2018-04-22 255 views
等咗半個鐘,終於叫我個號碼喇,有個姓盧嘅assistant manager同我講,唔比推BB車入去,我有一對8個月大孖B同一個3歲大嘅女,第一次去餐廳受到咁唔公平嘅待遇,咁即係叫人唔好幫襯啦
去到丼丼屋 發現所有鰻魚既食品都售罄 噢照食個主打滑蛋豬排丼 同埋北海道四色丼好耐無食 個滑蛋豬排唔再係另有個鍋咁上 北海道四色丼就新嘗試 燒過都okay呢重點落係杯雪糕爆谷 好好味抹茶紅豆好香 個雪糕都好濃滑 加上可以偶爾𡁻𡁻爆谷推介:雪糕爆谷
去到丼丼屋 發現所有鰻魚既食品都售罄 噢

抹茶紅豆好香 個雪糕都好濃滑 加上可以偶爾𡁻𡁻爆谷
推介:雪糕爆谷
2018-03-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2018-03-10 414 views
星期六的晚上什麼餐廳也要等位,想吃烏冬就選了這間,用手機app拿電子飛,邊逛邊等位,大約二十分鐘便有位了。叫了個滑蛋雞肉丼($58),和豚肉烏冬($63),食物雖然即叫即煮,但不用十分鐘食物也送到枱上了。吃滑蛋最怕蛋煮到乾,但這個丼的滑蛋真的十分滑,雞肉亦很嫩,雞肉和飯都浸滿蛋汁,味道不會過鹹。豚肉烏冬也令人驚喜,豚肉超級多,十份足料,而且肥瘦適中,完全沒有膩的感覺。烏冬更是出色,口感彈牙,加上湯的味道,令人滿足!唯一要挑剔的話,蔥更多的話味道更香。這樣的價錢在香港吃晚餐算是很不錯了。
2018-03-03 402 views
今日和朋友往九龍灣丼丼屋食堂食lunch, 我點了十勝帶廣名物豚丼特盛+唐揚定食(加$28)+凍日式炭燒咖啡(加$10)。十勝帶廣名物豚丼特盛豚肉有油花, 肥瘦均勻, 入口即熔十分惹味, 醬汁食落開胃, 青豆食落美味, 豚肉醬汁青豆配上軟綿的珍珠米, 食落惹味開胃, 唐揚定食配上唐揚,味噌湯、配菜、漬物和沙律,主角唐揚炸得乾身, 雞肉肉質鮮嫩, 熱辣辣食落惹味;味噌湯鹹度適中, 蔥花能帶出味噌湯的鮮味;配菜有炸蕃薯, 漬物和沙律, 炸薯薯食落香脆, 個人認為熱一點會更佳;漬物西芹和蘿蔔絲食落清甜爽口, 食落醒胃;沙律菜食落新鮮, 車厘茄酸甜度適沙律食落開胃;最後我加了凍日式炭燒咖啡, 味道好香濃, 飲落美味。餐廳食物份量十足,配菜豐富, 十勝帶廣名物豚丼肉質味美, 唐揚香脆可口, 咖啡香濃美味, 好滿足的定食。
味噌湯
十勝帶廣名物豚丼特盛
漬物
2018-03-03
$156 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2018-02-28 298 views
行完德福, 諗唔到食咩,去左丼丼屋, 貪佢坐得舒服又唔會太嘈.一個晚餐 $8X~ $1XX 不等, 而且仲可以加小食, 沙律, 湯等等. 我選了咖哩吉列豬扒滑蛋飯好多咖哩汁, 我鐘意~ 咖哩汁香而不辣. 豬扒炸到金黃色, 口感香脆, 唔會硬. 滑蛋口感滑溜, 大愛~還加了刺身定食, 有小食, 沙律, 刺身及湯. 沙律味道酸酸地, 唔錯! 但湯不夠熱…朋友點的是三文魚親子丼, 加了唐揚定食. 賣相不錯, 而且幾新鮮, 但感覺有點少. 唐揚定食有兩件炸雞, 朋友給了我一件. 那炸雞味道不錯, 雞件夠嫩!

我選了咖哩吉列豬扒滑蛋飯

朋友點的是三文魚親子丼, 加了唐揚定食.
賣相不錯, 而且幾新鮮, 但感覺有點少.
2018-02-22 250 views
到了Happy Friday就約同事出去食午餐輕鬆一下,碰巧等待人數不多,大概5分鐘就有位置了。看到餐牌多了很多新食物,但是滑蛋是我至愛故不用多想,決定食滑蛋雞肉丼。不久後食物來到了,整個套餐很豐富,有湯,沙律以及果茶配上的。而且丼的份量也很充足。雞肉是經過燒烤的,食起來很香,滑蛋也不用多說,看圖就已經知道了另外同事點了十勝豚肉丼(特盛),同樣豬肉經過灸燒後真的十分香口美味,飯量也很多。我跟同事都很滿足的離開

2018-02-06 267 views
天氣凍最好就是來碗熱呼呼的湯麵,麵類之中烏冬算是我比較少吃的,因為本身就偏愛幼麵條,而且總覺得在街到的烏冬通常好少不夠滿足,這星期連續吃了兩天烏冬都算好難得咖哩吉列豬排烏冬($78)
單點來說真心貴,幸好份量夠大。炸豬排好大份,肉比較結實,不算嫩滑但粉漿和肉的比例適中,皮夠脆而且脂肪不太多,質素比想好。
烏冬煙韌有咬口,掛汁力很高,比起丸龜軟滑的烏冬個人更喜歡這個!湯底是濃郁微甜的日式咖哩汁,質感比較稠,比起湯感覺更像大大盆咖哩汁整體不差,但比較重口味,偶爾吃一次夠了。

咖哩吉列豬排烏冬($78)
咖哩吉列豬排烏冬

整體不差,但比較重口味,偶爾吃一次夠了。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
同老公0係德福行街睇戲,行到咁上下又要諗下食乜既時候,開左個app見到丼丼屋,好耐冇食又可以唔駛去餐廳就可以拎到飛等位,非常方便就揀左食丼丼屋。行左一陣個app彈出黎話就黎有位,我地就行定過去,去到等左兩張枱就到,呵呵,呢個app真係好鬼死正!好想食刺身,所以叫左我最愛既三文魚親子丼!太耐冇黎食,原來三文魚親子丼既三文魚已經唔係粒上係片上,睇一睇,三文魚都算幾多片,而且肥美新鮮!三文魚子大大粒帶有醬油香,飯係暖暖的,幾好味!但感覺上好似比以前細碗左好多咁?!加$28 轉左個set, 有小食,沙律,湯同埋炸雞。炸雞肉比較實而且應該係雪藏雞件,炸到好乾,麻麻地。。老公叫左呢個,不過不失

加$28 轉左個set, 有小食,沙律,湯同埋炸雞
炸雞肉比較實而且應該係雪藏雞件,炸到好乾,麻麻地。。

老公叫左呢個,不過不失

2017-12-19 319 views
朋友叫我去試下呢間 佢價錢都平架 都幾抵食所以我朋友就帶左我過黎食 我就叫左個十勝帶廣名物豚丼並盛 咁佢係牛肉飯黎 佢個飯都係用食壽司個D飯黎整 所以都好日式 牛肉就夠林身 味道唔錯
2017-11-08 434 views
是日去左德福搵食. 見到呢間鋪門面不錯. 就黎試下...好彩尚算早. 所以只係等左五分鐘就入座.睇Menu選擇原來唔算多, 除左幾款定食外, 就係咖喱飯, 蛋包飯.然後已經係飲品或者甜品.由於唔食辣的關係, 所以無左咖喱飯呢個選擇.就唯有係定食中選擇. 朋友叫左呢個 : 十勝帶廣名物豚丼並盛 + 基本定食 (包括湯, 沙律及前菜) $88+15首先講下佢的基本定食. 其實除左個飯外. 你係可以加或者唔加的定食部份. 而定食的款式都有三款. 最基本的才$15. 有湯, 有沙律重有前菜(?)所以就叫呢個.個湯係麵鼓湯, 不過不失.沙律都算大碗, 面重有兩枝脆卜卜唔知咩至少都有d菜我食下. 另一碗"前菜"就唔多合我口味. 輪到主菜. 個豚肉原來係有黑椒做調味, 所以對我黎講有點辣.整體係好味0既.  幸好我只係試一塊, 若果食四塊我諗我係頂唔到.炭燒風味雞肉丼 + 基本定食我叫左呢個炭燒風味雞. 同樣都係加左基本定食. 好彩個雞係唔辣的. 而且好夠份量.重加埋洋蒽同蒽係上面.十分惹味.最後. 原本覺得呢度的食物好食. 而且間店又夠光又開揚, 唔會好壓迫感.但想不到食完後回家才感到超口渴, 飲
是日去左德福搵食. 見到呢間鋪門面不錯. 就黎試下...
好彩尚算早. 所以只係等左五分鐘就入座.

然後已經係飲品或者甜品.

由於唔食辣的關係, 所以無左咖喱飯呢個選擇.
就唯有係定食中選擇.

個湯係麵鼓湯, 不過不失.
沙律都算大碗, 面重有兩枝脆卜卜唔知咩

至少都有d菜我食下. 另一碗"前菜"就唔多合我口味.

炭燒風味雞肉丼 + 基本定食
我叫左呢個炭燒風味雞. 同樣都係加左基本定食.
好彩個雞係唔辣的. 而且好夠份量.
重加埋洋蒽同蒽係上面.
十分惹味.

但想不到食完後回家才感到超口渴, 飲左兩杯普洱都唔掂.
成晚個口都乾到想飲水咁的款. 究竟好味背後有幾多味精?
2017-11-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2017-11-01 286 views
九龍灣 丼丼屋食堂新登場—炙燒海鮮丼 $88🎃Halloween 夜有Amy friend 子同我食好西 @amyyyyyt @_wingtungtang 嘩~呢個海鮮丼一上枱已經香噴噴💗💓炙燒過既三文魚🐟比起三文魚刺身更好吃,油脂四溢,豐富既魚油滲哂入去煙韌既日本越光醋米飯🍚,滿足的感覺難以言喻😍 炙燒帶子同大蝦好厚肉且新鮮🦐好幸福喔❤️💕#reneeklnbay💕 評分:😈😈😈😈😈#tasteoflondoninhk #tophkrestaurants #lunch #hkfoodie #hk #hkig #hkfood #weekend #alphaconcepts#love #food #foodie #hkfood #hkfoodie #eat #around #the #world#is#my #ultimate #goal #gain #weight#ufoodhk#hkblogger#support#girly#dondonya#丼#sashimi
九龍灣 丼丼屋食堂
新登場—炙燒海鮮丼 $88

💕#reneeklnbay
💕 評分:😈😈😈😈😈
2017-11-01 319 views
汁燒牛扒丼$9O可自選(牛扒幾成熟)牛扒大大塊(已切片)肉質鲜嫩燒汁令牛肉更惹味(汁偏甜)咖喱吉列豬扒滑蛋飯$88咖哩好多(味道好香)微辣豬扒(肉質鲜嫩)外層炸粉唔厚(炸到金黄色,口感香脆)滑蛋(熟左小小)小左幼滑口感加基本定食(湯,前菜,沙律)$15麵豉湯(唔熱)有蜆肉(味道鲜甜)餐飲(指定)加$10柚子茶(味濃)凍檸茶(茶味特出)沙律新鮮(配上鱼乾,味道好香口)
汁燒牛扒丼$9O
可自選(牛扒幾成熟)
牛扒大大塊(已切片)

肉質鲜嫩

燒汁令牛肉更惹味(汁偏甜)

咖喱吉列豬扒滑蛋飯$88
咖哩好多(味道好香)微辣

豬扒(肉質鲜嫩)
外層炸粉唔厚(炸到金黄色,口感香脆)

滑蛋(熟左小小)小左幼滑口感

加基本定食(湯,前菜,沙律)$15
麵豉湯(唔熱)

有蜆肉(味道鲜甜)

餐飲(指定)加$10
柚子茶(味濃)

凍檸茶(茶味特出)

沙律新鮮(配上鱼乾,味道好香口)
2017-10-01 439 views
係德福想食日本野,選擇不是太多。近日工作比較忙,想坐得舒適啲,就去咗丼丼屋。午餐價錢由 $58 - $128 不等。每個餐都有沙律同湯,幾好而且包一杯飲品,如果選擇果茶,會比較甜… 或者可以加 $5 轉其他飲品,如橙汁、咖啡或茶。如果有胃口,仲可以加小食或甜品!豬扒炸得外面脆,入面又保留肉汁,好正咖喱汁好味,送飯一流,但牛肉有啲肥,不過勝在性價比較高雞蛋好滑,好容易食晒啲飯汁比較少,但豚肉薄薄一片,幾好味。某些公司職員,仲有九折優惠

如果有胃口,仲可以加小食或甜品

豬扒炸得外面脆,入面又保留肉汁,好正

滑蛋吉列豬扒丼

咖喱汁好味,送飯一流,但牛肉有啲肥,不過勝在性價比較高

咖喱牛肉飯定食

雞蛋好滑,好容易食晒啲飯

滑蛋雞肉丼定食

汁比較少,但豚肉薄薄一片,幾好味。
豚肉生姜燒定食

某些公司職員,仲有九折優惠

2017-09-21
Type of Meal
Lunch
滑蛋吉列豬扒丼
咖喱牛肉飯定食
2017-09-23 295 views
在Megabox睇戲後,便過來德福吃晚飯,大約8點來到丼丼屋拎飛,拎到張飛見到要等廿幾個number先到我們,初時依為要等好耐,想不到等了15-20分鐘便可以入坐 還發現原來丼丼屋可以用food gulu app拎飛,早知一開始就不用急急腳過黎拎飛,用food gulu online拎飛方便得多呢!落單後等了一陣,便上第一款食物-天婦羅餅丼天婦羅餅材料超豐富,有三文魚、帶子、蝦、蟹柳、菇、大蔥、茄子、粟米、雜菜等等,天婦羅再配上醬汁真的會好食到令人食到停唔到口整整一大塊豐富的天婦羅餅加上一碗口感煙銀的珍珠米飯,分量很足夠!不過,天婦羅的醬汁記得要問服務員拎,餐桌上的數支醬汁都不是用來配天婦羅,要注意啊!第二款點的食物是大熱的十勝豚丼+野菜定食,沙津份量正常,尚算新鮮,上面淺啡色的是炸過的蔬菜,但不知道是邊款蔬菜主角十勝豚丼,切成薄片的豚肉加上燒汁送飯,很好食呀一定要趁熱食,凍咗的豚肉開始慢慢變硬,無咁好食呢個係酸菜d fd,一般般面鼓湯味道鮮甜,食食下發現入面有幾隻蜆仔,唔怪得咁甜啦最後是我最喜歡吃的玉子卷,即叫即整,上枱時,仍見到玉子卷冒煙,熱哄哄,一啖吃下去,口感鬆軟,充滿蛋香,一

落單後等了一陣,便上第一款食物-天婦羅餅丼

天婦羅丼

第二款點的食物是大熱的十勝豚丼+野菜定食,
十勝豚丼

主角十勝豚丼,切成薄片的豚肉加上燒汁送飯,很好食呀
一定要趁熱食,凍咗的豚肉開始慢慢變硬,無咁好食

呢個係酸菜d fd,一般般

面鼓湯味道鮮甜,食食下發現入面有幾隻蜆仔,唔怪得咁甜啦

最後是我最喜歡吃的玉子卷,即叫即整,上枱時,仍見到玉子卷冒煙,熱哄哄,一啖吃下去,口感鬆軟,充滿蛋香,一碟四件,大大件,好滿足

玉子卷

食滿$200,用enjoy card簽帳,送$20現金卷,下次可以再黎試下食其他菜式

2017-09-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
天婦羅丼
十勝豚丼
玉子卷
2017-09-17 206 views
今次食到呢間丼丼屋😍🔥二重貝烏冬定食 hkd75 💰會有個沙律送,同免費餐飲(果茶)好多蜆,貝殼類既海鮮🤤份量多,而且入面冇沙,ok 呀!好好食,烏冬都好彈牙,湯又鮮甜,唔錯👍🏿🔥滑蛋雞肉丼定食 hkd58 💰其實好似同吉豚屋個啲差不多,啲蛋好滑,而且雞肉多算多,上到台食胃係大增!有蛋加肉就好食架啦😂😂都係一樣會送沙律,同味噌湯☺️味噌湯入面會有蜆,有驚喜好飲達🔥風味玉子卷 Hkd 38 💰同韓國既雞蛋卷好似。偏甜最岩我口味😚入面有紫菜冇芝士,但就咁雞蛋加糖已經好好食?而且入面好多層又juicy!推推
今次食到呢間丼丼屋😍

🔥二重貝烏冬定食 hkd75 💰

會有個沙律送,同免費餐飲(果茶)

🔥滑蛋雞肉丼定食 hkd58 💰

🔥風味玉子卷 Hkd 38 💰