2017-06-07
記得幾個月前個朋友提起過旺角東大門既韓式炆牛肋骨煲勁好食,讚到天上有地下無咁,見今日行開旺角就一於走上去試下佢個放題韓燒同埋牛肋骨煲 上到去門口就比一排掛滿鎖匙扣的鐵棚吸引住,除左食野之外,仲可以留低回憶係度,我都寫左個係度,等我下次有機會番黎食個時,唔知仲係唔係度呢?哈哈餐廳環境好大,因為食飯時間既關係,全場都差不多滿座。係度食韓燒係用剔剔紙,數數埋埋都有幾十款任你剔,選擇都幾豐富,除此之外,出面仲有十多款小食,幾款湯水自己選擇。仲有魚生,廚師會親自幫你處理, 魚生都放到滿滿的,三文魚好厚身,而且都好肥美。坐低冇幾耐,侍應就叫左一盤海鮮拼盤放係台面,係送嫁!有蝦,蜆,帶子,都好新鮮,絕對唔係交行貨!等緊燒熟既期間,我就拎左小食咗口,有春卷,雞翼等等,我勁鐘意哩度既雞翼, 外層炸到好脆口,入面肉汁保持到好嫩滑不得不讚係度既服務速度,我地點左剔剔紙唔洗 5 分鐘就上到枱,而家仲排到枱面滿哂,因為我兩個人食,所以每樣食物都係叫左 1 個份量,希望可以試哂咁多食物 咁多款食物,我就最鐘意燒五花腩,燒到外層有少許焦,再剪開一細舊,一層肉一層油,好滿足呀!韓式炆牛肋骨煲,牛肋骨炆到入哂味,而且肉
餐廳環境好大,因為食飯時間既關係,全場都差不多滿座。
韓式炆牛肋骨煲,牛肋骨炆到入哂味,而且肉都好厚身
食落入口化開哂一絲絲咁,炆牛肋骨既汁都係精華所在,好重骨膠原味!