Hiring
Up to $21,000
Monthly (Negotiable)
Restaurant: Délifrance (環球大廈)
Info:

2022-08-16 432 views
中環食lunch 通常都外賣🥡今日突然好想食意粉🍝去左環球商場既Delifrance 叫左個外賣🥡卡邦尼煙三文魚煙肉芝士炒意粉 $85勁少煙三文魚,得個一塊😭😭😭煙肉都OK嘅,正正常常,冇乜特別個汁完全唔夠😑好乾呀😧意粉太過硬🫤不太好食😦價錢都係比較偏貴,完全唔覺得值$85😭😭😭有少少失望😩😩😩😩我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️Delifrance 📍中環德輔道中19號環球大廈1樓
中環食lunch 通常都外賣🥡
今日突然好想食意粉🍝
去左環球商場既Delifrance 叫左個外賣🥡

卡邦尼煙三文魚煙肉芝士炒意粉 $85
勁少煙三文魚,得個一塊😭😭😭
煙肉都OK嘅,正正常常,冇乜特別
個汁完全唔夠😑好乾呀😧
意粉太過硬🫤不太好食😦

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️
推薦:⭐️⭐️

Delifrance
📍中環德輔道中19號環球大廈1樓

TakeAway
2022-08-16 248 views
🥢 今日同同事一齊想食下意粉慰勞大家,決定order下delifrance嘅意粉,平時印象深刻比較偏向佢地嘅早餐,今次意粉真係第一次,儘管have a go! ✨ 卡邦尼煙三文魚煙肉芝士炒意粉 $85成個意粉我覺得偏硬,佢個汁唔夠企身,芝士得好少,唔係太濃味,同埋汁嘅份量唔夠撈,有一半意粉都係乾食,同埋啲送真係幾少,三文魚得三塊細嘅,煙肉反而煎得唔錯,撈埋卡邦尼汁幾好味,唔會過鹹,整體性價比偏低,質素相對一般,或者堂食會好啲⋯⋯

✨ 卡邦尼煙三文魚煙肉芝士炒意粉 $85
Delivery
2022-08-05 296 views
舊同事相約商談未來動向,找了一個大家都方便的中間點,中環環球大廈在心目中一直都是地鐵站出口的標籤,原來在一樓有這個地方可以坐下來吃點東西、飲杯咖啡。下午3時左右不想吃太多,點選了Light Signature 中的沙律C20a:田園沙律配法式蜜糖芥末汁。飲品可選配: 熱鮮磨咖啡 /  錫蘭奶茶 / 有機茶 (雜莓 / 蘋果 / 綠茶),點配了熱咖啡。鮮磨熱咖啡聞到咖啡獨有的香氣,入口味道也不錯。田園沙律顏色健康,材料新鮮,有牛油生菜、新鮮蕃茄、青瓜、提子乾、麵包粒、紫椰菜....混合蜜糖芥末醬汁一起吃,爽脆美味,好吃哦。又發掘了一個休息加油站,記在本子上了。
鮮磨熱咖啡聞到咖啡獨有的香氣,入口味道也不錯。
混合蜜糖芥末醬汁一起吃,爽脆美味,好吃哦。
又發掘了一個休息加油站,記在本子上了。
2022-08-02
Tea
2022-06-22 326 views
📍@delifrancehk in CentralCafe #Délifrance #Délifrancehk Food: 💛💛💛🤍🤍Décor: 💛💛💛🤍🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛🤍Price Range:💰 $50-$100Favourite: 💖 Mushroom Linguine ------------------------------- French-style boulangerie serving freshly made baguettes and pastries- Service is quick- Coffee is also solid and always a great place to grab a quick lunch or afternoon snack------------------------------𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
📍@delifrancehk in Central

Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price Range:💰 $50-$100

- Service is quick

2021-10-15 959 views
Blue Friday ~ 決定食啲貴野慰勞下自己😂今次系OpenRice 外賣自取 叫左佢既烤雞磨菇長通粉 去到餐廳 慶幸自己叫左外賣 條隊勁長😅 睇黎好多人選擇即叫即做 得我一個外賣長通粉煮得比較淋 用叉有啲難拮雞肉好味 又 嫩口 吾會好柴磨菇略嫌有啲生 但都可以食到落口不過原價$69 得一盒通粉 感覺cp值吾高
Blue Friday ~ 決定食啲貴野慰勞下自己😂

今次系OpenRice 外賣自取 叫左佢既烤雞磨菇長通粉

烤雞磨菇長通粉

長通粉煮得比較淋 用叉有啲難拮
雞肉好味 又 嫩口 吾會好柴
磨菇略嫌有啲生 但都可以食到落口

不過原價$69 得一盒通粉 感覺cp值吾高
2021-10-15
$69 (Lunch)
烤雞磨菇長通粉
2021-09-22 614 views
話說星期六有啲事同屋企人要去中環律師樓處理,之後當然就係附近搵地方醫肚,經過環球大廈見到呢間Delifrance,lunch 時間都唔多人,就坐低睇睇有咩食選擇都多,最終點了一份蜆肉天使麵,一份三文治同一份熱狗,飲品就要了錫蘭奶茶▶️蜆肉天使麵 - 份量足夠,醬汁惹味,配料都豐富,算有誠意▶️三文治/熱狗 - 熱狗有驚喜,賣相同味道都好好總結:食物質素還好,算有誠意,值得一提係杯錫蘭奶茶,用錫蘭茶做茶底幾夠茶味。

▶️三文治/熱狗 - 熱狗有驚喜,賣相同味道都好好

Lunch
Delifrance我由細食到大,但計下都有差不多成5年無食啦,所以最近經過、想快快手食一個午餐就食下。平時lunch同dinner menu嘅C2系列全部都可以轉焗薯、個人又特別鍾意焗薯,所以就叫左!焗薯新鮮出爐、所以都要等一陣,我叫左白汁雙拼、白汁碎蛋同三文魚都保持水準、但覺得唔係好夠cover曬全個薯仔!不過價錢就真係越來越貴、Delifrance其實都算係快餐、$66食一個焗薯都有D貴另外會再配一杯熱飲!我就叫左熱奶茶、有少少苦澀、但都算ok!有機會可以試下佢哋嘅特飲、好似都幾特別!

2021-07-27 394 views
記得我讀書嘅年代🙄(遠古時代)物資頗貧乏,邊有依家嘅人咁幸福,cafe 仲多過七仔以前有得去 #delifrance #delifrancehk 嘆個百吉包已經系一件超正嘅事,今日經開中環環球大廈 @delifrancehk 吃個 #simplelunch 回味一下,老老實實今時今日以依個質素而言,真係有啲吾到位 但回憶是無價的 Panini with Tuna Mayo n cheese 當佢普通有餡嘅烘包食就ok Latte 咖啡味道偏淡,亦都唔香。=======================​Delifrance 環球大廈。中環$70
記得我讀書嘅年代🙄(遠古時代)
物資頗貧乏,邊有依家嘅人咁幸福,cafe 仲多過七仔

但回憶是無價的

當佢普通有餡嘅烘包食就ok
Latte
咖啡味道偏淡,亦都唔香。

=======================

​Delifrance
環球大廈。中環
2021-07-26 344 views
以前細個成日食 Delifrance, 因為食牛角包🥐, 食焗薯🥔 呢類既西式包點既地方唔多😅 但而家真係要幾精緻要幾有特色既都有, 千千萬萬既種類都😅 所以 Delifrance 既分店都愈嚟少.. ..呢日行過中環環球大廈仲有一間, 懷念下以前就食個 tea 喇.. Tea 既價錢都 okay, $3x - $4x, 比起一個正餐意粉, 三文治平好多🤭叫左個腸仔拿破侖意粉 + 🌽粟米雞湯意粉配三文魚炒蛋多士🍞味道唔係話好食, 但都唔算差, 但感覺比以前既感覺差了😅

叫左個腸仔拿破侖意粉 + 🌽粟米雞湯意粉配三文魚炒蛋多士🍞

味道唔係話好食, 但都唔算差, 但感覺比以前既感覺差了😅
2021-07-26
$50 (Tea)
2021-02-01 1223 views
網上睇到宣傳,肉醬千層麵配薯蓉,買一送一$68,於是同同事黎買,去到餐廳唔見有宣傳牌,於是問職員,係有買一送一既,只係冇寫出黎,但只限外賣自取。買完等左5分鐘都冇,已經攞得,個錫紙盒仲要勁熱,打開香噴噴,中間係肉醬千層麵,好多番茄,仲有濃郁芝士,好好食,兩邊都係薯蓉,好creamy,食完好飽。買一送一,平均一個$34,真係好平,性價比非常高,下次再幫襯。

肉醬千層麵配薯蓉

TakeAway
肉醬千層麵配薯蓉
2020-10-27 962 views
招牌至尊公司三文治🥪麵包烘底脆脆的,有牛油香。餡料好豐富,有雞扒件、雞蛋、兩款火腿、青瓜、蕃茄、生菜,一口咬下,口感豐富,味道很好。煙三文魚碎蛋沙律百吉包百吉包外脆內鬆軟煙韌,配上爽口生菜青瓜,綿密碎蛋沙律和大塊煙三文魚,好味而且感覺輕盈健康。餐湯是蕃茄忌廉湯,微酸的蕃茄香味很醒胃,用來點麵包食都正。有優惠券的關係,滿$100減$50,我們兩份餐總共$91。
招牌至尊公司三文治🥪

煙三文魚碎蛋沙律百吉包

餐湯是蕃茄忌廉湯,微酸的蕃茄香味很醒胃,用來點麵包食都正。

有優惠券的關係,滿$100減$50,我們兩份餐總共$91。
Dinner
2020-06-28 1343 views
疫情問題, 都習慣左買外賣了!今日OT 買LUNCH 回公司食, 行經Délifrance 見有黑松露雜菌帶子意粉好似幾好味喎, 又試下先但一打開賣相已經唔OK 啦雜菌唔見, 帶子只有2粒, 仲要好細要成$98, 一D都唔值, 無下次
疫情問題, 都習慣左買外賣了!
今日OT 買LUNCH 回公司食,
行經Délifrance 見有黑松露雜菌帶子意粉
好似幾好味喎, 又試下先
但一打開

賣相已經唔OK 啦

雜菌唔見, 帶子只有2粒, 仲要好細
要成$98, 一D都唔值, 無下次

2020-06-25
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
2020-05-28 1087 views
今天要開早會,7點多已到中環,初夏的中環早上,人流很小,很舒服,溫暖的陽光下帶點清風,就在這一刻,想起你,久違了的法式早餐。好耐冇嚟,早餐好像比以前多咗選擇喎,價錢由$ 35至$ 79,睇咗一陣,哈哈,我選咗廚師精選:「$42 煙三文魚炒蛋配自選面包,飲咖啡」外賣返公司食。煙三文魚炒蛋加咗紅色燈籠椒,食落多咗點爽甜,唔錯喎,但係啲煙三文魚咸咗啲。每天早上一杯提神咖啡,已經係大部份上班族嘅習慣,咖啡有點失望,沒有回憶中那麼好飲,不夠香濃。自選麵包有很多選擇,我揀咗芝麻包,應該係自家製,口感有點像硬”豬仔包”,好食,芝麻亦香。哎喲,我點麵包嘅時候,忘記了這裡的牛角包很好食的呢~

2020-05-27
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$42 (Breakfast)
🥐French Heritage Croissant☀️-自己平時就係牛角包忠實Fans😍焗番佢之後,咬落鬆脆,牛油味好濃郁!❤-🥐$25牛油好香🥐入口鬆化🥐早餐摯愛🥐
🥐French Heritage Croissant☀️
🥐$25
牛油好香🥐
入口鬆化🥐
早餐摯愛🥐
2019-11-08 1298 views
黎到中環唔知食乜好,放飯時間周圍都咁多人。今次就同個姊妹決定嚟到環球大廈入面,食我哋其中一間最愛Délifrance 🎀🇫🇷 佢哋有呢個二人套餐好抵食!!分別有兩個頭盤,任揀兩款主食同埋兩杯嘢飲,最後仲送埋甜品。頭盤我哋分別揀咗芝士西蘭花同埋焗薯,兩個都好好食。主食有好多款意粉揀,仲有佢地signature 包包。平時我就好中意食個鴛鴦百吉包配碎蛋沙律吞拿魚😌😌但女友人今次唔想食包,所以我地就揀左海鮮天使麵同煙三文魚意粉🍝最後,仲有好好食既蝴蝶酥雪糕🍦

頭盤我哋分別揀咗芝士西蘭花同埋焗薯,兩個都好好食。

最後,仲有好好食既蝴蝶酥雪糕🍦