2010-07-20
睇食評,好多人都話好甜又唔好食,搞到我都唔敢試。但我覺得都係要自己試下先得! 而且咁多人話唔好食又唔見佢執立?! XD40蚊就已經有6個,我同FD share揀左三個味。 爆炸糖朱古力 忌廉芝士 + 雜莓 檸檬 + 藍莓 爆炸糖朱古力 上面係朱古力牛油,下面都係朱古力,再灑上小小脆既糖粒。朱古力牛油唔係好膩,而且好濃朱古力,有D爆炸糖脆下都幾得意。下面既朱古力蛋糕好北鬆化,朱古力味都掌握得不錯。忌廉芝士 + 雜莓 上面係忌廉芝士,下面都係紅色既雜莓味蛋糕。忌廉芝士topping味道有D奇怪,質地實左D,可能係因為cream cheese吧...唔係幾好食下面既紅色蛋糕有D嚇人,紅得有D過份,但係CUPCAKE就係咁五顏六色架啦 D果味就幾好味 食得到有幾款berry,不過質地可以再鬆化D。檸檬 + 藍莓 上面係檸檬牛油,下面都係藍莓蛋糕。檸檬牛油幾好味,好滑;藍莓蛋糕味道最好 雖然食到係落藍莓香精,但係藍莓味做得唔假,而且好香。 中間仲有幾粒藍莓食下,驚喜! 但質地過實,而且太過鬆散啦。味道都不過不失,以呢個價錢簡直係添。外形都做得好靚,味道選擇算多,想食既話我會一定會再幫襯。 但始終
40蚊就已經有6個,我同FD share揀左三個味。
爆炸糖朱古力
忌廉芝士 + 雜莓
檸檬 + 藍莓
味道都不過不失,以呢個價錢簡直係添。外形都做得好靚,味道選擇算多,想食既話我會一定會再幫襯。 但始終CUPCAKE都係較甜既食物,唔會食得多,不過我都會繼續支持!!