2023-04-19 346 views
今日叫foodpanda外賣,叫咗兩個大阪燒同一份鯖魚。其中一份大阪燒個底太燶,食落去好苦。對比起另一份大阪燒,個底明顯燶好多。照片中的部份並不是成份大阪燒最燶的部份,最燶的部份忘記拍照。不過,份照燒鯖魚幾好味,可以一試。
Delivery
  • 照燒鯖魚
2023-04-09 359 views
💛東屋台 (天水圍)👍🏻章魚大阪燒 $44足料大阪燒🤩有章魚、蟹柳、椰菜🤤.👍🏻片片橙 - 茉莉綠茶$28足料,啖啖都有鮮橙粒🍊有成8款茶底比你揀🍵我叫左少甜,都覺得好甜下😂下次試下走甜先😂📸06.04.2023.💁🏻‍♀️之前屯門外賣舖成日幫襯今次開堂食緊係要去試下啦🤩.日式裝修風格🙌🏻坐得舒服唔逼夾✨需要係門口點餐,自助服務💪🏻食物飲品種類多,揀到心大心細🤤.4月優惠,買滿$150就會送杯套🤩可惜我一個人食唔到太多野🥹下次叫埋朋友幫拖先🤣
💛東屋台 (天水圍)
👍🏻章魚大阪燒 $44
足料大阪燒🤩
有章魚、蟹柳、椰菜🤤
👍🏻片片橙 - 茉莉綠茶$28
足料,啖啖都有鮮橙粒🍊
有成8款茶底比你揀🍵
我叫左少甜,都覺得好甜下😂
下次試下走甜先😂
📸06.04.2023
💁🏻‍♀️之前屯門外賣舖成日幫襯
今次開堂食緊係要去試下啦🤩
日式裝修風格🙌🏻坐得舒服唔逼夾✨
需要係門口點餐,自助服務💪🏻
食物飲品種類多,揀到心大心細🤤
4月優惠,買滿$150就會送杯套🤩
可惜我一個人食唔到太多野🥹
下次叫埋朋友幫拖先🤣
片片橙 - 茉莉綠茶
章魚大阪燒
出名食大板燒嘅東屋台 屯門有兩間外賣分店宜家喺天水圍近濕地公園開左堂食✨本人覺得堂食更好食😋而且日系裝修風格好舒服🤎.▪️屋台牛肉炒讚岐烏冬($56)🥢烏冬好彈牙有咬口!超多菜又有菇~仲有大大塊牛肉全碟都好入味😋▪️海量海鮮大阪燒($52)🥢有蟹柳,帶子,蜆肉仲有大量蔬菜多過面粉✨加上大量醬汁、紫菜、木魚絲食完好滿足🥹▪️煙三文魚田園沙律($58)🥗擺得好靚~仲有檸檬片喺上面三文魚好大片!配和風柚子醋 健康又好食🫶🏻▪️熱鮮奶咖啡($38)☕️比例好好濃味latte✨▪️片片橙•炭焙烏龍($28)☕️有橙&熱情果喺入面 有得自選茶底~揀左呢隻真係超濃茶味!唔會太甜✨.✍🏻整體:座位較少~假期1:30去等左20min左右有啲食物仲未有 因為新店~見佢有pancake😍食物環境都好乾淨企理 呢間會再訪😋
出名食大板燒嘅東屋台 屯門有兩間外賣分店
宜家喺天水圍近濕地公園開左堂食✨
本人覺得堂食更好食😋而且日系裝修風格好舒服🤎
▪️屋台牛肉炒讚岐烏冬($56)🥢
烏冬好彈牙有咬口!
超多菜又有菇~仲有大大塊牛肉
全碟都好入味😋

▪️海量海鮮大阪燒($52)🥢
有蟹柳,帶子,蜆肉
仲有大量蔬菜多過面粉✨
加上大量醬汁、紫菜、木魚絲
食完好滿足🥹

▪️煙三文魚田園沙律($58)🥗
擺得好靚~仲有檸檬片喺上面
三文魚好大片!
配和風柚子醋 健康又好食🫶🏻

▪️熱鮮奶咖啡($38)☕️
比例好好濃味latte✨

▪️片片橙•炭焙烏龍($28)☕️
有橙&熱情果喺入面 有得自選茶底~
揀左呢隻真係超濃茶味!唔會太甜✨
✍🏻整體:
座位較少~
假期1:30去等左20min左右
有啲食物仲未有 因為新店~見佢有pancake😍
食物環境都好乾淨企理 呢間會再訪😋
2023-03-18 346 views
整體嚟講部分食物不錯,但份量有些偏少。餐廳是自助模式,入座到拎餐都係自己搞掂,家人就唔太喜歡咁樣,應該就無下次。我們坐冷氣位,冷氣吹住個頭,冷氣又無得調較,只知當晚冷氣會開一陣停一陣,野食到台就必須盡快食完,否則就凍曬。希望可改善冷氣出風口。可能是新開,野飲的選擇也是偏少的,價錢偏貴🙈。
整體嚟講部分食物不錯,但份量有些偏少。
可能是新開,野飲的選擇也是偏少的,價錢偏貴🙈。
燒鯖魚
吉列豬扒咖喱烏冬
鰻魚飯
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
鰻魚飯
2023-03-13 250 views
叫左個海鮮大阪燒都幾好食,幾足料,食一個就岩岩好,但叫左個牛丼係麻麻地,仲要叫左個大盛,啲飯一舊舊,啲牛太鞋,吉野家仲好食,野飲叫左伯爵紅茶👍🏻茶底幾好,幾香。
  • 大阪燒
2023-03-02 391 views
成日喺天水圍食嚟食去都係果幾間,無意中見到喺天水圍Wetland Seasons Bay樓下開左間日本菜叫東屋台,就去試吓新嘢,點知真係有驚喜喎~一見到個餐牌,就叫咗個大阪燒,除咗有得揀餡同要咩汁之外仲有得加辣,啱晒無辣不歡嘅我😍一嚟到個賣相已經贏咗,因為超多木魚花同埋紫菜,係大阪燒嘅重點!入邊嘅章魚亦都唔吝嗇,唔係嗰d得成口椰菜嘅貨色。鰻魚丼配玉子燒都好出色,鰻魚夠大條,配埋飯素夠惹味,好快就食晒成碗。另外飲品都好多款式,特別推介宇治抹茶珍珠鮮奶,雖然冇得揀甜度,但係一啲都唔漏,好重抹茶味,杯蓋仲寫住日文香港人頑張れ,非常窩心🥰以後係天水圍食飯又多個選擇啦!
以後係天水圍食飯又多個選擇啦!
鰻魚丼配玉子燒
日式油揚冷烏冬(加溫泉蛋)
炸豚肉白菜餃子
宇治抹茶珍珠鮮奶
鰻魚丼配玉子燒
日式油揚冷烏冬(加溫泉蛋)
宇治抹茶珍珠鮮奶
2023-02-13 1740 views
終終終於有堂食啦!可以開心食新鮮熱辣嘅大阪燒!✨❤️ 自資打手兩行眼淚在流▪️豚肉炒野菜丼 $56 + $10 味付溏心蛋▪️油揚豆湯烏冬 $34 + 吉列豚 (大) $20 ▪️海量海鮮大阪燒 $52 ▪️一粒檸檬 $25 | 粒粒香桃 $25 曾經會一次過買定幾餐外賣返屋企🤣 因為難得去咁遠,無理由唔買多啲!佢哋終於開堂食,濕地公園個商場嘅Feel少似田景嗰個 😂 呢間舖似乎有好多新嘢推出,coming soon包括:燒飯團、炸薯條、茶碗蒸等等一品料理、連梳乎厘pancake 都有😂 仲有好多新嘢飲(見餐牌)裝修光猛,坐位係cafe setting,唔算好舒服,食完光速餐就好走,自行落單取餐收盤。大阪燒熱辣辣果然係冇得輸,大大份勁足料,食到粒粒章魚蝦仁,超多椰菜😂 加埋蛋黃芥末醬同木魚啖啖都好滿足!我最愛嘅豚肉炒烏冬呢度無,得丼飯照殺,野菜量依然好多,蘿蔔椰菜冬菇茄子,豬肉軟熟,係家常菜嘅味道白飯小偷🥺🙏🏻 溏心蛋好好食,超級送飯,一定要加PLZZZZZ兩杯嘢飲正常,勝左夠大杯,湯烏冬超大塊油揚😂 吉豬麻麻,好似炸得乾硬咗啲。✨ 東屋台 ✨📍 屯門良德街8號珀御地下G09號舖📍 屯門龍門路4

▪️豚肉炒野菜丼 $56 + $10 味付溏心蛋
▪️油揚豆湯烏冬 $34 + 吉列豚 (大) $20
▪️海量海鮮大阪燒 $52
▪️一粒檸檬 $25 | 粒粒香桃 $25

✨ 東屋台 ✨
📍 屯門良德街8號珀御地下G09號舖
📍 屯門龍門路43號龍門居50號地舖
📍 天水圍Wetland Seasons Bay地下9號舖

#東屋台#大阪燒#天水圍黃店#天水圍美食#屯門黃店#屯門名物#屯門美食 #girlsfoodies屯門 #豚肉炒野菜丼 #海鮮大阪燒 #溏心蛋#吉列豬扒
2023-02-05 531 views
濕地開咗幾間💛店,呢間由屯門開到嚟呢度,食物水準一定有保證🤓因為新開將人手不足,餐牌供應食品唔太多,但都足夠選擇今次試咗鰻魚飯份量超多仲有配咗玉子燒😍一次過滿足兩個願望牛肉炒烏冬牛肉粉量超多,手打烏冬煙韌有咬口八爪魚大阪燒食落每一口都有八爪魚🐙,對於我平時不太好食大阪燒都食咗半份🫣熱朱古力味濃不會過甜另店員推介沖繩黑糖珍珠奶茶餐店以自助型式,餐後要將餐盤放回指定回收位置💛💛價錢同質素質量都超高水準!天水圍💛人之福
今次試咗鰻魚飯

份量超多仲有配咗玉子燒😍一次過滿足兩個願望
牛肉炒烏冬

牛肉粉量超多,手打烏冬煙韌有咬口
八爪魚大阪燒
熱朱古力

味濃不會過甜
另店員推介沖繩黑糖珍珠奶茶

餐店以自助型式,餐後要將餐盤放回指定回收位置
💛💛價錢同質素質量都超高水準!
天水圍💛人之福
2023-02-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 鰻魚飯
  • 章魚大阪燒
  • 沖繩黑糖珍珠奶茶
  • 朱古力
  • 牛肉炒烏冬
聽聞東屋台係屯門店食評不俗,見到濕地公園開便十分期待😚,開店首日便立刻一試堂食。裡面裝修十分童趣,全是小桌子小椅子,老實說不太好坐,硬到會坐到patpat痛。但應該會加快換桌率😂。由於是自由入座,所以不用先點餐,可以先選個位置,再慢慢想想吃甚麼。值得一提是有個茶水間,可以自由斟水,也提供了七味粉,和自助收盤區。雖然東屋台的飲品也很吸引,但卻願意提供免費水,這點十分貼心👏我們點了:⭐️冷讚岐烏冬配芝麻醬+吉列豬($54)等上碟約須15-20分鐘,有電視屏睇到輪侯編號,蠻不錯的。吉列豬是新鮮炸起,很鬆化,肉質亦很軟熟,不會乾巴巴,配菜還有小蕃茄和沙律菜。要注意主食其實有兩款吉列豬,分別是⭐️$20⭕️注明日本直送,吉列煮法,有6件⭐️$15 ❌沒有寫日本直送,天婦羅整法,有3件我們選的是$20那款,下次再試試$15有甚麼分別!至於讚岐烏冬,麵質很煙韌,口感不俗,就算不加$5升級稻庭烏冬也可以。但芝麻醬沒有特別,有點杰和膩。味道也是一般超市買回來的日式芝麻醬,沒有特別溝過,自己在家也弄到的味道。我寧願店主溝稀一點配點鰹魚汁,就不會如何杰撻撻的😵‍💫愈食愈口渴本來想試冷麵汁配冷烏冬,但首日沒有提供才選

我們點了:

⭐️冷讚岐烏冬配芝麻醬+吉列豬($54)
冷讚岐烏冬配芝麻醬+吉列豬

⭐️$20⭕️注明日本直送,吉列煮法,有6件
⭐️$15 ❌沒有寫日本直送,天婦羅整法,有3件

我們選的是$20那款,下次再試試$15有甚麼分別!
吉列豚

本來想試冷麵汁配冷烏冬,但首日沒有提供才選芝麻醬,如果下次再試,一定不會encore 芝麻醬冷烏冬❌

另外亦點了章魚口味大阪燒$44
章魚大阪燒

這款是好吃的,麵粉不會太多,整體配料比例ok,口味亦如所料,正常發揮。好吃得來但不會很驚艷的感覺。希望之後都keep 住水準👍

2023-02-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
冷讚岐烏冬配芝麻醬+吉列豬
吉列豚