2022-04-23 19 views
K11有好多高質嘅餐廳,收工之後見到呢度有好多人買飲品,一於試下。🥭台灣愛文芒果沙冰 (少甜) $48愛文芒果幾新鮮,香甜濃郁,另外仲有好多蘆薈,口感滑溜彈牙,配埋綿密細緻嘅沙冰,唔怪得之係鋪頭嘅推薦之一。🍓莓好相遇 (少甜) $48水果最緊要就係時令,最近嘅本季必推係草莓系列。草莓果肉啖啖肉,酸酸甜甜幾開胃,而草莓鮮乳沙冰就質感順滑,味道甜甜地幾正。🥛芋圓芋泥鮮奶酪 $28芋圓份量足,煙韌彈牙有咬口;鮮奶酪Q彈軟腍,味道方面唔會甜,食完都無負擔。我見雪糕都好似好正,下次坐低慢慢試下先😋

🥭台灣愛文芒果沙冰 (少甜) $48

🍓莓好相遇 (少甜) $48

🥛芋圓芋泥鮮奶酪 $28

我見雪糕都好似好正,下次坐低慢慢試下先😋
2022-04-23 38 views
喺K11行街行到攰,喺corner位見到來自台灣過江龍嘅茶飲店🥤 大苑子 @dayungs_official.hk ,可以坐低休息吓飲杯嘢,太好啦🍓莓好相遇 $48期間限定草莓沙冰配上鮮奶,酸酸甜甜莓味香濃,仲有好多士多啤梨果肉!🥭台灣愛文芒果沙冰 $48沙冰內有豐富芒果果肉,仲有Q彈嘅愛玉,口感一流,芒果香味飽滿!厚珍奶鮮奶酪 $28將特A級鮮奶做成奶酪,奶味濃郁口感滑溜,配上黑糖珍珠又唔會太甜!店旁有幾個座位可以比客人坐低,唔使驚一路行一路要除低口罩飲食👍🏻
喺K11行街行到攰,喺corner位見到來自台灣過江龍嘅茶飲店🥤 大苑子 @dayungs_official.hk ,可以坐低休息吓飲杯嘢,太好啦[色]

🍓莓好相遇 $48

🥭台灣愛文芒果沙冰 $48
台灣愛文芒果沙冰

厚珍奶鮮奶酪 $28
厚珍奶鮮奶酪

台灣愛文芒果沙冰
厚珍奶鮮奶酪
/ /台灣愛文芒🥭特別甜特別香💓台灣水果茶NO.1‼️見到佢係尖沙咀開咗!即刻衝去試下😍😍果然冇令我失望呀食完飯嚟飲杯嘢,嘆番個甜品🍮台灣愛文芒沙冰🥭呢個真係極推!!超派芒果系列沙冰口感綿滑、仲有芒果果肉飲落仲會食到檸檬愛玉真係好有層次,酸酸甜甜咁繽紛水果茶🍍好大杯,超足料!!入面有蘋果、菠蘿、芒果粒、熱水果真係勁多水果,好想瘋狂食😍士多啤梨味雪糕🍦雪糕用咗北海道牛奶整,食落更加香濃仲加左士多啤梨🍓食落更開胃芒果鮮奶酪🧀️又係芒果控🤩🤩係我最鍾意嘅鮮奶酪好滑,面層仲鋪左芒果粒芒果醬唔會太甜,食落甜度適中!@dayungs_official.hk @Togetda#大苑子 #尖沙咀 #K11ArtMall #水果茶 #台灣直送水果 #台灣鮮果第一品牌 #Dayungs #TsimShaTsui
/ /

台灣愛文芒🥭特別甜特別香💓
台灣水果茶NO.1‼️見到佢係尖沙咀開咗!
即刻衝去試下😍😍果然冇令我失望呀
食完飯嚟飲杯嘢,嘆番個甜品🍮

台灣愛文芒沙冰🥭
呢個真係極推!!超派芒果系列
沙冰口感綿滑、仲有芒果果肉
飲落仲會食到檸檬愛玉
真係好有層次,酸酸甜甜咁

繽紛水果茶🍍
好大杯,超足料!!
入面有蘋果、菠蘿、芒果粒、熱水果
真係勁多水果,好想瘋狂食😍

士多啤梨味雪糕🍦
雪糕用咗北海道牛奶整,食落更加香濃
仲加左士多啤梨🍓食落更開胃

芒果鮮奶酪🧀️
又係芒果控🤩🤩係我最鍾意嘅鮮奶酪
好滑,面層仲鋪左芒果粒
芒果醬唔會太甜,食落甜度適中!

@dayungs_official.hk @Togetda
2022-04-22 10 views
放假日又是購物日🤭。四天假期加上消費卷帶動下,購物意慾強烈,一早起來就戰鬥格外出血拼。買得七七八八,荷包同嘴唇都乾了,係時候坐低歇一歇。就去K11大苑子 @dayungs_offical.hk 飲杯水果茶先。大苑子係台灣已經有超過20年,主打100%水果現搾,而且仲選用台灣水果直送。絕無添加任何濃縮果汁,絕對原汁原味。💎 台灣百香芒果新地 $28用北海道牛奶製成嘅雪糕,奶味重而且質地細滑如絲。配上百香果同芒果,甜甜酸酸口感豐富。💎 莓好花漾 $36呢款係期間限定,原隻草莓打成汁配上台灣綠茶,加入愛玉同一片檸檬,我選擇了小糖小冰。草莓味香甜,綠茶淡淡清香。非常解渴。💎 台灣愛文芒果沙冰 $48用上兩個台灣愛文芒果,滲入沙冰同愛玉。我選擇了正常。芒果香味濃郁,沙冰細滑,加上愛玉有韌勁,有得吃有得喝。人均消費💰 : $ 38總結✍ : 用料上盛,健康美味。

💎 台灣百香芒果新地 $28

💎 莓好花漾 $36

💎 台灣愛文芒果沙冰 $48

人均消費💰 : $ 38
總結✍ : 用料上盛,健康美味。

2022-04-17
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$38 (Tea)
  • 台灣愛文芒果沙冰
2022-04-20 16 views
K11水果茶~之前已經飲過一次,呢日再度回訪呢日好多人幫襯,位都冇得坐,唯有拿返屋企飲🤣🥤繽紛水果茶💰$38好多人都叫水果茶,我都再飲一次🤣鐘意佢多水果,有橙、蘋果等等,要咗少冰少甜,所以少少酸酸哋唔會太甜,味道比較啱我,好多生果🥭台灣愛文翡翠💰$38成杯都係愛文芒,好甜好正,啖啖果肉😋🥄黑糖珍珠鮮奶酪💰$28平時頂唔順奶酪嘅奶味,但上次試芒果奶酪又幾好,唔會太奶羶味,都接受到今次試埋黑糖珍珠味,更好食!因為我都好鐘意飲黑糖珍奶,奶酪加上黑糖,黑糖甜味香味蓋過咗奶酪味,整體好食比較啱我🚩大苑子 (尖沙咀) 📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
K11水果茶~之前已經飲過一次,呢日再度回訪

呢日好多人幫襯,位都冇得坐,唯有拿返屋企飲🤣

🥤繽紛水果茶💰$38
好多人都叫水果茶,我都再飲一次🤣

🥭台灣愛文翡翠💰$38
成杯都係愛文芒,好甜好正,啖啖果肉😋

🥄黑糖珍珠鮮奶酪💰$28

🚩大苑子 (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
2022-04-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$38 (Tea)
最近K11開咗一間來自台灣的茶飲店「大苑子」台灣愛文芒就最出名!所以今次都叫咗兩樣有芒果的款式🥭尤其水果茶超足料!足料且選用優質水果!連我呢個唔鍾意食水果飲完呢度既水果茶都開始愛上食水果😍😍🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀繽紛水果茶 $38果糖滿滿!菠蘿、蘋果、青檸、百香果、芒果、香橙🍊片,芒果同白香果汁味道最突出,其次是香橙,更帶點青檸酸味,混合蘋果金桔茉莉綠茶底,幾醒神!多種水果比例配搭不錯,難怪店員話呢款飲品幾受歡迎!🍀芋見泥料超多$36入面有好多料:芋頭泥、紅豆、芋圓、仙草,口感豐富!芋頭泥增加飽足感,整體甜度都恰好,主要由芋圓帶出甜味!牛奶好順滑香濃,同芋泥味道都好夾,入口好順好舒服 。至於紅豆、芋圓、仙草凍增加口感,我最鍾意芋圓 ,少甜但係唔大粒,夠多,好岩比岩岩食完正餐,又為食香食甜品的大家,咀嚼起來有口感! 🍀芒果鮮奶酪$28愛文芒果粒粒鋪滿整個表面,每一口都吃到芒果🥭的香甜,至於下層吃上來像是奶酪,口感滑溜!芒果控必食。
最近K11開咗一間來自台灣的茶飲店「大苑子」
台灣愛文芒就最出名!
所以今次都叫咗兩樣有芒果的款式🥭
尤其水果茶超足料!足料且選用優質水果!
連我呢個唔鍾意食水果飲完呢度既水果茶
都開始愛上食水果😍😍

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍀繽紛水果茶 $38

🍀芋見泥料超多$36
入面有好多料:芋頭泥、紅豆、芋圓、仙草
,口感豐富!

🍀芒果鮮奶酪$28

• 繽紛水果茶
2022-04-20 11 views
今年草莓季節快將完結🍓🔚 【#大苑子】遵從20多年台灣店理念台灣, 使用100%天然新鮮台灣水果🍊🍎🍑同時支持台灣本地農民,優先選自品質優良的台灣果農生產的時令水果👨‍🌾🍓莓好花漾 $36可以揀無糖走冰😂都喺凍凍哋嘅飲品, 飲落去有草莓天然嘅清甜, 帶有少少草莓籽嘅酸味🤪可能因為走糖所以真喺好天然🥰搭配台灣綠茶清涼愉快, 底部仲有粒粒愛玉啫喱咁, 好易咬開😋🥭台灣愛文翡翠 $38使用新鮮愛文芒果製成🥭 味道天然芒果味, 有少少澀🤣 因為7分糖所以中和返~ 芒果味香氣濃郁,摻雜粒粒芒果肉~🍵宇治抹茶鮮奶酪 $28以為喺乳酪, 原來喺布甸🍮採用特A級鮮奶製作🥛淋上手工抹茶液體醬汁, 表面搭配粒粒紅豆, 3者味道各有特色😂

🍓莓好花漾 $36

🥭台灣愛文翡翠 $38

🍵宇治抹茶鮮奶酪 $28

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
位於人流好旺既K11 art mall 既台式飲品店🥰大苑子🥰 呢日小編係復活節假期黎,人流超多🤭 店舖有少量位置提供,不過小編就坐唔到啦🙈 唯有買完出商場食啦😋 不過店員都好快手,由落單到拎得啲食物,等左5分鐘左右🥰 🍹 繽紛水果茶 $38小編想飲啲fresh d既野,所以叫左水果茶😋本身想叫無糖,但店員提醒會有啲酸,所以最後揀左3分糖🥰 飲落唔會超甜,岩岩好😋水果茶仲有好多水果係入面,塊菠蘿好似菠蘿冰個啲咁大架🥶超值得飲啊呢杯😳🍠 芋見泥料超多 $36呢一杯叫左熱飲,打卡冇咁靚😖😖😖不過又想試下佢啲熱飲既質素😋呢杯見到個名都比佢吸引左,超多料🤪有芋頭泥、紅豆、芋圓、仙草凍~唔知係咪熱飲既關係,紅豆味係最出既🤔!不過真係超多料,飲完都飽飽地😬🍦台灣百香芒新地 $28天氣咁熱,食番杯雪糕透下心涼先😳不得了,呢杯雪糕真係超超超冰超夠凍!加埋百香汁同芒果,酸酸甜甜好開胃啊🤗同埋佢啲芒果都超多超甜🤗

🍹 繽紛水果茶 $38
小編想飲啲fresh d既野,所以叫左水果茶😋
水果茶仲有好多水果係入面,塊菠蘿好似菠蘿冰個啲咁大架🥶
超值得飲啊呢杯😳

🍠 芋見泥料超多 $36
呢一杯叫左熱飲,打卡冇咁靚😖😖😖
不過又想試下佢啲熱飲既質素😋
呢杯見到個名都比佢吸引左,超多料🤪
有芋頭泥、紅豆、芋圓、仙草凍~
唔知係咪熱飲既關係,紅豆味係最出既🤔!
不過真係超多料,飲完都飽飽地😬

🍦台灣百香芒新地 $28
天氣咁熱,食番杯雪糕透下心涼先😳
不得了,呢杯雪糕真係超超超冰超夠凍!
加埋百香汁同芒果,酸酸甜甜好開胃啊🤗
同埋佢啲芒果都超多超甜🤗
2022-04-20 48 views
🥭K11台灣生果茶🍓推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍台灣開店已經20年的水果茶店,香港店位於 K11ArtMall Basement。位置方便,店旁有少量位置~ 🥭台灣愛文翡翠 HKD38 - 茶底翡翠即青茶配上台灣直送水果愛文芒,香甜芒果粒粒,少甜甜度剛好🍓莓好花漾 HKD36 - 草莓系列其中一款,士多啤梨配青茶,飲落清爽仲有Q彈愛玉,同樣點選少甜🍵宇治抹茶新地 HKD28 - 牛奶味軟雪糕奶味濃厚,配上抹茶醬汁或者底層軟綿紅豆同樣滿足.··🚪大苑子 🪑尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
🥭K11台灣生果茶🍓

🪑尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
  • 宇治抹茶新地
  • 莓好花漾
  • 台灣愛文翡翠
今次去到尖沙咀K11,試呢間「大苑子」,佢標榜d水果係台灣直送到香港🥭飲品同雪糕都好似唔錯咁台灣愛文芒果沙冰 $48 收得$48,大杯就一定嫁喇😂除咗大杯又真係真材實料喎🙆🏻‍♂️飲落大概有三個層次:沙冰、芒果肉、愛玉。沙冰唔會飲到碎冰既口感,帶濃郁愛文芒果🥭味,會飲到果肉同纖維;愛玉有淡淡檸檬味;最後芒果嘅質素同份量都唔錯,甜甜的唔會過酸!今次叫咗少甜,但覺得糖度再低會更好,建議半糖/微糖同埋由於好大杯,兩個人share都OK芋見泥料超多 $36 🤩真係料超多,芋泥、芋圓、仙草凍🍮、紅豆都有成1/3個杯,特別想講佢嘅芋圓,細細粒易入口得嚟又真係有芋味💕亦唔會超「傑」好heavy 芋見泥新地 $28 🐰🐰驚喜咗😂無諗過佢既牛乳新地食落係白兔糖味!仲要唔過甜😋加埋芋泥、芋圓,甜甜QQ的,真係幾唔錯!整體好唔錯,款式亦豐富🥤佢地個水果茶都好出名,係排Top1,下次要試埋佢✋🏻店舖有少量座位,可以坐低慢慢嘆😌

台灣愛文芒果沙冰 $48

芋見泥料超多 $36 🤩

芋見泥新地 $28 🐰🐰

2022-04-13
  • 芋見泥新地
2022-04-18 13 views
喺我IG剛開的時候已經試過這家了對其印象不錯沒想到有一天經過K11突如其來的口渴令我二訪了來自台灣的大苑子著名於其用新鮮當季水果製作飲品見到不少人在等候所幸其出飲品的速度非常快店員態度也不錯呢٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♡ 台灣愛文水果冰沙 $48 (9/10)作為一個芒果控在炎炎夏日當然要叫上一杯冰沙與上次不一樣的是個人覺得這杯頗值的呢~在冰沙黎飲到不少愛文芒果粒粒真材實料!不但如此而且下面有不少愛玉我非常喜歡愛玉的口感呢攪拌兩者真的~好味😋♪ 繽紛水果茶 $38 (8.5/10)水果茶內混合了不少水果有不少百香果在底混合蘋果金桔茉莉綠茶底清新解渴好飲之餘而且純天然的食材飲落特別健康~● 芒果鮮奶酪 $29 (8.5/10)用上很多愛文芒果作頂配埋鮮製奶酪兩者混合都唔錯呢不太甜又能食到芒果香味不過比我想像中冇咁稠但係都可以接受~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~● ● 總結 ● ●作為一個芒果控覺得幾滿足又飲到水又食到原粒芒果感到非常之正正子呀~其實佢有堂食位置但係我嗰日去要等🥹因為假期如果有經過會想試下佢草莓系列🥹
喺我IG剛開的時候

見到不少人在等候
所幸其出飲品的速度非常快
店員態度也不錯呢
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

♡ 台灣愛文水果冰沙 $48 (9/10)
作為一個芒果控
在炎炎夏日當然要叫上一杯冰沙
與上次不一樣的是
個人覺得這杯頗值的呢~
在冰沙黎飲到不少愛文芒果粒粒
真材實料!
不但如此而且下面有不少愛玉
我非常喜歡愛玉的口感呢
攪拌兩者真的~好味😋

♪ 繽紛水果茶 $38 (8.5/10)
水果茶內混合了不少水果
有不少百香果在底
混合蘋果金桔茉莉綠茶底
清新解渴好飲之餘
而且純天然的食材飲落特別健康~

● 芒果鮮奶酪 $29 (8.5/10)
用上很多愛文芒果作頂
配埋鮮製奶酪
兩者混合都唔錯呢
不太甜又能食到芒果香味
不過比我想像中冇咁稠
但係都可以接受

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
作為一個芒果控覺得幾滿足
又飲到水又食到原粒芒果
感到非常之正正子呀~
其實佢有堂食位置
但係我嗰日去要等🥹因為假期
如果有經過會想試下佢草莓系列🥹
2022-04-18 16 views
週末經過K11呢間台式飲品店,見到好多人排隊~🤭 原來呢間店喺台灣好出名,專門飲水果茶,用料新鮮包括有唔同嘅台灣新鮮水果!🥭🍓🍍呢排天氣咁熱,我哋行完街即刻買番杯黎消暑先~🌞☀️🥤 台灣愛文芒果沙冰熱辣辣時飲沙冰真係好爽!呢杯沙冰好足料,啖啖都食到芒果肉之餘,仲有大量Q彈嘅愛玉凍~🥭🥤 繽紛水果茶水果茶入面有好多鮮甜嘅生果,所以揀30%甜度已經好足夠~ 入面有蘋果、橙、芒果、青檸、百香果、菠蘿,比平時飲到嘅水果茶豐富好多!🤩🥛 厚珍奶鮮奶酪鮮奶酪奶味香、唔會過甜,上面加咗珍珠同奶茶,珍珠量很多而且好煙韌~😋🍦 台灣百香芒果新地軟雪糕加咗百香果同芒果肉,絕對好味道!😋今次食完之後終於明白點解咁多人排隊😋 下次行完街一定要再黎過~🥤👍🏼

🥤 台灣愛文芒果沙冰

🥤 繽紛水果茶

🥛 厚珍奶鮮奶酪

🍦 台灣百香芒果新地
軟雪糕加咗百香果同芒果肉,絕對好味道!😋

2022-04-17 20 views
趁住復活節假期,係K11 art mall行下街, 行到攰見到有間新開的台灣茶飲店,原來係被譽為全台灣第一水果茶店的「大苑子」。佢地主打使用百分百天然水果即叫即榨,為咗保持產品的質素,佢地仲會由台灣直接將水果運到香港,出品絕不含濃縮果汁👍🏻所有飲品都可以揀無糖,三分糖,半糖或者七分糖,既健康又天然,當然啱晒我啦😍茶飲店設有少量堂食座位,文青裝修感覺寫意,行到攰坐低飲杯招牌水果茶都唔錯架❤️🥭經典愛文芒果冰沙 $48~ 四月係台灣屏東枋山枋寮的愛文芒果成熟的季節,大苑子會嚴選達至14度甜度以上的愛文芒果,待芒果生長至最佳品質才採摘。呢杯被譽為台灣超受歡迎👏🏻嘅飲品,全台銷售突破百萬杯。用上足足兩個新鮮愛文芒🥭打成幼滑沙冰,真材實料,底層放滿Q彈愛玉凍,加埋粒粒芒果肉,冰涼清爽,味道天然唔甜,口感層次非常豐富。🥤繽紛水果茶 $38~ 必試呢杯招牌的繽紛水果茶,佢要冷熱都可以。水果茶用上五種水果,會隨季節變換,今期有蘋果🍎橙🍊招牌芒果🥭青檸🍋和百香果,加埋台灣百香果汁及金桔汁。我揀了無糖版本,可以飲到水果本身的酸甜滋味,水果茶不單止清爽解渴,味道酸酸甜甜,一路飲一路食埋啲水果,絕對係兩種享受😎

🥭經典愛文芒果冰沙 $48

🥤繽紛水果茶 $38

🍵🍨宇治抹茶新地 $28
~ 軟雪糕質地軟滑,冰凍透心涼,有淡淡的抹茶味,甜度適中。

📍大苑子 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B101A號舖
大苑子🍹📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1 B101A號舖⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉最近咁岩經過 K11 ,發現係台灣好出名既人氣水果茶🥭 ⏩大苑子, 原來係香港開左分店😍❤️。疫情前,去台灣既時候已經好鐘意飲佢👏。🌟 繽紛水果茶 $38呢個水果茶有好多唔同既水果係裏面,包括菠蘿🍍、橙、熱情果、蘋果等等⋯⋯⋯ 好足料😍👍🏻,可以隨意調校甜度,飲落去有陣陣既果香味。🌟 台灣愛文芒果沙冰 $48呢個係我最鐘意飲既😂❤️,唔好聽個名就以為成杯沙冰,其實上層係芒果布甸,中層係果汁🧃➕沙冰,而下層係果肉。呢個一定要推介🌝,超好味😋,同埋本身都好大杯,所以飲完係有d飽。🌟 芋圓芋泥鮮奶酪 $28台灣出名芋圓就係人都知😂,所以我要試下呢個奶酪。上層有芋泥同埋芋圓,下層就係牛奶布甸,入口味道都ok 既。整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉
大苑子🍹

📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1 B101A號舖

🌟 繽紛水果茶 $38

🌟 台灣愛文芒果沙冰 $48

🌟 芋圓芋泥鮮奶酪 $28

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

TakeAway
大苑子 (English name: DaYung's) is another Taiwanese bubble tea shop that opened in Hong Kong. Located in Tsim Sha Tsui's K11 Art Mall, we went here when it first opened and loved it a lot. Their focus is on fresh fruit based tea. Something a bit more healthier and lighter than the milk teas that are more popular.A year had passed and we walked by this place again and noticed some changes.Menu is in English and Chinese. It's takeaway only so there is no 10% service charge. But they do have a tiny s

Menu is in English and Chinese. It's takeaway only so there is no 10% service charge. But they do have a tiny sit in area if you want to rest. It's not very big. While glancing at the menu, we noticed they now offer desserts! Various panna cotta and soft serve ice cream.

It was also strawberry season so this is their seasonal drinks.

We decided to rest our feet and order a couple of drinks and try out a dessert.

I had the Strawberry Aiyu Jelly ($36) as I wanted to try something seasonal. A refreshingly sweet strawberry tea with slippery jelly inside. They also added a slice of orange to give it a bit of citrus.

Boyfriend had the Taiwan Irwin Mango Smoothie ($48). At the bottom were chunks of sweet mango and aiyu jelly as well!?! He didn't expect that. The smoothie was not too thick. A very sweet taste of mango as well.

As we noticed they now offer desserts, we decided to share a Mango Panna Cotta ($28). It wasn't a very big size but it did taste good. The panna cotta was soft and creamy. There was a generous layer of mango syrup and mango bits. All so sweet. There was a half a calamansi so when you squeezed it on, the sourness balanced out the over sweetness of the dessert.

The fruit teas are still some of the best around. Glad they kept the quality since opening. Interesting they added desserts to their menu.  Would probably try the soft serve next time.
2022-04-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$56 (Tea)