2021-09-04 34 views
平時食pizza黎黎去去都係去啲大型連鎖店,又貴又唔好食。今日行街比我見到呢到有間專賣pizza既鋪頭,小妹一於就決定試下佢!呢間Dr. Italian Pizza & Pasta,個logo好得意呀😍令我諗起以前玩啲online game,唔知大家有無共鳴呢?呢到啲pizza好多自創款式,唔會又係食黎食去個啲COMMON款 ,非常吸引!呢個海鮮至尊,好多料,蜆肉、蟹柳、魷魚圈、蝦樣樣齊,即意食海鮮既話一定要叫呢個!三文魚芝籽,上面係煙三文魚,下面係小妹最中意既千島醬,味道好濃郁!唔記得講呢到啲pizza全部都係薄批,就算外賣拎到返屋企成粒鐘都仲係好脆,好高質呀!西西厘肉醬燴意粉同蒜香肉絲意粉,意粉煮得非常好,唔太熟淋晒,又唔會硬,可以話完美呀,小妹真係要學下!脆薯寶、雞軟骨卜卜脆,唔會太咸,好好食!以後想買外賣返屋企食又多個選擇啦!好開心!

脆薯寶、雞軟骨卜卜脆,唔會太咸,好好食!

以後想買外賣返屋企食又多個選擇啦!好開心!
2021-08-26
TakeAway
  • 三文魚芝籽
2021-09-04 458 views
今晚去Go Go Mall晚餐,晚市真係越來越多人,Food court 的座位是爆滿的,行完一圈見到 Dr Italian Pizza & Pasta, 都多人等攞餐,味道應該不錯。先落單等叫號,選了2至3人餐。細批8吋,我們喜歡吃海鮮,點了海鮮至尊,要加$25, 味道非常好!加錢都值得。海鮮份量爆多,蝦、蟹柳、魷魚、蜆肉、帶子仔、粟米粒、青椒、芝士等,味道鮮甜得來又有芝士香,啖啖海鮮粒,口感好煙韌,加上焗完的pizza, 薄脆批底,脆脆的很有口感。黑松露卡邦尼意粉,味道很好!很有驚喜啊!意想不到的香味,除了黑松露香,還有芝士和煙肉的香,煙肉份量也多,還有什菌,所有食材都在散發著香氣,煮出來是一道非常濃郁的芝士意粉,見到旁邊的人也是點這個黑松露卡邦尼意粉呢!值得試試啊!奇妙雞軟骨$45, 份量不算少,二人邊吃邊談天。雞軟骨外層炸得鬆脆,裏面雞軟骨爽爽的很有口感,不錯呢!甜品選了一個草莓奶凍,和一個招牌提拉米蘇加$5。草莓奶凍的草莓味較淡,奶香多,挺滑的;提拉米蘇好好味,咖啡味和奶味很香濃,一層層的賣相不錯,不過雪得比較冰,要等解凍才吃口感好些。這個food court 都坐得舒服,食

先落單等叫號,選了2至3人餐。

這個food court 都坐得舒服,食肆多選擇,而且價錢親民,所以間中都會來幫襯。今次吃的pizza 和意粉都很好味呢!
2021-08-31
$90 (Dinner)
2021-08-31 41 views
屯門呢個位置,鄰近vcity等商場,但餐廳消費同種類選擇都多左好多,有別於出面嘅foodcourt,餐廳選擇非常之多,排列方式有啲似台灣啲夜市,行一行會行列花多眼亂(/ω\)行左一圈俾呢間嘅香味吸引左.叫左2樣食物,分別係大pizza 啖啖肉,pasta西西里茄溶什菜意粉,大約等左15分鐘就有得食啦~.啖啖肉pizza 12吋 HKD$135薄底pizza 一直都係我至愛,但整得好味都唔容易,而呢一間嘅pizza真係做得好出色,餅底厚薄適中,可以承托到餡料,而薄餅邊仲做到脆邊,食落去好爽!!可能真係好少食到新鮮pizza,呢個pizza 夠晒熱,啲芝士拉到絲,仲勁過啲廣告相.Pasta 西西里茄溶什菜意粉 HKD $50一打開盒真係俾佢嚇親,啲料多個鋪滿晒,好欣賞佢用左好多新鮮蔬菜,茄子/翠玉瓜/西蘭花/三色椒/蕃茄仔等等,一啲都唔求其,平時出街好少揀素食意粉,今次真係好驚喜,完全無揀錯,推薦大家叫!.呢間鋪頭做埋外賣,有好多人會打電話去叫外賣,加試全部食物即叫即整,所以繁忙時間要等耐少少!

啖啖肉pizza 12吋 HKD$135

Pasta 西西里茄溶什菜意粉 HKD $50

2021-08-27
Waiting Time
150 Minutes (Dine In)
$92 (Dinner)
  • 啖啖肉
  • 西西里茄溶什菜意粉
2021-08-30 30 views
今日有朋友上黎屋企作客,緊係要搵好野食招呼佢啦!問左住係屯門既同事,佢地介紹左呢間Dr. Italian pizza,我放工即刻去買!呢間Dr. Italian係gogo mall,好近,一上電梯就見到。呢到啲pizza好多新奇款式,連芫茜pizza都有真係中西合壁,勁到我怕朋友唔岩食,如果唔係都好想試下!唯有下次再黎try try海鮮pizza,就咁望落去都好足料,真係好抵食!薄批食落卜卜脆,入口啖啖海鮮,好正!煙三文魚pizza,呢個我同fd都勁中意,上面三文魚夠咸,配上薄餅食好夾,底下係勁香既千島醬,食到唔停口肉醬意粉,蕃茄味好出,唔會得個咸字,酸酸咸咸咁,唔錯。肉絲意粉,呢個相對肉醬意粉就無咁濃味,岩晒啲口味無咁重既朋友仔。脆薯寶同雞軟骨,勁脆勁香,食落又唔覺得好多油,都隔油隔得幾好,食到變肥仔,正!

呢到啲pizza好多新奇款式,連芫茜pizza都有
真係中西合壁,勁到

肉醬意粉,蕃茄味好出,唔會得個咸字,酸酸咸咸咁,唔錯。

2021-08-29 20 views
同朋友喺凱都睇完戲,見有啲肚餓,一於去隔離嘅雅都商場搵嘢食啦!行咗兩個圈,見到啲嘢食都平靚正,有間食pizza嘅,試吓先。好,睇吓有咩好食先。粟米煙肉忌廉湯,湯底好濃稠,飲落有濃濃嘅忌廉味。千島夏威夷薄餅,餅皮夠薄,食落都幾脆,咬落食到粟米嘅甜,菠蘿嘅汁,火腿嘅鹹,唔錯。蟹籽忌廉汁煙三文魚意粉,意大利粉沾滿忌廉汁,煙三文魚食落鹹鹹哋,蟹籽食落一粒粒,為意粉帶嚟更豐富嘅口感。奇妙雞軟骨,咬落喀喀聲,食落好香脆。提拉米蘇,作為飯後甜品一流

好,睇吓有咩好食先。

粟米煙肉忌廉湯,湯底好濃稠,飲落有濃濃嘅忌廉味。

奇妙雞軟骨,咬落喀喀聲,食落好香脆。

提拉米蘇,作為飯後甜品一流
2021-08-24 81 views
Pizza最啱happy share食,難得三人聚就去food court食pizza。決定唔理爆瘡,點咗地獄使者,挑戰自己。12寸再加份小食剛剛好。地獄使者材料好豐富,有鴨胸、意式腸、煙肉、青椒、紅椒同埋粟米,當然唔少得辣醬。批底係薄批,批邊脆口。第一個驚喜係,比想像中辣。原本以為係Tabasco ,原來係用自家製辣醬。辣到令我地都要再買飲品。辣得黎好惹味、刺激,有心理準備會食到條脷好㷫。第二個驚喜係拉絲!真的好興奮~~芝士中和返辣味。芝士控同埋好辣之人一定大愛。他他醬手指魚好脆,一啲都唔油。外層炸粉唔會太厚,食落去啖啖魚肉。
地獄使者

他他醬手指魚

2021-08-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
地獄使者
他他醬手指魚
2021-08-24 77 views
屯門新墟雅都商場開左個新food court好耐,一直都想搵機會去試試入面太多野想試,一次試唔哂。疫情嘅關係都唔係太想坐係food court 食,所以搵d 外賣帶番屋企再慢慢食。見到依張poster 比佢吸引左,之前食榮少喇沙果時都見到有依間pizza 睇落平平冇奇睇真d 原來個廚咁把炮, 咁就試試佢。menu 就盡量影哂比大家慢慢研究特濃芝士汁粟米帶子意粉 ~ $70見佢推介就試試佢。唔食芝士嘅朋友都可以試試,朋友唔食芝士試左一口都話個芝士好香,之後就冇停過口勁足料,出面西餐廳比幾粒蟹柳就話係海鮮意粉,依間係咁比帶子你,你未食都聞到好香同好濃嘅帶子味。最後主角,千島夏威夷大pizza ~ $135質素係可以問鼎所有pizza 店個批好薄,好脆,但夠實,唔會裂開上面d 料又鬼死咁多,芝士就拉絲,菠蘿火腿就好似唔洗錢咁,係咁落雖然唔太成日食有菠蘿嘅pizza,因為意大利人話正宗嘅pizza 係唔會有菠蘿,但佢都係推介依個pizza,所以就試試佢。

依間pizza 睇落平平冇奇
睇真d 原來個廚咁把炮, 咁就試試佢。

menu 就盡量影哂比大家慢慢研究

特濃芝士汁粟米帶子意粉 ~ $70
見佢推介就試試佢。

千島夏威夷pizza  大

最後主角,千島夏威夷大pizza ~ $135
質素係可以問鼎所有pizza 店
個批好薄,好脆,但夠實,唔會裂開
2021-08-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
千島夏威夷pizza  大
  • 千島夏威夷pizza
2021-08-22 36 views
想食意粉,但又想平平地,就黎左Dr ltalian pizza &pasta。我叫左個外賣,係冬陰公海鮮蝦意粉。呢個味道幾創新,食到我中意既蝦,蝦已去腸,蟹柳切絲,而蝦同冬陰公既汁又幾夾。甜品就有士多啤梨奶凍。原味就食得多,呢隻味真係第一次試!我中意呢隻味多過原味。想方便快的話,呢間都係唔錯既選擇,下單不久就有食物啦!下次可能會試下PIZZA,因為價錢真心唔貴,種類多,加埋雞翼同湯都只係幾十蚊,抵食。
2021-08-09
2021-08-22 57 views
放工後很想吃西式美食,於是到屯門站附近gogo mall 覓食,見到有間新開的pizza 店,決定買外賣回家品嚐。pizza店的食物選擇多,pizza 以外還有各款意粉和小食。如果我有多一個胃,真的想多吃幾款。點了一個是日套餐,有兩隻雞翼和湯,加一客意粉。啖啖肉意粉採用自家製蕃茄醬,配料有辣肉腸,沙樂美腸,火腿,煙肉,意式肉腸,批底是薄批,上面鋪滿各式各樣的肉腸,茄味濃郁,有啖啖肉的效果。雞翼也炸得脆口甘香,吃得很滋味。芫茜醬雞肉雜菌意粉雞肉嫩滑,雜菌帶清新感覺,有濃濃的芫茜味。忌廉雞湯香滑又濃郁,有creamy 味道。

點了一個是日套餐,有兩隻雞翼和湯,加一客意粉。

啖啖肉意粉

雞翼
也炸得脆口甘香,吃得很滋味。

芫茜醬雞肉雜菌意粉
雞肉嫩滑,雜菌帶清新感覺,有濃濃的芫茜味。

忌廉雞湯
香滑又濃郁,有creamy 味道。

依間係屯門gogo mall food court入面,專賣pizza嘅小店鋪。除咗pizza,都有pasta同小食等等,而且價錢唔會好貴,有一人餐又有多人套餐,想幾時食都得。今次點咗四式芝士pizza 普通批($100),普通批大約10”,適合2-3人享用,餅底係薄脆皮。四種芝士包括金文拔芝士、巴馬臣芝士、車打芝士、水牛芝士,係側面睇已經見到厚厚嘅芝士,唔同味道同口感嘅芝士充斥住整個pizza,非常適合中意食芝士嘅人,外面仲塗上自家製茄醬,酸酸甜甜。西西厘肉醬燴意粉($45),肉醬係牛肉醬,味道唔會太重太鹹,而且份量好足,每口意粉都會沾得到肉醬。除咗food court設置嘅枱凳,店鋪隔離都有幾張枱,可以堂食,外賣亦都得。

四式芝士pizza 普通批

西西厘肉醬燴意粉

2021-08-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
四式芝士pizza 普通批
西西厘肉醬燴意粉
2021-08-20 16 views
來到屯門Go Go Mall上了一層,發覺有個food Court嘅地方,有很多不同的食店,這個主打買Pizza和pasta的小店,標榜餐廳老闆兼大廚曾於中環的法國餐廳Terroir Parisien與米芝蓮三星的法國名廚Yannick Alleno 學藝,擅長意大利和法國菜。今次試不到Pizza,叫了燒春雞,意粉和魚手指,外賣大約等了20分鐘,很快便可以拿了,如果不想外賣這裏也有很多座位,可以提供堂食。❤️冬陰功海鮮燴意粉 HKD 70 - 很惹味偏辣冬陰功嘅味,令這個意粉有fusion的感覺!意粉軟硬適中,乾身沒有很多汁,比較沒那麼負擔,是我愛吃的!配上海鮮,有蝦,帶子,蟹柳,加上紫洋蔥和蕃茄仔,增加了口感和味道的層次感!❤️秘制燒春雞 半隻/全隻 HKD 65/120 - 我今次叫了全隻,大隻足料,口感很嫩和Juicy 味道不會很鹹,也不會很油,惟一不好是味道不是十分鮮甜。❤️他他醬手指魚 HKD45 - 有四條,炸得很香脆,炸粉薄薄一層,是一款好吃的小吃,配上醬汁不錯!

2021-08-20 27 views
今日要返屋企上zoom堂,係屯門放左工之後急急腳返屋企,野都無時間食,唯有外賣返屋企邊上堂邊食啦同事介紹左我黎gogo mall呢間dr italian,個logo又幾得意餐廳老闆仲同米芝蓮大廚學過藝,相信會有返咁上下水準睇下menu,呢到都好多野食,但主打都係意粉同pizza,價錢合理,而且睇到老闆好比心機打理間鋪頭,睇得出佢份人既認真今日叫左個海鮮至尊,一打開好surprise成個pizza面放足晒料,對比起啲pizza連鎖店啲pizza汁多過配料,呢到真係無得輸呀!呢到做既係薄批,個底好脆,就算買拎埋返屋企成個鐘,返到去都仲脆卜卜。上面啲海鮮配料又蜆又蝦又魷魚,勁正,而且味道好出色黑松露卡邦尼,一打開已經全屋黑松露味,意粉煮得岩岩好軟硬適中,食落卡邦尼味亦好出,要讚!一定會有下次!推薦!

餐廳老闆仲同米芝蓮大廚學過藝,相信會有返咁上下水準

今日叫左個海鮮至尊,一打開好surprise

一定會有下次!推薦!
2021-08-17 53 views
消費卷一出梗系去食、食、食2年冇得外遊連雅都商場翻新了5萬呎地方變身成22間美食小店GO GO Mall,以前去雅都商埸多數是報國內遊,現在變成美食天地屯門牛又多一個食之所👏🏻朋友話想食Pizza我地就叫左個2人餐有細意式風情、黑松路卡邦尼忌廉意粉、細雞軟骨、士多啤梨奶凍+可樂,個Pizza不太大雖然是小店個topping都很豐富有幾片巴馬火煺、蕃茄、芝士、檻欖、蔬菜即叫即做要等20分鐘,由於坐食地方吾多我地選擇外賣,當你打開個盒香氣四溢芝士份量適中吾會太油膩,咸香鬆脆新鮮食完好想再食。黑松路卡邦尼忌廉意粉藉得稱讚師父煮D意粉掛汁一流👍🏻,稀稠適中吾會水汪汪,海鮮料用左黑松露油去炒超香咸味剛好很清新。雞軟骨正正常常新鮮炸得鬆脆,配上一啖可樂感覺超爽暑氣全消,有點可惜係個士多啤梨奶凍熱到溶化了,要放進冰櫃再凍才食得,味道比較甜,小朋友至愛!
消費卷一出梗系去食、食、食
黑松路卡邦尼忌廉意粉
TakeAway
屯門呢gogomall 都開左一段時間,都未去試過,今次就去試下有咩食。上到一層一入去右手邊就見到呢間食意大利菜既小店。佢環境都幾乾淨,不過佢食野既位置得1至2張枱,我諗全要都係外賣為主。我今次就試左佢個大啖啖肉pizza L size ,呢個pizza都係百零蚊,正常價錢,睇落個樣都幾吸引,呢個pizza,基本上全都係肉類,有自家製既茄醬,沙樂美腸,煙肉,辣肉腸,意式肉腸,火腿,岩哂食肉獸,佢個皮9少薄皮,食落好脆口,我本身都幾鍾意食薄皮pizza ,佢呢個做得好脆口,夠哂薄,配合左唔同既肉類,好多種味道同口感,對食肉獸黎講係大滿足。另外就叫左個雞中翼配黑松露醬 ,8隻$65,雞翼都唔係細隻,煎到好香,肉汁都鎖住,味道好夠,配埋黑松露醬感覺比較新鮮,黑松露味都幾出,不過就會飽左d,呢到我諗加埋pizza ,可以2至3個人食,價錢都唔貴,黎開gogomall一定要試下 ,佢仲有芫荽意粉,因為太飽關係都係留翻下次再試。gogomall屯門dr.italian pizza & pasta

gogomall
屯門
dr.italian pizza & pasta
2021-08-06 73 views
最近好鍾意去Gogo mall food court 食嘢,因為有好多的小食店,同各樣嘅美食選擇,例如章魚燒, 皺皮腸粉, burger,肉骨頭等,每間小店都各有特色同招牌菜式。 今次來試下呢間在7月份新開張良心小店,主打既pizza同意粉。點完餐等左10分鐘就有得食,好快手。2-3人餐 $150啖啖肉細批 Pizza 8吋大,餅底好脆,非常足料,有粟米,火腿,辣肉腸,肉粒,芝士。 果然啖啖肉,哈。即叫即整,熱辣辣,芝士味又香濃。特濃芝士汁粟米帶子意粉絕對值得一試,意粉軟硬度適中,唔會過淋。而個芝士醬好creamy好香濃,又唔會蓋過帶子嘅鮮甜味。細雞軟骨粒粒香脆惹味,有少少椒鹽七味粉,炸粉唔厚, 可以一試小食。提拉米蘇用Cream cheese整,中間嗰層係栗子蓉,咖啡味唔算太濃。奶凍士多啤梨味奶凍不過不失, 飯後甜甜嘴。

2-3人餐 $150
啖啖肉細批

細雞軟骨
粒粒香脆惹味,有少少椒鹽七味粉,炸粉唔厚, 可以一試小食。

提拉米蘇

奶凍
士多啤梨味奶凍不過不失, 飯後甜甜嘴。