2016-07-13 264 views
幫襯左味皇好耐了,佢地d無骨海南雞飯好好味,滑滑的雞配埋d醬汁,再加上油飯,真令人食不停口,但近月再光顧就變了,之前d侍應都有禮貎,但現在換左人,當客人冇到,十問九吾應,落單後就懶得啋你。無骨海南雞飯:之前食就雞滑飯香,但近月食就差左,d雞鞋左,油飯就淡味左,希望佢改善下喇莎雜錦拉麵:我而家改食尼款,好好味!湯底濃,材料有:蝦、扎肉丶雞、蛋和菜等,非常豐富
2016-07-03
$50 (Dinner)
  • 喇沙雜錦拉麵
2016-06-13 259 views
今晚跟男朋友來到土瓜灣,來到很旺的馬頭圍道及北帝街,結果入了連銷店味皇吃晚餐~ 兩個人點了兩個小菜套餐,因為都係五十多元,都幾抵~我們點了魚腐雜菜煲及咸蛋蒸肉餅套餐(各自$58)連湯或飲品:魚腐雜菜煲($58):因為即時煲的緣故,服務員一早已講明要等十多分鐘;底湯很濃,很有魚味,菜的種類也很多,有生菜,菜心,菇,金菇菜,西蘭花等等,因為吸了魚湯的味很林很好味~ 只是魚腐只有大約4粒左右,size及數目若果大些及多些會更加好~ 咸蛋蒸肉餅 ($58):蒸得非常好味!! 勁正! 服務員一早已說明要等十五分鐘左右的,端出來時熱騰騰的,很好味,咸蛋的大小剛剛好,而肉亦蒸得好美味~而碗飯亦端得很大碗,價錢亦不貴,整體來說很滿意!
魚腐雜菜煲
咸蛋蒸肉餅
咸蛋蒸肉餅 ($58):蒸得非常好味!! 勁正!

而碗飯亦端得很大碗,價錢亦不貴,整體來說很滿意!

$58 (Dinner)
魚腐雜菜煲
咸蛋蒸肉餅
2015-12-27 219 views
係到食過早中午晚, 早餐, 下午茶質素最好, 奶茶, 多士, 炒蛋都係正常水準, 炸魚柳好食香脆, 午晚市炒野小菜就普通, 所以黎親都會揀早餐or 下午茶食, 貪佢選擇多又唔算好貴。但今次想講嘅係, 每次黎襯一入去餐廳都有陣up 味,,初期唔為意係邊到發出來嘅味, 以為可能係d街坊身上嘅宿味, 但後來聞聞下, 就發現係張台面上面散發出來嘅''宿味'', ''up 味''應該係佢地塊抹台布出事, 可能吹得唔夠乾透, 所以長期有陣味, 用一塊有味嘅布抹每張台, 台面看似乾淨, 但.....就各自遺留氣味,攪到餐廳一陣味真心希望餐廳可以改善下, 其實食物唔係差, 但果d味都幾難聞

到味皇不一定要order海南雞飯。這天,河馬生和河馬太便到了味皇去吃早餐。河馬生和我叫了差不多款式的早餐,區別只是牛扒和雞扒罷了。味皇的炒蛋也算嫩滑,一上枱,雞扒皮看似很乾。把皮撕下,有濃郁的香茅味,實在不俗。牛扒實在韌了一點,咬下去要費力才能把它消化掉。多士內有很多牛油,邪惡但香濃。熱華田和熱檸水也是一般貨色,不提也罷。整體而言,雞扒早餐算是不錯的了,牛扒卻有待改善。
到味皇不一定要order海南雞飯。

牛扒實在韌了一點,咬下去要費力才能把它消化掉。
整體而言,雞扒早餐算是不錯的了,牛扒卻有待改善。
2015-09-05
$30 (Breakfast)
1K
2014-09-24 146 views
很久沒有吃鹽焗雞了,看到有這一個選擇便點來試試吧,而這裡的動作也真快,落完單後沒消數分鐘便已經可以把食物奉上了,相信因為燒味始終是中國人的快餐吧。外形算是可以,雞皮的黃色也很吸引。味道方面卻有點失望,因為完全吃不出有鹽焗的感覺,與白切雞無異,只是醬料由薑蔥轉成沙薑而已。
鹽焗雞飯
2014-09-23
$36 (Dinner)
2013-11-12 137 views
今晚到味皇紅磡北帝街尾店叫"雲吞雞扒麵", 等左十幾分鐘, 眼見外賣已經放左喺枱面一段時間, 但收銀個肥阿姐都愛理不理, 後來先斯斯然咁邊聽電話邊打包. 因為我唔係住附近,返到屋企打開外賣盒先發覺入面冇雞扒, 只係得3粒雲吞 ; 好嬲但心諗都返到屋企, 就算打去投訴都冇用... 諗著算數, 下次唔幫襯就算, 點知咬一啖雲吞~ 火都嚟埋 , 3粒雲吞都係生嘅! $38買一碗"雲吞雞扒麵"得D麵食得!!!!諗住打電話去投訴, 點知冇單, 餐牌冇電話, 連OPEN RICE都冇佢電話! 實在太火滾, 所以要寫個POST提醒下街坊!!!!!!!

生雲吞嘅外賣雲吞麵~
Other Info. : 細項評分點解冇負數? 呢間野實在差到唔知點俾分!
2013-11-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)