2023-04-15 250 views
前日同乖仔係K11睇完Mario, 之後就带佢去食番餐,佢話要食韓燒,我就係openrice search到有一間石牆道係附近,所以就去试下地方都幾大,有兩層,我地就上左二樓,叫左好多韓牛,燒上黎七成熟,剪開再包生菜一齊食,超美味,肉質唔韌,加埋海鹽超正

2023-04-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 韓牛
2023-03-30 397 views
好傳統又正宗的韓國餐廳(目前also one the best korean food i had in hk)老闆娘係個短白髮姨母,其他員工全部都好熱情好nice好friendly。佢地會細心介紹D菜式。前菜俾我地10碟,全部都味道唔錯。we ordered 生醃醬油蟹(真係好新鮮),老闆娘親自幫我地做個醬油蟹紫菜拌飯。點兩set豬皮(老闆娘親自幫我地烤),好爽口彈口。also ordered 牛骨湯(味道好好)and牛舌。 Highly recommend & 會再帶朋友來。
前菜俾我地10碟,全部都味道唔錯。
Highly recommend & 會再帶朋友來。
2023-03-25
$500 (Lunch)
  • 醬油蟹
去到餐廳感覺到幾乾淨,環境幾好,可以選擇室內同室外,啲侍應都好nice, 啲食物新鮮,前菜品種都有好多選擇,醬油蟹非常好食😋⋯⋯總之我會再幫襯啦😋😋😋😋
😋😋😋😋
$560 (Dinner)
今日到石牆道韓國餐廳吃韓燒🤩,在尖沙咀金巴利道,餐廳位置地點非常方便。 平日大約八點到餐廳, 店內坐滿客人,非常熱鬧。各種烤肉類由百幾蚊至600幾蚊都有。 而見到平時個lunch menu都好抵,幾十蚊就食到韓式lunch,可惜我唔係呢頭番工。今次同朋友order左:醬油蟹 - 鮮甜多膏人參雞湯 – 夠熱清甜海鮮燒肉 - 牛肋骨份量多而且燒肉都好新鮮多汁整體性價比都算高,地點方便亦是首選,超開心生日飯。

今次同朋友order左:

醬油蟹 - 鮮甜多膏

人參雞湯 – 夠熱清甜

海鮮燒肉 - 牛肋骨份量多而且燒肉都好新鮮多汁

整體性價比都算高,地點方便亦是首選,超開心生日飯。
2023-03-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 人參雞湯
2023-03-21 375 views
噚日睇完一個電視清談節目,講及有關日本將會傾倒核廢料到太平洋,影響深遠,稔起都驚驚,所以復活節都係改去韓國安全D出發前先嘆餐韓菜熱下身先係openrice search左幾間,终於揾左間叫石牆道韓國餐廳,因為見到好評不少,所以就試下

出發前先嘆餐韓菜熱下身先

俾網紅食評呃左過黎,4個人食左2000幾蚊,性價比低。醬油蟹好一般,甚至有少少難食,叫左兩隻都無食曬。韓式烤肉甚至同出邊d 200幾蚊一位放題仲差得遠。服務態度更加一言難盡,叫加茶水都叫左幾次,等左好耐,更加唔使講服務員講嘢嘅態度果D。總之就係中伏。

好耐冇出過旅行亦都好耐冇食過韓國餐,今晚同一家人專程呢到尖沙咀呢一間韓國餐廳開餐,本來朋友介紹食過話唔錯咁就我試下啦,我本人都好嘴刁,啲嘢食都幾好食點咗好多韓式海鮮,醬油蟹醬生蝦之類,真係好耐冇食過,呢間度食,正! 特別想強調一下呢度嘅裝橫,好有特色,成家人都食得好開心。
2023-03-17
2023-03-10 353 views
平時好少食韓國嘢, 咁啱拍拖經過,女朋友話想食,咁心諗冇計啦, 其實我都嫲嫲鍾意食韓國嘢, 不過試咗呢間,估唔到又真係唔錯喎, 自己唔鍾意食生嘢, 嗌咗炸嘢試吓, 啱啱炸出嚟,超香脆, 另外,嗌咗個燒肉餐,食到我好飽。
2023-03-08
2023-03-10 310 views
平時都鍾意食韓國嘢,之前聽朋友介紹呢間好似幾好食, 行開尖沙咀嗰頭就過嚟呢間石牆道韓國餐廳試吓,款式好多味道唔錯,生蠔肥美好好口感又冇腥味,仲食咗個醬油蟹,幾好味下, 空間環境都幾有韓國小店feel,坐落寬敞唔迫,整體食物質素唔錯。
2023-03-10
2023-03-07 235 views
呢幾日經過一間韓國餐廳 感覺好似唔錯 試完都ok 先試左牛肉 幾新鮮 夠厚身 牛味好足 呢個我鍾意食 仲初試左個醬油蝦 呢個都幾好賣 上次來到已經無曬 蝦頭好多膏 味道唔錯 仲有石鍋飯勁多飯焦 完全啱我心水
醬生蝦
醬生蝦
2023-03-07 233 views
好耐無去石牆道嘆韓菜啦,噚日經過金巴利道就順便嘆番餐,佢地咁多年都無乜點變,仲係咁古色古香餐牌依舊,但價錢調整左,好耐無食過佢地嘅天婦羅鲜人參,好脆,甘得黎唔會苦,保持水準醬油蟹四隻,好鲜甜,D膏又多,橘紅色D膏加埋D紫桑飯撈埋,超正整體保持水準,味道十年如一日

整體保持水準,味道十年如一日

2023-03-06
$300 (Dinner)
  • 醬油蟹
第一次喺OpenRice寫食評就俾咗呢間嘢🙃.第一,環境一般,座位非常之狹窄,呢個都算(但呢個價位,喺呢啲環境食飯真係差).第二,食物質素Below Average,啲咩咩鍋味道太淡,海鮮同肉類醃嘅味道奇怪,OK我都算,唔拎喺韓國食嘅嚟比較。.第三,服務態度惡劣,成程都跟佢指示燒肉,店員可以建議我用咩醬料配搭,但要加咩醬係我自己選擇,全程燒肉都係用命令式咁食飯。另外我哋想Refill配菜,叫咗好多次佢哋應咗都只係幫我哋加過一次,到最後叫到成9:30PM個老闆娘就話已經截單???.第四,價錢離譜,七個人食咗HK$4800+,姐係人均HK$690,呢個價錢食咁嘅食物同體驗咁嘅服務態度真係離譜。.總括而言,食物質素差,價錢不合理👎🏻.如果你人均Budget有HK$700,我建議你去食其他正常高級餐廳,或者自助餐仲好,嚟呢到真係俾錢買難受🙂
第一次喺OpenRice寫食評就俾咗呢間嘢🙃
總括而言,食物質素差,價錢不合理👎🏻
$700 (Dinner)
2023-03-02 208 views
買完嘢嚟到附近 餓餓地 又想搵地方坐下食吓嘢 見到呢間韓國料理餐廳, 睇落唔錯,就入咗去試吓啦 但估唔到識落有驚喜 菜式種類好多 仲有醬油蝦醬油蟹,唔係度度有得食, 咁就喺度試咗個韓式嘅海鮮大餐, 結果味道都幾唔錯,店舖環境唔算大但都坐得舒服,同朋友邊食邊傾都幾有feel。
  • 醬生蝦
2023-02-27 202 views
最近電視台播左好多旅遊節目,有泰國,台灣,但我本身就偏愛韓國,因為靚仔多呀嗎噚日就去左尖沙咀呢間,因為老闆娘邀請我地去試菜,给些意見,所以只是收了些酒水錢係地舖唔使上樓幾方便,装潢有D古韓風,地方夠大唔使逼,我地最愛韓燒,佢地份量足,好似牛肋骨,牛五花,仲有海鮮,份量都好足,燒上黎肉香四溢,仲有D帶子好大粒,少少焦濃最正最讚係佢地抽風糸統,完全無油煙,唔會好似其他地方,食到成身油煙另外,特別介紹佢地個梨絲鮮牛肉,完全唔腥,仲好有牛肉味,咁樣先可以食到真正牛味

2023-02-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 梨絲鲜牛肉
2023-02-23 196 views
今日來試下呢間 石牆道 就前菜已經有10小碟 同埋仲可以免費 refill 真係正 我最欣賞就係個炒魷魚伴素麵 原本我怕辣 但試左又可以接受 魷魚夠惹味 撈埋一齊食夠晒入味 我覺得幾好食。海鮮蔥餅餡夠多 食得出多魷魚多蔥 味道淡淡夠濃郁 加埋魚露口感會更加好 加上仲有最鍾意既蟹膏拌飯 蟹膏食得出夠新鮮 拌飯一流 醬油蟹更加冇得頂 下次會再試其他!!