2021-06-01
每次嚟到銅鑼灣希慎,我都會去誠品行吓順便去天仁買杯奶茶😎 今次同家姐過咗嚟誠品,佢突然想飲嘢,佢就推介咗我飲呢間「走杯」! 唔知係咪太耐無行誠品,真係唔知呢度多咗一間茶飲店👀 又多一款新選擇,唔洗成日飲天仁咁悶😆話明「走杯」就知呢間店係提倡環保♻️,佢哋歡迎自攜環保杯,如果你需要紙杯就要加$2,全數會捐俾環保機構💁🏻♀️呢度有多款水果茶、冰沙、鮮乳等,好多望落都好健康咁🙊 另外血糖控制不佳人士,都可以揀可以轉麥芽糖醇製做嘅款式。另外亦有蔗糖可以選擇。上次家姐揀咗金鑽鳳梨綠話好飲,今次就試吓其他款睇吓得唔得先🙈❤️ 萊姆黃金烏龍 $28呢個係走杯推介第6位🤙🏻 第一啖飲嗰時嚇親,都幾酸🤣 本身以為係因為少糖所以咁酸,原來係未搖勻😌 搖勻之後酸度減低唔少,飲落都幾fresh又開胃,青檸味突出。好飲度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)❤️ 萊姆洛神花 $26呢個係走杯推介第7位!呢杯飲落唔太酸,啲糖平衡咗洛神花本身獨有嘅酸味。洛神花有降血壓同改善睡眠功效,飲完的確覺得有寧神作用😴 不過月經期間或寒底人士就避免飲用喇!好飲度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)佢有部份茶飲款式都係偏健康類,唔會太過甜
上次家姐揀咗金鑽鳳梨綠話好飲,今次就試吓其他款睇吓得唔得先🙈 ❤️ 萊姆黃金烏龍 $28
好飲度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
❤️ 萊姆洛神花 $26
好飲度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
佢有部份茶飲款式都係偏健康類,唔會太過甜,而且味道唔會好假,飲落都幾fresh。下次會想試吓佢個金鑽芋圓🤤