2022-07-29
Das Bier - 德國餐廳但set lunch唔德國喎~🤣🤣🤣香煎豬扒配黑椒汁 $68豬扒幾大塊,而且都煎得好淋,但都幾油膩下~😮💨再加埋啲黑椒汁偏鹹味重,冇咩黑椒嘅辣味,我覺得啲汁如果可以放喺側邊比客人選擇自己點會更加好👍🏻意粉一般冇咩特別~蝦泡菜忌廉汁意大利粉 $78講真嗰句就咁睇都唔覺得有泡菜嘅感覺🤣,因為上枱嘅時候碟意大利粉係黃黃地,反而覺得佢有啲咖喱或者沙嗲feel~食落其實都冇泡菜嘅辣,只係食到忌廉汁既味!整體都係比較普通~不過估唔到啲蝦反而有啲驚喜,幾大隻又爽口🥳🫶🏻烤紐西蘭肉眼扒配蜜糖芥末燒汁 $98係lunch set入邊最貴嗰個餐😂我就叫咗五成熟,啲肉質都仲係咬到同唔會好嚡,不過舊肉眼扒本身就比較多筋,所以有啲位好韌!😮💨同埋都係嗰個問題,啲汁實在太多又全部淋晒上塊肉到。不過呢個意粉入面會落咗啲蒜蓉同埋黑椒,本身都會有啲味道。DrinkIced Coffee +$5咖啡⋯得啲苦澀味😮💨唔建議啊!Beer +$30去到德國餐廳梗係要飲啤酒啦!😂咁啱嗰日既指定啤酒仲要都係德國啤酒Erdinger Weissbier,好正啊!夏天食嘢配返杯冰涼嘅啤酒簡直一流~仲
蝦泡菜忌廉汁意大利粉 $78
烤紐西蘭肉眼扒配蜜糖芥末燒汁 $98
Drink
Iced Coffee +$5
咖啡⋯得啲苦澀味😮💨唔建議啊!
Beer +$30
去到德國餐廳梗係要飲啤酒啦!😂咁啱嗰日既指定啤酒仲要都係德國啤酒Erdinger Weissbier,好正啊!夏天食嘢配返杯冰涼嘅啤酒簡直一流~仲要呢一隻德國啤酒飲落甜甜地更加容易入口🥳🥳
總括🥄
同我想像中嘅有少少出入,餐廳好似主打德國菜,不過午市套餐好似比較普通,建議所有醬汁另外上又或者擺喺碟邊會好啲~😮💨
———————————————————————————
📍 將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓102
號舖
價錢:🎖🎖🎖
食物:🎖🎖
*5🎖為最高
⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
🔍#是但求其將軍澳