2018-07-17
2092 views
東大門韓國料理韓國菜我都不時食下 不過已經好耐無食過韓燒呢間餐廳基本上任食 部份食物可以加錢叫 不過任食餐牌上既雞牛羊豬已經足夠滿足一眾食肉獸 個人今次都係還原基本步試左好幾款肉類一坐低店員先會送上一碟蝦蜆 蝦肉好食 我見隔離枱有加錢翻兜落完第一轉單就去自助位夾前菜 果度仲有糖水甜品一陣補充 另外有三文魚不過無試到 前菜我只係試左好少 仲要鍾意燒熱返黎食 好快就轉戰主菜上菜速度相當快 首輪叫左牛脷,牛肉,羊肉,辣豬肉,泰式咖喱雞串,原條五花腩 份量按人數供應所以有餘力試多幾款 當中打星既牛脷同咖喱雞特別正尤其是牛脷 後來仲叫多碟自制鹽燒薄牛舌 xd 五花腩都係必叫 橫身一大條咁上非常有視覺效果 店員一眼關七見我傻豬左拎剪刀就提我要燒左先剪 再溫聲提示佐鹽更加好食 事前我又真係無為意枱面其實有鹽同胡椒粉做調味 豬肉就差啲 唔夠辣之餘又有d韌 可能係過左火但豬我又唔敢唔整熟d喪食之下第二輪已經戰鬥力大減 一碟泰式豬頸肉同加碟牛脷 然後食其他非肉類 食左洋蔥圈同金菇肥牛卷 都ok既 不過我都係會推薦牛脷同五花腩 =P 出面有一籃籃生菜攞 燒出黎效果都唔錯最後甜品食左蕃薯西米露,椰汁紅豆糕,西
韓國菜我都不時食下 不過已經好耐無食過韓燒
一坐低店員先會送上一碟蝦蜆 蝦肉好食 我見隔離枱有加錢翻兜
最後甜品食左蕃薯西米露,椰汁紅豆糕,西米布甸,啫喱 生果就食橙火龍果西瓜 除左橙唔夠甜其他都正常 西米露我飲左兩碗
近年少食韓燒係因為通常難有質素保證 特別任食果啲餐廳一般以量取勝 燒肉最緊要當然係肉 東大門呢方面質素唔錯 呢度啲店員熱心提你呢樣果樣都值得一讚