲綠茶粉有一兩粒仲未溶晒,同我之前飲開嘅唔同,真心唔好飲,係啲職員經驗淺定人手唔夠,呢次嘅$83感覺唔太值,希望佢地留意下~~
2022-08-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$83 (Tea)
2022-08-05 116 views
下晝2 點幾揾個坐得舒服d既地方食野, 見呢間裝修較靚又冇咁逼人試下啦,點知中晒伏。 set lunch $88 配黑啡,加奶要+$10 轉其他咖啡都唔緊要,問題係間鋪勁唔夠人手,1個staff做晒收銀+沖咖啡+掃針卡+執枱, 另一個係廚房, 結果我等左半個鐘先有野食.🥲 食物味道好普通,完全唔值呢個價,唯有當買左個地方坐下啦😂
2022-01-27 363 views
🍍 忌廉芝士菠蘿包 $12💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 忌廉芝士超級濃郁,軟滑得入口即溶,每一啖都食到厚厚嘅一層。菠蘿脆皮頗為香甜,麵包亦都相當軟熟,大大個非常足料夾抵食。🤤🌰 黑豆山核桃包 $12💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 上面舖滿粒粒香噴噴嘅白芝麻,核桃既香脆又可口,麵包黑麻麻非常可愛,質感出乎意料的軟熟,啖啖都豐富有層次。😍🍒 忌廉芝士小紅莓包 $18💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 忌廉芝士同樣香濃幼滑,夾埋酸酸甜甜嘅小紅莓相當配合,麵包既軟腍又有彈性,大大個非常飽肚,幾個願望一次過滿足!😋
🍍 忌廉芝士菠蘿包 $12
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)

🌰 黑豆山核桃包 $12

🍒 忌廉芝士小紅莓包 $18

TakeAway
2022-01-16 78 views
🍄 蘑菇薯蓉包 $19💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 薯蓉俾得相當多,味道同口感不俗,亦見到混入咗嘅一片片蘑菇。麵包尚算鬆軟,大大個非常飽肚,食完頗具滿足感。😚🍕 洋蔥辣肉腸包 $19💯 評分:🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5/5)💬 洋蔥爽脆好夠味,辣肉腸帶鹹香唔太辣,上面嘅芝士煙煙韌韌幾濃郁,有啲似個縮水版Pizza,又唔會太油食到好滯。😌🍎 蘋果丹麥酥 $16💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 蘋果醬甜而不膩,口感粒粒分明,丹麥酥亦都香脆可口,牛油嘅香味恰到好處,適當嘅空氣感令到每一啖都充滿層次。😋
🍄 蘑菇薯蓉包 $19
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)
蘑菇薯蓉包
🍕 洋蔥辣肉腸包 $19
💯 評分:🌕🌕🌕🌗🌑 (3.5/5)
洋蔥辣肉腸包
🍎 蘋果丹麥酥 $16
蘋果丹麥酥
2022-01-15
洋蔥辣肉腸包
蘋果丹麥酥
2021-12-23 114 views
見呢度有外賣自取優惠,於是決定買lunch返屋企食~😁🥗 巴馬火腿沙律套餐 $68💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)💬 有4塊parma ham, 味道唔會太鹹,油分啱啱好,沙律菜同車厘茄都好新鮮。😀☕ 熱朱古力 (走甜)💬 飲得出唔係平價朱古力粉沖,澀中帶可可豆香,無加糖都唔會好苦。😌🍝 拿破崙藍青口大蝦意粉套餐 $98💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5/5)💬 有3隻藍青口同2隻大蝦,食落都夠新鮮,意粉有香甜嘅蕃茄味幾好食,包埋個細沙律唔怕冇菜落肚。🙃☕ 熱榛子朱古力💬 聞落好香榛子味,飲落唔算好甜,口感夠滑夠濃郁。☺抵食得嚟味道真係唔錯,份量亦都好足,而且店員有耐心又有禮貌,加埋有上面嘅優惠幾值得支持!😉
見呢度有外賣自取優惠,於是決定買lunch返屋企食~😁
🥗 巴馬火腿沙律套餐 $68
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌑 (4/5)
☕ 熱朱古力 (走甜)
巴馬火腿沙律套餐
🍝 拿破崙藍青口大蝦意粉套餐 $98
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5/5)
☕ 熱榛子朱古力
💬 聞落好香榛子味,飲落唔算好甜,口感夠滑夠濃郁。☺
拿破崙藍青口大蝦意粉套餐
2021-12-23
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
巴馬火腿沙律套餐
拿破崙藍青口大蝦意粉套餐
2020-12-20 1493 views
之前買birthday cake時加入member送左張coupon就黎到期所以即刻黎食喇!之前一直都係食開呢間野既cake/bread/cookie。堂食正餐都係第一次叫左個意粉set ,128蚊有個小salads ,cake and drink. 叫左杯玫瑰花茶,茶包黎無乜好講。意粉都正常,個甜品好好食啊~甜而不膩。女人永遠有2個胃,食完個正餐再食個甜品真係very good。而個pizza係8寸,睇個樣好似樣衰衰咁本身不寄予厚望,不過食落又ok啵,幾重芝士味!

2020-08-22 725 views
Raspberry cheesecake: sweet and sour on the outside, smooth cheese cream on the inside!Chocolate mousse cake: the chocolate mousse is irresistibly rich and smooth!Mango mousse cake: topped with fresh mango cubes, it’s your refreshing dessert option!
TakeAway
2020-07-27 600 views
等阿女期間,到了Crostini坐一坐,人不多,經量體溫後,選了喜歡的煙三文魚芝士牛角包🥐丶焦糖咖啡,便坐下來等候;不久,便取得食物。很喜歡木製的用具,端出來的感覺很滿足! 煙三文魚芝士牛角包🥐沙律菜上鋪上了芝士,再加上煙三文魚片,望上去份量好似不多,但是味道配搭上來真的不錯,若多一點沙律菜,會更平衡到煙三文魚的咸味!以一個牛角包控來說,味道剛好,沒有太乾的感覺,不錯啊!牛角包外脆內軟,切開真的要講少少功夫。焦糖咖啡欣賞它甜度適中,伴以麵包,這是早餐的一個不錯的選擇!

煙三文魚芝士牛角包🥐

焦糖咖啡
欣賞它甜度適中,伴以麵包,這是早餐的一個不錯的選擇!
2020-03-07 478 views
今天下午閑着,便到了杏花邨的Crostini 吃個下午茶,之前早餐也嚐過,印象不錯,便試著看。我點了一杯凍的海鹽朱古力和蒜蓉包。蒜蓉包外觀不錯,加熱後香噴噴的,外脆麵包內裏有點兒乾身,但那杯海鹽朱古力,味道十分不錯,甜度適中配上少許海鹽和濃而滑滑的朱古力,口感不錯!
2020-02-08 744 views
朝早喺度訂完蛋糕後,就順便喺度食埋個light lunch,兩個人叫左個spaghetti lunch set,一個croissant 同一杯latte慢慢嘆☕️黑松露忌廉蘑菇意粉set個set 淨係包個意粉同沙律,個沙律細細份,以麻醬簡單調味生菜同番茄仔,十分開胃意粉彈牙,黑松露香味中和咗忌廉嘅膩,又有十分足料嘅蘑菇Rating:芝士牛角包牛角包基本中整得外脆內軟,不過我原本expect 佢烘熱後入面嘅芝士會係熔化狀態嘅,所以食落發現係一條芝士條嘅時候有少少失望🙈🙈Rating:整體上環境同食物都幾好,適合weekend自己一個或同朋友一齊嚟慢慢食野傾計

黑松露忌廉蘑菇意粉set

意粉彈牙,黑松露香味中和咗忌廉嘅膩,又有十分足料嘅蘑菇

Rating:

芝士牛角包

Rating:

2019-08-08 863 views
Bought some cakes for co-workers and friends! They loved it! We got hazelnut chocolate, chocolate truffle with blood orange 🍊, chamomile, lime, peach 🍑. The prices range are $36-52. The taste is rich especially chocolate flavor.
2019-04-29 754 views
細個嘅時候過生日,媽咪買個蛋糕慶祝已經好高興,唔會理咩味咩造型。人慢慢長大,對食物嘅要求越來越高,我覺得係呢個繁華嘅都市造就咗一班嘴刁嘅平民,其實應該要感激,皆因生存於香港。言歸正傳,講到呢間餅店~一開始就係我同朋友抱怨,而家啲連鎖西餅店越來越多,仲要總要一家喺你附近,隨手可得嘅方便令要求降低到只求外型而忽略咗內在。於是得到朋友推薦,不如試下crostini?第一次試嘅係婆婆生日嘅時候,買咗個柚子慕斯,特別為大家抄襲咗佢哋官網嘅形容:“清甜的柚子乳酪慕絲配上香軟的杏仁海綿蛋糕、柚子及椰子奶油夾心,為你提供一個清新香甜之選。”完美詮釋,最重要嘅係佢唔會好甜,口感更一流,融於口嘅美味,那次,婆婆笑到見牙唔見眼。第二次係同男友嘅週年紀念,不過由於我哋嘅紀念日唔係情人節之類嘅大日子,所以愛慕呢款蛋糕係要預訂嘅。店舖職員都好細心,由預訂到取貨都跟好足。呢款蛋糕以紅桑子夾心,配白朱古力慕絲,有少少酸軟甜美,即使對朱古力誘惑麻麻啲嘅男友都覺得好味。下次,再有需要,都會選擇crostini。店內仲有提供堂食及咖啡,有時間hea嘅話都係好好嘅選擇。

下次,再有需要,都會選擇crostini。

店內仲有提供堂食及咖啡,有時間hea嘅話都係好好嘅選擇。
2018-07-16 1425 views
假日與家人到商場一間叫CROSTINI的麵包咖啡店吃午餐,平時有時有在這裡買麵包,今次試一試堂食的質素 😆 餐廳位子不算多,但大多沙發位,佈局開陽舒適,適合長時間慢慢嘆。我們點了一個意式香腸薄餅、一個蒜香烤豬薄餅。每個都預先切六份,薄批底熱辣辣非常滋味。另外有自選麵包組合,麵包和餡料都是自選。我們試了panini拼三文魚、火箭菜、千島醬和黑松露醬,味道很夾亦很飽。 最後當然要另外再點餐飲,有焦糖鮮奶咖啡、香蕉朱古力和海鹽朱古力,個人認為都非常濃味,朱古力質素很高,餐飲跟食物還有$10折扣優惠! 環境食物都很好,唯一是等候時間要二十至三十分鐘,所以不趕時間下吃會較好。

2018-05-30 976 views
商場入面除左crostini重有starbucks 平時我好鐘意去starbucks既 但係見咁耐都未去過呢間就試試先叫左個辣肉腸pizza 即叫即整又幾有水準喎 pizza邊幾脆 而且味道不錯呢個三文治亦出奇地好味 雖然係凍既(可能係特色) 包係少少脆 而且有黑松露醬即刻好味好多!煙三文魚味道亦不錯呢 如果芝士融融地會更好呢本好似水既其實係Lime mint soda 普普通通 入面冇青檸同薄荷葉有啲失望cafe lattee味道好濃郁 甜度適中 每一次都叫既💕chocolate almond muffin超甜 我一邊食一邊飲水😖😖朱古力味不濃

Lime  mint  soda
Lattee