🌸夢幻之願afternoon tea set🌸打卡100分1️⃣早前喺網上面見到有人介紹過呢間café💕Tiffany blue 杯杯碟碟拼色好靚🥰同埋食物賣相都幾吸引💖所以膽粗粗就經openrice app度訂位去食~🤪2️⃣之後好快仲有staff親自whatsapp你,問你需唔需要又或者使唔使預先訂tea set🧚🏻‍♀️佢有3款set嘅🤣💕但我同朋友一心都係為個英式三層架而嚟,好靚☺️(雖然佢得兩層) 所以只係得一個set可以揀🦄️其餘嗰兩款冇三層架啊😯3️⃣由於我事前已經訂好位🤗所以一去到舖頭度就有位,預留俾我哋個area都幾大🥰私隱度好高,隔離都冇話有檯人🤣傾計都可以𣈱所欲言啲❣️但係個Tea Set都要等大概30mins先到架🌸好彩嘅位係我哋一坐低,staff就已經俾咗壺Aromatic Energizer Tea (係tea set入面嘅drinks) 可以無限添飲♾可以一邊飲花茶一邊傾住等食🤩🤣4️⃣等嘢食之前佢仲有得俾我哋抽一人一張 magic card,張卡有咩用呢?🧚🏻‍♀️🌸佢每一張卡上面都有一隻香薰精油嘅香味🌺🌸🌼🌻🌹🌷💐,抽到嗰一隻味道就會的一兩滴精油落去一個類似加濕器(?)嘅物體,
🌸夢幻之願afternoon tea set🌸打卡100分

碟豆花玫瑰花茶

4️⃣等嘢食之前佢仲有得俾我哋抽一人一張 magic card,張卡有咩用呢?🧚🏻‍♀️🌸佢每一張卡上面都有一隻香薰精油嘅香味🌺🌸🌼🌻🌹🌷💐,抽到嗰一隻味道就會的一兩滴精油落去一個類似加濕器(?)嘅物體,然後香味就會伴隨着整個Teatime啦🧚🏻‍♀️但係香唔香真係見仁見智🤣因為好主觀㗎嘛~🥱我就唔係太鍾意香薰精油嘅味道☺️然後其實佢都有個開關掣,所以嘢食到咗打完卡之後我都靜雞雞咁樣閂咗佢🤪🤪(噓~🤫

5️⃣Tea Set拎過嚟嘅時候,絕對配得上「陣容頂盛」四個字❤️☺️一大個淺藍色橢圓形嘅皮製托盤上面放滿左嘢食👶🏻🌸同埋有一個旋轉木馬音樂盒裝飾🧚🏻‍♀️嘢食同擺設嘅比例大概係70%同30%啦🤣🤣因為我哋係三人份嘅Tea Set,而佢都係用返固定嘅托盤去送過嚟俾我哋👻所以就會放到好滿嘅感覺🤩之後就開始擺下位🌝睇吓邊個角度最好睇(實物好靚點影都好睇) Reallll💕💕

6️⃣食物方面,整體來講都係好食嘅💖
佢個牛角包好酥香 仲有啲啱啱焗好嘅脆❣️好食👍🏻Cupcake, Macrons 都正常水準不錯的👌🏻佢仲有個鮑魚沙律🤓好高級嘅感覺😛但係因為我唔係太食海鮮😉😉就俾咗朋友😂朋友都話OK好食的❣️其他甜品都可以的😍個碟豆花玫瑰奶凍本身睇落藍色有少少驚🤣應該係因為碟豆花但係食落去個味都可以偏淡🧚🏻‍♀️一開始食咗呢個可能會比較好😀如果唔係之後就比較難去taste到佢個味道😝
有一個少少失望嘅位(唯一一個)就係佢轉左個餐牌入面某一個嘢食....真係佢攞到嚟先至知道☹️🥺佢本身有個英式豬肉腸卷但係佢就轉咗做羊奶酥餅😢其實都係普通餅冇話羊奶味好出😗佢中間有啲好似南瓜蓉嘅物體🧐佢上面有好多好似葵花籽定係唔知咩叫種子有少少難咬😂

**留意番係要加一嘅🧚🏻‍♀️❣️個餐牌話$199 each 埋單嘅時候就記得大概差唔多$220一個人

$220 (Tea)
碟豆花玫瑰花茶
2020-06-06 166 views
外賣 「 飄雪樂園」下午茶High Tea Set ,盡情在家中享受優雅嘅英式下午茶!疫情之下好多場所或者活動都取消咗,平時最鍾意約埋三五知己朋友去食 #下午茶 #HighTea嘅機會都冇,不過原來 @Dkcuppatea 有得「 #外賣High Tea Set 」到家中,可以盡情享受優雅嘅 #英式下午茶,食都食得安心啲!「 #飄雪樂園」下午茶 ("Frosty Garden") 只需$348起,仲可以揀選二人或者四人份量,天空藍嘅顏色俾人開朗開心嘅感覺,加上每一件 #鹹點/ #甜品 都好好食,購買仲加送一罐30g #有機花茶(價值$98);四人份量更送一罐60g機花茶(價值$188)!「飄雪樂園」🦄下午茶 (二人份量): "Frosty Garden" Afternoon Tea Delivery Set (for 2 person):1. Earl Grey CupCake 2pcs 伯爵茶杯子蛋糕 2件2. Earl Grey Macaroon 2pcs 伯爵茶馬卡龍 2件3. Earl Grey Carousel Cookies 2pcs 伯爵茶木馬曲奇 2件4. Rice K

「飄雪樂園」🦄下午茶 (二人份量):
4. Rice Krispy Cake 2pcs 脆米蛋糕 2件
5. English Scone 2pcs 英式鬆餅 2件
6. Vegetable Tarts 2pcs 素菜撻 2件
7. Chocolate 2pcs 朱古力 2件
8. Rose Jam 1 can 玫瑰果醬 1罐
9. High-Tea Stand 1pc 精美下午茶紙架 1份
2020-06-05 133 views
一行近間舖就好似進入咗一個夢幻國度!香薰充斥住整間店,再俾花圈頭箍我哋,將我哋變身成仙子🧚🏻‍♀️,再喺獨角獸🦄️同帶有音樂嘅旋轉木馬🎠陪伴下,嘆咗一個精緻美味嘅「夢幻之願」下午茶🍵🧁!一個以夢幻同願望做主題嘅下午茶,滿足晒視覺👀、嗅覺👃🏻、聽覺👂🏻同味蕾👅嘅享受!☕️有機覆盆子藍莓黑加侖茶🥗鮑魚沙律🥐牛角包🥖番茄南瓜酥餅🧁伯爵茶杯子蛋糕🍬伯爵茶馬卡龍🍮蝶豆花玫瑰奶凍我好欣賞呢個tea set,因為佢鹹點多過甜點,唔會食到好辛苦!味道一流!一開始飲啖花茶,酸酸甜甜好香濃、好開胃!鮑魚沙律呢個新鮮嘅配搭味道酸酸鹹鹹,出奇地好味😋牛角包暖暖的、好鬆化!個酥餅有番茄南瓜蓉,好有驚喜!食完鹹點,接住就係清甜可口嘅甜點啦!伯爵茶馬卡龍實在太好味!甜度適中,又有淡淡嘅Earl Grey茶香!伯爵茶杯子蛋糕茶味同甜度又係好適中,唔會太甜!蝶豆花玫瑰奶凍,淡淡嘅花香,解膩一流,所以留返最尾食係明智嘅決定!

☕️有機覆盆子藍莓黑加侖茶
🥗鮑魚沙律
🥐牛角包
🥖番茄南瓜酥餅
🧁伯爵茶杯子蛋糕
🍬伯爵茶馬卡龍
🍮蝶豆花玫瑰奶凍

夢幻之願
邊個話high 個靚靚tea唔可以係屋企?依家DK cuppa Tea推出左可以外帶嘅英式下午茶呀🤩係屋企都可以慢慢嘆返個下午茶🥰要兩日前預訂,仲可以自取/外送❣️-Frosty Garden Afternoon Tea 英式下午茶☕️(2人份)包裝方面好周到,有個靚靚下午茶紙架自己返屋企砌架,而且每樣甜品都有盒放得好整齊🙈每一樣甜品都有兩件,外貌十分精美,顏色好少女心❤️其中我最鍾意係伯爵茶cupcake、馬卡龍同木馬曲奇🍪,因為我真係好鍾意伯爵茶個種獨特香氣,加入甜品度真係好吸引,而且隻顏色真係好少女心💕另外英式鬆餅都好鬆軟,好好味😆🔺除左甜品之外,佢仲送左一盒來自New York嘅有機花茶tim,等我得閒係屋企都可以嘆下茶🤣❣️
每一樣甜品都有兩件,外貌十分精美,顏色好少女心❤️
另外英式鬆餅都好鬆軟,好好味😆
2020-06-05 125 views
絕對是打卡靚 cafe 😍 佈置非常精緻☘️ 連門外一樣咁靚🧚🏻‍♀️ 全店每個角落都可以打卡💕成個 tea set ☕️ 靚到顧住影相都唔得閒食,tea set 有2款,分別有《🦋飄雪樂園》及《🦄幸福樂園》我地揀左《🦋飄雪樂園》見到d 相就知靚,食物味道尚算可以🧁店內有職員同你玩啤牌遊戲,又有香薰玩🌸 又要影相,又要食野傾計,真係好唔得閒,2hrs 真係唔夠玩😆😆🍭 DK Cuppa Tea📍上環新街市街19號地舖💰人均 $298 (Tea)

我地揀左《🦋飄雪樂園》見到d 相就知靚,食物味道尚算可以🧁

🍭 DK Cuppa Tea
📍上環新街市街19號地舖
💰人均 $298 (Tea)
揀咗DK Cuppa Tea 外送「飄雪樂園」下午茶^^只需$348起咋…而家仲送有機花茶😍😍.「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件2. 伯爵茶馬卡龍 2件3. 伯爵茶木馬曲奇 2件4. 脆米蛋糕 2件5. 英式鬆餅 2件6. 素菜撻 2件7. 朱古力 2件8. 玫瑰果醬 1罐9. 精美下午茶紙架 1份.<<特別加送>> 二人份量下午茶送 30g 有機花茶一罐(價值$98);四人份量則送 60g 有機花茶一罐(價值$188) (味道不設選擇)!(🌸DK Cuppa Tea 的有機花茶來自紐約^^採用優質花材製成).外送「飄雪樂園」下午茶詳情💁費用:$348 (二人份量) / $568 (四人份量)

揀咗DK Cuppa Tea 外送「飄雪樂園」下午茶^^
7. 朱古力 2件
8. 玫瑰果醬 1罐
9. 精美下午茶紙架 1份
外送「飄雪樂園」下午茶詳情💁
費用:$348 (二人份量) / $568 (四人份量)
  • 伯爵茶馬卡龍
可以take away 嘅tea set!!🥳‼️———————————疫情下真係好耐都無high tea 過估唔到依家仲可以take away tea set 返屋企安安全全咁嘆個英式下午茶本身都有D擔心包裝唔夠好返到屋企就整爛個tea set 結果包裝固定得D嘢食好好而且有獨立包裝嘅餐具手套紙碟 仲有埋個紙架俾我地 可以係屋企打卡好貼心💕買黎去野餐都應該會好正☺️☺️.💙飄雪樂園 ❄️Frosty Garden Afternoon Tea($348)總共有7樣嘢食:Earl Grey CupCake 2 piecesEarl Grey Macaroon 2 piecesEarl Grey carousel cookies 2 piecesRice Krispy cake 2 piecesEnglish Scone 2 piecesVegetable Tarts 2 piecesChocolate 2 pieces仲送埋個綠茶🍵 同 Rose Jam 🌺可以好好嘆杯熱茶食個Scones 🥰.個人最鍾意係個伯爵茶cupcakes伯爵茶味好香而且蛋糕濕潤鬆軟仲有脆米蛋糕米香味好濃郁 而且唔會太甜
可以take away 嘅tea set!!🥳‼️

仲有脆米蛋糕
米香味好濃郁 而且唔會太甜唔會覺得膩
同埋都好鍾意個英式鬆餅
焗返好香牛油味 好鬆化 口感配埋個jam 好夾🎉🎉
大家有機會又怕出街hightea 不妨考慮下外賣呀!!原來都可以好衛生仲可以打卡添!!!🙆🏻‍♀️
———————————
DK Cuppa Tea
上環新街市街19號地舖

#igfoodtaste英式
#igfoodtaste下午茶
#igfoodtaste上環
#topcitybiteshk
#bestfoodhongkong

有無人同瘦編一樣鐘意high tea?下午茶絕對係週末打卡嘅好選擇。下午茶真係有種神奇魔力,食住三層架的小食和甜品,可以將成個星期壓抑的情緒拋諸腦後,特別係將自己打扮好,同閨密一同歎下茶、吃下蛋糕、影靚相,為下一個星期打打氣。💪🏿-依家想食靚靚下午茶但又唔想去酒店同人迫,最近又有多幾單確診個案,就可以選擇DK Cuppa Tea 推出一系列主題「飄雪樂園」下午茶外賣服務,可以預訂自取,適合女士們在屋企慢慢享受,一家大細外賣自取去空曠嘅郊外靜靜品嚐!😋-「飄雪樂園」下午茶隨身行套裝 (兩位用/ 四位用)・價格為: HK$348 - 兩位用・價格為: HK$568 - 四位用・包括: 精選素菜撻,百爵茶馬卡龍,百爵茶馬木馬曲奇,杯子蛋糕,脆米餅,特選朱古力,旋轉木馬朱古力,精選朱古力,花茶茶包-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ DK Cuppa Tea (上環)📍 香港上環新街市街19號地下-
「飄雪樂園」下午茶隨身行套裝 (兩位用/ 四位用)
・價格為: HK$348 - 兩位用
・價格為: HK$568 - 四位用
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ DK Cuppa Tea (上環)
📍 香港上環新街市街19號地下
2020-06-01 51 views
最近見到好多朋友在家high tea,原來DK Cuppa Tea Sheung Wan 推出咗下午茶外賣自取或安排自費送貨服務,仲包埋靚靚紙制層架同餐具,而且而家購買下午茶一份,仲送有機花茶一罐, 所以我都親親熱潮,訂咗一set回家品嚐。「飄雪樂園」下午茶 (二人份量 $348):有8款甜品,共15件,另包精美下午茶紙架 1份。仔仔俾伯爵茶杯子蛋糕嘅cream吸引住,第一時間要攞嚟食, 但係佢食曬啲cream,食咗半件蛋糕,就留俾爸爸食, 然後自己再攞另一件嚟食,然後只食cream🤣我較喜歡脆米蛋糕,係我喜歡嘅藍色,食落幾鬆脆,味道亦可口。另外覺得做菜撻幾特別,一口咬落去,口感唔錯。價錢嘗算便宜,買一set返去,為困在家中增添少少樂趣,可以影下影相。

「飄雪樂園」下午茶 (二人份量 $348):
有8款甜品,共15件,另包精美下午茶紙架 1份。

TakeAway
足不出戶喺屋企港女High Tea不是夢💓DK Cuppa Tea推出tea set「飄雪樂園」,顏色超級吸睛,以tiffany blue作為主色調,未食已經夠哂吸引😍 tea set包埋三層紙架及餐具,可以俾你慢慢砌慢慢玩🤗 依家預訂仲送你紐約入口嘅有機花茶💐🍵 記得約兩日前預訂呀,可以自取/外送👍·「飄雪樂園」下午茶(HKD$348/2人份量)💙 伯爵茶杯子蛋糕 2件💙 伯爵茶馬卡龍 2件💙 伯爵茶木馬曲奇 2件💙 脆米蛋糕意見 2件💙 英式鬆餅 2件💙 素菜撻 2件💙 朱古力 2件💙 玫瑰果醬 1罐💙 精美下午茶紙架 1份·個人特別推薦♡英式鬆餅😋 口感剛剛好,唔會太腍似蛋糕,亦唔會咬落去硬到似石頭,係我喜歡既鬆餅口感👍👍 點埋已預備既紅莓醬一齊食,真的甜在心💓
足不出戶喺屋企港女High Tea不是夢💓

「飄雪樂園」下午茶(HKD$348/2人份量)
💙 伯爵茶杯子蛋糕 2件

2020-05-16
Type of Meal
Tea
  • 英式鬆餅
#少女心 時間!有無試過係屋企整到靚靚咁食英式下午茶?以前嘅你當然未必想,但疫情期間想安全又有格調咁歎,呢個可能係最好嘅選擇!。DK Cuppa Tea我諗好多人都識,打卡必去英式下午茶少女心CAFE,今次我就去攞外賣返屋企,有埋紙架用一分鐘就砌好超方便!之後就可以擺嘢上去影相,真係夠晒開心~重點係個cupcake,tiffany blue咁樣夠晒搶眼,食落原來係earl grey 茶味,成件事好食又唔膩,重點推介!整體質素都好高,無一樣糕點係想挑剔,所以推介大家可以試下!如果幾個朋友開個小派對咁就最啱咁樣買法,絕對開心仔

2020-05-27 36 views
最近見到好多人試呢個Frosty Garden Afternoon Tea Set ,所以忍唔住買咗返來試試😂可能係買返嚟後唔係即刻食嘅關係,啲糕點食落有點點硬,如果可以鬆軟啲會更加好但整體味道正常,伯爵茶曲奇餅幾好味😚

但整體味道正常,伯爵茶曲奇餅幾好味😚

TakeAway
近日見天氣好好,我哋去個快閃picnic哂吓太陽,知道上環嘅 DK Cuppa Tea 推出咗靚靚下午茶 Tea Set 外送,我地訂咗份拎去野餐!介紹吓呢份 DK Cuppa Tea 外送「飄雪樂園 Frosty Garden」下午茶先,色tone 用上Tiffany Blue 好夢幻可愛,小朋友見到開心,媽媽見到都心心眼,仲好貼心送埋個層架添!「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):1. 伯爵茶杯子蛋糕 2件2. 伯爵茶馬卡龍 2件3. 伯爵茶木馬曲奇 2件4. 脆米蛋糕 2件5. 英式鬆餅 2件6. 素菜撻 2件7. 朱古力 2件8. 玫瑰果醬 1罐9. 精美下午茶紙架 1份件件都好好味,依家更特別加送一罐30g有機花茶(價值$98);四人份量更送一罐60g機花茶(價值$188)!外送「飄雪樂園Frosty Garden」下午茶詳情費用:$348 (二人份量) / $568 (四人份量)查詢及預約:電話│2386 3588WhatsApp│9788 9378網站│

「飄雪樂園」下午茶 (二人份量):
7. 朱古力 2件
8. 玫瑰果醬 1罐
9. 精美下午茶紙架 1份

外送「飄雪樂園Frosty Garden」下午茶詳情
費用:$348 (二人份量) / $568 (四人份量)
查詢及預約:
電話│2386 3588
WhatsApp│9788 9378
網站│
2020-05-26 46 views
疫情之後,一直都冇再出街食飯,每日自己煮,到近排開始叫下外賣。有一日,突然好掛住酒店 high tea,太耐冇食了,就諗「如果有得外賣就好喇」。上網搵下,竟然真係有!DK Cuppa Tea 有個外賣「飄雪樂園」。好日都唔過海嘅我,咁啱有d野做,要過一過上環附近,就預早一日打過去訂。去到舖頭,入面裝修唔錯,仲有陣陣香薰精油味,聞落好relax 好舒服。等左5至10分鐘度就攞得,一袋包裝得整整齊齊,仲連埋自砌 high tea 餐架。返到屋企,阿仔阿女砌完餐具之後,放埋食物上去,好靚,相機食先。我訂左二人份量,送左一個有機花茶。馬卡龍,脆米,朱古力,唔太甜,食晒都唔覺漏。木馬曲奇好可愛,小朋友話唔捨得食。英式鬆餅配玫瑰果醬,味道超香。杯子蛋糕,上面嘅cream 好滑,插住嘅馬仔裝飾可以食架。咸野食就有素菜撻,淡淡地,中和番甜點嘅味道。食完之後,我仲keep番個餐架,下次再自己放d甜品蛋糕上去,再high tea 先。

我訂左二人份量,送左一個有機花茶。

英式鬆餅配玫瑰果醬,味道超香。

杯子蛋糕,上面嘅cream 好滑,插住嘅馬仔裝飾可以食架。

咸野食就有素菜撻,淡淡地,中和番甜點嘅味道。

2020-05-25 35 views
外送High Tea 很耐沒有去high tea了!原來不出街都可以Enjoy High Tea架!講緊係 #DK Cuppa Tea 有外賣自取或外送high tea套裝,包裝精緻,襯托三層可愛紙層架的「飄雪樂園」🎡英式下午茶,粉色夢幻藍做主題,木馬擺設及餐具,還有有機花茶送☕,安在家中都一樣可以享受到!.「飄雪樂園」🎡外送下午茶有二人/四人份量HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量).HK$348/2人份量⠀💙伯爵茶杯子蛋糕 2件🥧⠀💙伯爵茶馬卡龍 2件⠀💙伯爵茶木馬曲奇 2件💙脆米蛋糕 2件⠀💙英式鬆餅 2件⠀💙素菜撻 2件⠀💙朱古力2件⠀💙玫瑰果醬 1罐⠀精美下午茶紙架 1份⠀.附送有機花茶🍵30g一盒(HK$98).DK Cuppa Tea 有機花茶來自紐約,採用優質花材製成不同口味既茶。DK Cuppa Tea (上環)上環新街市街19號地舖
外送High Tea

「飄雪樂園」🎡外送下午茶有二人/四人份量
HK$348 (二人份量) / HK$568 (四人份量)
HK$348/2人份量⠀
💙素菜撻 2件⠀
💙朱古力2件⠀
💙玫瑰果醬 1罐⠀
精美下午茶紙架 1份⠀
附送有機花茶🍵30g一盒(HK$98)

DK Cuppa Tea (上環)
上環新街市街19號地舖