2020-05-24 33 views
疫情期間,想食靚靚下午茶但又唔想同人迫,DK Cuppa Tea 推出咗一系列主題「飄雪樂園」,「英式閒情」下午茶外賣服務或預訂自取。適合在家慢慢享受😍餐具已經齊全,重包括三層高high tea紙架👍🏻👍🏻👍🏻等郊野公園開放後更適合一家大細外賣自取到郊外好好品嚐!今次我當然係買返屋企同我嘅小王子慢慢品嘗啦,包裝得好好,好細心👍🏻👍🏻🌟今次我哋嘆嘅喺「飄雪樂園」下午茶隨身行套裝 ,兩位用・價格為: HK$348 - 兩位用❤️精選素菜撻,芝士味濃❤️百爵茶馬卡龍,不太甜❤️百爵茶馬木馬曲奇,好香茶味❤️杯子蛋糕,好靚呀❤️脆米餅,味道剛剛好❤️特選朱古力,有啲花生果仁,朱古力不甜❤️旋轉木馬朱古力,好可愛❤️花茶茶包,泡番杯靚茶先
🌟今次我哋嘆嘅喺
「飄雪樂園」下午茶隨身行套裝 ,兩位用
・價格為: HK$348 - 兩位用
❤️精選素菜撻,芝士味濃
❤️百爵茶馬卡龍,不太甜
❤️百爵茶馬木馬曲奇,好香茶味
❤️杯子蛋糕,好靚呀
❤️脆米餅,味道剛剛好
❤️特選朱古力,有啲花生果仁,朱古力不甜
❤️旋轉木馬朱古力,好可愛
❤️花茶茶包,泡番杯靚茶先

上網見到好多人外賣去野餐,影下相打下卡享受人生!所以我預早打電話訂個二人tea set☕️來個貴族生活~我訂左「飄雪樂園」下午茶(入面包含以下項目)1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件面個層藍色cream唔會好甜,蛋糕質地厚實,食落有啲似香蕉蛋糕,好味嘅!2. 伯爵茶馬卡龍 2件好難得食到個馬卡龍唔係太甜既,外脆內軟👍🏻3. 伯爵茶木馬曲奇 2件微微的earl grey 曲奇是脆的!4. 脆米蛋糕 2件唔好俾藍色既外表嚇親,又係好味之選,唔會太甜,其實係薩琪瑪(瑪仔)5. 英式鬆餅 2件、玫瑰果醬 1盒必食,都幾大舊,搽上玫瑰果醬好香,食完會飽6. 素菜撻 2件唯一咸食既2件,我麻麻地,食完啲甜cake最好7. 朱古力 2件Tea set仲跟精美下午茶紙架 1份,去到邊都可以砌個架出來影靚相💁🏻‍♀️仲有30g 有機花茶一罐(價值$98),來自美國紐約!.店內都有啲座位可讓客人坐下來享用下午茶你哋都可以訂返個,留下美好回憶!入面仲有其他產品買,例如精油、首飾
上網見到好多人外賣去野餐,影下相打下卡享受人生!
所以我預早打電話訂個二人tea set☕️來個貴族生活~

我訂左「飄雪樂園」下午茶(入面包含以下項目)

2. 伯爵茶馬卡龍 2件
好難得食到個馬卡龍唔係太甜既,外脆內軟👍🏻

3. 伯爵茶木馬曲奇 2件
微微的earl grey 曲奇是脆的!

5. 英式鬆餅 2件、玫瑰果醬 1盒
必食,都幾大舊,搽上玫瑰果醬好香,食完會飽

唯一咸食既2件,我麻麻地,食完啲甜cake最好

店內都有啲座位可讓客人坐下來享用下午茶
你哋都可以訂返個,留下美好回憶!
入面仲有其他產品買,例如精油、首飾

2020-05-21 37 views
疫情關係,近排都少咗出去周圍食野所以就決定試吓外賣High Tea,一於係屋企嘆吓世界😊Frosty Garden Tea Set以Tiffany Blue做主色,感覺好浪漫而隨餐有一個好靚的紙架,放上茶點後,好岩打卡用📸曲奇餅、馬卡龍同埋杯子蛋糕都係伯爵茶味,味道表現正常,而朱古力都幾有咬口當甜甜的糕點,配上清清的紐約花茶,巧妙地中和了糕點嘅膩感,唔會怕晚餐食唔落🍰😚餐廳裝修得好靚,有雲石枱布、花同埋各款香薰精油~
疫情關係,近排都少咗出去周圍食野
所以就決定試吓外賣High Tea,一於係屋企嘆吓世界😊
Frosty  Garden  Afternoon  Tea  Set

而隨餐有一個好靚的紙架,放上茶點後,好岩打卡用📸

餐廳裝修得好靚,有雲石枱布、花同埋各款香薰精油~
Type of Meal
Tea
2020-05-19 180 views
今日經過上環外帶咗成個「 飄雪樂園」英式下午茶☕️返歸❤️嘆~事前打個電話預訂,去到成袋拎走勁方便,三層靚靚紙架、紙碟及餐具準備好哂,到家阿女勁開心砌起hightea架,然後一舊舊放哂D cake上去🧁最後插埋隻糖膠造白色小木馬仔裝飾!完成✅ 論賣相已好吸引,小朋友未食已經好興奮!❄️「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):~伯爵茶杯子蛋糕 2件超受小朋友喜愛,配埋朱古力小木馬,夢幻精緻,蛋糕口感鬆軟可口,伯爵茶味忌廉香滑味濃,珍珠小糖果高貴好味😋~伯爵茶馬卡龍 2件外脆內軟,唔算太甜,唔錯~脆米蛋糕 2件 及小蛋糕2件好特別的脆米蛋糕,外面香脆米,內裏是軟綿蛋糕,特別的甜點,意外好夾。~伯爵茶木馬曲奇 2件木馬同夢幻脫不了關係,曲奇味道不錯👍🏻~朱古力 2件小朋友最愛💕~英式鬆餅 2件天然酵母菌製成的英式鬆餅配上玫瑰果醬,好味道即時提升,食指大動~~素菜撻 2件健康好味,為下午茶劃上完美句號配精美下午茶紙架 1份💰$348 (二人份量) / $568 (四人份量)可外賣或安排外送服務

❄️「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):

~伯爵茶杯子蛋糕 2件

~伯爵茶馬卡龍 2件
外脆內軟,唔算太甜,唔錯

~脆米蛋糕 2件 及小蛋糕2件

~伯爵茶木馬曲奇 2件
木馬同夢幻脫不了關係,曲奇味道不錯👍🏻

~朱古力 2件
小朋友最愛💕

~英式鬆餅 2件

~素菜撻 2件
健康好味,為下午茶劃上完美句號

配精美下午茶紙架 1份
💰$348 (二人份量) / $568 (四人份量)
可外賣或安排外送服務
飄雪樂園
2020-05-15
TakeAway
$348 (Tea)
飄雪樂園
  • 英式鬆餅
食個有質素嘅英式下午茶,係靚太們嘅日常!近期處於💪🏻抗疫時間,身為靚太嘅我,都好耐冇同朋友去食tea喇!🙈最近DK Cuppa Tea推出了 外送/外賣自取下午茶,除左有精緻嘅茶點,仲包埋三層下午茶紙架同餐具,好方便就可以在家中❤️優雅地high tea❤️真好貼心又方便☺️.提提大家❤️一定要至少兩日前order呀!要俾時間店家準備材料,因為全部都係店家hand made,不含添加劑、防腐劑,食都食得健康啲啦!.🌟飄雪下午茶 ☕️($348/2人份).🎀伯爵茶杯子蛋糕 2件~上邊藍色嘅cream,好滑,配以下面茶味嘅蛋糕,係Toby最鍾意食嘅🥰.🎀伯爵茶馬卡龍 2件~即係法式嘅杏仁餅,始終係自家製,唔會太甜.🎀伯爵茶木馬曲奇 2件~ 好香嘅伯爵茶味😍造型好靚,食得出甜度好低,感覺食得多都唔會肥😆.🎀脆米2件~味道好特別,係有花味嘅脆米,香脆可口.🎀素菜撻 2件~鹹點,食到有蘆筍,係芝士同埋蔬菜一齊焗,好香口,攞到返屋企仲係熱嘅!.🎀朱古力脆片2件~好似食緊薯片一樣咁香脆☺️🌹玫瑰果醬 1罐,🎀英式鬆餅 2件~係玫瑰花+紅莓 製成,外面比較少食到,切開個鬆餅,再搽少少果醬係中間,有喺花園食緊茶點嘅

🌟飄雪下午茶 ☕️($348/2人份)
🎀脆米2件~味道好特別,係有花味嘅脆米,香脆可口
🎀朱古力脆片2件~好似食緊薯片一樣咁香脆☺️

🌹玫瑰果醬 1罐,🎀英式鬆餅 2件~係玫瑰花+紅莓 製成,外面比較少食到,切開個鬆餅,再搽少少果醬係中間,有喺花園食緊茶點嘅feeling🥰

💙精美下午茶紙架 1份
🍀餐碟餐具兩份

🌟Tea set以Tiffany blue為元素,配上木馬🎠
見到都覺得非常夢幻,少女心滿瀉🥰而最吸睛的一定是旋轉木馬🎠糖果,靚到好似藝術品咁!
依家預訂,仲有得送
🌟🍵有機花茶30g一盒🌟
可以預訂自行提取/安排外送服務

❤️DK Cuppa Tea❤️
📍上環新街市街19號地舖

#tea #teaset #下午茶 #dkcuppatea #afternoontea #hkcafe #hk #靚太
2020-05-16 3345 views
天氣開始炎熱☀️又不能飛去外地過冬天,DK Cuppa Tea這個 "Frosty Garden Afternoon Tea"(飄雪樂園)英式下午茶正好我冰冰涼涼的感覺,而且賣相相當吸引,令人愛不釋手。現在更設有自取外賣服務,安在家中一樣可以享受到英式下午茶。外送下午茶設有二人/四人份量:HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量),而且送有機花茶。本身都有疑惑下午茶怎樣外帶?但看到他們的包裝之後就令我放心了。「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件2. 伯爵茶馬卡龍 2件3. 伯爵茶木馬曲奇 2件4. 脆米蛋糕 2件5. 英式鬆餅 2件6. 素菜撻 2件7. 朱古力 2件8. 玫瑰果醬 1罐9. 精美下午茶紙架 1份餐點都是精美地分開包裝,餐具都是獨立包裝,有碟而且連下午茶架都有,而且安裝簡單,自己砌好一個下午茶架相當有成功感,自己更可接個人喜好排好餐點。附送有機花茶🍵30g一盒(HK$98)DK Cuppa Tea 有機花茶來自紐約,採用優質花材製成不同口味茶飲,獨特配方令人一飲難忘,香味不是一般花茶可媲美!

現在更設有自取外賣服務,安在家中一樣可以享受到英式下午茶。

「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):
5. 英式鬆餅 2件
9. 精美下午茶紙架 1份

附送有機花茶🍵30g一盒(HK$98)

2020-04-25
$150 (Tea)
今年既母親節♥️無得出去食,但係又想同我既媽媽同奶奶一齊慶祝🎊。於是我就係DK Cuppa Tea訂左個 飄雪樂園下午茶☕️同我生命中最愛我兩個囡囡同二位媽媽悠閒享受。實行齊齊安坐家中un un腳嘆返個tea🧁。話說無一個女人係唔中意食甜品,仲要係靚靚Tiffany Blue,超夢幻。一睇到連兩個小朋友都嘩嘩嘩…其實上次我係同朋友去上環店舖度食tea。佢地所出的下午茶好特別,每隔一段時間就會轉換唔同下午茶的主題,上次食夢幻之願下午茶,今次呢個飄雪樂園❄️下午茶雖然係外賣返屋企食,但係都好有心思,隨tea set附送cupcake紙架,糖膠造的木馬裝飾及靚靚餐具🍽。靚靚又好味嘅甜點配上香氣滿溢嘅有機花茶☕️。❄飄雪樂園下午茶 ☕ 1️⃣伯爵茶杯子蛋糕🧁 2件2️⃣伯爵茶馬卡龍 2件3️⃣伯爵茶木馬曲奇 2件4️⃣脆米蛋糕 2件5️⃣英式鬆餅 2件6️⃣素菜撻 2件7️⃣朱古力 2件8️⃣玫瑰果醬 1罐HK$348/2人份量(送有機花茶30g)呢個價錢都唔算貴。兩個小公主好中意木馬🐴造型曲奇同英式鬆餅,小朋友好岩食,唔太甜。我自己就中意朱古力🍫同素菜撻🥧,細細個一口就食到。媽媽同奶奶就少女心🥰爆發,拎住伯爵茶杯子蛋糕同伯爵茶馬卡

❄飄雪樂園下午茶 ☕
5️⃣英式鬆餅 2件
6️⃣素菜撻 2件
7️⃣朱古力 2件
8️⃣玫瑰果醬 1罐

HK$348/2人份量(送有機花茶30g)
呢個價錢都唔算貴。

我自己就中意朱古力🍫同素菜撻🥧,細細個一口就食到。
媽媽同奶奶就少女心🥰爆發,拎住伯爵茶杯子蛋糕同伯爵茶馬卡龍打咭影相📸。

• 飄雪樂園下午茶
2020-05-12 35 views
我成日想出去食甜品下午茶,雖然未約朋友high tea, DK Cuppa Tea 外送「飄雪樂園」下午茶滿足到我啦,$348起仲送有機花茶,抵食 飄雪樂園下午茶 二人份量:伯爵茶杯子蛋糕 2件伯爵茶馬卡龍 2件伯爵茶木馬曲奇 2件脆米蛋糕 2件英式鬆餅 2件素菜撻 2件朱古力 2件玫瑰果醬 1罐精美下午茶紙架 1份<<特別加送>> 二人份量下午茶送 30g 有機花茶一罐,四人份量則送 60g 有機花茶一罐添,DK Cuppa Tea 的有機花茶來自紐約,獨特配方一飲難忘,外送「飄雪樂園」下午茶,為香港人打打氣
我成日想出去食甜品下午茶,雖然
未約朋友high tea,

飄雪樂園下午茶

玫瑰果醬 1罐
精美下午茶紙架 1份

2020-05-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2020-05-10 29 views
母親節到了送咩比媽媽好呢..?就送一個夢幻又少女的#英式下午茶 給👸🏼媽咪啦~ @dkcuppatea 出左呢個「 #飄雪樂園」下午茶☕️留係屋企都可以#HighTea 🤟🏽正呀😘有埋下午茶紙架、紙碟🧚🏼‍♀️ 唔洗自己準備😆仲要係我最喜歡的Tiffany bule為主要嘅顏色 切完個hightea架將啲食物放上去🧁還有隻糖膠造嘅木馬仔裝飾🦄wow~靚曬💛CupCake, 馬卡龍, 曲奇都是Earl Grey味😙很濃鬆餅就有玫瑰果醬搽🌹- - -📝 - - -📝 - - -📝 - - -❄️「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):⌲伯爵茶杯子蛋糕 2件⌲伯爵茶馬卡龍 2件⌲伯爵茶木馬曲奇 2件⌲ 脆米蛋糕 2件⌲英式鬆餅 2件⌲ 素菜撻 2件⌲朱古力 2件⌲ 玫瑰果醬 ⌲ 精美下午茶紙架 1份
母親節到了送咩比媽媽好呢..?

有埋下午茶紙架、紙碟🧚🏼‍♀️ 唔洗自己準備😆
仲要係我最喜歡的Tiffany bule為主要嘅顏色

⌲朱古力 2件
⌲ 玫瑰果醬
⌲ 精美下午茶紙架 1份
2020-05-08 4 views
之前一直有留意 DK Aromatherapy 嘅精油咁見佢有支無酒精消毒液 經過開就諗住入去買支啦不過完全佢除左係DK Aromatherapy門市仲係叫DK Cuppa Tea嘅cafe店員都有介紹佢地受不少客人歡迎「飄雪樂園」下午茶有外送套裝所以 我都買左套試下 (因為藍色好靚💙💙💙-「飄雪樂園」下午茶 2人份量 包下面嘅野🔹伯爵茶杯子蛋糕 2件🔹伯爵茶馬卡龍 2件🔹伯爵茶木馬曲奇 2件🔹脆米蛋糕 2件🔹英式鬆餅 2件🔹素菜撻 2件🔹朱古力 2件🔹玫瑰果醬 1罐🔹精美下午茶紙架 1份仲有30g 有機花茶一罐-個人覺得整體上味道不錯 我特別鐘意 個cupcake 🧁🧁 肥仔就鍾意件鬆餅 夠鬆軟而且就算唔點果醬都好好食所以我就忍痛 分半件俾佢換左一件cupcake返黎🤤🤤而且個紙架仲可以重複用自己係屋企不停扮食tea🤣🤣🤣🤣

之前一直有留意 DK Aromatherapy 嘅精油

所以我就忍痛 分半件俾佢
換左一件cupcake返黎🤤🤤
而且個紙架仲可以重複用
自己係屋企不停扮食tea🤣🤣🤣🤣
疫情關係,好耐無同好友撐枱腳歎High Tea,估唔到DK Cuppa Tea有外送/外賣自取下午茶!咁就可以留在家中都歎到Afternoon Tea,過返個寫意慵懶既下就,為身心叉叉電~「飄雪樂園」下午茶 (HK$348/二人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件2. 伯爵茶馬卡龍 2件3. 伯爵茶木馬曲奇 2件4. 脆米蛋糕 2件5. 英式鬆餅 2件6. 素菜撻 2件7. 朱古力 2件8. 玫瑰果醬 1罐9. 精美下午茶紙架 1份飄雪樂園下午茶以粉藍色系為主色,夢幻精緻,打造優雅浪漫風,拍照打卡一流~先組裝精美下午茶紙架,簡單幾步就完成。粉藍色系真係超靚,氣質滿分,感覺清新。♥️伯爵茶杯子蛋糕附送木馬棒作裝飾,口感綿密鬆軟,濕度剛好,伯爵茶味忌廉香滑細膩,充滿伯爵茶味清香。♥️伯爵茶馬卡龍外酥脆內柔軟,精致小巧,口感豐富。♥️伯爵茶木馬曲奇木馬造型精美,曲奇酥鬆清新。♥️脆米蛋糕 外面係香脆既口感,咬開係軟熟既蛋糕,好特別,第一次試。♥️英式鬆餅翻熱後既鬆餅外脆內鬆軟,DK Cuppa Tea仲好細心地配備特製玫瑰果醬,啖啖濃郁牛油香,滋味無窮。♥️素菜撻撻皮鬆化,口感柔軟,味道香濃唔油膩。♥️朱古
疫情關係,好耐無同好友撐枱腳歎High Tea,
估唔到DK Cuppa Tea有外送/外賣自取下午茶!
咁就可以留在家中都歎到Afternoon Tea,
過返個寫意慵懶既下就,為身心叉叉電~

「飄雪樂園」下午茶 (HK$348/二人份量):
5. 英式鬆餅 2件
9. 精美下午茶紙架 1份

飄雪樂園下午茶以粉藍色系為主色,
夢幻精緻,打造優雅浪漫風,拍照打卡一流~

先組裝精美下午茶紙架,簡單幾步就完成。
粉藍色系真係超靚,氣質滿分,感覺清新。

♥️伯爵茶杯子蛋糕
附送木馬棒作裝飾,
口感綿密鬆軟,濕度剛好,
伯爵茶味忌廉香滑細膩,
充滿伯爵茶味清香。

♥️伯爵茶馬卡龍
外酥脆內柔軟,精致小巧,口感豐富。

♥️伯爵茶木馬曲奇
木馬造型精美,曲奇酥鬆清新。

♥️脆米蛋糕
外面係香脆既口感,
咬開係軟熟既蛋糕,
好特別,第一次試。

♥️英式鬆餅
翻熱後既鬆餅外脆內鬆軟,
DK Cuppa Tea仲好細心地
配備特製玫瑰果醬,
啖啖濃郁牛油香,滋味無窮。

♥️素菜撻
撻皮鬆化,口感柔軟,味道香濃唔油膩。

♥️朱古力
朱古力脆米香脆可口,層次豐富。

二人份量下午茶仲附送 30g 有機花茶一罐,
花茶來自紐約,以優質花材製成唔同口味既茶飲,
一路歎住咸甜點,再飲返啖馥郁清雅既花茶,
咁就渡過左一個好幸福好寫意既下午!

外送「飄雪樂園」下午茶詳情
費用:$348 (二人份量) / $568 (四人份量)
2020-05-03
$200 (Tea)
DK Cuppa Tea 飄雪樂園下午茶 粉色夢幻藍做主題英式Hightea,而加食既都非常流行外賣,DK Cuppa Tea 飄雪樂園下午茶tea set 就最方便,可以安在家中都一樣可以享受到 外送下午茶佢地有二人/四人份量 HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量) Hightea set 每一件都好精緻,有茶點紙架,木馬擺設及靚靚餐具。 我最鐘意英式鬆餅外皮帶微脆入口仲唔會散開,配埋玫瑰果醬甜甜味好唔錯。 小朋友最愛就係伯爵茶馬卡龍 同伯爵茶木馬曲奇 飄雪樂園下午茶 ⠀ 伯爵茶杯子蛋糕 2件 伯爵茶馬卡龍 2件⠀ 伯爵茶木馬曲奇 2件 脆米蛋糕 2件⠀ 英式鬆餅 2件⠀ 素菜撻 2件⠀ 朱古力2件⠀ 玫瑰果醬 1罐⠀ 精美下午茶紙架 1份⠀ 附送有機花茶30g一盒(HK$98) HK$348/2人份量 馬卡龍唔會太甜 輕輕鬆鬆,可以Enjoy 嘆個tea DK Cuppa Tea 有機花茶來自紐約,採用優質花材製成不同口味既茶。
DK Cuppa Tea 飄雪樂園下午茶
外送下午茶佢地有二人/四人份量

HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量)

小朋友最愛就係伯爵茶馬卡龍 同伯爵茶木馬曲奇

素菜撻 2件⠀
朱古力2件⠀
玫瑰果醬 1罐⠀
精美下午茶紙架 1份⠀
附送有機花茶30g一盒(HK$98)

HK$348/2人份量

馬卡龍唔會太甜
輕輕鬆鬆,可以Enjoy 嘆個tea

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
想在家中嘆返個夢幻下午茶不是夢,今日終於可以實現啦! 趁住假期早兩日前已經訂左個DK Cuppa Tea Delivery 既「飄雪樂園」下午茶 我第一眼見到已經超級想買黎食,而且女女見到都一定會歡喜姐! 一拎到返去女女已經搶住要幫手整個下午茶紙架,仲擺得靚靚咁款 準備好哂緊係影返幾張靚靚既相呃下LIKE先啦!!!! 呢個TEA無論係同家人、情人定係朋友都好適合~外賣盒都夢幻過人,超美的包裝~飄雪樂園隨身行套裝 「二人份」二人份$348|四人份$568 ==============================1.伯爵茶杯子蛋糕 2件2.伯爵茶馬卡龍 2件3.伯爵茶木馬曲奇 2件4.脆米蛋糕 2件5.英式鬆餅 2件6.素菜撻 2件7.朱古力 2件8.玫瑰果醬 1罐9.精美下午茶紙架 1份呢隻木馬精緻美麗,真係有D唔捨得食,食落唔係好甜,好岩小朋友食。每一件都係每日新鮮出爐,伯爵茶杯子蛋糕上既奶油柔嫩香滑 淡淡既伯爵茶香味加上口感鬆軟。伯爵茶木馬曲奇及馬卡龍外形及顏色已經夠哂夢幻食落香脆鬆軟,朱古力餅朱古力味香濃好味。 脆米蛋糕輕脆口感,不會太甜。英式鬆餅配上玫瑰果醬味道非常夾再配埋附
想在家中嘆返個夢幻下午茶不是夢,今日終於可以實現啦!
 我第一眼見到已經超級想買黎食,而且女女見到都一定會歡喜姐!
 一拎到返去女女已經搶住要幫手整個下午茶紙架,仲擺得靚靚咁款
 準備好哂緊係影返幾張靚靚既相呃下LIKE先啦!!!!
 呢個TEA無論係同家人、情人定係朋友都好適合~

外賣盒都夢幻過人,超美的包裝~

飄雪樂園隨身行套裝 「二人份」
二人份$348|四人份$568
6.素菜撻 2件
7.朱古力 2件
8.玫瑰果醬 1罐
9.精美下午茶紙架 1份

每一件都係每日新鮮出爐,伯爵茶杯子蛋糕上既奶油柔嫩香滑
 淡淡既伯爵茶香味加上口感鬆軟。

伯爵茶木馬曲奇及馬卡龍外形及顏色已經夠哂夢幻
食落香脆鬆軟,朱古力餅朱古力味香濃好味。

脆米蛋糕輕脆口感,不會太甜。

英式鬆餅配上玫瑰果醬味道非常夾

再配埋附送既有機花茶,一啖鬆餅一啖花茶簡直係絕配!
  • 伯爵茶杯子蛋糕
2020-05-04 987 views
疫情關係,已經少左出街食飯享受下,難得有好天氣🌞,風光明媚🏖️,就決定同朋友來個野餐兼享受日光浴😎疫情前朋友一路都想去食DK Cuppa Tea好夢幻嘅Afternoon Tea Set🍩🍰🍹,希望可以一齊去,少女心打下卡🤳,過一寫意嘅下午時光,無奈事與願違😢。但最近佢留意到出左外送Afternoon Tea Set🤭,就提議來個野外Afternoon Tea🏕️。好啊!樂意奉陪!💪🏻我地揀左呢Set「飄雪樂園 Frosty Garden🎠」Afternoon Tea Delivery Set二人份 ($348),當中包含:1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件 (忌廉挺身,味濃且牛油香) 2. 伯爵茶馬卡龍 2件 (皮脆,檸檬茶餡,好夾,有驚喜) 3. 伯爵茶木馬曲奇 2件 (伯爵茶味濃) 4. 脆米蛋糕 2件 (藍色脆米,微甜,似白古力) 5. 英式鬆餅 2件 (超多提子乾) 6. 素菜撻 2件 (pizza味,唔講唔知係素菜,好食) 7. 朱古力 2件 (1件都好大舊,中間係果仁餡) 8. 玫瑰果醬 1罐9. 精美下午茶紙架 1份**食物可能會因應供應情況而由其他食品替代**,當日我就少左件朱

1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件 (忌廉挺身,味濃且牛油香)
2. 伯爵茶馬卡龍 2件 (皮脆,檸檬茶餡,好夾,有驚喜)
3. 伯爵茶木馬曲奇 2件 (伯爵茶味濃)
4. 脆米蛋糕 2件 (藍色脆米,微甜,似白古力)
5. 英式鬆餅 2件 (超多提子乾)
6. 素菜撻 2件 (pizza味,唔講唔知係素菜,好食)
7. 朱古力 2件 (1件都好大舊,中間係果仁餡)
9. 精美下午茶紙架 1份

**食物可能會因應供應情況而由其他食品替代**,當日我就少左件朱古力🍫,但左多左兩件糕仔🧁!

DK Cuppa Tea仲特別送左一罐來自紐約嘅有機花茶🍵比我地配下午茶添!絕對係最佳享受!

• 英式鬆餅配果醬
  • 伯爵茶馬卡龍
2020-05-04 43 views
真係不得不介紹一吓DK Cuppa Tea嘅「飄雪樂園」下午茶Set😋🥰,充滿粉藍色嘅Tea Set真係好靚,仲送有機花茶,完全係⭐️星級下午茶☕️,3個👦🏻🧒🏻👧🏻食到嘴舐舐😋!.#飄雪樂園 下午茶 (二人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件 🧁 - 醒神好味2. 伯爵茶馬卡龍 2件 - 好鬆甜3. 伯爵茶木馬曲奇 2件 🍪 - 小朋友至愛4. 脆米蛋糕 2件 - 有口感5. 英式鬆餅 2件 - 傳統鬆餅特色6. 素菜撻 2件 🥧 - 菜蓉豐富7. 朱古力 2件 🍫 - 好脆8. 玫瑰果醬 1罐 🌹- 香甜9. 精美下午茶紙架 1份 <<特別加送>> 二人份量下午茶送來自紐約嘅 30g 有機花茶一罐(價值$98);四人份量則送 60g 有機花茶一罐(價值$188)!
#飄雪樂園 下午茶 (二人份量):
1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件 🧁 - 醒神好味