2014-10-04
原本打算再食他們的炸魚薯條,但坐低才發覺原來他們的午餐menu不是每天一樣,今日無炸魚薯條,那一刻真係想即走!但剛剛那個好似老細的男人熱情地幫我們開門真係唔好意思。其實之前的星期六已打算再食炸魚薯條,但等到11:30,他們都仲未開門,所以今日先會再來。無辦法,唯有叫過其他,2個人叫左一個日式咖喱魚飯(叫飯係因為不喜歡他們的港式白灼意粉),另外叫了一個燒春雞配薯菜。個日式咖喱魚飯的味道同屋企煮的咖喱磚無分別,而D炸魚好硬,好似番炸咁,唔好食。燒春雞配薯菜,唔記得60幾定70幾,但一D都唔值,半隻扁晒的春雞,好細隻,賣相又唔好,肉質超乾,好似白灼豬肉咁。D薯角超少又燶,配菜係大大片的內地紅蘿蔔同翠玉瓜,味道偏咸,食左呻笨!對不起,因賣相不討好,完全沒有意慾影相。這應該是我最後一次光顧了,不會再為唔知邊日有的炸魚薯條而來。