2025-01-31 0 views
間唔中早餐就想食得清淡一點,就會想去買一個饅頭當早餐。而我通常都會喺依間舖頭度買,因為價錢尚算合理,只要$7,同埋依間嘅碼頭比其他舖頭的饅頭份量較大。味道基本上都是同預期一樣,但比較出邊嚟講,感覺糖分較少。
2022-03-30 1289 views
我今天第一次試了咸蛋肉餅飯.咸蛋肉餅飯, 咸蛋比較難消化.  價錢平, 扺食.咸蛋味道比賽較咸.  飯有少少硬.性價比十分高.  下次, 我會試其他款, 加點心.如: 粉果
我今天第一次試了咸蛋肉餅飯.

咸蛋肉餅飯, 咸蛋比較難消化.  價錢平, 扺食.

咸蛋味道比賽較咸.  飯有少少硬.

性價比十分高.  下次, 我會試其他款, 加點心.

如: 粉果
門口
賣票
咸蛋肉餅飯
2022-03-28
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
Tasting Event
咸蛋肉餅飯
  • 肉餅飯
2022-03-22 141 views
我今天去喜點包點専門店鋪(灣仔).叫了一款: 咸魚肉餅飯.咸魚有少少骨, 不太硬.  咸魚小小咸.飯小了一些.  不太足夠食.  味道幾好.總共要港幣: 三十四元.  在灣仔算平.
我今天去喜點包點専門店鋪(灣仔).

叫了一款: 咸魚肉餅飯.

咸魚有少少骨, 不太硬.  咸魚小小咸.

飯小了一些.  不太足夠食.  味道幾好.

總共要港幣: 三十四元.  在灣仔算平.
Other Info. : 性價比好高
2022-03-22
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Tasting Event
  • 咸魚肉餅飯
我今天, 因新冠肺炎去外賣.選了上述飯及湯, 因天氣冷.飯可以, 但花膠湯普通暖.  沒有湯應有的味道.不太值.整體來說,  不錯.  總共要港幣:  七十六元正.在灣仔來講, 也不錯.  湯的温度不夠熱.
我今天, 因新冠肺炎去外賣.

選了上述飯及湯, 因天氣冷.

飯可以, 但花膠湯普通暖.  沒有湯應有的味道.

不太值.

整體來說,  不錯.  總共要港幣:  七十六元正.

在灣仔來講, 也不錯.  湯的温度不夠熱.
Other Info. : 不用等太耐.
2022-02-08
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
$38 (Lunch)
Celebration
Valentine's Day
Credit Card Offers
  • 排骨蒸飯好
2021-11-27 770 views
Lunch第一次來買蒸飯食,揀左臘腸蒸雞飯,雞好滑,個飯唔會好油膩,之前係X記食過蒸飯,飯盒底全部都係油,但係依間唔會👍🏻買任何嘢加$5仲送豆腐花(本身就$10兩碗豆腐花),睇住個職員裝到碗豆腐花超滿!都幾抵食😆
2021-10-22 633 views
今日lunch試吓依間喜點,見到d價錢 應該唔會差得去邊啦點知伏到。。。。。我明明叫左$15=3件炸物係: 炸雲吞,煎堆,春卷點知我返到公司打開袋係3粒咸水角!!!!!!!1個人點食3粒咸水角!!!仲要我本身就無諗住食。。。。算啦,又費事再落去換返,就咬左1粒 。。。辣排骨飯:入口真係好咸,排骨痴住成pat醬,咸,飯個鼓油又係咸好高鈉,好咸好難食,平時我已經好重口味果d拍得住d腐乳送飯,1舊排骨可以扒半碗白飯。。。鳳爪蒸過老,入口即化,骨肉分離,無口感,1pat野,而且又係好咸,又係食緊一pat醬,影相都見到d油厚到。。。炸野先嬲。。。明明無叫咸水角,都可以夾到3舊咸水角。。。咁簡單既野都可以夾錯。。。真係服左依間野。。。 仲要$15=3件。。講真,連中文都聽唔明就真係無野好講。。。食完依次,真係唔會再幫襯,建議改善一下d食物質素,同埋加強一下員工培訓
今日lunch試吓依間喜點,見到d價錢 應該唔會差得去邊啦
點知我返到公司打開袋係3粒咸水角
!!!!!!!1個人點食3粒咸水角

辣排骨飯:
入口真係好咸,排骨痴住成pat醬,咸,飯個鼓油又係咸
好高鈉,好咸好難食,平時我已經好重口味果d
拍得住d腐乳送飯,1舊排骨可以扒半碗白飯。。。
高鈉蒸排骨

高鈉蒸鳳爪

油膩咸水角

TakeAway
高鈉蒸鳳爪
weekday 開左門幾個鐘,兩個年青店員一男一女都好似訓唔醒咁,十問九唔應,而當時只有我一個客人,而佢兩個只係係收銀附近玩電話。餐牌寫鮮肉燒賣,問男店員係咩肉,完全唔知,問完廚房都唔知,咁好啦~買俾屋企人有蝦會敏感,咁我唯有回家自己試下先加購左個豆腐花,5蚊,一d味都無,又鞋,唔滑。如果唔係拎住成手野,會行出電車路,食X記包點好過。冇下次了

腸粉,鮮肉燒賣

加購左個豆腐花,5蚊,一d味都無,又鞋,唔滑。
豆腐花

如果唔係拎住成手野,會行出電車路,食X記包點好過。冇下次了
2021-08-31
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$23 (Breakfast)