2024-11-10
CoCo壹番屋專門食咖喱,而家開到來淘大商場,日日都好多人排隊。難得假期經過唔係太多人,門口攞票,大概等了10分鐘左右就入去了。餐牌圖文並茂,價錢不包飲品,最平加$23可以有一個餐湯或者沙律,再加飲品。特製吉列豬扒庵列咖喱 $103 因為係特製豬扒,所以比普通「吉列豬扒咖喱飯 $86 」貴啲,問店員有什麼分別,佢回答是好食啲。奄列雞蛋香滑,包着珍珠米飯,咖喱可以選擇辣不同的級數,特製吉列豬扒可能真的是貴一些,所以厚肉豬扒入口酥脆,選擇了一級辣度的咖喱,所以不是太辣。流心芝士吉列豬扒庵列咖喱飯 $103因為是流心芝士吉列豬扒,所以比較貴,豬扒是有芝士拉絲的,豬扒炸得不錯,入口甘香。紅酒燴牛肉庵列飯 $83 紅酒味道不是十分濃郁,但由於辣度是揀了第三級,所以入口都幾辣,牛肉的份量非常少,而且牛肉是非常普通的肥牛片,感覺唔抵。可以加水果蜂蜜中和咖喱的辣度。套餐加$23 ,選擇了和沙律和凍咖啡,沙律份量不是太多,咖啡也是非常普通。三個人埋單$343 ,需要+1服務費,老實說,這個價錢可以有更多的選擇,咖喱味道還是不錯的,間唔中嘗試吓還可以。
特製吉列豬扒庵列咖喱 $103
流心芝士吉列豬扒庵列咖喱飯 $103
紅酒燴牛肉庵列飯 $83
可以加水果蜂蜜中和咖喱的辣度。