2021-06-21 380 views
黃大仙中心開咗間新嘅麵包店呀,唔知大家有冇聽過,叫culture bakery,文化烘焙,之前裝修塊板好似寫住係台灣烘焙冠軍之類嘅字眼,所以期待咗好耐🤣位置係南館最下面嗰層,近地鐵站出口,好易搵。唔知係咪因為新開,人都幾多,全場好熱鬧咁。一行入南館,已經聞到香味,我先俾出面凍櫃嘅香芋奶凍卷吸引咗,芋泥控一定要試,呢個都幾大個,眼見至少可以切四件,價錢亦好平,35一大個,出面講緊d卷都過百,所以呢個真心抵食,不過芋泥再多啲就更好。另外仲有抹茶味、牛乳味同朱古力味,要試晒幾隻味需要d時間,建議可以切開一件件,俾我呢啲一個人住嘅人可以多啲選擇🤣買一個返黎要食幾日,救命吖🤣