2021-08-04 314 views
已經好想去吃那邊的pizza好大件,然後八月嘛去買買看,可惜我拿支付寶的他們只有八達通,唯有借家人,趕他上班前過去買,七點多去到,他們說十二點後⋯⋯幸好可以先訂店説我可以叫他整先整大概半小時我預5點去拿4點半叫他們整,20吋挺大,不過拿到家大概5點幾,但吃下去又不感覺好熱⋯⋯拿回去打開即食兩件已好飽🤣其他用好多保鮮紙包好大概兩個人至三個人,分了兩天三天吃~不過挺麻煩的,試一次就好

店説我可以叫他整先整大概半小時
我預5點去拿
拿回去打開即食兩件已好飽🤣其他用好多保鮮紙包好
大概兩個人至三個人,分了兩天三天吃~
不過挺麻煩的,試一次就好
2021-07-16 490 views
以前係西貢幫襯過,聽講老闆係海外比賽都有得獎,個陣已經對佢哋嘅蛋糕念念不忘估唔到依家黃大仙南館開咗分店,更加方便咗有別於其他連鎖麵包店,佢哋嘅廚房就係店內, 麵包真係新鮮出爐同埋見到個製作過程都好乾淨衛生,食得放心卷蛋質素一如既往地好, 高質!另外蛋撻超靚又好香, 減緊肥都忍唔到要食真係好香滑。 仲有好少見嘅紅豆餅、綠豆餅皮薄料靚, 連我老公咁嘴刁都話中意!! 其他麵包都好新鮮好吸引, 又大隻又香, 好想快啲試晒全部包呀
估唔到依家黃大仙南館開咗分店,更加方便咗

同埋見到個製作過程都好乾淨衛生,食得放心

真係好香滑。
仲有好少見嘅紅豆餅、綠豆餅
皮薄料靚, 連我老公咁嘴刁都話中意!!

2021-07-03 402 views
最近係黃大仙中心新開左間麵包舖🍞,麵包舖地方都幾大幾寬闊,不過d麵包就無咩特色,都係d普通港式麵包🥖🍞🥯,價格就大概$8-$12到我買咗個朱古力包食,麵包份量都ok;味道來講,都幾鬆軟,幾多朱古力🍫⋯⋯麵包外面有啲朱古力粒,𥚃面有少少朱古力餡醬,唔會話太甜👌🏻朱古力麵包盛惠$9,性價比一般啦;不過,我覺得付款方式可以再改進下,現時只係得現金同八達通付款💰,同埋早上店員得一個,收銀、放新鮮麵包上架、執野抹野都係佢,如果人多真係應接不下😂

2021-06-23 389 views
終於係黃大仙開咗,所以決定去幫襯下。價錢好似比一般包鋪貴。態度幾好。同埋keep住有麵包/糕點新鮮出爐。Mufiins鬆軟,但係偏油,易散。味道正常,但朱古力味偏甜。會咬到唔少朱古力粒。鬆餅,都ok,算多cranberry,味道唔算甜。雞尾包個樣幾靚,不過味道真係一般。小編覺得性價比極低,a1麵包舖價錢,不過質素幾低,一般包鋪好食d。另外就係個衛生可能要好d,好多麵包都係就咁放係到,冇野cover。

鬆餅,都ok,算多cranberry,味道唔算甜。

雞尾包個樣幾靚,不過味道真係一般。

2021-06-21 401 views
上星期五試業的麵包店,終於有一間不是連鎖麵包店,可以品嘗港式麵包,見選擇都不少仲有西貢店人氣蛋糕,遲些再試。第一次當然先試菠蘿包,每個7元熱辣辣,價錢都算合理。菠蘿皮不太甜和結構夠堅固,不會未食先脱皮,值得追捧,正☺放工再經過買了一條法包18元,這款法包是又長又軟,唔多對路,翌日打開切,港式長麵包,不算是法包,超失望。希望麵包店要改善法包配方最後是八達通機,由第一天到今天第四天都話有問題不能服務,要付現金

菠蘿包
法包
菠蘿包
2021-06-21 380 views
黃大仙中心開咗間新嘅麵包店呀,唔知大家有冇聽過,叫culture bakery,文化烘焙,之前裝修塊板好似寫住係台灣烘焙冠軍之類嘅字眼,所以期待咗好耐🤣位置係南館最下面嗰層,近地鐵站出口,好易搵。唔知係咪因為新開,人都幾多,全場好熱鬧咁。一行入南館,已經聞到香味,我先俾出面凍櫃嘅香芋奶凍卷吸引咗,芋泥控一定要試,呢個都幾大個,眼見至少可以切四件,價錢亦好平,35一大個,出面講緊d卷都過百,所以呢個真心抵食,不過芋泥再多啲就更好。另外仲有抹茶味、牛乳味同朱古力味,要試晒幾隻味需要d時間,建議可以切開一件件,俾我呢啲一個人住嘅人可以多啲選擇🤣買一個返黎要食幾日,救命吖🤣