Restaurant: Dazzling Cafe (The ONE)
Terms & Details:
相信大家都好熟呢間粉色cafe😜 顏色以夢幻既淺粉紅同薄荷綠為主,裝修用左好多花花🌸💐、獨角獸🦄同霓虹燈裝飾,唔同地方都可以打卡📷,食物方面選擇幾多,尤其係甜品同飲品都唔錯,想chill下嚟都幾好~(5 😍 係滿分,🤩係半分)經典巧克力鬆餅 🍫🧇 - $90 (好味指數:😍😍😍😍🤩)黎到呢到當然要試佢地既窩夫🧇 果然名不虛傳👍🏻 顏色焗到金黃色,有烘焙香味,蛋香🥚同奶香🥛都幾出,出面脆口,裡面濕潤軟熟,有香濃醇厚既朱古力🍫味同獨有沙沙地既口感~ 我地有加錢配埋麻糬,煙煙韌韌咁口感更加豐富🤤 配埋旁邊一樣可可味濃郁、口感軟滑細膩既朱古力雪糕🍫一齊食仲正😋拿破崙大蝦義大利麵 🍅🦐🍝 - $118 (好味指數:😍😍😍😍)啲大蝦🍤剝曬殼,啖啖肉咁幾正,口感鮮甜彈牙唔會有雪味❄️,另外仲有啲有鹹香惹味既香腸🥓、有煙燻香味既燈籠椒🫑、鹹鹹地既芝士粉🧀,整體酸酸甜甜幾開胃🤤 亦唔會好油膩,啲意粉🍝煮得啱啱好,煙煙韌韌又掛汁仲夏熱帶水果茶 🌴🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍🤩)仲試埋佢地出名既水果茶🍵,叫左熱既會濃味啲,有個壺可以慢慢斟落個放滿水果既杯到飲幾有儀式感🤩 味道酸酸甜甜,有芳香馥郁既天然

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
經典巧克力鬆餅

經典巧克力鬆餅 🍫🧇 - $90 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
拿破崙大蝦義大利麵

仲夏熱帶水果茶

仲夏熱帶水果茶 🌴🍵 - $52 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
仲試埋佢地出名既水果茶🍵,叫左熱既會濃味啲,有個壺可以慢慢斟落個放滿水果既杯到飲幾有儀式感🤩 味道酸酸甜甜,有芳香馥郁既天然果味,可以消濟開胃🤤 而且飲用完覺得幾滋潤~ 亦都可以食埋杯入面既橙🍊、蘋果🍎、提子🍇同士多啤梨🍓~
野莓荔枝冰沙

野莓荔枝冰沙 🍓🍧 - $50 (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯就叫左凍既沙冰🍧,質感幼滑,唔會有大既冰粒🧊,味道一樣酸酸甜甜,有清甜既荔枝香味⚪️,亦有清新既野莓🍓🫐香味,唔會有藥水味

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
$200 (Dinner)
經典巧克力鬆餅
拿破崙大蝦義大利麵
仲夏熱帶水果茶
野莓荔枝冰沙
2025-02-07 0 views
4個人坐低,一人叫一個野食,嗌完先同我講要一人一杯野飲低消,我又唔係齋坐,真係吹鬼漲,野食唔可以計落低消!無下次!88以後邊個朋友再叫我嚟我就絕交!真心完全食晒啲員工嘅西口西面淨係食呢啲都飽晒其實味道真係唔差,不過可惜我唔夠200字,唔可以俾個5**個味道

2025-02-07
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
2025-02-07 0 views
趁住工作tea time時間有空檔同朋友去the one揾個地方食下野嚟到餐廳咁啱遇正個卡位,又有太陽正呀喂!意粉粒帶子超大粒,好鮮甜魷魚圈好爽好彈牙意粉質感煮得好好👍🏿而且味道都醒神小食拼盤都好好食鹽酥雞好香好脆花枝丸惹味 甜不辣係追住係咁食咖啡正常水準店員招呼幾好 俾客人好多空間同自由度唔係見到我哋食完就chur住收碟環境好、食物好 會繼續幫襯
趁住工作tea time時間有空檔
同朋友去the one揾個地方食下野
嚟到餐廳咁啱遇正個卡位,又有太陽
正呀喂!
意粉粒帶子超大粒,好鮮甜
魷魚圈好爽好彈牙
店員招呼幾好 俾客人好多空間同自由度
唔係見到我哋食完就chur住收碟
環境好、食物好
會繼續幫襯
🚩熱潮不再 水準仍在?🚩📍 Dazzling Cafe著名台灣餐廳Dazzling Cafe當年空降香港,哄動一時,吸引不少港人前來打卡。多年過去,皇室堡分店早已結業,剩下尖沙咀The One店獨力支持,究竟水準是否仍能保持?🍴青醬奶油雞腿義大利麵 ($98)🍴明太子義大利麵 ($108)先要一讚,以這個價錢來說,義大利麵的質素可以説是物超所值。麵身不會過軟或過硬,有咬口之餘又跟各自的醬汁配合,兩款都值得一試。特別要提青醬那款,配上雞腿出奇地夾,整個配搭有驚喜亦不會太膩。🍴水牛城辣雞翅 ($78)餐牌上寫的這個本身應伴上藍紋起司醬,但那天侍應説沒有。失去這個水牛城雞翼的標配,怎樣都像差了一點。辣醬多而濃是這款雞翼的特色,但如果你不愛多醬就可能不適合你。整體辣度算正常,相信大部分人都能接受。雞翼是單骨的,但算大肉夠厚,如果有藍芝士醬就可説是完美。🍴皇家抹茶拿鐵咖啡 ($48)由於每位顧客都要至少點一杯飲料,我選了這個抹茶拿鐵。相比起食物,這個飲品相對失色一點。抹茶跟咖啡的比例不太理想,導致整體上偏苦。抹茶和奶本身亦不夠香,個人來說不甚喜歡。
🚩熱潮不再 水準仍在?🚩
📍 Dazzling Cafe

🍴青醬奶油雞腿義大利麵 ($98)
🍴明太子義大利麵 ($108)

🍴水牛城辣雞翅 ($78)

🍴皇家抹茶拿鐵咖啡 ($48)

水牛城辣雞翅
青醬奶油雞腿義大利麵
皇家抹茶拿鐵咖啡
2024-03-29
青醬奶油雞腿義大利麵
2024-12-30 583 views
尖沙咀The One - Cafe平日Lunch Time人流唔算多,環境舒適,嘢食都唔錯!Lunch Set有沙律菜頭盤、主菜、飲品~再加個甜品,仲唔係Happy Friday~WO妹大推迷你鬆餅!𝑭𝑶𝑶𝑫𝑺1〉明太子義大利麵  $140 (推薦🌟)麵條煮得剛剛好,口感彈牙,加上明太子的醬汁,夠哂多醬汁,味道好香濃~明太子嘅鹹香同奶油嘅滑順Perfect Match!再加少少海苔碎,增添咗層次感,食得好過癮!2〉台式牛肉麵  $138牛肉煮得軟嫩入味,湯底濃郁,帶有香料同牛骨嘅味道,飲落去暖心又開胃~麵條滑溜,吸收咗湯汁,食落去超有滿足感!-𝑫𝑹𝑰𝑵𝑲3〉仲夏熱帶水果茶  $58 果茶嘅味道甜甜地,配搭裡面唔同嘅水果,例如蘋果同橙,飲落去好fresh!茶底唔會太濃,啱啱好,令成杯飲品更加清爽-𝑫𝑬𝑺𝑺𝑬𝑹𝑻4〉朱古力迷你鬆餅 $48 (大推薦🌟)朱古力迷你鬆餅真係好好味!佢外脆內軟,朱古力味濃郁,食落去蛋味都好重~配埋朱古力雪糕層次再昇華,但甜而不膩!-環境.8/10服務.7/10人均.$180污嘴狗覓食指數.8/10#污嘴狗 #hkfoodie #hkfood #food #hki
尖沙咀The One - Cafe

~WO妹大推迷你鬆餅!

𝑭𝑶𝑶𝑫𝑺
1〉明太子義大利麵  $140 (推薦🌟)

2〉台式牛肉麵  $138

𝑫𝑹𝑰𝑵𝑲
3〉仲夏熱帶水果茶  $58

𝑫𝑬𝑺𝑺𝑬𝑹𝑻
4〉朱古力迷你鬆餅 $48 (大推薦🌟)

環境.8/10
服務.7/10
人均.$180
污嘴狗覓食指數.8/10

#污嘴狗 #hkfoodie #hkfood #food #hkig #instafood #foodie #hkfoodblogger #hkpics #hkrestaurant #hkrestaurants #streetfood #美食 #好吃 #吃 #出去玩 #美味 #美食分享 #美食愛好者 #美食攝影 #美食旅行 #美食料理 #美食相機 #美食玩家 #美食小吃 #尖沙咀 #Cafe
2024-11-08
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2024-12-13 605 views
依間餐廳外型非常之少女打卡吸引雖然係星期日晚,但仍有好多位,唔需要等直接入座而每人必須最低消費一款飲料玫瑰花茶茶包配料豐富,玫瑰花香味亦好出額外送多粒棉花糖嚟配茶茶杯同茶壺都好靚 喺場內打卡一流咖喱煎雞扒飯超級大雞扒及大碗飯 就咁睇已經覺得好抵食咖喱味非常之濃郁 店員好細心下單前提示會好辣好彩有佢溫馨提示點少少已經覺得好夠味 因為我本身唔食得辣但依種咖喱味係好食的而雞扒方面煎得外脆內軟份量非常之大厚切 就嚟大過塊面底部的份量十足 仲要係偏林壓實咗大碗飯,食到飽飽額外配送蛋花麵豉湯,醋味黑木耳本身唔知係麵豉湯嚟 因為見到好多蛋花飲落先知係麵豉湯好有驚喜再食埋小食黑木耳 好開胃又可以解油膩
依間餐廳外型非常之少女打卡吸引
雖然係星期日晚,但仍有好多位,唔需要等直接入座
而每人必須最低消費一款飲料

玫瑰花茶
茶包配料豐富,玫瑰花香味亦好出
額外送多粒棉花糖嚟配茶

而雞扒方面煎得外脆內軟
份量非常之大厚切 就嚟大過塊面
底部的份量十足 仲要係偏林壓實咗
大碗飯,食到飽飽

額外配送蛋花麵豉湯,醋味黑木耳
本身唔知係麵豉湯嚟 因為見到好多蛋花
飲落先知係麵豉湯好有驚喜
再食埋小食黑木耳 好開胃又可以解油膩

2024-12-08
2024-11-20 849 views
有日係尖沙咀約左個網友係the one 等,跟住一邊行一邊睇個商場有咩好食,上到去一層,個網友話之前食過一次,就去尼間,尼間cafe 裝修感覺走少女風,內部偏向粉色,四方枱既餐凳兔仔形幾得意,旦我同佢就揀左坐卡位,坐低點餐先發覺最低消費原來要一杯野飲,果陣都有少少肚餓,所以都點埋個鬆餅,整體問題黎講係鬆餅同飲品既價有d偏貴,旦味道又唔太特出,所以對我黎講比較適合打卡多d
2024-11-07 1046 views
琴日同個fd食tea,去咗呢間首先一入去佢話限時90分鐘,都預咗,香港大部分餐廳都係咁,明嘅跟住我哋2個嗌咗1杯halloween 朱古力$5x,1個tiramisu 方形蜜糖吐司,$1xx然後落order 個staff話每人至少要order 1杯飲品喎😂點解呢其實?我都嗌昨1個甜品1杯嘢飲,明白可能吾想啲人齋坐,但係我一個甜品都差唔多等於2杯飲品啦,明明主食就貴過飲品好多首先我真係吾口渴,我真係吾想飲,食完個吐司都好飽啦,同埋啲嘢飲吾岩口味真係飲吾落,而且我哋2個人都嗌咗兩樣野啦,so why I still have to take one more drink? It doesn’t make sense 😕最後我都夾硬嗌多杯🖕🏻都吾會再嚟呢間!食得一啲都吾開心
琴日同個fd食tea,

去咗呢間
首先一入去佢話限時90分鐘,都預咗,
香港大部分餐廳都係咁,
明嘅

跟住我哋2個嗌咗
1杯halloween 朱古力$5x,
1個tiramisu 方形蜜糖吐司,$1xx
點解呢其實?我都嗌昨1個甜品1杯嘢飲,
明白可能吾想啲人齋坐,
但係我一個甜品都差唔多等於2杯飲品啦,
明明主食就貴過飲品好多

最後我都夾硬嗌多杯🖕🏻

都吾會再嚟呢間!食得一啲都吾開心

2024-11-02
Type of Meal
Tea
2024-10-24 1137 views
Dazzling Cafe (The One )同朋友慶祝生日🎂 選左一間公主設計嘅台式cafe▫️軟殼蟹沙律軟殼蟹細size, 炸得好香脆,上面有好多芝士粉, 拼上沙律食,吾錯的選擇👍▫️柚子蜜雞翅👍本身好喜歡吃柚子,今次還有柚子蜜味雞翅,無失望😋蜜糖煎熟左的糖衣,吃落煙煙靭靭,好正▫️明太子義大利麵麵的頂部有好多紫菜, 義大利麵加上明太子係好夾,也好香。▫️佛羅倫斯花枝干貝麵👍推介👍 有兩大粒花枝干貝,魷魚, 西蘭花,蕃茄仔,配搭好清新。花枝干貝和魷魚好新鮮,加左酸酸甜甜醬汁好醒胃。草莓繽紛冰淇淋鬆餅👍🧇草莓味雪糕一般人都好鍾意, 配上香脆鬆餅。再加上鮮忌廉,新鮮士多啤梨🍓 和 朱古力粒粒脆脆。又好食又好啱打卡。 甜品亦都係這間店嘅特色👍覆盆子蘋果茶🍹好香蘋果香味, 清新怡人百香果鮮柚茶🍹生果味滿瀉, 酸酸甜甜這處真係好啱姊妹閨蜜來吃飯, 價錢合理。📍尖沙咀彌敦道 100號, L322#蛋糕 #撻 #窩夫 #梳乎厘 #PANCAKE #鬆餅 #Dessert
Dazzling Cafe (The One )

同朋友慶祝生日🎂 選左一間公主設計嘅台式cafe

▫️軟殼蟹沙律

▫️柚子蜜雞翅👍

▫️明太子義大利麵
麵的頂部有好多紫菜, 義大利麵加上明太子係好夾,也好香。

▫️佛羅倫斯花枝干貝麵👍
花枝干貝和魷魚好新鮮,加左酸酸甜甜醬汁好醒胃。

草莓繽紛冰淇淋鬆餅👍🧇
甜品亦都係這間店嘅特色👍

覆盆子蘋果茶🍹
好香蘋果香味, 清新怡人

百香果鮮柚茶🍹
生果味滿瀉, 酸酸甜甜

這處真係好啱姊妹閨蜜來吃飯, 價錢合理。

📍尖沙咀彌敦道 100號, L322

2024-09-30
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2024-10-04 1010 views
Dazzling Cafe 真係一個好舒適同埋有特色嘅地方,入面嘅裝修充滿少女心,精緻得嚟又唔會過份張揚,讓人一入去就覺得好放鬆💕。-今日我同朋友一齊去試左佢哋幾樣嘢食同飲品,首先係熔岩漢堡排飯(飛驒牛)。漢堡排外脆內嫩,切開後流出嚟嘅熔岩芝士真係令人驚喜,配埋一啲醃製嘅蔬菜,味道更加豐富。份量真係十足,絕對可以大滿足😋-然後我哋叫咗辣味雞肉意大利麵,醬汁香辣而不膩,雞肉煮得剛好,口感鮮嫩,配埋意大利麵嘅彈牙口感,搭配得相當好。整體嚟講,呢兩道菜都好有水準,值得再嚐試!-最後,飲品方面我揀咗桂花鳥龍茶,茶香清新,帶有一絲桂花嘅香氣,飲落去好舒服,正好可以解膩。-總括來講,Dazzling Cafe 係一個唔錯嘅選擇,無論係裝潢、食物定係飲品都令人滿意,適合同朋友聚餐或者拍照打卡!下次再約埋朋友嚟試下其他菜式!
2024-09-27 881 views
今次去咗尖沙咀食tea,餐廳來自台灣,裝潢以薄荷綠同埋淺粉紅色作主調,室外還有一幅花花牆以供打卡,好適合同閨蜜聚會。綿綿珍珠奶茶鬆餅鬆餅烘至脆卜卜,茶底選用了伯爵茶,味道清香,特別加配了麻糬,煙煙靭靭,配上黑糖珍珠同埋雪糕,口感層次更豐富。柚子蜜雞翅雞翅炸到外脆內嫩,柚子蜜味道香甜,選用了單骨雞翅,非常方便食用。百香果鮮柚茶/香桃薑綠茶百香果鮮柚茶顏色鮮艷,茶底香濃,加入菠蘿粒粒,充滿夏日的氣息。

綿綿珍珠奶茶鬆餅

柚子蜜雞翅

百香果鮮柚茶/香桃薑綠茶
2024-08-10 1138 views
之前食過,食物是不錯的,環境也挺好,而且拍照打卡很不錯。無奈今天有時間想去再食的時候,卻完全給店員無視了。有一枱要8位的客人卡在我前面,大概是誤會我跟他們一夥的,所以沒有故意問我。但他們離開後我還一個人在門口等待,那自然是在等待入座吧?幾個店員走過也只是看一眼,像在看路人般,也不詢問一下。反而後面走上來的客人居然是先給他們帶位,在我表達不滿地詢問,才終於問一下我是不是要一位。沒有找人在接待處招呼也就算了,至少店員看到門外有人後,也要懂得招呼在門外等位的客人吧?就是坐在裡面看到我的客人也都知道我是在門口等位了,店員真要改善一下😢
2024-08-07 982 views
今日同朋友行開尖沙咀下午茶嘅時間突然間有一點肚餓,所以再一次來到這間Cafe。不過提醒一下,這間餐廳需要每位客人都必須點一杯飲品。我們點了一個意粉及兩杯飲品。❇️明太子義大利麵 $108叫了人氣no.1意粉,用上鮮忌廉加入明太子煮成醬,所以意粉呈淡橙色又掛汁,明太子脆脆地,意粉有咬口。加上紫菜絲一起吃, 十分日系,非常好吃!❇️仲夏熱帶水果茶$52(熱/冷)每次去必點的飲品,無論冷熱飲都很好喝。水果茶非常解膩,裡面有蘋果粒,葡萄,草莓同橘子等水果片,更添口感。這間餐廳的環境不錯,不過員工的態度不是太好,希望管理層見到的話可以改善一下。

不過提醒一下,這間餐廳需要每位客人都必須點一杯飲品。

我們點了一個意粉及兩杯飲品。

❇️明太子義大利麵 $108

❇️仲夏熱帶水果茶$52(熱/冷)

2024-08-07 889 views
首先,最低消費唔係正餐,而係飲品。唔太get點解一定要點飲品而唔係食物。明明正餐貴過飲品咁多。我有朋友肚餓,純粹想食野,問下可唔可以彈性處理。唔緊要,可能規矩唔可以改。但係餐廳食物質素係唔係應該同價錢成正比呢?好可惜咁靚嘅餐廳所有食物都overpriced。然後食物款式同其他同類型cafe差唔多,唔算特別。嗌咗個拿破崙意粉,可能落多左香草,令到個意粉味道非常奇怪。總括而言,餐廳好普通,好貴,好唔抵。

嗌咗個拿破崙意粉,可能落多左香草,令到個意粉味道非常奇怪。

總括而言,餐廳好普通,好貴,好唔抵。
2024-07-28 883 views
有一個服務員貌似衛詩雅服務態度差 我有點感到受氣上菜俾客人既時候 都感受到佢既態度我食嘢姐 吾係要睇你面色的 不如我自己去茶餐廳食算服務還比你更加好 整體嘢食同環境都ok 係服務吾得希望你地多D培訓下員工
有一個服務員貌似衛詩雅
整體嘢食同環境都ok 係服務吾得
希望你地多D培訓下員工
2024-07-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch