2024-11-13 1218 views
經典美國菜西餐廳首選 Dan Ryan's Chicago Grill 😎 除了單點外還有一人,二人,四人餐提供😊 點餐後即時送上籃熱辣辣餐包,餐包有三款口味,配上自家制士多啤梨忌廉醬可口美味😊 雖然是免費但絕不馬虎😋招牌凱撒沙律,無諗過跟一人餐沙律菜大碟到兩個人食都夠,菜很新鮮脆嫩可口😋每片菜都均勻沾了沙律醬令菜更加好味。蜆肉周打湯 用傳統做法比較濃杰。炭烤封門牛柳, 牛味香濃烤至表面焦香,選了七成熟中間呈鮮嫩粉紅色,配黃芥末醬及幼鹽都是不錯的選擇。香烤味噌比目魚,薯蓉軟滑細膩,南瓜烤得很腍,一口一啖入口甜滑😋比目魚煎得外香內嫩還帶著淡淡味噌味😋美式雪糕新地,賣相相當有懷舊感,讓人回味童年時光,忌廉幼滑順口,雪糕香滑,面層撒上花生碎,底層有朱古力醬令味道增加層次😋朱古力布朗尼,朱古力醬甜度剛好不會過甜,布朗尼的朱古力味特濃入口滑溜,除了面層淋上朱古力醬,旁邊還有拖肥醬汁增加口味層次😋

蜆肉周打湯 用傳統做法比較濃杰。

2024-11-06
Dinner
2024-10-19 1815 views
嚟到尖沙咀經常都一定唔可以行路海運大廈,即係大家所識嘅海港城,因為喺呢一度除咗有名牌之外,更重要係食嘅方面絕對係稱得上超乎水準,😛有啲更加係平時行街都好少會遇到嘅餐廳有啲甚至係一個特色,🥰西餐我哋都成日食得多啦,但係喺海港城同樣都有一啲正宗嘅美國西餐廳可以作為一個幾唔錯嘅dinner Place, 😚就係Dan Ryan’s Chicago grill 。 喺呢一度就可以食到最正同埋最正宗嘅美國菜,尤其是美國菜着重嘅就係烤,而且香味十足🤩Beer Battered Fish and Chips啤酒黃金炸魚— 🐟相信無論係美國又好或者英國都好 Fish and chips🍟永遠都係一個最經典嘅菜式,最重要嘅當然就係炸魚一定要係個脆漿夠晒薄,🐟而且空氣感十足,咁食起上嚟就完全感覺唔到油膩嘅狀態。🐟另外魚呢亦都係用佢哋嘅鱈魚相對嚟講肉身就比較軟啲咁就可以食到好輕盈嘅炸魚,🐟而且裏面都仲係保持咁濕潤,絕對係正宗之選。 🍟薯條當然就係用粗身嘅薯條裏面嘅都包含咗唔少嘅薯仔蓉配合埋佢哋嘅櫻桃辣椒他他醬清新得來又帶點濃郁,份量仲要夠晒大,兩個人食都未必食得晒㗎🍟BBQ Chicken烤半雞— 🐥烤雞翼

啤酒黃金炸魚—

BBQ Chicken烤半雞—
BBQ Chicken烤半雞
🐥烤雞翼都係一個睇落去好容易,但係實質上做得好嘅,都唔係容易嘅事。 🐥首先就要有濃郁嘅BBQ醬不停咁樣喺烤雞焗緊嘅時候要搽上去保持肉嘅鮮嫩同埋鎖住裏面嘅雞肉汁。🐥同時火候溫度又要控制得好好所以切嘅時候除咗係雪白嘅雞肉之外,🐥亦都會見到有唔少嘅肉汁係滲緊出嚟,所以代表全部精華都喺晒度係一個好高質嘅菜。 🐥同樣都有脆炸薯條作為side dish 咁就夠晒飽。🐥

8oz Hanger Steak炭烤封門牛柳—
8oz Hanger Steak炭烤封門牛柳
🥩最後作為美國嘅代表絕對唔可以少得烤牛柳,🥩尤其是牛扒或者係漢堡不嬲都係食美國菜必定唔可以少嘅菜式,🥩牛柳追求嘅就係啖啖肉雖然係咁樣,🥩但係仍然可以保持鮮嫩嘅狀態,通常食牛柳嘅話medium五成熟就係最好,🥩可以見到切開之後係好Perfect嘅外層係啡色裏面逐漸油粉紅變紅,好靚嘅漸層,🥩但最精彩嘅就係成個牛柳都幾乎係冇筋,所以係每一啖都好似食緊牛油一樣咁香咁嫩滑,🥩除咗有燒汁之外係牛扒慢慢咁樣滲透出啲肉汁都係精華所在所以完全可以表現到呢一度對溫度嘅控制火候嘅控制係絕對出色,🥩所以係要高度推介🥩

Dan Ryan’s Chicago grill
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖
BBQ Chicken烤半雞
Beer Battered Fish and Chips
[ Dan Ryan‘s Chicago Grill ]想食美國菜必定會諗起Dan Ryan,今個月做緊美國月慶祝優惠,價錢上更加抵食🇺🇸‼️✿ Chicago Set APPETIZERS招牌凱撒沙律MAIN COURSES8安士炭烤封門牛柳 $348封門柳經炭烤更香口,另外有薯條🍟、栗米🌽伴碟。DESSERTS自家製布朗尼蛋糕朱古力士多啤梨🍓推介必點Brownie,熱辣辣淋上焦糖朱古力醬,好邪惡😈😈。✿ 水牛城雞翼 原價$108 特價$78最近做緊美國月•經典菜式優惠,水牛城雞翼只售$78,雞翼酸酸辣辣,非常惹味。✿ 三重芝士焗通粉 $168三重芝士🧀🫕有瑞士芝士、車打芝士、古也芝士、芝士味夠濃郁,入口偏濕潤。總結🫦餐廳環境舒服,仲有唔少酒精飲品,好啱邊食邊飲住傾🍹🍹。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿Dan Ryan’s Chicago Grill地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖電話: 27356111✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ Dan Ryan‘s Chicago Grill ]

✿ Chicago Set
APPETIZERS
招牌凱撒沙律

MAIN COURSES
8安士炭烤封門牛柳 $348
封門柳經炭烤更香口,另外有薯條🍟、栗米🌽伴碟。

DESSERTS
自家製布朗尼蛋糕朱古力士多啤梨🍓

✿ 水牛城雞翼 原價$108 特價$78

✿ 三重芝士焗通粉 $168

總結🫦
餐廳環境舒服,仲有唔少酒精飲品,好啱邊食邊飲住傾🍹🍹。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Dan Ryan’s Chicago Grill
電話: 27356111
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 麵包籃
2024-08-07 1292 views
📍尖沙咀最近晚晚捱夜睇巴黎奧運,要搵日早起身去食lunch真係要夠動力🤯Dan Ryan’s, 本地老牌美式餐廳,成立於1989年;出名muffins, 熟成牛扒等;以前天花版有可移動火車,好有特色;而家喺香港則一共有三間分店今日首先點咗個每次必叫嘅starter: potato skins; 焗薯皮上有芝士、煙肉、蔥、soar cream,極之美味😋至於主菜,是日選咗佢哋嘅lunch set,分別係Baby Pork Ribs同八安士炭烤封門牛柳(套餐包括飲品、沙律或餐湯)先講Baby Pork Ribs, 慢煮BB豬排骨塗上燒烤醬,鮮嫩多汁,同埋一定要徒手食先可以食出真滋味🤤至於炭烤封門牛柳,肉汁鮮味,可加mustard和鹽,再配以熱辣辣薯條,就好似乒乓球雙打比賽咁,缺一不可🥳最後是日係同朋友慶祝生日,所以店方送上我最喜歡喜愛嘅New York Cheesecake同埋唱生日歌,服務態度好好👍
📍尖沙咀
Baby  Pork  Ribs
8oz  Hanger  Steak
New  York  Cheesecake
2024-07-24 2695 views
美食平台有優惠,倆小口子遂在假日的非繁忙時段闖到尖沙咀海港城的Dan Ryan’s去品嚐美食。Dan Ryan’s除了尖沙咀,太古亦有分店,可惜試過太古的Dan Ryan’s,發覺其出品有點點兒強差人意,質素遠遜於尖沙咀。或許這就是師傅的功架,即使有一樣的餐牌、相同的來貨,在不同的廚師會有不同的演繹。是故人們總說中環IFC的「利苑」,其出品乃屬群店之首。儘管太古Dan Ryan’s享用折扣的時間更具彈性,小的還是選擇來到尖沙咀。自己饞嘴口勺,不介意地理環境,食物質素才算至為重要。五時來到Dan Ryan’s,在這閒暇時段餐廳依然擁數檯食客,看樣子全部均利用折扣平台,不然便是餐廳的職員自己邀請親朋戚友到臨聚餐。由於選取了折扣優惠,主餐牌可享半價,卻不包含套餐或其它的推廣優惠。用餐時間限時一個半句鐘,老伴一向狼吞虎嚥,小的即使吃得慢,但同樣追求效率,是故個半小時綽綽有餘。五時進場六時半交檯,餐廳仍可再做多兩輪的暢旺晚市。香港人勤奮努力,商家英明果斷,難怪經濟可蓬勃發展。雖然折扣不包飲料,但吃牛扒薯條又怎能沒杯凍飲?老伴點了一杯水果賓冶,為炎炎夏日製造點冰涼舒爽。追求環保,許多餐廳現在都主將

雖然折扣不包飲料,但吃牛扒薯條又怎能沒杯凍飲?老伴點了一杯水果賓冶,為炎炎夏日製造點冰涼舒爽。追求環保,許多餐廳現在都主將走飲管,Dan Ryan’s提供飲管,不過卻是紙質飲管,既方便又環保。
自從在加拿大品嚐過至高無尚的滋味洋葱湯,老伴與小的均愛上此道。Dan Ryan’s之洋葱湯雖未達極至,卻仍造得香濃惹味,在熱湯上面鋪了一層結實的厚芝士,二者互相輝映雙得益彰。

老伴最喜歡吃雞翼,與其叫細份六隻,不如乾脆點夠一打,吃不完還可兜著走。餐廳之水牛城雞翼水準不錯,雖然食材有點瘦弱,但勝在外邊包裹著豐富的醬汁。比不上紐約時所嚐過的驚為天人,但仍算不過不失。小的發現在鄰近Cheesecake Factory製作的水牛城雞翼愈炸愈乾,每下愈況。
主菜方面牛扒自是不可劃缺,大份量的T骨扒或斧頭扒倆小口子吃不來,在牛柳與肉眼之間老伴揀了她們的炭烤紐約牛扒。New York Strip是有名的扒類美食,記得在美食真人秀的電視節目中,星級名廚Gordon Ramsay曾經不只一次介紹過這款菜式,而且New York Strip更屬於他旗下餐廳裡的一項主打名菜。不知Dan Ryan’s所製作之New York Strip弄得又是如何?

牛扒可配薯蓉或者薯條,由於咱們吃了水牛城雞翼已相當熱氣,小的遂選擇了前者。一份炭烤紐約牛扒出場,除了薯蓉還有一整條的粟米。每項配菜均與小的之口味相符,不似那些西蘭花、胡蘿蔔甚或是最難頂的三色豆,見著也感不開胃。說起來小的其實很懷疑,世界上到底有沒有人會打從心底地喜歡三色豆?
薯蓉軟滑細膩,粟米在大焗爐裡熱烤,所以也見滋香四溢。至於主角牛扒仍甚夠水準,有咬口而不覺堅靱,兼且牛味豐富。對於愛牛的老伴來說這份肉香才叫夠勁。

半飽不飽,最後咱們加了一客芝士餅。可惜芝士餅芝味不足,顯得平淡沒趣。質素遠差於Cheesecake Factory之出品。
2024-12-27 111 views
臨近聖誕,尖沙咀海運商場每日都人頭湧湧,大家都來映相打卡,之後當然要醫肚啦!在海運3樓的「Dan Ryan's Chicago Grill」是典型的西餐廳,紅紅的門面非常吸睛,店前有聖誕樹和聖誕花,充滿節日氣氛。餐廳很大,座位寛闊舒適,播著柔和的音樂,感覺輕鬆。套餐有6款,可以選擇周打蜆肉湯或凱撒沙律,還有甜品,沙律菜非常新鮮,份量足夠,蜆肉湯內有兩大舊魚肉,很鮮甜。服務員遞上3款餐包,暖暖的,鬆軟的《炭烤封門牛柳》$348六成熟的牛柳切成小塊,烤得剛好,肉質細膩,配合醬汁或海鹽,味道更進一步提升。《香烤味噌比目魚配薯蓉》$298比目魚軟嫩滑溜,營養價值高,大人小孩皆喜歡,配上薯蓉、西蘭花和烤南瓜,美味又滿足。《布朗尼蛋糕朱古力士多啤梨》《雪糕新地》甜品也很出色,鋪滿焦糖朱古力醬的朱古力蛋糕,暖暖的非常濃郁。雪糕上有滿滿滑溜的忌廉,甜而不膩,相當滿足。

餐廳很大,座位寛闊舒適,播著柔和的音樂,感覺輕鬆。

服務員遞上3款餐包,暖暖的,鬆軟的

《炭烤封門牛柳》$348

《香烤味噌比目魚配薯蓉》$298

《布朗尼蛋糕朱古力士多啤梨》

《雪糕新地》
雪糕上有滿滿滑溜的忌廉,甜而不膩,相當滿足。

2024-12-16
$300 (Dinner)
2024-12-24 77 views
一行入餐廳好似用左隨意門咁去左美國餐廳咁🥰餐廳既設計都美國感覺🇺🇸另外周圍既佈置都充滿聖誕氣氛🎄 好迎節❣️餐廳嘅店員每個都好nice,見到有小朋友🧒🏻👧🏻就會主動地送上氣球🎈,好親切也~坐低左後店員也很快送上了有3款的麵包🥯及自家製的士多啤梨cream🍓 3款麵包嘅質感都不同,有軟有硬食住包包簡食咩餐,肚仔很滿足😆有2人套餐、個人自選套餐,有唔同嘅優惠份量都大大份,同成班朋友或者兩個人食都好適合我哋就叫咗個人自選套餐,都有六款選擇套餐包括咗前菜沙律或湯,主菜方面就有扒、魚及包類選擇,仲有甜品🔸炭烤紐約西冷牛扒 $458有炭燒過的格仔紋😍叫咗五成熟,切開肉質得好粉嫩有10oz 所以份量大大件🔸紐約煙爛牛肉三文治 $248平時夜晚食西餐好少會叫到三文治類別,朋友見到呢個紐約煙爛牛肉三文治 🥪就話想食估唔到比我想像中很好味😍😍入面嘅配料有煙燻咸牛肉、高達芝士、白酸菜、千島醬,用了黑麥麵包🥯,口感豐富記住叫趁熱食,更加好味🔸美式雪糕新地🔸自家製布朗尼蛋糕朱古力士多啤梨甜品就有依兩款選擇,都充滿美式感覺😌
一行入餐廳好似用左隨意門咁去左美國餐廳咁🥰
餐廳既設計都美國感覺🇺🇸
另外周圍既佈置都充滿聖誕氣氛🎄 好迎節❣️

3款麵包嘅質感都不同,有軟有硬
食住包包簡食咩餐,肚仔很滿足😆

有2人套餐、個人自選套餐,有唔同嘅優惠
份量都大大份,同成班朋友或者兩個人食都好適合

我哋就叫咗個人自選套餐,都有六款選擇

🔸炭烤紐約西冷牛扒 $458
有炭燒過的格仔紋😍
叫咗五成熟,切開肉質得好粉嫩
有10oz 所以份量大大件

🔸紐約煙爛牛肉三文治 $248
估唔到比我想像中很好味😍😍

記住叫趁熱食,更加好味

🔸美式雪糕新地
🔸自家製布朗尼蛋糕朱古力士多啤梨
甜品就有依兩款選擇,都充滿美式感覺😌

點了兩個自選餐,份量大,價錢抵食,必定要試。New England Clam Chowder Soup濃郁的奶油湯底,搭配新鮮蛤蜊和土豆,口感滑順,啖啖都是料。Caesar Salad清爽的生菜搭配香濃的醬汁,撒上香脆的麵包丁和帕爾馬奶酪,口感層次豐富,份量超足料。洋蔥圈🥰🥰金黃香脆的洋蔥圈,配搭醬汁味道更加香濃。Beef Steak Fettuccine牛肉軟腍多汁與韌性十足的意大利麵完美結合,搭配濃郁的醬汁,口感豐富,蕃茄味慢慢透出。8oz Hanger Steak肉質鮮嫩多汁,一定要點三成熟,粉嫩的肉質,外焦內嫩,搭配芥末籽醬汁,釋放肉香,配鹽也很出色。薯條金黃香脆。甜而不膩,口感細膩,最出色是雪糕。(Brownie topped with Chocolate-Dipped Strawberry濃郁巧克力布朗尼柔軟濕潤,新鮮草莓巧克力漿,味道香濃、甜中帶酸,口感豐富。服務貼心,態度一流。
點了兩個自選餐,份量大,價錢抵食,必定要試。

New England Clam Chowder Soup
濃郁的奶油湯底,搭配新鮮蛤蜊和土豆,口感滑順,啖啖都是料。

Caesar Salad

洋蔥圈🥰🥰金黃香脆的洋蔥圈,配搭醬汁味道更加香濃。

Beef Steak Fettuccine

8oz Hanger Steak

甜而不膩,口感細膩,最出色是雪糕。

服務貼心,態度一流。
2024-12-22 78 views
入座同我地講食1.5鐘,叫左2個kids set, 1個salads , 2個main course等左30mins 先有個kids set, , 再等15mins先有一個main course, 到最後main course 都差唔多食晒,我唔追個salad都唔黎,唔知以為個salad係dessert,要最後先上。重點,所有野食,都係…………………………………無味!唯一好味既野可能就係一坐低擺底左個幾個餐包,真係唔駛再黎第二次。
2024-12-22
Tea
2024-12-17 205 views
一入到餐廳,已經覺得比美國西餐廳嘅風情包圍,仲有靚靚嘅聖誕裝飾🥰勁有氣氛,岩哂聖誕節未諗到去邊嘅你地😍同埋餐廳嘅價錢定位都幾相宜👍🏻我覺得幾岩情侶同家庭聚會🥰食物嘅份量都幾大👍🏻我地坐底左之後好快,店員已經放底左d熱辣辣嘅麵包同鬆餅🥰麵包加左餐廳特製嘅cream 好好味,朱古力鬆餅好香🩷🐟周打蜆肉湯,入口細滑,味道好鮮味🥰仲有超足料,湯裡面真係有魚同蜆肉😋🐮炭烤封門牛柳,封門牛柳煎得岩岩好,肉嫩,好香牛味🤤我地配左薯條,美式炸薯條,香香脆脆🥳仲要係粗粗👍🏻🐷慢烤美國進口BB豬排骨~半份,豬排骨煮得好腍勁入味🤩一切就可以分開一件件😚味道酸酸甜甜幾野味👍🏻薯蓉好細滑😋配埋豬排骨一齊食,唔會膩🤤🍨美式雪糕新地,雪糕新地造型好靚,入面有d cream 拌埋雪糕一齊食好香🤤

2024-12-13 288 views
就黎聖誕節,係海運大廈出面海旁,影完燈飾,食個靚西餐慶祝下先得。餐前包包,好柔軟,好特別配士多啤梨cream,食落微酸,感覺好freshMuffin 暖笠笠,裡面仲有合桃粒粒。叫左兩個自選套餐。周打蜆肉湯,有洋蔥、西芹、蘿蔔、薯仔,好豐富,飲落有胡椒味,帶微辣。蕃茄肉眼牛柳寬麵,牛柳軟腍,有車厘茄、巴馬臣芝士,火箭菜,濃濃蕃茄醬掛上寬麵,超多汁。炭烤封門牛柳,外面grill香,裡面5成粉紅色肉又嫩又有牛味。美式雪糕新地,整得幾靚好吸引,上面有忌廉,下面係雪糕。布朗尼蛋糕朱古力士多啤梨,Brownie配上朱古力醬,暖笠笠,仲有果仁粒粒,好味味!

Muffin 暖笠笠,裡面仲有合桃粒粒。

叫左兩個自選套餐。

美式雪糕新地,整得幾靚好吸引,上面有忌廉,下面係雪糕。

2024-12-07 339 views
高雅和輕鬆的環境,令人片刻感覺如身處在芝加哥般。一坐底,會送上一籃麵包,最驚喜係有muffin,麵包有烘過,微暖的~香烤味噌比目魚魚肉細嫩多汁,魚皮經烤製後帶有焦香,味噌醬汁香醇不死鹹。配菜仲有綿滑的薯蓉、烤南瓜、西蘭花,夠晒健康牛油龍蝦墨西哥捲餅Taco餡料多數都係係雞肉,呢款竟然用上爽口彈牙的龍蝦肉!醬汁有多重層次,番茄牛油果莎莎醬、烤香蒜牛油、芫荽、青檸汁,令到taco風味大大提升~自家製紐約芝士蛋糕濃郁的芝士,入口即溶,淡淡的奶酪香氣,餅底都好好食,不會好硬,曲奇餅底,淋上芒果醬,一道簡單又經典的甜品!
高雅和輕鬆的環境,令人片刻感覺如身處在芝加哥般。

香烤味噌比目魚

牛油龍蝦墨西哥捲餅

自家製紐約芝士蛋糕
2024-12-01 341 views
📍Dan Ryan‘s Chicago Grill(尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖同朋友好耐冇約過食飯,之前食過呢間餐廳覺得佢環境又大又舒服,而且食物大份兼好食朋友又未食過一於帶佢嚟食CHICAGO SET❤️Main: 炭烤封門牛柳💰$348😋😋😋😋.8/5👉招牌凱撒沙律上次食過知道佢個set沙律都超大碟,而且沙律菜又新鮮又嫩,同埋勁香芝士味,我超欣賞佢呢個沙律菜👉炭烤封門牛柳朋友話我呢個絕對冇介紹錯超重牛味同埋勁香味好好食,個職員勁好俾我將薯條轉做炒蘑菇👉自家製布朗尼蛋糕配朱古力士多啤梨佢個布朗尼蛋糕夠晒濕潤,加埋布朗尼好有口感又唔太甜,加埋少少朱古力醬就啱啱好喇,飯後甜品好滿足❤️Main 紐約牛肉煙燻三文治💰$248😋😋😋😋.8/5👉周打蜆肉湯呢個湯唔好睇佢好似細細碗咁但係都好飽肚佢飲落去勁香滑同埋超多蜆肉湯,所以最後都係一滴不留👉 紐約牛肉煙燻三文治係我最鍾意嘅番薯條香甜又香脆正正正!!個三文治烘到脆卜卜,然後夾住熱溶咗嘅芝士同埋勁多份量嘅煙燻牛肉超大嚿勁正囉佢旁邊仲有個孫瓜可以配埋一齊食真係勁滿足👉美式雪糕新地佢個賣相好吸引,有好多cream同埋
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OT315號舖

😋😋😋😋.8/5
👉周打蜆肉湯
👉 紐約牛肉煙燻三文治
👉美式雪糕新地
佢個賣相好吸引,有好多cream同埋朱古力醬下面係勁香嘅粉奶雪糕,食完呢個真係好滿足V(^_^)V

回頭:yesyesyes!係度過聖誕節都係一個唔錯嘅選擇餐廳佈置得好靚同埋好有美式嘅感覺好似去外國,順帶一提,佢嘅餐包真係超級好食,所以我將今餐嘅嘢都食光光
#Dan Ryan‘s Chicago Grill
不愧為慶祝生日嘅好地方🍾呢間Dan Ryan’s環境設計帶有美國色彩🇺🇸 感覺好似係美國扒房一樣門口有小型酒吧🍷適合三五知己一齊飲下酒傾下計餐前會提供bread basket🥯其中朱古力muffin 最好味口感鬆軟,夾雜合桃果仁粒,啖啖朱古力味唔會太甜好食🍫Dinner set配周打蜆湯🫕口感幼滑好足料每啖都食到蜆肉甜品係美式雪糕🍧雲尼拿雪糕球上面加咗cream~Main揀咗8oz炭烤封門牛柳7成熟外層焦香有炭燒味,keep到肉汁juicy,肉質嫩滑鬆軟帶牛味😌配埋即炸薯條,好完美~一定要試下🤤紐約煙燻牛肉三文治黑麥麵包夾住大量煙燻咸牛肉配高達芝士、白酸菜同千島醬口感豐富,鹹香味十足,絕對係perfect match🥹
不愧為慶祝生日嘅好地方🍾

門口有小型酒吧🍷適合三五知己一齊飲下酒傾下計

餐前會提供bread basket🥯

其中朱古力muffin 最好味
口感鬆軟,夾雜合桃果仁粒,啖啖朱古力味唔會太甜好食🍫

Dinner set配周打蜆湯🫕口感幼滑好足料

每啖都食到蜆肉
甜品係美式雪糕🍧雲尼拿雪糕球上面加咗cream~

Main揀咗8oz炭烤封門牛柳7成熟

配埋即炸薯條,好完美~

一定要試下🤤紐約煙燻牛肉三文治

黑麥麵包夾住大量煙燻咸牛肉
配高達芝士、白酸菜同千島醬
口感豐富,鹹香味十足,絕對係perfect match🥹
今天與朋友相約在尖沙咀到一間位於海港城主打來自美國的過江龍西餐廳「Dan Ryan's Chicago Grill 」品嚐是日晚餐❗餐廳座位寬敞舒適,裝修精美,以歐美式裝修風格為主調,其有情調,店員殷離有禮。我們一行二人品嚐了以下菜式:水牛城雞翼 + $98水牛城雞翼外層的醬汁香辣入味,雞翼本身的肉質鮮嫩,每一口都能感受到濃郁的香辣味。慢烤美國進口BB豬排骨半份配薯條 $298慢烤的美國進口BB豬排骨,肉質鮮嫩,醬汁香濃。排骨經過長時間的慢烤,內裡卻保持著多汁的口感。搭配的薯條金黃酥脆。搗趣漢堡配蕃薯條 $168兩塊3盎司的牛肉餅煎至恰到好處,肉質鮮美。雙層美國芝士融化得剛剛好,搭配的蕃薯條外脆內軟。

我們一行二人品嚐了以下菜式:

水牛城雞翼 + $98

慢烤美國進口BB豬排骨半份配薯條 $298

搗趣漢堡配蕃薯條 $168

2024-11-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
  • RIBS