掛住食影咗好少相添,聽我口述啦🤣🤣首先呢度座位真係好多,好多人黎食都絕對冇問題,座位都幾闊落,坐得幾舒服重點就係超級多嘢食,幾咁揀飲擇食嘅朋友都會揀到好多嘢食,我就梗係唔執輸,食啲貴嘅嘢先刺身款式好多,我最鍾意食三文魚,佢切得幾厚,感覺好肥美,食落都好鮮甜,八爪魚個質感超級正,幾爽口彈牙,甜蝦都好新鮮,幾可口。熟食方面我最鍾意蒲燒鰻魚,骨就有少少嘅,但係佢個醬汁好味道,啲鰻魚軟腍係香口,好鍾意,食咗三次雞軟骨都幾鍾意食,炸得好香脆,口感一流嘢飲就款式好多啦,仲有梅酒飲添!咁多間放題入邊我始終都係鍾意食呢一間,食物質素有保證,價錢都合理
掛住食影咗好少相添,聽我口述啦🤣🤣
雞軟骨都幾鍾意食,炸得好香脆,口感一流
嘢飲就款式好多啦,仲有梅酒飲添!
2019-10-11
2019-11-06 2422 views
呢間成日排曬長龍嘅人氣日式放題店, 這天我還是第一次幫襯, 我去的時段 21:15 入座可以有 85 折, 享用兩小時, 22:45 last order由於它的價錢屬於中上價位, 所以食物質素相當也提升了, 店裡採用掃描 Qr code 落單, 個人感覺不太喜歡, 費時又難與朋友商量吃什麼, 不過對於店方來說, 它能控制下單頻密速度, 食物不會被過量下單而吃不完, 浪費食物當晚由於只有數桌客人, 食物上格速尚算快, 而所有食物的新鮮度和調味都普遍屬於比較新鮮和沒有太多加工調味, 所以真的是 「一分錢一分貨J唯一有點不是很盡興的是 : 服務員掌握時間很精準, 22:45 手機已掃描不到 Qr code 下單, 而且23:10 員工們已換了制服, 等著你離開, 所以最後便出現了我們要把店內送的每人一杯雪糕取走吃
2019-10-17 2047 views
因為有朋友生日,想食放題,因為朋友介紹最後選佐哩度!!雖然入去d位有小小逼,但係食物真係高質吃過好多放題,通常你劃幾多食物,都會黎少一半 但估唔到極尚d野黎得好齊,完全唔使擔心落佐單無黎哩個芝士扇貝真係無得頂,必食估唔到放題都咁高質刺身好新鮮,因為其實我朋友唔係太鐘意食刺身蝦🦐,但我朋友食完再食,話估唔到咁新鮮,連佢都話好食!仲有佢d炸物都非常唔錯我生日個朋友食完都話下次一定要再去食!值得推介記得要提前約!通常walk in 都無位

吃過好多放題,通常你劃幾多食物,都會黎少一半
但估唔到極尚d野黎得好齊,完全唔使擔心落佐單無黎

哩個芝士扇貝真係無得頂
,必食估唔到放題都咁高質

仲有佢d炸物都非常唔錯

我生日個朋友食完都話下次一定要再去食!
值得推介
記得要提前約!通常walk in 都無位
2019-10-07
  • 北海燒帆立貝
2019-10-16 1755 views
之前食開殿大喜屋,今次好奇想轉下去極尚大喜屋,其實兩間舖頭的位置只係相隔一條街,一頭一尾,呢間就正正對住The one停車場🅿️對面,好易揾!一早喺op 預訂晚間時段9點15後入座,有85折優惠,折扣後三百元都唔洗添,超抵食!!! 同樣用qr code手機落單,十分環保,全程由我同男朋友負責落單,老一輩不熟悉電子當然乖乖等食食物種類有A-F ,姐係圖片中的左手邊,好多選擇!上菜速度快,無漏單出現,無論刺身、串燒、熟食個個食完都話質素不錯!雖然環境無殿大喜屋咁華麗,但不得不說晚間時段的確性價比高😃

食物種類有A-F ,姐係圖片中的左手邊,好多選擇!

2019-09-21
2019-10-10 1958 views
放題之中大喜屋應該算是比較有名的,食物比較新鮮!聽聞預先book位又要排,walk-in 又要排,所以每一次經過都見到條龍隊整整一條街咁長,超誇張的!今日心血來潮,突然想食放題,於是碰吓運氣,打個電話過去竟然有位啊,不用排隊啊!好運來了!有口福呢!早段嘅放題時間是5:30至8:30,我入座的時間是六點多,服務員說如果進食時間個半鐘的話,仲有折扣,等於免左+1費用啊!由於時間關係,所以真係與時間競賽,不停的地吃吃吃,要盡快吃光枱面上的美食真的不容易啊!所以如果想慢慢的享受美食就建議不要折扣好了蝦刺身不錯 🐔翼好味啊😋羊扒咖喱蟹味道不錯海葡萄沙律好吃點了兩個梅酒任飲美味甜品

好運來了!有口福呢!

刺身不錯

點了兩個

梅酒任飲

美味甜品

2019-10-05 2002 views
中秋日跟家人一行五人食5:30時段。刺身類還是如舊一樣,比其他放題出色。當中魚類刺身比較出色。但三文魚卻很一般。蝦也不錯。壽司類是我最期待的,但感覺特式壽司種類少了。而且其他壽司好像沒有以前的好吃。特別是海膽軍艦,不夠甜美,有點失望烤物類就很一般,烤蝦更是差,不新鮮,翠玉瓜卻不錯,點了好幾串炸物類也是有點失望,炸蝦的蝦爽得很人工化,但黃金蝦卻不錯。熟食類的咖哩蟹,羊架及蒜片牛肉粒可以一試。整體食物質素好像有點下降了,希望能回復到以往的水準就好了。
中秋日跟家人一行五人食5:30時段。

炸物類也是有點失望,炸蝦的蝦爽得很人工化,但黃金蝦卻不錯。

熟食類的咖哩蟹,羊架及蒜片牛肉粒可以一試。

整體食物質素好像有點下降了,希望能回復到以往的水準就好了。

2019-09-13
2019-10-02 1061 views
遲滴黎都冇位啊!好彩趕上,七點左右就滿場。食放題就緊系從刺身開始喇,滴刺身都幾新鮮噶,特別系甜蝦,我最中意,好鮮甜。烤牛舌同蝦,、鳳梨都好有水準,最重要系有雪糕,仲要系哈根達斯噶,超正啊!放題黎講真系唔錯,抵食啊。
2019-09-30 1198 views
好耐之前食過一次大喜屋,覺得魚生夠新鮮同埋熟食夠好味,所以印象唔錯呢排刺生癮起,想狂食,所以約左妹一齊黎食放題上網睇過呢間係極尚大喜屋,價錢同質素都比一般大喜屋高,所以都有d期望我地係食lunch ($248), 一黎到就叫刺身一食之下, 覺得刺身中既三文魚無乜魚油香, 好失望其他魚既味道都好淡, 唔算好新鮮, 每本身想勁食魚生既我都食到無乜癮我地正係食完第一round 魚生就無再encore 了其他食物質素都一般, 但選擇都唔算多食剌身食到凍凍地想飲碗面豉湯都無, 攪到我要係咁飲熱茶一句講晒食物質素對唔起價錢, 食lunch buffet 都抵過放題
呢排刺生癮起,想狂食,所以約左妹一齊黎食放題

我地係食lunch ($248), 一黎到就叫刺身
一食之下, 覺得刺身中既三文魚無乜魚油香, 好失望
我地正係食完第一round 魚生就無再encore 了
其他食物質素都一般, 但選擇都唔算多
食剌身食到凍凍地想飲碗面豉湯都無, 攪到我要係咁飲熱茶
2019-09-28 1075 views
這家食放題就很出名,沒想到Lunch時間的午市定食Set又抵食又優質。這頁是最抵的定食套餐,我剛看到以為是那些取巧的50蚊起,實際上百⑨幾蚊都有可能,點知埋單真的就是50蚊加一服務費等於五十五大元!那麼這55大元包什麼呢?先有個面矢湯、材料比較簡單,但能暖一暖胃都不錯。然後是沙律。因為是有服務費的,可以請店員上茶,每杯都有一個茶包,貨真價實。筆者叫的S5,有甜蝦和三文魚刺身各2。都很新鮮甜美。金菇牛肉鍋飯,牛肉飯的牛肉份量絕對比X嘢家那些頹飯多2~3倍。飯粒也是日式米飯,飽滿有咬口,每粒都索到牛汁和洋蔥金菇等配料的味道。而且因為用小鍋上,放久了也不會冷。同場的同事叫的S8那隻珍寶大赤蝦還有另一位同事的便當。雖然很抵食,但午市座位也蠻鬆動,坐得也舒服。
那麼這55大元包什麼呢?
先有個面矢湯、材料比較簡單,但能暖一暖胃都不錯。
筆者叫的S5,有甜蝦和三文魚刺身各2。都很新鮮甜美。

同場的同事叫的S8那隻珍寶大赤蝦
還有另一位同事的便當。

雖然很抵食,但午市座位也蠻鬆動,坐得也舒服。
2019-09-23
$55 (Lunch)
  • S8
  • S5
2019-09-25 745 views
終於比我食到你啦🤣🤣🤣今日唔使排隊真係好似中左頭獎咁開心行幾級樓梯上一層就到啦 一嚟就scan QR code網上落單名哂方便嘩哈哈 點左一大堆🤗除左魚生壽司🍣之外,仲有好多熱食選擇。全部都好似飲宴時嘅菜式😂西芹炒帶子 同 辣酒煮蜾都幾好味。唔會好咸特別提醒要點呢個魚干, 熱熱地好正啊! 送酒一流串燒都係即叫即燒壽司飯唔會好大舊,就可以留肚食更多仲有榴連炸彈😂😂好正最後就可以揀Hagen Dazs 好開心喔
終於比我食到你啦🤣🤣🤣
今日唔使排隊真係好似中左頭獎咁開心

行幾級樓梯上一層就到啦
一嚟就scan QR code網上落單名哂方便

嘩哈哈 點左一大堆🤗

除左魚生壽司🍣之外,仲有好多熱食選擇。
全部都好似飲宴時嘅菜式😂

西芹炒帶子 同 辣酒煮蜾都幾好味。唔會好咸
特別提醒要點呢個魚干, 熱熱地好正啊! 送酒一流

串燒都係即叫即燒
壽司飯唔會好大舊,就可以留肚食更多
仲有榴連炸彈😂😂好正

最後就可以揀Hagen Dazs 好開心喔

2019-09-25 620 views
好開心今日放工可以瘋狂食野!!!平日唔多人排隊就有位,加上我8:30先到。店員好細心教我地用app點餐,唔使再寫疊厚厚的紙仔啦~先講下d sushi,揀左火灸,上碟微溫,有淡淡煙薰味另外,炸物天婦羅係我最愛,即叫即炸。熱啦啦架!天婦羅炸粉一D都唔厚,蔬菜好新鮮脹卜卜南瓜同蕃薯仔好甜!!!食放題可貪心試哂炸香蕉奶,芝士年糕同榴連波波!!全部都好正SASHIMI 同牛肉鍋都正常發揮正!鰻魚好SOFT!! UNEXPECTED最後緊係要食埋甜品,都幾精緻。另外每人有一杯哈根大師 hahaha今次ge季節限定味係 brownie + coffeeyum yum !好滿足
好開心今日放工可以瘋狂食野!!!
平日唔多人排隊就有位,加上我8:30先到。

店員好細心教我地用app點餐,唔使再寫疊厚厚的紙仔啦~
先講下d sushi,揀左火灸,上碟微溫,有淡淡煙薰味

另外,炸物天婦羅係我最愛,即叫即炸。熱啦啦架!

天婦羅炸粉一D都唔厚,蔬菜好新鮮脹卜卜
南瓜同蕃薯仔好甜!!!
放題可貪心試哂
炸香蕉奶,芝士年糕同榴連波波!!
全部都好正
SASHIMI 同牛肉鍋都正常發揮

正!

鰻魚好SOFT!! UNEXPECTED
最後緊係要食埋甜品,都幾精緻。
另外每人有一杯哈根大師 hahaha
今次ge季節限定味係 brownie + coffee
yum yum !好滿足
2019-09-24
$300 (Dinner)
2019-09-24 588 views
大喜屋相信都係好多人心目中既放題no. 1 首選 而我都唔例外無論食過幾多次都好 只會想一食再食今日同男朋友係尖沙咀行街 行到好肚餓 又俾呢間極上大喜屋召喚左我入去啦一坐低 就梗係即刻用手機scan個qr code 揀食物啦甜蝦同三文魚每次都係必食首選 甜蝦大大隻 大喜屋既甜蝦連頭上 賣相都靚d 打卡呃like 一流呀三文魚大大件厚切無雪味之餘仲食到好香魚油味 簡直係食到停唔到呀而sushi方面 全部都細細件唔會用飯填飽你個肚花之戀係我最愛 三文魚配脆卜卜蟹籽海膽鮮甜唔腥 左口魚燒到好香 好邪惡呀特上海鰻好大條 鰻魚汁好好味而燒既食物方面 串燒牛舌我係咁encore 燒到唔會過龍 加d檸檬汁 帶到個鮮味出黎食完呢個咁滿足既一餐 又係時候要減肥了
無論食過幾多次都好 只會想一食再食

海膽鮮甜唔腥 左口魚燒到好香 好邪惡呀
特上海鰻好大條 鰻魚汁好好味

食完呢個咁滿足既一餐 又係時候要減肥了

2019-09-23 462 views
今日lunch大家想食日本野諗住左耐決定再去食大喜屋lunchset好多選擇,廿幾三十個餐任你選基本配備已經有湯,沙律同飲品除左50蚊set之外仲有包埋生果同甜品咁我今日就選左個s8 50蚊餐,四片三文魚和三隻赤蝦既丼有個同事叫左佢個便當(88蚊)勁吸引,又多選擇除左有刺身,仲有鰻魚串、炒珊瑚同埋炸豆腐落左單好快就上湯同沙律個湯正正常常,冇咩特別沙律就比較多汁,系胡麻醬,但真系落得太多全部都系醬,車釐茄應該雪左好耐咬落去好似仲要有冰碎咁跟住主菜就黎啦四塊三文魚塊塊都勁厚勁大塊一塊可以分開送4,5啖飯蝦都好新鮮,大大隻,剝好殼,淨低頭尾中間一野咬開佢,仲可以吮埋個頭飲品我仲選左枝裝既解綠茶最後飲唔曬仲可以拎番公司慢慢飲個餐有生果既都唔錯,有橙同西瓜太多選擇啦,可以再食好多次好多野想食,而且最平連埋加一都系55蚊真系好抵,入會仲可以儲分當cash用
今日lunch大家想食日本野
諗住左耐決定再去食大喜屋

lunchset好多選擇,廿幾三十個餐任你選
基本配備已經有湯,沙律同飲品
除左50蚊set之外仲有包埋生果同甜品
咁我今日就選左個s8 50蚊餐,四片三文魚和三隻赤蝦既丼

有個同事叫左佢個便當(88蚊)勁吸引,又多選擇
除左有刺身,仲有鰻魚串、炒珊瑚同埋炸豆腐

落左單好快就上湯同沙律

個湯正正常常,冇咩特別

沙律就比較多汁,系胡麻醬,但真系落得太多
全部都系醬,車釐茄應該雪左好耐
咬落去好似仲要有冰碎咁

跟住主菜就黎啦

四塊三文魚塊塊都勁厚勁大塊
一塊可以分開送4,5啖飯
蝦都好新鮮,大大隻,剝好殼,淨低頭尾
中間一野咬開佢,仲可以吮埋個頭

飲品我仲選左枝裝既解綠茶
最後飲唔曬仲可以拎番公司慢慢飲

個餐有生果既都唔錯,有橙同西瓜

太多選擇啦,可以再食好多次
好多野想食,而且最平連埋加一都系55蚊
真系好抵,入會仲可以儲分當cash用
2019-09-23 415 views
大家黎大喜屋...一般都係食放題..我今日就係食lunch set😋lunch set好多選擇...最平$50已經有!全部餐都包沙律..湯同飲品!我揀左S8 三文魚珍寶大赤蝦丼3隻大赤蝦同4塊厚切三文魚🤩🤩🤩大赤蝦d肉好厚實...隻隻都粗過長過手指😛但其實無乜蝦味ge...得個大字..個人口味鐘意甜蝦多d☺️唔係講笑...無誇張..三文魚塊塊都1cm咁厚...10cm長!仲要有4塊!勁滿足囉😍😍😍同事叫左S5 蟹油蒜金菇牛肉鍋飯配雙色刺身呢個set ge刺身相對地對丼飯細件呢個牛肉飯...係一d蟹油味都無ge...究竟係無落到蟹油定係蟹油係無味ge...🧐當佢一般牛肉飯去食...係絕對合格之上..只不過係加左蟹油幾個字...令我好confused同失望 🙃P.S. 加埋一...$55 一個...抵!
lunch set好多選擇...最平$50已經有!
全部餐都包沙律..湯同飲品!

我揀左S8 三文魚珍寶大赤蝦丼
3隻大赤蝦同4塊厚切三文魚🤩🤩🤩

大赤蝦d肉好厚實...隻隻都粗過長過手指😛

仲要有4塊!勁滿足囉
😍😍😍

同事叫左S5 蟹油蒜金菇牛肉鍋飯配雙色刺身
呢個set ge刺身相對地對丼飯細件

呢個牛肉飯...係一d蟹油味都無ge...
究竟係無落到蟹油定係蟹油係無味ge...🧐
當佢一般牛肉飯去食...係絕對合格之上..

P.S. 加埋一...$55 一個...抵!

2019-09-20 508 views
每次一講到食放題,一定會諗到大喜屋係大喜屋同極尚大喜屋個人會比較喜歡極尚。三文魚,甜蝦,帆立貝必食,鮮甜美味壽司種類都好多,由於個人比較喜歡三文魚同蝦,所以點既壽司都係偏向呢兩款各款味道都唔錯,海膽都幾鮮甜,唔會腥。熟食方面,芝士年糕同炸榴蓮都係最愛即上即食流心最好味霸王花湯都好欣賞,有屋企煲既味道,用料十足,每次都會飲幾碗鹽燒海蝦同烤帆立貝都係必食,芝麻雞翼都推薦最後可以點返鍋粥嚟暖下胃,最後食埋雪糕同甜品就好完美啦
每次一講到食放題,一定會諗到大喜屋
係大喜屋同極尚大喜屋個人會比較喜歡極尚。
三文魚,甜蝦,帆立貝必食,鮮甜美味
即上即食流心最好味
霸王花湯都好欣賞,有屋企煲既味道,用料十足,每次都會飲幾碗
鹽燒海蝦同烤帆立貝都係必食,芝麻雞翼都推薦
最後可以點返鍋粥嚟暖下胃,最後食埋雪糕同甜品就好完美啦