2024-01-09 16 views
好食嘅薄餅底Pizza唔係到處都有朋友介紹一間尖沙咀新開嘅舖頭藍色做主調好有清新歐陸的感覺店主主打100%橄欖油健康又高質每一款pizza都每日新鮮製造👍Indian Bombay Chicken撲鼻而來嘅印度咖喱和香草味,烤雞肉嫩滑,配埋薄餅底,微辣食起上嚟好香口惹味US Premium sausage pizza個人比較鍾意呢款Pizza,薄餅底鋪上滿滿的芝士、粒粒香腸和翠玉瓜,真系估唔到咁match,味道特別又清新Egg n pork bolognese創新嘅薯蓉批🥔滿滿的燉蛋配上香腸,小朋友最鍾意啖啖蛋香味好滿足Juice beef mince呢款免治牛肉肉醬薯蓉批,入口Juice有紅蘿蔔西蘭花和芝士等材料,好有層次感Sweet Potato Fries粗身番薯條外皮香脆,配蒜蓉蛋黃醬啖啖番薯味,一啲都唔油膩Potato fritters呢款炸物啱晒我,以蔬菜為主有紅蘿蔔絲、薯仔、洋蔥等,外皮香口惹味,食到停唔到口Coleslaw & Fresh Salad椰菜絲配上蛋黃醬,味道酸酸好解膩新鮮野菜拌上甜醋汁,清新又爽甜每款套餐都跟有飲品一杯,選擇眾多汽水、凍檸茶、梳打水、橙汁等
好食嘅薄餅底Pizza唔係到處都有

US Premium sausage pizza

Egg n pork bolognese

Juice beef mince

Sweet Potato Fries
粗身番薯條外皮香脆,配蒜蓉蛋黃醬啖啖番薯味,一啲都唔油膩

Coleslaw & Fresh Salad
椰菜絲配上蛋黃醬,味道酸酸好解膩
新鮮野菜拌上甜醋汁,清新又爽甜

每款套餐都跟有飲品一杯,選擇眾多汽水、凍檸茶、梳打水、橙汁等,梗有一款啱晒大家🥰
2024-01-05
$80 (Dinner)
  • Potato Fritters
  • US  premium  pizza
  • Juicy  beef  mince
2024-01-09 195 views
⭐️Crusta/Pizza Combo(Crusta/Pizza, Fries, Salad, Wing, Drinks各1)🥢Beef Mince Crusta🥢Seafood CrustaCrusta類共6款今次叫左牛肉&周打海鮮賣相麻麻好似好寡咁但係一咬不得了😍內餡滿滿 而且充滿芝士&薯蓉食落好juicy 一個字正!***🥢Bombay Chicken Pizza🥢Premium Sausage PizzaPizza類共8款今次叫左孟買雞肉&優質香腸芝士同配料一啲都唔吝嗇地鋪哂整個面啖啖都有配料好好味孟買雞肉pizza味道濃郁啲香腸pizza有菇&翠玉瓜 味道多層次同新鮮啲唔係講笑真係我心目中嘅No. 1 pizza店!!***🥢Potato Fritters🥢Sweet PotatoFries類共2款 試哂!炸薯絲球&番薯條 配茄汁&沙律醬番薯條正常發揮炸薯絲球有啲驚喜雖然係炸但唔會好油脆得黎又保留薯蓉嘅內軟質感***🥢Coleslaw🥢Fresh SaladSalad類共2款 又係試哂!Coleslaw係沙律醬撈雜菜 邪惡啲Fresh Salad係甜醋拌沙律菜 有名你叫fre
⭐️Crusta/Pizza Combo
🥢Beef Mince Crusta
🥢Seafood Crusta
Crusta類共6款
今次叫左牛肉&周打海鮮
賣相麻麻好似好寡咁
但係一咬不得了😍
內餡滿滿 而且充滿芝士&薯蓉
食落好juicy 一個字正!
🥢Bombay Chicken Pizza
🥢Premium Sausage Pizza
Pizza類共8款
今次叫左孟買雞肉&優質香腸
芝士同配料一啲都唔吝嗇地鋪哂整個面
啖啖都有配料好好味
孟買雞肉pizza味道濃郁啲
香腸pizza有菇&翠玉瓜 味道多層次同新鮮啲
唔係講笑真係我心目中嘅No. 1 pizza店!!
🥢Potato Fritters
🥢Sweet Potato
Fries類共2款 試哂!
炸薯絲球&番薯條 配茄汁&沙律醬
番薯條正常發揮
炸薯絲球有啲驚喜
雖然係炸但唔會好油
脆得黎又保留薯蓉嘅內軟質感
***
🥢Coleslaw
🥢Fresh Salad
Salad類共2款 又係試哂!
Coleslaw係沙律醬撈雜菜 邪惡啲
Fresh Salad係甜醋拌沙律菜 有名你叫fresh啲😗
🥢Teriyaki Chicken Wing
雞翼味道有啲似瑞士雞翼
肉質嫩滑 唔錯
🥢Homemade Choco Cookie
Follow 社交平台& 出post可以得到免費cookie×1
意外地好味!!
質感有少少軟曲奇feel
朱古力粒食落就知唔係用cheap cheap朱古力
自費encore一點也不過份
$10有兩塊!
  • beef  mince  crusta
2024-01-08 31 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯平時食開快餐,啲朋友成日同我講話唔健康,所以我就係度唸,究竟有冇啲快餐又好食又健康。於是乎我喺眾多餐廳中搵到今次依間《Crusta》,創辦人嚟自於歐洲,希望將健康又有營養嘅Pizza帶嚟香港。Crusta嘅Pizza由餅底都已經好講究,餅底用左天然大米酵素和麥芽酵母發酵,同時唔會用到任何牛油,相反就用咗少量橄欖油,所以Pizza脂肪含量同埋熱量都會比較少,啱晒着重健康嘅人士食用。我今次就試左Indian bombay chicken和tokyo fire grilled beef。我自己就鍾意grilled beef,牛肉香烤完內層仲好濕潤,夠哂juicy。除咗Pizza之外,亦都好推介你哋試吓Crusta,同樣係每日新鮮製造,我就試咗juicy beef mince和egg n pork bolognese ,皮身夠晒香脆又多肉汁。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Crusta (尖沙咀)尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Crusta (尖沙咀)

#Eatwithcouple_尖沙咀
#Eatwithcouple_ Pizza

“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”

#hkfoodie #foodiehk #hkfoodies
#hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hkfoodblogger
#foodphoto #hkfoodlover
#hkigblogger #hkigers
#hkinfluencer #hkig #hkblogger
#香港美食
#香港探店
#香港美食推薦
2024-01-06 96 views
係尖沙咀想搵平平地既快餐食,除左大型連鎖店,都有平民小店可以選擇!藍白色既裝修好吸精!有地中海風情!Pizza Combo $79有Pizza 配薯條, 沙律, 烤雞翼同野飲!除左pizza combo 仲有Crusta combo!岩哂一班朋友一齊share 食!每一塊餅底都好薄,而且油份較少,饀料好多!全部芝士都超多,而且有拉絲!每款PIZZA 仲用唔同國家黎分別唔同口味!有西班牙,倫敦,印度,美國,德州,印尼,韓國同日本!食三次左右就可以試哂咁多款唔同口味,真係想同朋友一齊儲齊一套呀XD未上齊菜就忍唔住襯熱食左份嚕😋😋Tokyo fire grilled beef 和風牛肉超多芝士同醬烤過既牛肉!雖然落左洋蔥,不過已經煮淋哂,食落係甜既!Indian bombay chicken孟買雞肉印度等味既PIZZA 比較少見,所以特登叫黎試下,好香印度香料味!同雞肉好夾!London grilled chicken 烤雞肉最正宗既PIZZA味!Sweet Potato炸蕃薯條甜甜地,好好味!Potato fritters入面有薯仔絲同雜菜絲,好似食緊日式天婦羅咁,好有驚喜!

Pizza Combo $79
未上齊菜就忍唔住襯熱食左份嚕😋😋
Tokyo fire grilled beef 和風牛肉
Indian bombay chicken孟買雞肉
London grilled chicken 烤雞肉
最正宗既PIZZA味!

Sweet Potato
炸蕃薯條甜甜地,好好味!
Potato fritters
入面有薯仔絲同雜菜絲,好似食緊日式天婦羅咁,好有驚喜!
  • Tokyo fire grilled beef
2024-01-03 129 views
行開尖沙咀,被呢間藍白色清新小店所吸引🤩,入到去裝修簡潔,比人舒服的感覺☺️。店鋪以快餐形式經營,座位不多,有3張4人台,其餘係靠邊的坐位。食物方面,餐廳著重食物健康,標榜批同pizza,由餡料到餅底都不加牛油🧈,餅底以純天然大米酵素及麥芽酵母發酵,只加入少量橄欖油🫒。點左兩個套餐。🌟CRUSTA COMBO $59套餐包一份薯條🍟(可選蕃薯條/炸蔬菜餅)雞翼、沙律🥗、汽水🥤。▫️SoiJuicy beef mince crusta賣相幾吸引,餡料主要帶牛肉碎同番茄🍅。餅底冇落牛油整,食落吾會好滯,夠晒健康!▫️沙律揀左coleslaw,口感除左酸酸甜甜之外仲有沙律醬味。▫️雞翼就夠晒濃味,又熱辣辣。▫️蔬菜餅炸到卜卜脆,入面係洋蔥絲,紅蘿蔔絲加薯仔絲製作而成。🌟CRUSTI PIZZA COMBO $74薄餅餐最抵食!包一個八吋大薄餅、薯條(可選蕃薯條/炸蔬菜餅),雞翼及汽水,份量超足!▫️沙律揀左新鮮的油醋沙律🥗,口感清新,食落酸酸甜甜幾開胃🤤。▫️Pizza餅底薄而香脆,即叫即製,雞肉同翠肉瓜餡料都鋪到滿滿的。▫️蕃薯條即炸又係好脆口,冇落任何調味,係天然嘅味道👅,夠晒Fresh。✏️沒有加一服務

點左兩個套餐。

🌟CRUSTA COMBO $59

▫️SoiJuicy beef mince crusta

▫️雞翼就夠晒濃味,又熱辣辣。

🌟CRUSTI PIZZA COMBO $74

✏️沒有加一服務費

📍 Crusta (尖沙咀)
2024-01-03
2024-01-02 27 views
去咗尖沙咀呢間食pizza嘅餐廳,餐廳面積唔大,但係食材新鮮, Pizza即叫即整,性價比好高,非常推介鍾意食pizza同西式小食嘅人去。服務員態度好友善,座位坐得舖服牛油果芝士火腿Pizza 上面鋪咗好多好多芝士,Pizza口感好好,加埋牛油果同火腿,非常非常惹味,本人覺得好食過某間連鎖專門店炸甜薯條一般店好少食到甜薯條,呢間嘅甜薯條好好食,好粗身,炸得好脆口招牌牛肉批牛肉批外皮好脆身,一咬開好多牛肉,個醬好好味

牛油果芝士火腿Pizza

炸甜薯條

招牌牛肉批
牛肉批外皮好脆身,一咬開好多牛肉,個醬好好味
2023-12-31 26 views
我最近去了Crusta這家位於尖沙咀的西式薄餅快餐店,非常喜歡他們的菜式和服務。首先,我點了他們的招牌菜式之一,Juicy Beef Mince。這道菜以薄餅為底,上面鋪滿了多汁的牛肉醬,再加上薯蓉、熔化的芝士、生菜和車厘茄。這個組合非常美味,薄餅酥脆,牛肉醬濃郁多汁,配料的搭配也很恰到好處。另外一道我點的菜式是Seoul Spicy Pork Belly,這是一道韓式辣炒豬肉腩。豬肉腩肉質鮮嫩多汁,經過韓式辣椒醬的調味,味道香辣開胃,非常下飯。除了主菜,他們的Potato Fritters也很受我喜愛。這是一道脆皮香脆的薯條,搭配茄汁,口感十分美妙,是絕佳的小食選擇。在Crusta的用餐過程中,我對他們的服務印象深刻。店員態度親切友好,耐心解答我的問題,並提供了快速而有效的服務。整個用餐環境乾淨整潔,讓我感到舒適和放鬆。總的來說,我對Crusta的食物和服務都非常滿意。他們的菜式口味獨特,質量上乘,價格也相當合理。如果你喜歡西式薄餅和快餐,我強烈推薦你來試試Crusta,你一定會有一個愉快的用餐體驗。

2023-12-18
【Crusta|健康嘅熱氣野😜】咪睇我又食Pizza又食炸嘢,今次係食健康食品🍲🥰!店主係西班牙人,將唔少健康烹調嘅創意食法帶嚟香港。「Crusta」係店主自家創作嘅薯蓉批,外型好似隻船仔咁,原來佢哋嘅Crusta和Pizza批底以至醬汁餡料都係自家製,用橄欖油烤炸,份外健康。食咗咩?都係點咗Combo,想食晒佢哋唔同嘅嘢🤪!🍕Crusta係餐廳主打,一定要試吓!Egg n pork bolognese-燉蛋薯蓉中間有條腸仔,意外的好食,同埋新鮮熱辣辣,冬天食好溫暖。Juicy beef mince-牛肉調味得好juicy,有層生菜同洋蔥薯蓉好夾,好味必點!..🍕Crusti PizzaBombay Chicken-濃濃嘅印度香草味感覺,食入口又唔係好濃,雞肉好食,我鍾意個脆薄餅底。Busan Fire Grilled Beef-牛肉偏甜,日韓風味,芝士洋蔥一齊焗得好香,脆薄餅底好易入口,有一啖接一啖嘅感覺。..🍕炸蕃薯條本身我係蕃薯嘅粉絲,見親炸蕃薯條我都會點,今次廚師首先炸得好香,油好少,比得到氣炸鍋無咩油但又脆嘅效果,外皮香脆一啲都唔硬,我好鍾意呀!..🍕炸蔬菜餅外型有少少似日式
【Crusta|健康嘅熱氣野😜】

咪睇我又食Pizza又食炸嘢,今次係食健康食品🍲🥰!
店主係西班牙人,將唔少健康烹調嘅創意食法帶嚟香港。

食咗咩?都係點咗Combo,想食晒佢哋唔同嘅嘢🤪!

🍕Crusta
係餐廳主打,一定要試吓!

🍕Crusti Pizza

🍕炸蕃薯條

🍕炸蔬菜餅
外型有少少似日式天婦羅,其實係用咗紅蘿蔔絲、薯仔、洋蔥等蔬菜炸成。味道好好食,點沙律醬或茄汁都好夾,其實唧啲檸檬汁可能更好味😋

🍕菜絲沙律·雜菜沙律
我係某炸雞店菜絲沙律嘅忠粉,但食過呢度嘅菜絲沙律,真係食出心機高下立見!呢度嘅菜絲沙律夠酸但又新鮮,味道好清新!雜菜沙律不過不失,食咁多炸物係好需要中和返。

🍕BBQ雞翼
每個set跟一隻雞中翼,好捉摸到香港人嘅為食心態,唔使多,一隻就夠頂癮!
雞翼少少蜜糖味,烤焗又比炸嘅健康,仲保持住肉汁,食完都有少少愛上。

🍕飲品
凍檸茶、汽水類,仲有soda water,啱健康朋友。第時唔知會唔會有果汁呢?有就正啦!

🛎️餐牌英文,有廣東話店員可以協助
🛎️有素食,可以向店員查詢

🛶CRUSTA
📍尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
2023-12-24
$90 (Dinner)
2023-12-28 31 views
今晚嚟到尖沙咀嘅Crusta真係食到停唔到口啦!🍕🥩佢嘅東京炭火烤牛肉披薩真係好正,滋味濃郁,加埋美國Johnsonville香腸披薩,夠肉夠味!😋😍仲有多汁牛肉碎脆皮薄餅同滑溜溜嘅雞肉沙爹脆皮薄餅,真係一試難忘!🍕🍗薯仔餅炸得金黃酥脆,外軟內熱,好下飯!🥔🔥最後,自家製朱古力粒曲奇,香甜可口,完美嘅結尾!🍪❤️Crusta絕對係食貨必到嘅好地方,大家一定要試試!👍🏻🌟 #Crusta #尖沙咀必試 #美食推介
2023-12-27 35 views
🍊 餐廳名稱:Crusta (尖沙咀)🐝 味道:7/10環境:7.5/10整體分數:7/10💰人均:$60~80———————————————————一間以健康pizza,用橄欖油做餅底,麵團係用麥芽酵母同天然大米酵素,減去好多不必要既卡路里。鬧市中嘅健康快餐,岩晒都市人!US johnsonville sausage 💰74薄皮pizza,用左翠玉瓜同腸仔做配料。新鮮熱辣即叫即整,芝士份量亦都好多。另外轉左combo,就會有埋沙律,炸蕃薯條,雞翼同飲品。一個餐滿足到好多想食嘅野!tokyo fire grilled beef 💰54日式牛肉pizza,食落甜甜地。幾特別嘅配搭!juicy beef mince crusta💰39用薯蓉,蔬菜,免治牛肉等等組合嘅Crusta。酸甜酸甜嘅味道,值得一試。🗺️ 尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖 🔍#FlavorforToday尖沙咀🚆尖沙咀N2出口,步行約3分鐘
🍊 餐廳名稱:Crusta (尖沙咀)🐝

味道:7/10
環境:7.5/10
整體分數:7/10

💰人均:$60~80
———————————————————

US johnsonville sausage 💰74

tokyo fire grilled beef 💰54
日式牛肉pizza,食落甜甜地。幾特別嘅配搭!

juicy beef mince crusta💰39

🗺️ 尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
🔍#FlavorforToday尖沙咀
🚆尖沙咀N2出口,步行約3分鐘
2023-12-24 206 views
嚟到尖沙咀睇燈飾之前,諗住下午茶食少少嘢,經過利威商業大廈見到呢間快餐店 Crusta,望下餐牌一人餐都好豐富呀,套餐除咗Pizza或者批之外,仲有雞翼、炸物小食、沙律和飲品。人均消費都唔使$80,好抵食呀!餐廳仲選用健康嘅橄欖油製食物,而且每日新鮮製造,估唔到快餐店都可以健康又好食,下次嚟尖沙咀又多個選擇!✨London Grill Chicken 🍕✨Seoul Spicy Pork Belly 8吋嘅Pizza 🍕香脆足料,加上餅底嘅蕃茄同芝士,味道豐富,因為即叫即製嘅關係,所以要等一等啦~Seoul Spicy Pork Belly 只係少少辣,怕辣嘅我都食咗一半🤤🤤 ✨Potato Fritters ✨Sweet Potato 🍟炸物小食分別有蕃薯條同炸蔬菜餅,兩者同樣香口,味道唔會太濃,夠晒健康!✨Classic Seafood Chowder我最鍾意呢個經典車打芝士海鮮批,夠晒 juicy,上面仲有層薯蓉㗎😋 批底仲有芝士🧀️ 身為芝士控一定要試試~
London Grill Chicken
London Grill Chicken
Seoul Spicy Pork Belly
Potato Fritters
Classic Seafood Chowder
人均$80起|尖沙咀|pizza|crusta🇺🇸US johnsonville sausage Pizza 🍕 以約翰遜維爾香腸為特色,為整個披薩增添了豐富的肉香味道。🐂Juicy beef mince crusta牛肉碎的餅底非常多汁🇰🇷Seoul spicy pork belly pizza辣豬肉腹的辛辣味道和獨特的口感與披薩的酥脆餅底完美融合,帶來了一種令人垂涎欲滴的美味。🇮🇩Indonesian satay chicken crustard沙爹雞肉的濃郁香料和烤制的雞肉口感與餅底相得益彰這些披薩口感豐富,口味獨特,每一口都能帶給你滿滿的美食享受。無論是喜歡牛肉、辣味還是亞洲風味的人,都能在這些披薩中找到滿足自己味蕾的選擇。——————為食分界線——————📍 Crusta (尖沙咀)尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖人均消費: $80
人均$80起|尖沙咀|pizza|crusta

以約翰遜維爾香腸為特色,為整個披薩增添了豐富的肉香味道。

🐂Juicy beef mince crusta
牛肉碎的餅底非常多汁

沙爹雞肉的濃郁香料和烤制的雞肉口感與餅底相得益彰

——————為食分界線——————
📍 Crusta (尖沙咀)

人均消費: $80
2023-12-22 33 views
每次食完pizza都好有罪惡感,原來pizza都可以食得健康,尖沙咀有一間標榜由饀料到餅底都唔會加牛油或起酥油。今日就同朋友去試下佢。Crusti Pizza COMBO $74London grilled chicken pizzapizza味道同坊間pizza 一樣好食,但唔同既係食完冇咩罪惡感。餅底係以天然大米酵素及麥芽酵母發酵,而且餅底較為薄身,非常脆。Potato fritters 由紅蘿蔔絲、洋蔥絲同薯仔絲炸成,口感好似食緊天婦羅咁,非常推薦。雞翼隨餐仲有雞翼一隻,味道不錯。Lemon tea(+$5)Crusta COMBO $59Juicy Beef Mine批面有芝士、薯蓉、西蘭花、紅蘿蔔,真係色香味俱全。批底有滿滿既免冶牛肉,口感豐富。蕃薯薯條香脆之餘又冇乜罪惡感。附餐都有雞翼一隻。Lemon tea(+$5)最後仲忍唔住叫多個牛肉pizza同雞批Tokyo fire grilled beef $55和風牛肉味pizza,味道新穎。Sweet chili thai chicken $37外層都係鋪有芝士、薯蓉、西蘭花、紅蘿蔔,口感豐富,底層泰式雞肉嫩滑多汁。Crus
今日就同朋友去試下佢。

Crusti Pizza COMBO $74

London grilled chicken pizza

雞翼
隨餐仲有雞翼一隻,味道不錯。
Lemon tea(+$5)

Crusta COMBO $59

Juicy Beef Mine
批面有芝士、薯蓉、西蘭花、紅蘿蔔,真係色香味俱全。
批底有滿滿既免冶牛肉,口感豐富。
蕃薯薯條
香脆之餘又冇乜罪惡感。

附餐都有雞翼一隻。

Lemon tea(+$5)

最後仲忍唔住叫多個牛肉pizza同雞批
Tokyo fire grilled beef $55
和風牛肉味pizza,味道新穎。

Sweet chili thai chicken $37

Crusta (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖
2023-12-08
  • London grilled chicken pizza
  • Potato fritters
  • Juicy Beef Mine
餐廳:Crusta地點:尖沙咀赫德道菜式:薄餅餐牌:Crusta,Crusti 薄餅,小食,飲品,都有套餐。呢度套餐包一款Crusta($59)或者Crusti薄餅($74),一款薯條,一款沙律,同一款飲品,可以加$5升級檸檬茶/凍奶茶。呢度標榜Crusta同Crusti 薄餅無用牛油同唔健康脂肪,新鮮製作,可以健康食快餐。去落完order店員就會送上食物。US Johnsonville sausage crusti pizzaUS Johnsonville sausage crusti pizza薄餅用鐵網同木板上枱,一客6片。餅底薄脆,味道果然清淡,食得出既健康。餅底上面都好多料,有好多腸仔粒,菇粒,翠玉瓜片,同厚厚芝士,灑上香草。食落濕潤,口感脆中帶滑,腸仔味濃。Juicy beef mince crustaCrusta份量就細好多,係同pizza一樣批底,上面有好多牛肉醬,加上薯蓉,熱熔芝士,生菜同車厘茄,口感係脆批底夾牛肉醬味,好有特色。用紙兜同紙盒包好。Potato frittersPotato fritters一大兜,係大大舊鹹香脆薯格,香脆可口,配有茄汁更好味。蕃薯條蕃
餐廳:Crusta
地點:尖沙咀赫德道
菜式:薄餅

蕃薯條
蕃薯條係粗身,食落甜甜地,配有白色香滑醬。
Fresh vinaigrette salad

Fresh vinaigrette salad
Fresh vinaigrette salad細細兜,係新鮮沙律菜加洋蔥絲同車厘茄,仲有菠蘿,醬汁係酸汁。

雞翼
雞翼用紙袋裝住,個汁甜甜地好味道,肉都好嫩。
跟餐包大路汽水,梳打水同橙汁。
冰檸檬茶,橙汁

橙汁
橙汁係用Minute Maid,有好多果肉。跟餐包。
冰檸檬茶 跟餐加$5
冰檸檬茶有三片檸檬,已經加左糖,夠甜。
朱古力曲奇

仲有朱古力曲奇送。
US Johnsonville sausage crusti pizza combo

今餐試左呢度crusta同crusti pizza,果然感覺健康。小店入面有三張枱同一張長枱,今日去都滿座要等位。
2023-12-21
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$69 (Lunch)
2023-12-21 126 views
健康西班牙快餐店 價錢唔貴之餘 佢哋嘅recipe都係偏健康 性價比幾高😆我哋要咗個Crusta Combo 💰$59成個set有薯條 一隻雞翼一個沙律仔同埋Juicy beef mince 個餡係由牛肉同蕃茄去整 個味有小小似肉醬意粉個餡咁🍅但值得一提既係 佢地個批底唔係用牛油或者酥皮油去搓 食落完全唔油 佢淨係加咗少少橄欖油整 令到個批唔會好乾身又比較健康但就冇咗平時批底嗰種牛油香薯條就係用番薯條去做 食落幾香口 個口感有少少似台灣嗰啲臭豆腐條🤣🤣另外我哋要做一個Crusti Pizza Cambo 💰$74個set同上面既大同小異 只不過係beef mince換咗個Pizza同個番薯條變咗做蔬菜薯條🍟Pizza上面係有小小辣嘅豬肉片同埋洋蔥🧅食落幾惹味 醬汁味都幾濃蔬菜薯條個味道都唔錯 好脆口如果點埋沙律醬食仲好食🫣另外每個set都會分別包杯嘢飲我哋分別揀咗凍檸茶同凍奶茶🥤 就正正常常啦😌Ps而家follow佢哋社交平台同埋post佢哋嘅相仲會有曲奇送添😂都幾好食㗎

我哋要咗個Crusta Combo 💰$59

蔬菜薯條個味道都唔錯 好脆口
如果點埋沙律醬食仲好食🫣

另外每個set都會分別包杯嘢飲
我哋分別揀咗凍檸茶同凍奶茶🥤 就正正常常啦😌

$66.5 (Dinner)